Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

Karolcia

Dzięki za wszelkie miłe słowa :hug:

Koniecznie musimy się kiedyś poznać w realu :-)

Chwalisz moje tempo a Wasze jest jeszcze lepsze :-) Mury pną się błyskawicznie FAJOWO!!!!!

Widzę, że ekipa sensowna i poukładana (wnioskuję po porządku na budowie) - u mnie był totalny rozgardiasz :-) - ale to już chyba pisałam

Już wiem o co chodziło z kominkiem tzn czemu chciałaś niżej Hmm trochę szkoda że Ci ta wysokość pokrzyżowała plan obudowy :-( ale nie martw sie czasami trza wybrać mniejsze zło - a myślę że i tak kominek wymyślisz superowski

Miłej nocki

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Saluś, myślę,że w wakacje wybierzecie sie na grilla do Lublina, pokoik gościnny będzie czekał! :)

Jeżeli chodzi o ekipę, to w porównaniu do poprzedniej (z Benia) to dosłownie nie ma o czym mówić, przepaść!

Panowie są sympatyczni, pracowici a to to z kolei zasługa krótko ich trzymającego szefa, jest z nimi na budowie codziennie po kilka godzin i nad wszystkim panuje.

Obecna ekipa nawet zamiata dom na koniec dnia :jawdrop: może to normalne ale w poprzednim domu kiedy się budował wszystkiego było po kolana! więc dla mnie to nowość ;)

Z kominkiem jakoś sobię poradzę, nawet mam jakiś pomysł ;)

Buziaki :****

Cześć mariomili :)

Stęskniąłm się juz za Tobą! ;)

tak jak już pisałam Saly z tej ekipy jestem dużo bardziej zadowolona,

(odpukać, bo przecież jeszcze nie skończyli ;) )

Pod koniec października będą wstawione okna i mam nadzieję,że dobrze będą wyglądaly te przeszklenia :rolleyes:

Pozdrawiam!!!1

... może to takie nasze życiowe ADHD :p ;)

ja zwyczajnie uwielbiam działać, bo te działania zawsze do czegoś prowadzą, a im szybciej sie do tego dojdzie, tym szybciej można się tym cieszyć a to mimo wszytko jest najprzyjemniejsze!!!!

Witaj moja imienniczko :)

szkoda że tak daleko mieszkasz, bo chętnie wzięłabym namiary na twoją ekipę, tempo prac oraz porządek na budowie robią ogromne wrażenie

Karoliny już chyba tak mają, a przynajmniej ja tak mam, uwielbiam działać, w naszej rodzinie to ja jestem motorem napędowym, mąż na szczęście kroku dotrzymuje i mnie wspiera :)

Powodzenia

Karola, czy ja dobrze kojarzę, że w Beniu miałaś białe łóżko z tapicerowanym, wysokim, zagłówkiem???

Cześć Karola :)

Mając bardzo negatywne doswiadczenia z ekipą murującą przy poprzednim domu teraz z ulgą odkrywam przyjemność tego etapu budowy i bardzo to doceniam :)

Coś w imieniu Karolina musi być ;)

U nas jest podobnie, oboje uwielbiamy działać, czasmi śmiejemy sie,że gdyby jedno z nas trafiło na "normalnego" partnera związek długo by nie przetrwał ;) :D, a tak razem idziemy do przodu...

Ja w beniu miałam łóżko z wysokim tapicerowanym zagłówkiem ale inne... jest u mnie w dzienniku na 2 stronie ( bo teraz trafi do pokoju gościnnego).

Teraz myślę m.in właśnie o białym łóżku tapicerowanym... ale ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła ;)

Pozdrawiam serdecznie Ciebie i maleństwo!!!

Edytowane przez Karolina i Artur :P

Dziękujemy :)

Ja niestety mam podobne doświadczenia z poprzednią ekipą, więc muszę znaleźć inną. Zresztą przy poprzedniej budowie nie mieliśmy szczęścia do "fachowców" :( choć wielu było z polecenia i inni byli zadowoleni, ale my (a zwłaszcza ja) jesteśmy perfekcjonistami ;)

Mój mąż z kolei twierdzi, że gdybym związała się z kimś innym, ten ktoś szybko by zwariował i trafił pod jego opiekę :lol2:

Jemu to się nie zdarzy, bo sam jest psychiatrą :lol2: i podobno mnie "rozgryzł" i dlatego jest w stanie ze mną żyć :lol2:

Pamiętasz może z jakiej strony jest to zdjęcie? Wkleiłaś je u siebie w dzienniku

http://img40.imageshack.us/img40/3562/ko55.jpg

Spodobało mi się :)

Pamiętasz może z jakiej strony jest to zdjęcie? Wkleiłaś je u siebie w dzienniku

http://img40.imageshack.us/img40/3562/ko55.jpg

Spodobało mi się :)

z tej strony:

http://www.bettendirekt.com/pl/lozka-tapicerowane/16-lazora.html

ja kupiłam to łóżko (można je obejrzeć w dzienniku) - jest naprawdę super, ładnie zrobione i co najważniejsze, czekałam na nie niecały tydzień :D

z tej strony:

http://www.bettendirekt.com/pl/lozka-tapicerowane/16-lazora.html

ja kupiłam to łóżko (można je obejrzeć w dzienniku) - jest naprawdę super, ładnie zrobione i co najważniejsze, czekałam na nie niecały tydzień :D

ja bywam u ciebie regularnie i jakoś nie zwróciłam na nie uwagi :sick: już idę do ciebie oglądać, dzięki :)

Karolcia

no muszę to jeszcze raz napisać : BUDOWA WZOROWA - jednak można - mam na myśli murarzy!!!!!

Fajnie że trafiłaś na taką ekipę Wiara w ludzi powraca:-) Moi mnie tak wku... ze do tej pory jak o nich myślę to się dziwię , że im nie podziękowałam

Ale uczymy się na błędach i to niestety każdy na swoich :-)

Oczywiście wpraszam się na grila latem - Lublin daleko ale na trasie do mojej rodzinki w Zamościu :-)

I jeszcze mam pytanko

Kupiłam płyty tarasowe Libet Torino

Wiem że takie miałaś - są boskie :-)

Będę je miała na tarasie - ułożyłam sobie parę i.....one są różnej grubości!!!!!!

Niby w katalogu jest napisane 3-4 cm ale nie zauważyłam tego wcześniej i mój wykonawca mówi że to będzie nieładnie wyglądało że one takie nierówne

Czy miałaś podobny problem???? Czy Twoje po ułożeniu tworzyły równiutką powierzchnię ????

czekam na info i pozdrawiam

Saly

...mam sentyment do imienia Karolina, moje pierwsze dzieciątko takie właśnie miało mieć imię, ale okazało się być chłopczykiem :) pozdrawiam serdecznie ;D

u mnie było odwrotnie, miałam być chłopczykiem i dostać imię po moim pradziadku - Karol, ale okazałam się dziewczynką :lol2: więc tata dodał tylko "ina" :lol2:

Saluś dziękuję Ci baaaardzo :)

Jeżeli chodzi o płyty to u nas nie były idealne ale różnica wynosiła dla mnie jakieś 3max 4 mm więc ja osobiście w żaden negatywny sposób tego nie odbierałam ...

Bardzo duże są różnice w grubości u Was ? Myśle ,że różnica kilkumilimetrowa przy dużej powierzchni (tego typu a'la kamień ) nie będzie stanowiła problemu i będzie ładnie wyglądać, u nas ani ja ani nikt na to uwagi zupełnie nie zwracał.... więc myślę,że u Ciebie wszytko będzie ok :)

No Zamość od Lublina rzut beretem ;)

Więc już zapraszam serdecznie!

Buziaki :***

lecisz jak burza!!! kochana mój pseudo dziennik na benku jest :) co do bieli tez ją pokochałam (kiedyś strasznie nie lubiłam)

ale teraz mam nową miłość, zaczęłam chodzić na warsztaty decoupage!!! pokochałam to :) ogólnie byłam zawsze zakochana w malarstwie, zdobieniu i takich pierdułkach. tak bardzo mi się to spodobało, że zmieniam odrobine koncepcję urządzania domu na ciutkę eklektyczną :)