Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

Karolina, każdy budujący musi zaliczyć jakąś wpadkę z którąś z licznych ekip, niestety :( Dobrze,że to tylko ogród i się w porę zorientowałaś. Zresztą do tej pory wszystko super ogarniałaś, a przy finale zrobiłaś się może mniej czujna, zaabsorbowana dopieszczaniem domu - no i stało się!

Ale na pewno ogród bedzie zachwycał - tak jak dom. Pozdrawiam. :)

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No trochę dużo powiedzieli za ogród! bez systemu nawadniającego??/ ila masz arów działkę????

powiem ci ,że z tymi ogrodami robionymi przez fachowców to porażka. trzeba kogoś z zamiłowaniem:sick: a o takich trudno.

u mnie założony trawnik rok temu choruje:sick: koszmarnie wygląda/ a teraz musze czekać na to kiedy będą mieć coś wolnego ,żeby coś zrobili z tą trawą , bo sama nie dam rady:spam: a i katalpa jeszcze nie wypuściła pączków:sick:

oj te ogrody!!!!! jak mam malusieńki, ale mam. i bezobsługowy z iglakami i irgami

Karolcia, nie chcę mi się wierzyc w to co napisałaś, jak to człowiek musi mieć oczy dodokoła głowy i jeszcze dobrym psychologiem być. O moim zakładaniu trawnika juz nie napiszę, bo to koszmar był, teraz sie az boję kogokolwiek brać.

Tez uważam, że lepiej byc stratną i dalej z takimi ochlapusami nie robić, bo tylko mozna się na jeszcze większe starty narazić :(

Witaj Karolciu :hug::hug:

Bardzo mi przykro ze trafiłaś na takich pipipipiii wykonawców...tylko nie potrzebne nerwy, strata pieniędzy, może zafunduj im jakąś anty reklamę ;)

My w wolnych chwilach na palcu sami działamy, a też sie dzisiaj nerwów najadłam przez sąsiada:mad:(to chyba zawiść i zazdrość ludzka, której nie cierpię) pojechałam do sklepu, zakupiłam prawie 100 sadzonek żywopłotu (którego wcale nie planowałam) i niech rośnie w oczach :)))

Pozdrawiam i dużo pozytywnej energii przesyłam :):bye:

o rety, przykro czytac takie newsy i faktycznie musieli byc niezli skoro przy Twoim doswiadczeniu ich nie rozszyfrowałaś...pamiętam że Ci zazdrościłam że masz taką fajną i niedrogą ekipę do ogrodów...a tu duuppa...kurcze, jednak nic nie jest przypadkiem :(

My ostatnio tez troche mielismy przejsc z oknami i tez jestesmy zniesmaczeni, bo wzielismy slawe forum i to chyba najgorsza ekipa ktora do tej pory u nas byla....

Pozdrawiam serdecznie i zycze jeszcze troszke cierpliwosci, bo to jednak juz ostatnia prosta :)

Cześć Karolino! Właśnie trafiłam na Twój dziennik i strasznie żałuję, że tak późno :)

Masz piękny, jasny i przestronny dom. Aż nie chce się wierzyć, że to wszystko powstało w tak krótkim czasie.

Najbardziej podoba mi się bilardownia i ta urocza obrazkowa galeryjka na jednej ze ścian. Od razu widać, że to bardzo klimatyczne miejsce.

A, no i drzwi wejściowe po prostu bomba! Chwyciły mnie za serce już po zobaczeniu pierwszej fotki :)

Gratuluję! I z największą przyjemnością podglądam dalej :yes:

Twoj dom jest jak piekna muzyka-wszystko takie dopracowane i zgrane!!!!Czy moge zapytac o zaluzje-biale w salonie?Czy to drewno?Jaka szerokosc szczebelek i caly wymiar i gdzie zamawialas?I jesli moge o koszt zapytac-moze byc na priva.Dziekuje serdecznie i caly czas stoje za Waszymi drzwiami:lol2:

POZDRAWIAM W TEN PIEKNY DZIEN

CZEŚĆ MOJE KOCHANE!!!! :hug:

Dzięki za zrozumienie i wsparcie, odrazu mi lepiej :)

Postaram sie odpowiedzieć na pytania zarówno w komentach jak i w wiadomościach prywatnych ( tam to dopiero mam zaległości :oops:)

Ale nie wiem na ile pozwoli mi Julka .... od wczoraj nagle dostała takiego katarku,że nie spała pół nocy, teraz zasneła ale co chwile się budzi :(

Daje jej maść do noska, kropelki i mam nadzije,ze jutro będzie lepiej narazie masakra :(

W listopadzie jak miala taką noskową masakre i wogóle była chora to te krople i maść jej pomogły więc licze na to że teraz też sie uda ...

monix78 witam wszystkie kolory jakimi malowałąm są albo w dzinniku albo w komentarzach już po 15 marca. jak tylko znajde chwile to Ci odszuakm a jak bardzo zalezy Ci na czasie to postaraj się dokopać ;)

W salonie jest grafit ten sam co przy schodach, ściana za kominkiem to jaśniutki szary ten sam co u Julki w pokoju. Reszta salonu to biel.

W sypialni to złamany beż z ciepłą szaroscią w zależności od oświetlenia ;)

Zasłony kupione w Almi Decor.

Pozdrawiam serdecznie!!!!

Wow przybiegłam do Ciebie z wątku Gumisiowej i jestem pod ogromnym wrazeniem Twojego domku. Mistrzostwo świata:)

Jeśli pozwolisz zapytam czy domek malowaliscie farbami Para jeśli tak jak one się sprawują?

Drugie pytanie mam odnośnie Twojego blatu kuchennego ? Z czego on jest zrobiony i jak się nazywa hm.. kolor?

Będę wdzięczna za odpowiedz i zagladać bo naprawdę warto ogladać takie wnętrza to wielka przyjemność.

Pozdrawiam

Saly, kocimeta, admete, emiranda, lucka, monia, pinacolada jeszcze raz wielkie :hug: za wsparcie :****

monia całą działka ma 1000 matrów minus dom, kostka, tars itd.

Biorąc pod uwagę co chcieli mi wsadzići jak wykonywali pracę, to stanowczo za duzo :sick:

Dominika no to NIECH ROŚNIE!!! :D

Rozumiem i współczuję, a żywopłot spełni swoje zadanie ;)

Drop_Inn witam serdecznie!!!

Baaardzo mi miło!!! Dziękuję :hug:

Zapraszam serdecznie :)

GUMISIOWA

Żaluzje są drewniane, szerokość listewek to 5 cm.

Mam 3 duze żaluzje każda ma ok 120cm szerokości i 350cm wysokości. Nie robiłąm podziału i steruje się nimi fantastycznie!! Bardzo lekko :yes:

Jedynie przy podnoszeniu do samej góry już troszeczke czuć ciężar ale bez przesady ;) Tymbardziej że tak wysoko podnosze je tylko do mycia ;)

Cena bardzo przystępne i konkurencyjna wśród ofert które zebrałam w Lublinie. Za całość ostatecznie zapłąciłam 3100zł.

Pozdrawiam serdecznie :hug:

danutka33 witam serdecznie :)

Tak dom malowaliśmy farbami PARA :yes: mieszkamy krótko ale narzie jestem z nich bardzo zadowolona :yes:

Było kilka sytuacji kiedy ściana ubrudziłą sie a to przenoszonym meble a to czymś innym i narazie schodzi idealnie ;)

Blat w kuchni mam z forniru egzotycznego tego samego co frony w ciemnej części zabudowy kuchennej... boshe... na śmierć zapomniałam nazwy.... dziura normalnie ale spoko przyponę sobie ;)

Niemniej jednak forniru na blat nie polecam :no: bo bardzo sie rysuje :(

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)

witam ,kochana macie piękny domek,prześledziłam Wasz cały dziennik;) Wszystko wyszło pięknie :) Ja z moim M zaczynamy wiosną dalsze postępy i mam kilka pytań. Ja tak jak i Ty jestem fanką antresoli.My mamy ją nad jadalnią. Ponieważ już użytkujecie Wasz domek to czy widzisz dużo minusów jeśli o nią chodzi. Nasi znajomi mają antresolę tak jak Wy nad 40m salonem i mówią że już by się na nią nie zdecydowali.Czy ucieka Wam ciepło do góry?nie macie na górze za gorąco.Czy bardzo głośno jest w pokojach na poddaszu ,jeśli na dole gra TV bądź macie gości? A i ile Was wyniosła balustrada na antresoli,jakie w przybliżeniu są ceny za szklaną balustradę? My też taka chcemy, a długość naszej to 3m. Pozdrawiam:)

witam :)

Ja za to nigdy bym z antresoli nie zrezygnowała :no:

Ja ja uwielbiam!!!

Szczerze mówiąc myślam że bedzie duża różnica ciepła ale kiedy było zimno i grzejniki chodzily na maksa to różnica wynosiła 0,5C byłam w szoku :o pozytywnym :)

Na dole may podłogówkę może to częściowo jej zasługa, nie wiem ale tak czy siak ten problem nas nie dotyczy :no:

Owszem jeżeli chodzi o głośność to napewno jest to nieco bardziej odczuwalne, niż wtedy gdy piętro od partery dzili strop, ale my mamy małą córeczkę która sobie spokojnie śpi w swoim pokoju kiedy my ze znajomymi siedzimy w salonie, rozmawiamy, śmiejemy się ( a ja do cichych nie należę :sick: i gadam duuużo ;) )....

Cena balustrady takiej jak nasza zaczyna sie od 1100-1200 za metr bieżący.

Pozdrawiam!!!

witam :)

Ja za to nigdy bym z antresoli nie zrezygnowała :no:

Ja ja uwielbiam!!!

Szczerze mówiąc myślam że bedzie duża różnica ciepła ale kiedy było zimno i grzejniki chodzily na maksa to różnica wynosiła 0,5C byłam w szoku :o pozytywnym :)

Na dole may podłogówkę może to częściowo jej zasługa, nie wiem ale tak czy siak ten problem nas nie dotyczy :no:

Owszem jeżeli chodzi o głośność to napewno jest to nieco bardziej odczuwalne, niż wtedy gdy piętro od partery dzili strop, ale my mamy małą córeczkę która sobie spokojnie śpi w swoim pokoju kiedy my ze znajomymi siedzimy w salonie, rozmawiamy, śmiejemy się ( a ja do cichych nie należę :sick: i gadam duuużo ;) )....

Cena balustrady takiej jak nasza zaczyna sie od 1100-1200 za metr bieżący.

Pozdrawiam!!!

ja też mam pustkę nad salonem- mniejszą od waszej.:p ale też bym z niej nie zrezygnowała:p

Karolcia na pewno sobie sami poradzicie z tymi nasadzeniami, ja wlasnie dzisiaj tez kupiła kilka roślinek, zdążyłam tylko przyjechac do domu, a tu burza sie rozpętała, nawet grad padal, więc dopiero jutro to będe sadzić :) A trawnik jak masz kim tez Ci na pewno zrobią :)