malkul 24.07.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 karolinko dziekuję za odp.chciałam się własnie upewnić, a to że ja kochasz to sie nie dziwię , pięknie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.07.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Martuśka Jestes nareszcie My w przyszłym tygodniu jedziemy na kilka dni ze znajomymi do Pragi ( bez Julci ) . Potem w sierpniu siedzimy na tyłkach, wyjazdy tylko nad jeziernie jak pogoda dopisze do siebie do domku nad jeziorem, ale mój A. coś kombinuje i twierdzi że musimy jeszcze gdzieś śmignąć pod koniec września ,zeby przedłużyć lato a skrucić jesień Więc gdzies skoczymy ale na tydzień Kochana ja mam w tym tygodniu sajgon opowiem jak sie spotkamy No i moge sie spotkac ale znowu tak ok 17.00 wiec sie mijamy Ale w poniedziałek i wtorek w przyszłym tygodniujeszcze przed wyjazdem do Pragi to jestem dostępna cały dzięń, wiec może wtedys ie spotkamy, moze wpadniecie do mnie na kawusię ???? Nie wiem czy Sylwia wychodzi z domu ale sie jeszcze z nią skontaktuję Jak nie to ja ją nawiedze Cuudny masz ogród Martusia Och wy włóczykije No to ja się w takim razie skontaktuję z naszą brzuchato- cycatą Lady i coś uradzimy żeby się styknąć choć wspólnie na chwilę Ja wybywam w drugiej połowie sierpnia, więc jeszcze mamy trochę do dyspozycji dni, z tego co wiem Sylwia z powodu ciązy w tym roku w ogóle zrezygnowała z wakacji. Także będziemy w kontakcie. Buziak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.07.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Karolinko przyszłam zobaczyć co słychać, a Wy znowu na wycieczkę buziaka zostawiam Mam nadzieję że i nam z sesyjki coś się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 26.07.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 (edytowane) Hej Karola Ja krótko,zwięźle i na temat .(nagdamy się jak się spotkamy ). Czytałam u Marty,że zapraszasz na poniedziłałek lub wtorek abyśmy mogły zobaczyć Twoje królestwo .Jeśli masz ochotę zapraszam w piatek do mnie .Decyzję Wam pozostawiam laski .Ja na razie niestety nigdzie nie wyjeżdzam ,więc mam dużo wolnego czasu i się dostosuję.Najważniejsze,że wreszcie się spotkamy Edytowane 26 Lipca 2012 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 28.07.2012 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Marta, Lady Wszystko dogadane, widzimy sie u mnie we wtorek, teraz to tylko kwestia godziny Ciesze sie,ze spotkanko tuż tuż admete Fajnie Aguś ,ze jesteś Teraz to śmigamy tylko na taki dłuższy weekend Pierwsze zdjęcia mają mi przesłac z sesji za tydzień, ale na fm nie będę ich publikować do czasu ukazania się wersji papierowej czyli jeszcze trooooche Napewno będą w tym roku Albo połowa października albo połowa grudnia Buziaki :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 28.07.2012 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 (edytowane) W czwartek zgodnie z planem odyła się mała sesja do miesięcznika "Dobrze mieszkaj" Całość trwała 6 godzin, czyli nie było tak źle Przyjechał do nas bardzo sympatyczny, zgrany zespół, wiec ten czas upłynął bardzo mile Spotkanie to zaowocowało czymś jeszcze Dziennikarka wiedząc o tym,ze planyujemy sprzedać dom i wybudować kolejny, poleciła mi pewną pracownie, z dużą ilością niebanalnych, nowoczesnych brył, do sprawy podeszłąm sceptycznie wkońcu przejżałam do tej pory 100000 projektów i z typowych nic się nie nadawało Ale o dziwo coś "typowego " bardzo wpadło nam w oko Kilka zmian kosmetycznych i można było by budować Pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu dla wszystkich Edit: Zdnanie.... "i można było by budować" oczywiście uwarunkowane opcją, najpierw sprzedać ten dom Edytowane 28 Lipca 2012 przez Karolina i Artur :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 28.07.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Hi Karolcia!! Proszę koniecznie daj znać jak numer z Twoim domkiem ukarze się na rynku:yes: Nigdy jeszcze nie kupiłam tego magazynu, ale właśnie ich "wygooglałam" i jak będę następnym razem w mieście to koniecznie wezmę, bo wygląda na fajny miesięcznik. Ja standardowo namiętnie kupuję "Cztery kąty", "M jak mieszkanie", "Świat kuchni i łazienek":) Kiedyś była tylko "Pani", "Twój styl" i "Sukces" a teraz wnętrzarstwo:) Pozdrawiam i życzę udanego spotkania lublinianek:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 28.07.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Karolinko udanego wypoczynku i gratuluje sesji To ze Wasz domek spodobal sie fachowcom swiadczy jeszcze bardziej o tym ze warty jest zainteresowania i predzej czy poznej z pewnoscia znajdzie nowego wlasciciela a my bedziemy mogli sie znow zachwycac nowo powstalymi wentrzami w Twoim wydaniu Musze jeszcze napisac ze mam juz zrobiona "twoja" wneke nad blatem kuchennym Niestety elektryk malo kumaty i nie wie gdzie moge dostac odpowiednie swietlowki na dlugosc 4 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 28.07.2012 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Madziu dam znać, napewno A Świat kuchni i łazienek jest tego samego wydawnictwa i tam też prawdopodobie ukaże sie sama kuchnia i łazienki Kakusku dzięki Słuchaj ale o co kaman z tymi świetlówkami ???? przeciez to trzeba kupić kilka i połączyć męskie wejście w damskie tak to nasz elektryk nazywał i tak np to że masz wnękę na 4 metry nie znaczy że świetlówki łącznie musza tyle mieć u mnie np kończą sie po ok 30 cm od brxzegów, to są standardowe świetlówki w każdym skepie elektrycznym będą wiedzieć o co chodzi dobierasz 3-4 tak by jak najlepiej wpasowały sie we wnękę i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 28.07.2012 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 A oto nasz ( przynajmniej narazie ) wybrany zwycięzca projektowy Jest duzo przeszklen, nowoczesna bryła, antresola, liczba sypialni, łazienki i reszty się zgadza, jes duży taras na piętrze z naszej sypialni i jest git ;P Elewacja tylna w dwóch ujeciach http://img269.imageshack.us/img269/9448/nowydom.jpg http://img525.imageshack.us/img525/3018/noowydom.jpg A tutaj front http://img217.imageshack.us/img217/3619/noowyd.jpg Co o nim myślicie ???? Tylko szczerze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 28.07.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Karolcia powiem tak włąśne piję trzeci kieliszek dobrego kretenskiego wina, więc jestem do bólu szczera, dom z zewnatrz jest super, chociaż ten dach bym zmieniła tzn na 21%, albo nawet na płaski. A teraz poproszę o rzuty góry i dołu. :)W każdym razie pokazałam mężowi i powiedzialam, że to jest nasz nastepny dom Pozdrówka przesyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 28.07.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Matko jaki sliczny dom Wg mnie to nawet fajnie ze ma "dach" bo nie kazdy plan miejscowy zezwala na plaskie dachy Tez chce zobaczyc rzuty chociaz tak tylko z ciekawosci bo ja juz nie mam zamiaru budowac kolejnego domu (chyba ze wygram w lotto ) Karolinko moj elektryk po prostu nie wie jak polaczyc te swietlowki zeby nie bylo widocznych przer w trakcie swiecenia (ciemniejszych plam ) Przegladalam w necie i takie zwykle oprawy laczone "na sztywno" sa wszedzie ale mysle ze tam trzeba zastosowac inny patent (no chyba ze zle mysle ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 28.07.2012 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Emiranda, kakusku, dzięki za opinię Na naszym osiedlu gdzie teraz mieszkamy min. kąt nachylenia dachu wynosi 30% a tn właśnie taki ma Jeżeli kupimy gdzienindziej działkę, ten wymóg nie będzie już konieczny Natomiast nawet mi sie ten daszek podoba, chociaż pałam miłością do płaskodachowców Słyszłam ,tylko,że takie typowo stropdachy, drogie są i problematyczne,a le nie mam pojęcia jak jest naprawdę Wrzuce wam zaraz rzuty, troszke bym pozmieniała szczególnie na dole, kuchnia za mała, spiżarka za duza, więc by sie tam podziałało + jeszcze kilka zmian drobnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 28.07.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Karolcia ja wiem, że te nachylenia dachu sa związane z warunkami zabudowy, u nas tez musi byc min 30 stopni i stąd ta kopuła nad szaym domem, ale mysle, że 21 stopni gdy tylko warunki na to pozwalaja to optymalna wersja sam dom jest rewelacyjny z tymi przeszkeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 28.07.2012 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Rzut parteru : http://img138.imageshack.us/img138/7749/rzytparter.jpg Sień: 8,55m2 Kuchnia: 10,62 m2 ( powiększymy ) Spiżarka: 6,60 m2 (zmniejszymy ) Łazienka: 3,40 m2 Hall: 2,44m2 Gabinet: 13,00 m2 ( u nas będzie to bilardownia i otworzymy ja bardziej na jadalnię, ) Jadalnia 20,95 m2 Salon 31,00 m2 Kotłownia / pom gospodarcze 8,00 m2 Garaż 36,00 m2 A tutaj rzut piętra http://img254.imageshack.us/img254/92/rzutpietro.jpg Hall: 23,38 m2 Sypialnia gościnna od ogrodu: 16,77 m2 Sypialnia Julki od frontu: 16,40 m2 Pralnia :7,00 m2 Łazienka Julki : 6,50 m2 Łazienka nasza: 10,24 m2 Garderoba nasza: 5,00 m2 Sypialnia nasza: 16,00 m2 ( może trozke powiększymy ) Ogólnie jeżeli działka na to pozwoli troszeczke powiekszylibyśmy całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 28.07.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Fajny rozklad pomieszzcen chociaz nie podoba mi sie ustawinie stolika (jadalni) zaraz przy wejsciu do domu no i wolalabym miec w kuchni wyspe Reszta bardzo fajna no i domek ma Twoja ukochana antresole :DUsmiechnelam sie jak napisalas o tym powiekszaniu bo chyba kiedys chodzilo Ci o troszke mniejszy dom od poprzedniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 28.07.2012 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Kakusku oczywiście wyspa w kuchni to podstawa Kuchnia , spiżarka i inne drobiazgi będą przeprojektowane Kuchnia bedzie powiększona, zabudowa nie będzie w literę U , no i będzie wyspa, duża wyspa A co do rozmiarow domu to ten który mamy teraz budować miał być właśnie mniej wiecej taki jak ten "gotowiec" Mniejszym mówię stanowcze NIE bo ja lubę przestrzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 29.07.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Karola,projekt świetny! Bardzo fajna bryła. Kominek w salonie połączony z kominkiem na tarasie to moje marzenie!! (które się nie spełniło) Trzymam zatem kciuki, żeby udało się z szybką sprzedażą Może po artykule będzie łatwiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 29.07.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Wowww tylko to mi się ciśnie na usta jak patrzę na te zdjęcia domu:yes: Szczerze:p Przeszklenia, taras przy sypialni, przestrzeń.... Tył domu jest moim faworytem, choć przód też jest bardzo efektowny:yes: Widzę, że już masz wszystko precyzyjnie zaplanowane, gdzie kogo pokój itd:p Czyli to jest to? Decyzja zapadła, czy nadal szukacie projektu? Kurcze musicie sprzedać ten domek szybko, bo już nie mogę się doczekać nowego dziennika budowy i efektu końcowego:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 30.07.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 :o:o bez wątpienia dom robi wrażenie!!!! W takim razie życzę szybkiej sprzedaży:yes: jak ma być takie cudo! Karolcia ja jutro do 16 w pracy muszę być, jutro też Bartuś ostatni dzień w przedszkolu,( bo do końca lipca) więc muszę ten dzień wykorzystać maksymalnie:D żeby potem małego ze sobą nie ciągać. Także mi chyba lepiej pasuje ta 20 jednak, tym bardziej że teściówka zgodziła się zostać z dziećmi:D Pasuje ci Karolka moja propozycja? Coś Lady nic się nie wypowiada, gdzie ta koza nam zaginęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts