Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Martuśka :hug:

Jestes nareszcie :)

My w przyszłym tygodniu jedziemy na kilka dni ze znajomymi do Pragi ( bez Julci ;) :D ) . Potem w sierpniu siedzimy na tyłkach, wyjazdy tylko nad jeziernie jak pogoda dopisze ;) do siebie do domku nad jeziorem, ale mój A. coś kombinuje i twierdzi że musimy jeszcze gdzieś śmignąć pod koniec września ,zeby przedłużyć lato a skrucić jesień :lol2: Więc gdzies skoczymy ale na tydzień ;)

Kochana ja mam w tym tygodniu sajgon :sick: opowiem jak sie spotkamy ;)

No i moge sie spotkac ale znowu tak ok 17.00 wiec sie mijamy ;)

Ale w poniedziałek i wtorek w przyszłym tygodniujeszcze przed wyjazdem do Pragi to jestem dostępna cały dzięń, wiec może wtedys ie spotkamy, moze wpadniecie do mnie na kawusię ???? Nie wiem czy Sylwia wychodzi z domu ale sie jeszcze z nią skontaktuję ;) Jak nie to ja ją nawiedze :lol2:

Cuudny masz ogród Martusia :yes:

Och wy włóczykije ;)

No to ja się w takim razie skontaktuję z naszą brzuchato- cycatą Lady :lol2: i coś uradzimy żeby się styknąć choć wspólnie na chwilę:)

Ja wybywam w drugiej połowie sierpnia, więc jeszcze mamy trochę do dyspozycji dni, z tego co wiem Sylwia z powodu ciązy w tym roku w ogóle zrezygnowała z wakacji.

Także będziemy w kontakcie.

Buziak:)

Hej Karola :hug:

Ja krótko,zwięźle i na temat :D.(nagdamy się jak się spotkamy ;)).

Czytałam u Marty,że zapraszasz na poniedziłałek lub wtorek abyśmy mogły zobaczyć Twoje królestwo :).Jeśli masz ochotę zapraszam w piatek do mnie :).Decyzję Wam pozostawiam laski ;).Ja na razie niestety nigdzie nie wyjeżdzam :( ,więc mam dużo wolnego czasu i się dostosuję.Najważniejsze,że wreszcie się spotkamy :yes: :D

Edytowane przez lady in red

Marta, Lady :D

Wszystko dogadane, widzimy sie u mnie we wtorek, teraz to tylko kwestia godziny ;) :D

Ciesze sie,ze spotkanko tuż tuż :hug:

admete :hug:

Fajnie Aguś ,ze jesteś :) Teraz to śmigamy tylko na taki dłuższy weekend ;)

Pierwsze zdjęcia mają mi przesłac z sesji za tydzień, ale na fm nie będę ich publikować ;) do czasu ukazania się wersji papierowej czyli jeszcze trooooche ;)

Napewno będą w tym roku ;) Albo połowa października albo połowa grudnia :yes:

Buziaki :***

W czwartek zgodnie z planem odyła się mała sesja do miesięcznika "Dobrze mieszkaj" :)

Całość trwała 6 godzin, czyli nie było tak źle ;)

Przyjechał do nas bardzo sympatyczny, zgrany zespół, wiec ten czas upłynął bardzo mile :yes:

Spotkanie to zaowocowało czymś jeszcze :D Dziennikarka wiedząc o tym,ze planyujemy sprzedać dom i wybudować kolejny, poleciła mi pewną pracownie, z dużą ilością niebanalnych, nowoczesnych brył, do sprawy podeszłąm sceptycznie wkońcu przejżałam do tej pory 100000 projektów i z typowych nic się nie nadawało ;)

Ale o dziwo coś "typowego " bardzo wpadło nam w oko :yes: :D

Kilka zmian kosmetycznych i można było by budować :D

Pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu dla wszystkich :hug:

Edit:

Zdnanie.... "i można było by budować" oczywiście uwarunkowane opcją, najpierw sprzedać ten dom :lol2:

Edytowane przez Karolina i Artur :P

Hi Karolcia!!

Proszę koniecznie daj znać jak numer z Twoim domkiem ukarze się na rynku:yes::yes:

Nigdy jeszcze nie kupiłam tego magazynu, ale właśnie ich "wygooglałam" i jak będę następnym razem w mieście to koniecznie wezmę, bo wygląda na fajny miesięcznik. Ja standardowo namiętnie kupuję "Cztery kąty", "M jak mieszkanie", "Świat kuchni i łazienek":) Kiedyś była tylko "Pani", "Twój styl" i "Sukces" a teraz wnętrzarstwo:)

Pozdrawiam i życzę udanego spotkania lublinianek:yes::D

Karolinko udanego wypoczynku i gratuluje sesji :yes: To ze Wasz domek spodobal sie fachowcom swiadczy jeszcze bardziej o tym ze warty jest zainteresowania i predzej czy poznej z pewnoscia znajdzie nowego wlasciciela a my bedziemy mogli sie znow zachwycac nowo powstalymi wentrzami w Twoim wydaniu :wave:

Musze jeszcze napisac ze mam juz zrobiona "twoja" wneke nad blatem kuchennym :D Niestety elektryk malo kumaty i nie wie gdzie moge dostac odpowiednie swietlowki na dlugosc 4 m :mad:

Madziu dam znać, napewno ;)

A Świat kuchni i łazienek jest tego samego wydawnictwa :yes: i tam też prawdopodobie ukaże sie sama kuchnia i łazienki ;)

Kakusku dzięki :hug:

Słuchaj ale o co kaman z tymi świetlówkami ???? przeciez to trzeba kupić kilka i połączyć męskie wejście w damskie tak to nasz elektryk nazywał ;) i tak np to że masz wnękę na 4 metry nie znaczy że świetlówki łącznie musza tyle mieć u mnie np kończą sie po ok 30 cm od brxzegów, to są standardowe świetlówki w każdym skepie elektrycznym będą wiedzieć o co chodzi :yes: dobierasz 3-4 tak by jak najlepiej wpasowały sie we wnękę i gotowe :yes:

A oto nasz ( przynajmniej narazie ) wybrany zwycięzca projektowy ;) :D

Jest duzo przeszklen, nowoczesna bryła, antresola, liczba sypialni, łazienki i reszty się zgadza, jes duży taras na piętrze z naszej sypialni i jest git ;P

Elewacja tylna w dwóch ujeciach ;)

http://img269.imageshack.us/img269/9448/nowydom.jpg

http://img525.imageshack.us/img525/3018/noowydom.jpg

A tutaj front ;)

http://img217.imageshack.us/img217/3619/noowyd.jpg

Co o nim myślicie ???? Tylko szczerze! :yes:

Karolcia powiem tak włąśne piję trzeci kieliszek dobrego kretenskiego wina, więc jestem do bólu szczera, dom z zewnatrz jest super, chociaż ten dach bym zmieniła tzn na 21%, albo nawet na płaski. A teraz poproszę o rzuty góry i dołu. :)W każdym razie pokazałam mężowi i powiedzialam, że to jest nasz nastepny dom

Pozdrówka przesyłam :)

Matko jaki sliczny dom :o Wg mnie to nawet fajnie ze ma "dach" bo nie kazdy plan miejscowy zezwala na plaskie dachy :(

Tez chce zobaczyc rzuty chociaz tak tylko z ciekawosci bo ja juz nie mam zamiaru budowac kolejnego domu (chyba ze wygram w lotto :lol2:)

Karolinko moj elektryk po prostu nie wie jak polaczyc te swietlowki zeby nie bylo widocznych przer w trakcie swiecenia (ciemniejszych plam )

Przegladalam w necie i takie zwykle oprawy laczone "na sztywno" sa wszedzie ale mysle ze tam trzeba zastosowac inny patent (no chyba ze zle mysle :p)

Emiranda, kakusku, dzięki za opinię :hug:

Na naszym osiedlu gdzie teraz mieszkamy min. kąt nachylenia dachu wynosi 30% a tn właśnie taki ma :lol2:

Jeżeli kupimy gdzienindziej działkę, ten wymóg nie będzie już konieczny ;)

Natomiast nawet mi sie ten daszek podoba, chociaż pałam miłością do płaskodachowców :D

Słyszłam ,tylko,że takie typowo stropdachy, drogie są i problematyczne,a le nie mam pojęcia jak jest naprawdę :no:

Wrzuce wam zaraz rzuty, troszke bym pozmieniała szczególnie na dole, kuchnia za mała, spiżarka za duza, więc by sie tam podziałało ;) + jeszcze kilka zmian drobnych ;)

Karolcia ja wiem, że te nachylenia dachu sa związane z warunkami zabudowy, u nas tez musi byc min 30 stopni i stąd ta kopuła nad szaym domem, ale mysle, że 21 stopni gdy tylko warunki na to pozwalaja to optymalna wersja :) sam dom jest rewelacyjny z tymi przeszkeniami :)

Rzut parteru :

http://img138.imageshack.us/img138/7749/rzytparter.jpg

Sień: 8,55m2

Kuchnia: 10,62 m2 ( powiększymy )

Spiżarka: 6,60 m2 (zmniejszymy )

Łazienka: 3,40 m2

Hall: 2,44m2

Gabinet: 13,00 m2 ( u nas będzie to bilardownia i otworzymy ja bardziej na jadalnię, ;) )

Jadalnia 20,95 m2

Salon 31,00 m2

Kotłownia / pom gospodarcze 8,00 m2

Garaż 36,00 m2

A tutaj rzut piętra ;)

http://img254.imageshack.us/img254/92/rzutpietro.jpg

Hall: 23,38 m2

Sypialnia gościnna od ogrodu: 16,77 m2

Sypialnia Julki od frontu: 16,40 m2

Pralnia :7,00 m2

Łazienka Julki : 6,50 m2

Łazienka nasza: 10,24 m2

Garderoba nasza: 5,00 m2

Sypialnia nasza: 16,00 m2 ( może trozke powiększymy )

Ogólnie jeżeli działka na to pozwoli troszeczke powiekszylibyśmy całość ;)

Fajny rozklad pomieszzcen chociaz nie podoba mi sie ustawinie stolika (jadalni) zaraz przy wejsciu do domu no i wolalabym miec w kuchni wyspe :yes:

Reszta bardzo fajna no i domek ma Twoja ukochana antresole :DUsmiechnelam sie jak napisalas o tym powiekszaniu bo chyba kiedys chodzilo Ci o troszke mniejszy dom od poprzedniego ;)

Kakusku oczywiście wyspa w kuchni to podstawa :D

Kuchnia , spiżarka i inne drobiazgi będą przeprojektowane :yes:

Kuchnia bedzie powiększona, zabudowa nie będzie w literę U , no i będzie wyspa, duża wyspa ;)

A co do rozmiarow domu to ten który mamy teraz budować miał być właśnie mniej wiecej taki jak ten "gotowiec" :yes:

Mniejszym mówię stanowcze NIE ;) bo ja lubę przestrzenie ;)

Wowww tylko to mi się ciśnie na usta jak patrzę na te zdjęcia domu:yes: Szczerze:p Przeszklenia, taras przy sypialni, przestrzeń.... Tył domu jest moim faworytem, choć przód też jest bardzo efektowny:yes:

Widzę, że już masz wszystko precyzyjnie zaplanowane, gdzie kogo pokój itd:p Czyli to jest to? Decyzja zapadła, czy nadal szukacie projektu?:)

Kurcze musicie sprzedać ten domek szybko, bo już nie mogę się doczekać nowego dziennika budowy i efektu końcowego:D:D

:o:o:o bez wątpienia dom robi wrażenie!!!! W takim razie życzę szybkiej sprzedaży:yes: jak ma być takie cudo!

Karolcia ja jutro do 16 w pracy muszę być, jutro też Bartuś ostatni dzień w przedszkolu,( bo do końca lipca) więc muszę ten dzień wykorzystać maksymalnie:D żeby potem małego ze sobą nie ciągać. Także mi chyba lepiej pasuje ta 20 jednak, tym bardziej że teściówka zgodziła się zostać z dziećmi:D

Pasuje ci Karolka moja propozycja? :p

Coś Lady nic się nie wypowiada, gdzie ta koza nam zaginęła :p