Karolina i Artur P 19.09.2012 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Arctica witaj!!! 100 lat Cie nie było ........................... No mówiłaś oczywiście mówiłaś A ja naprawde budując , nawet wprowadzajac się i miejszkając byłam pewna że osiadziemy tu na dłuuugo ( bo ze raczej nie na zawsze to podejrzewałam ) No ale teraz zaczyna sie akcja .... DO 3 RAZY SZTUKA Co do sprzedaży domu to nasz był w porządanej lokalizacji, nowy , w 100% wykończony, troche inny niż pozostałe oferty. Cena nie byłą jakoś konkurencyjna bo stwierdzilismyże sprzedajemy jakość .... Poza tym zaklinałam rzeczywistość i nie brałam pod uwagę innej opcji niż szybka sprzedaż bo pzrecież ja JUZ CHCE BUDOWAĆ!!!! No i najwazniejsze..... MIELISMY DUUUUUUZO SZCZĘŚCIA!!!! Trzymam mocno kciuki za Waszą sprzedaż!!! HON-AR Bardzo Ci dziękuję!!! Kupiłam dzisiaj te kropelki i są suuuper! Narazie Julcia śpi spokojnie , potem pewnie będzie ciut gorzej ale liczy sie karzda spokojnei przespana godzina także jeszcze raz DZIĘKI!!!! Pozdrawiam serdecznie! Venusko dzięki No wiesz ja zxawsze mówiłam ze czaka mnie jeszcze parterowy na "stare lata" no a moze ciut pzred emeryturą jeszce zaliczę taki z antresola jeżeli tęsknota będzie nie do zniesienia lol2: A tak naprawde mam nadzieję ze pomieszkamy w tym domu dłuuuuuuuuuuuuuuuuugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 19.09.2012 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 lea no to łączymy sie w bólu naszych maluszków Wiesz ja dziś kupiłąm kropelki o których pisała HON-AR "olbas oil " i wydaja sie być bardzo fajne, napewno pomagają przynajmniej narazie jest spokój a katarek Julcia ma duży Więc moze spróbuj moze synkowi ułatwią też oddychanie w nocy i mogogą spokojniej spać.... Duzo zdrówka dla Maluszka i spokojnej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 19.09.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Hmmmm może faktycznie kupię te kropelki.Dzięki Karolinka i również życzę przespanej i spokojnej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 19.09.2012 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 lea tylko pamiętaj kropelki nie do noska a do skropienie ubranka lub poduszeczki dziecka Dosłownie 2-3 kropleki Tak piszę gdybyś niedoczytala we wpisie HON-AR Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamara1 19.09.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 No więc będzie trzeci dziennik:)...dwa mam zaliczone, to i trzeci będę śledzić, Karolinko, Ty to masz tempo:)...ja obstawiam przeprowadzkę na wrzesień, bo zima ma być łagodna...pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 19.09.2012 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Hej Tamara Dzielna jesteś jak przetrwałaś ze mną juz te dwie budowy I bardzo sie ciesze,ze będziesz też przy kolejnej Wiesz mam nadzieję,ze uda sie jesienia ta przeprowadzka... baaardzo bym chciała. Gdyby dom sprzedał sie wcześniej i wogóle cała machina ruszyłą to chciałam sie przeprowadzić jeszcze w sierpniu , bo Julcia od września pójdzie do przedszkola i chciałam najpierw odbyć przeprowadzkę... Na ale trudno I tak plusem jest to że prawdopodobnie będziemy wynajmowąć dom na tym samym osiedlu gdzie budujemy nowy, wie nie dosć że na budowę bliziutko to i okolica ta sama ten sam plac zabaw, przedszkole na miejscu więc mam nadziję ze ewentualny stres zwiazany z przeprowadzką będzie mniejszy Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HON-AR 19.09.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Karolcia, cieszę się, że kupiłaś te kropelki, ja byłam z nich mega zadowolona, a jak córczka i synek podrośli, to sami jak byli zakatarzeni dopominali się, żeby im polac poduszeczkę lub piżamkę tymi kropelkami. Czasmi nawet w ciągu dnia przychodzili i pokazywali rękawek od bluzeczki, żeby im polać kropelkami ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.09.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Ojej!!! Przed chwilką przeżywałam przyjście Julci na świat, a Ty mi mówisz, że już do przedszkola:jawdrop: qrna, ale ten czas szybko leci:eek: No tak... znamy się głównie z Benia:rolleyes: U nas też dom nowy, mieszkaliśmy w nim 1,5 roku, całkowicie wykończony, super (to nie tylko moja opinia) ogród...okolica też niezła, pół godzinki do centrum... a rynek jakby nie istniał Już mi się nawet pozytywne myślenie czasami wyłącza:rolleyes: Dzięki za kciuki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 20.09.2012 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 HON-AR jeszcze raz wielkie dzięki za kropelki Julcia dostała masć przeciw katarkowi do noska, plus kropelki na podusie i piżamkę i noc była o wieeele lepsza Wpradzie budziła się kilka razy ale łącznie nie przespana była moze godzina a poprzednio spaliśmy tylko godzinę lub dwie wiec postęp duuuuzy Arctica Julcia będzie miała we wrześniu za rok 2 lata i 8 miesiecy . Nie mniej jednak będę chciała ją wysłać do przedszkola nawet na pół dnia tak na 4-5 godzin. To dobrze jej zrobi bo ona lgnie do dzieci a nie ma z nimi dużego kontaktu, pozatym przedszkole rozwija Myśle,ze będzie chciała chodzić na naszym osiedlu jest fajne nowe przedszkole , blisko od przyszłego domu wiec powinno być oki No i ja też juz pragnę troche wolności i powrotu do normalnosći chociaż przez te kilka godzin Arcticzko reynek w kwestii domów stoi.... tak mówia wszyscy, poprostu zastój i tyleeeeee Kiedy agenci przychodzili do mnie i mówieli,że niest niewelu klientów na domy i td. ja im zawsze powtarzałam ,ze ja potrzebuję tylko JEDNEGO klienta Wiec szanse są duze Zobacz niby domy nie schodzą ale jednak co raz ogłoszenia, banery znikaja, jakiś tam ruch jest... ja np: do samego kończa mjiałam jeszcze jednego bardzo opoważnego kupca tylko ubiegł go ten ktory ostatecznie kupił Bo tamten zbyt długo nad wszytkim dymał TAkże nie przejmuj sie ze kupców nie ma wielu bo Ty potrzebujesz przecież tylko jednego który przyjdzie i zapłaci Także głowa do góry, czekam na dobre wieści od Ciebie w kwestii sprzedaży Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 20.09.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Będzie dziennik albo galeria :wave:Będzie dziennik albo galeria Będzie dziennik albo galeria Huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ................. Mam nadzieję, że córcia czuje się już lepiej:rolleyes: Będę czekać na jakieś fotki działeczki, chociaż jedno zapoznawcze:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 21.09.2012 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 (edytowane) CZeść Madziulka :hug: W ostatnich dniach jestem non stop w biegu, milion spraw a czasu mało... Wczoraj udało nam sie spotkać z Lady i MarJel Miały być popołudniowe krótkie pogadychy a przeciągneły się od 16 do 22 I tak naprawde mogły by trwać i trwać.................... Ale trzeba było dać odpoczać gospodyni bo za kilka tygodni pojawi sie na świecie mała Lady Lady wygląda kwitnąco, poprostu pięknie a duzy brzuszkek bardzo jej pasuje A pokoik który przygotowała dla malutkiej i tony ciuszków są boskie Nagadałysmy sie za cały ten czas kiedy się nie widziłałyśmy z Marjelką i Lady mam nadzije,że szybko się spotkamy My zaliczyliśmy dzisiaj lekarza ( nic poważnego ) notariusza ( podpisanie aktu na mieszkanie) , zakupy, zaraz jedziemy podpisac umowę na wynającie domu ( w którym będziemy mieszkać przez czas budowy , potem spotkanie z panią architekt i wyjazd do moich rodziców a wieczorkiem przed pójściem spać Julci jeszcze jedno spotkanie .................... Wczoraj nie było lepiej z tym że miałam cudowne długie popołudnie z dziewczynami Julcia czuje sie znacznie lepiej ale ciągle jest taka chorawa, oczka zaszklone... troche katarku i bardziej marudna.. Wieczorkiem napisze wam o moich perypetich w wynajmem domu no i moze wrzucę w końcu zdjęcia działki w stanie pierwotynym, bo jutro wjezdza pan koparkowy i zmiany będą nieodwracalne Pozdrawiam serdecznie i biegne na podpisanie tej umowy Edytowane 21 Września 2012 przez Karolina i Artur :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lanvinka 21.09.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Witaj Karola no może ja sie w końcu ujawnię i odezwe, choziaż juz to zrobiłam ale zapomniałam hasla do tego konta, było aktywne w 2009 gdy miałam swoje przeboje z remontem, więc sie juz zdezaktualizowało już nowe plany i wizje i nowy nick ale do rzeczy Prześledziłam cały Twój dziennik budowy i komentarze, jestem wierną fanką Twojego domu, stylu, jest tak świeżo... po prostu wygląda to świetnie i tak trafiło to w moj gust, że jestes dla mnie dużą inspiracją jak większość zgromadzonych czekam na jakies "niusy" podziwiam za zapał i energię, nie brakło jej przy dwoch budowach wiec teraz na pewno z jeszcze większą chęcią myślisz o trzeciej budowie, trzymam zatem kciuki zeby bylo wszystko po waszej mysli i będę zaglądać i podglądac bo dla przyszłej inwestorki nieocenione sa Twoje rady, rozwiązania i zapał, który dopada na odległosć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chojna 21.09.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 (edytowane) Hej, to ujawnię się może i ja Podczytuję Was jeszcze od czasów Benia Karolcia jesteś nieziemska! W kwestii Twoich wątpliwości a'propos okien to aby była harmonia we wnętrzu nie powinno być więcej niż 3 kolory drewna. Czyli jak zrobisz drewniane okna, jasną podłogę i białe listwy i drzwi- będzie OK. To jest właśnie mój pomysł na salon. ))) Okna mam ciemny orzech, podłoga będzie dąb bielony, drzwi białe. Rolety zewnętrzne są identyczne jak okna. Chciałam Ci powiedzieć, że ja właśnie miałam identyczny dylemat. Ze względu na to, ze chciałam ciemne od zewnątrz, bo tak mi pasowało do elewacji, która będzie połączona ze starą cegłą, wybrałam identyczne w środku. Nie lubię połączenia okien białych z jednej strony a innych z drugiej. Mam tak właśnie teraz i wygląda to naprawdę kijowo. Ale mieszkam w bloku i nie chciałam się wyróżniać od zewnątrz. Jeśli chodzi o komfort to pomiędzy panelami a drewnem jest przepaść. Mam parkiety, siostra ma panele. Jest jeszcze jedna rzecz która mnie w panelach wkurza obok tego, że są sztuczne i plastikowe- jak dzieci jeźdżą samochodzikami można oszaleć tak jest głośno. Dom, który wybraliście jest suuper! Też chcieliśmy nowoczesny klocek, ale plan miejscowy... cóż. Pozdrawiam Was serdecznie! Edytowane 21 Września 2012 przez chojna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 21.09.2012 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 lanvinka witam serdecznie Bardzo mi miło!!!! Ciesze się ,ze sie ujawniłaś i będziesz chciała skorzystać z jakiś rozwiazań naszych wnętrz to bardzo miłe Ja juz nie mogę doczekać sie rozpoczęcia budowy! W zasadzie formalnie akcja już od jakiegoś czasu trwa ale mi chodzi o działanie Zapraszam do siebie serdecznie, podgladaj, doradzaj, zaglądaj Pozdrawiam serdecznie!!! chojna Witam serdecznie kolejną ujawnioną forumowiczkę, jest mi baaardzo miło Dziękuję za wszystkie miłe słowa W kwesti okien w ciagu dwóch tygodni zamierzam podjac decyzję, w tym czasie chce zaplanowac kolorystyke całego parteru.... poszczególnych mebli, scian .... i bedzie krótka piłka, szybkie ciecie decyzja ciach pach Pozdrawiam serdecznie i zapraszam!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 21.09.2012 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 (edytowane) Padam na twarz..... dosłownie ! Ale jestem szcześliwa bo to jeden z takich dni kiedy ma się poczucie,ze wycisneło się czas do ostatniej kropli Miałam pisać o perypetich z wynajęciem a raczej poszukiwaniem domu do wynajęcia ale sił mi już dzisiaj brak.... czarny humorek zostawię na inna okazję Ciesze sie,ze dzisiaj podpisaliśmy umowę na wynajęcie domu. Mam już temat z głowy........... Włąściciel ma cały dom odmalować (zaznaczyłam ze chce na biało,żeby potem ne było zdziwienia że będę przez rok mieszkać w pistacjowwym salonie, cytrynowej kuchni i brzoskwiniowej sypailni i żby było jasne nie mam nic przeciw takim kolorom ale u innych ja bym roku nie przezyła Wiec bedzie na biało Sam dom jest duuuży mimo,ze jest w zabudowie szeregowej, najwazniejse,ze jest też kawałek ogródka z trawką i wysokimi tujakami w sam raz na potrzeby Julci jej ukochanej piaskownicy i huśtawki ( trzeba bedzie nabyć). Ale najlepsze w tym domu jest to ,ze leży na osiedlu na którym kupiliśmy działkę Jest dosłownie dwie uliczki obok, na budowę będę miał 4-5 minut pieszo Nie musze chyba mówić jakie to ważne i jak ułatwia sprawę,że nie trzeba stać w korkach przebijając się z drugiego końca miasta Wiec ciesze się bardzo Wrzucę kilka fotek działki ze stanu kiedy ja kupilismy . Kolene ewentualne fotki będą w nowym dzienniku albo galerii bo bez sensu rozpiswac sie tutaj Działka ma tylko dwóch sasiadów po bokach od frontu jest wjazd uliczką z kostki a z tyłu tez sasiada brak bo jest pas zieleni i kolejna uliczka Fotki słabe, bo robione tel. w pochmurny dzień ale lepszych nie mam front działki: http://img440.imageshack.us/img440/406/20120917763.jpg tu będzie wjazd: http://img843.imageshack.us/img843/8452/20120917769.jpg foka stojac pod koniec działki w kierunku ogrodu http://img222.imageshack.us/img222/6729/20120917776.jpg A tu stojac w ogrodzie patrzac na front działki http://img189.imageshack.us/img189/1246/20120917790.jpg Pozdrawiam i dobrej nocki zyczę Edytowane 21 Września 2012 przez Karolina i Artur :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 21.09.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Karolcia cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuud maaaaaaaaaaaaaaaaaaalina. Brzozy, wiesz jak je kocham Super, zreszta tez w dobrym miejscu, centrum na wyciągnięcic dłoni chyba nie będziesz miałą daleko do Marty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 21.09.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 karolka gratuluję widzę ,że energii i zapału masz za kilku. pokaż ten nowy projekt, czuję ,że będzie nowocześniejszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominika i Łukasz 21.09.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Wow... ale tam czarodziejsko i magicznie:) Julcia zdrowa... pozdrawiam serdecznie, zainfekowana, zgorączkowana Dominika:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 22.09.2012 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Piękna działeczka ,a jak tam zielonooooo:) Dziś wybieramy sie z synkiem do lekarza:sick:bośmy schorowaniJuleczka już się lepiej czuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chojna 22.09.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Działeczka suuuper! Wielkość idealna My mamy 1300 m2 i przyznam że jednak jest "kawałek" do ogarnięcia ) Miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts