Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Karolina,

super optymistycznie powiało od Twojego wpisu!!! Świetnie że udało Wam się zbudować dom który lubicie

My na razie też z naszego jesteśmy wciąż zadowoleni, projektowanie jego było przyjemnością, dotychczasowe ekipy też były ok (no...może poza tą od okien), ale wiem że jeszcze dużo przed nami i pewnie nie raz będziemy się denerwować..Choć wciąż nam się wydaje że ten domek jest taki NASZ....

Mam do Ciebie pytanie - jakiej dokładnie wielkości są Wasze żaluzje - są z jednego kawałka czy z kilku? Napisałabyś mi (na priv) ile Was kosztowały i ewentualnie podała namiary na tą firmę? My w górnej części dużego okna też planujemy żaluzje drewniane, ale muszą być z silniczkiem i wycena którą dostaliśmy nas trochę dobiła (ponad 8tys. - z silnikiem i sterownikami)...Będę wdzięczna za info o Waszych :)

pozdrawiam serdecznie!!

P.S. Ogród zaczyna wyglądać super....

Hej :)

Przepraszam przeoczyłam Twój wpis :hug:

Ja mam 3 żaluzje, każda ma ok 120cm szerokości i 350cm wysokości.

Za trzy żaluzje o wymiarach 120x350cm zapłaciłam łącznie 3100złotych.

Żaluzje drwniane, 5cm szerokości listwy, każda ż żaluzji jest w jednym kawałku ;)

Firma bardzo dobra i konkurencyjna cenowo, jutro odnajdę namiary i napiszę :yes:

Plisssss w razie "w" przypomnij mi ;)

Pozdrawiam serdecznie!!!

Karolinko juz dooglądałam nowe zdjęcia :yes:

Nawet z placem zabaw się nie ociagasz :lol2:.

Ale z drugiej strony długi weekend - ciepło i słonecznie - to na co czekać ?

Mała już będzie miała tyle frajdy :yes:

Twój kolorowy pościk naprawdę podniósł mnie na duchu i dał nadzieję że nasz plac budowy się kiedyś wreszcie skończy :rolleyes:

Udanego weekendu życzę http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/summer/smileys-summer-446831.gif

Ps cieszę się że się zobaczymy 18 :wiggle:

Karolina po weekandzie już powinno się zazielenić:)

ale super będzie miał szkrab w piaskownicy. i huśtawki fajne( będziesz bujała hustawkę godzinami). zamień na ślizgawkę:o moj syn jak był mały nie chciał schod\ić z hustawki i kazał sie prawie przez godzinę huśtać:lol2:

a już jesteście w piachu, bo u nas już bardzo ciepło na dworze( polu jak u nas gadają:rolleyes:)

admete, monia ... cześć kochane :hug:

Niewiedziałam,że mozna az tak czekac na troszke zielonej trawki.... kochamu słońce i upły tez ale pustyni wokół domku już nie :no: :lol2:

Monia jak rano zobaczyłam ten cały placyk zabaw to stwierdziłam,ze smutaśny jakis, wiec w samochód, 3 minutki byłam w OBI kilka kolorowych puszeczek, pędzel.....i tak się rozpędzialm,ze rękawiczek nie założyłam bo i po co ???? przecież to kilka szczebelków drabinki... ( dobrze,że za podest sie nie wziełam ;)) no i najpierw kilka kropek żółtych, potem czerwonych a na koniec wyślizneła mi się troszke puszka z niebieskim kolorem i całe dłonie miałam smerfastyczne :lol2:

Poszedł w ruch rozpuszczalnik i szczoteczka.... brrrrr na szczeście kończyny wróciły do normy :D

Jedym słowem pełen profesjonalizm :rotfl:

Karolcie miłego grila w gronie rodzinnym, juz wiem gdzie mniej więcej on będzie tzn wiem dokładnie cha cha, super tam u Was jest, mój M stwierdził, że to niemozliwe, że to jego rodzinne miasto, wyglada jak na wsi :)

http://www.e-gify.pl/gify/przyroda/slonce/slonce33_(www.e-gify.pl).gif

myślałam, że masz większą wyspę, przynajmniej na większą wygląda :) moja będzie miała 170 x 100 cm i myślałam, że będzie nieco mała, ale już wiedzę że będzie w sam raz :)

i jeszcze pytanko :) macie podłogówkę w łazienkach na górze?

bo w łazience Julci masz malutki grzejnik i zastanawiam się czy jest wystarczający?

i pamiętasz nazwę i producenta tapety w sypialni? szukam czegoś takiego na ściany przy schodach :)

buziaki :-)

Monia dzisiaj rano Artur zabrał Julcię właśnie do OBI żeby kupić parasol nad piaskownicę ;) :lol2:

Więc Będzie chroniona, w takie upały to obowiązkowy zestaw ;)

Wielki parasol przy grillu tez jest :)

A w razie "W" można sie schornić w przyjemnym cieniu na tarasie :yes:

Powiem Wam,ze początkowo byłam zła na usytuowanie działki chciałam ogród strikte od południa i zachodu ale teraz uważam,ze tak jak mam jest idealnie... tzn....

Na tarasie mam słońce od świtu do godz. 11.00 Część tarasu jest w słońcu do 13.00 potem cudowny cień ..............

Miejsce grillowe w słońcu prawie do zachodu....

Jednak usytuowanie zupełnie od południa-zachodu... (tak mają moi teściowie i rodzice) bywa meczące i bez drzew, markiz i innych tego typu wynalazków jest cieżko....

U nas też ma być markiza i juz sie jej doczekać nie mogę bo sprawia ,ze taras dla mnie robi sie bardziej przytulny ;)

No ale musze poczekać na przypływ gotówki ;)

Monia ja mam skończone 26lat ;)

Miłego dnia :hug:

Karola, moja wyspa początkowo wydawała mi sie bardzo mała , teraz uważam że jest ok :yes:

A jak Ty bedziesz miaął 170 to juz wogóle bomba! :)

Mamy w łazienkach i pralni na górze podłogówkę :yes:

Grzejniczki malutkie ręcznikowe wzieliśmy dodatkowo ;)

Tapeta kupiona w Leroy, nazwy nie pamiętam ale poszukam juz komuśkiedyś zawałąm, poszukam wieczorkiem, teraz lece przyprawiać jeszcze miesko na grilla ;)

Buziaki

o kobitko jaka ty młoda jesteś!!!!!:jawdrop: atwoj dom wygląda na dzieło dojrzałej, doświadczonej kobiety:o. na prawdę więc zasługujesz na pochwały za kawał pożadnej roboty;) przepięknie przemyślany, urządzony dom i ogród.

niestety w Milo u Ali mnie będzie. ale licze na jakies zdjątka moich przyjaciółek z fm

Monia mi czasami wydaje się że moimdotychczasowym życiem można by obdzielić trzy panie po 40-stce ;)

:lol2:

Dziękuię Ci baaardzo!!!

Szkoda,że Cię nie bedzie :( :( :(

A moze przyjedziesz do mnie 16 czerwca cio?????

Zapraszam serdecznie!!!!

Karolinko.widzę ,że Twoja księżniczka ma już piękne królestwo!!za każdym razem jak do Ciebie zaglądam to dłuuugo nie mogę wyjść z szoku ,w jakim tempie wam się udało tego wszystkiego dokonać !No wieeelki szacun kochana:yes::yes:życzę ,aby Wam się w tym nowym domku cudownie mieszkało ....