Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

Muszę napisać małe sprostowanie :

Karolcia z A są MEGAAAAAAA Fajowymi Ludźmi:-)

Wyluzowani zabawni a ileż mieliśmy tematów do pogadania

i gdyby nie córunia która została w domu zabarykadowałabym drzwi i ich nie wypuściła :-)

Ubolewam strasznie że mieszkamy tak daleko od siebie :-( bo takich bratnich dusz po prostu się nie spotyka:yes:

Co do projektu Karolci - uważam że jest świetny

Sami także go bierzemy pod uwagę tylko z tarasem zamiast dachu nad garazem:lol2::lol2::lol2:

Oczywiście także dużo zmian co do planów w środku :-)

Pozdrawiam serdecznie

Saly

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Saluś kochana jesteś :hug:

Było by meeeega fajnie gdybyśmy budowały ten sam projekt,chociaz już wiadomo,z domy w srodku by sie różniły to i tak było by miodzio :D

Mam nadzije,ze znajdziesz roziwiązanie dylematów salonowych ;)

Teraz tylko musimy sprzedać nasze domki i lecimy :D

Buziaki wielkie :hug:

Saluś kochana jesteś :hug:

Było by meeeega fajnie gdybyśmy budowały ten sam projekt,chociaz już wiadomo,z domy w srodku by sie różniły to i tak było by miodzio :D

Mam nadzije,ze znajdziesz roziwiązanie dylematów salonowych ;)

Teraz tylko musimy sprzedać nasze domki i lecimy :D

Buziaki wielkie :hug:

:hug::hug::hug:

Powiem Ci że sporo rozmawialiśmy z M o tym projekcie i na razie jest to nasz nr 1

Chyba ze w/g na moją małą wyobrażnię skusimy się na projekt indywidualny na bazie tego projektu

ale w 90 % będzie zbliżony do oryginału

Teraz pozostaje najgorsze: CZEkać ....................:-(

Dziewczyny tez sobie wlasnie tak pomyslalam ze fajnie byloby gdybyscie budowaly ten sam domek :D Ja o nowej budowie nie mysle (musze skonczyc pierwszy dom ;)) ale kibicuje Wam z calego serca. Czlowiek musi miec marzenia i chyba z waszymi charakterami macie juz pisane te ciagla pogon za kroliczkiem ;) Salus wiem ze czekanie moze byc frustrujace ale dobrze Karolinka mowi-zajmij sie planowaniem nowego domku a ten sam znajdzie odpowiedni czas na pojscie w inne rece :yes:

Szczęściary !!!!!! Takie fajne spotkanie:p:p:p

Wasze domy NA PEWNO się wkrótce sprzedadzą, bo są oba śliczne- każdy w swoim rodzajuuuu:yes::yes::yes:

Niesamowite, że z tylu projektów podoba Wam się ten sam dom:D:D Faktycznie bratnie dusze:rolleyes::rolleyes:

Już zacieram ręce na nowe dzienniki budowy- ojojoj tyle nowych pięknych inspiracji :D

Pozdrawiam Was obie :hug::hug:

Karolciu, dom z klasą jest ojcem chrzestnym naszej budowy - widziałaś go u mnie w dzienniku? Jest na pierwszej stronie :) To dzięki niemu udało mi się parę lat temu namówić mojego męża na kupno działki i dzisiejszą budowę ;) Nasz pierworodny projekt był bardzo podobny, ale nie poradziliśmy sobie z dachem, bo musimy mieć większy spadek, a ten domek przy większym kącie nachylenia dachu już nie wygląda. Trzymam kciuki za całe przedsięwzięcie!!! :hug:

Kakusku cześć!!! :hug:

Fakt lubie gonić tego króliczka :D

Dlatego jak się już wybuduję po raz 3, to musze sobie znaleść nowego króliczka ale już nie kolejny dom :lol2:

Wiadomo sprzedaż domu to nie HOP SIUP.... oczywiście zdarza się ale umówmy się niezbyt często ;)

Z drugiej strony jak już nadejdzie właściwy kupiec czyli przyszły właściciel domku, to wszytko idzie błyskawicznie ... wiec dobrze sobie oczekiwanie na ta "WIELKĄ CHWILĘ ;) " umilić planami nowego , domu rozejrzeniem sie za działką, przemyśleniem tysiąca spektó których w budowanieu nie brakuje, dzięki temu później idzie o wiele szybciej, a co najważniejsze można uniknąć przynajmniej kilku blędnych decyzji ;)

A poza tym czas szybciej leci i nie tzreba stać w oknie wypatrujac kupca :lol2:

Madzia oby, oby..... ;)

Oby domki szybko znalazły swoje nowe rodziny ;) :D

A wtedy my zajmiemy sie znowu budowanie, znowu będę budzić się z uśmiechem inwestorskim :D

I zasypiać z głową pełną tysiąca mysli, kombinacji , zmartwień budowlanych i szukania w śnie roziwazń ;)

Znowu bedę sie cieszyć ,że buduje a czasmi kląć jak szewc, modląć się zeby pożegnać te wszytkjie ekipy i zapomnieć.... takie uroki budowanie ;)

Na częście w budowanieu widze o wieeeeele więcej plusów niz minusów ;) :D

Aggulka wiesz,że kiedyś go musiałam widzieć ale kompletnie o tym zapomniałam :jawdrop:

Wasz dom będzie cudny!!!!!!!!!!!

Dzięki za kciukaski :D Będą baaaaaaaaaaardzo potrzebne!!!!!!!!!!!!!!!!

:hug:

p.S wieczorkiem odpisze na priva, teraz obskoczyłam kilkanaście privów, a wieczorem druga część ;)

Edytowane przez Karolina i Artur :P

Madziu napis Artur zamawiał gdzieś ze Stanów... nie wiem gdzie i jak bo to kjakoś przypadkiem się natknął, ale wieczorem go dopytam i jak będe miała konkretne info to dam znać ;)

A fary kupowaliśmy w sacjonarnym sklepie w Lublinie , więc tu nie pomogę ....

Buziaki :***

Wiecie co ????

Znacie mnie troszkę, ja niby siebie znam ponad ćwierć wielku a ciągle sama za soba nie nadążam i za tym jak zmieniaja sie moje oczekiwania.........

Względem domu.... a teraz względem działki!!!!!!!!!

PIerwszy dom był na sporej działce 2400m, potem nam sie zachciało zwartego osiedla.....

Już od kilku tygodni truje Arturowi,ze nie chce mieć wiecej takiej dziłki jak teraz.... tzn. jest zamała.... czuje sie jak w zoo, a mój ogródek to taki mini wybieg sick: bez kitu.....

O czymś takim jak intymnośc mogę zapomnieć.... ja wiem wiem.... pzrecież tozwarte osiedle, domek koło domku ( w sumie z jednej strony nie mam sąsiada ;) ) no ale tego sąsiada z tyłu mam mega blisko, bo on od frontu ma wielki spadek więc z domem podsunął się bardzo do tyłu własnie w moim kirunku.... no isąsiad miły i wogóle no ale ja się czuję jakbym miała sublokatora....

Od frontu za mało miesjca..... no i wogóle odwidziało mi się :p

W pierwszej fazie chchiałam poprostu większą ciut dziąłkę zamiast 980m2 chciałma np ok 1300m2 moze ciut więcej niby niewiele ale robi różniće, planowałam pełne ogrodzenie murowane od frontu i koniecznie zakup wielkich tuj i drzewek na boki i tył....

Arturowi pomysł się podobał ale twierdził ze gdyby się trafiła dziąłka 1100m2 i fajna to też by brał..... ja nie :sick:

Przełomem okazła się wizyta u forumowej Saly i tu buziaki dla niej :hug:

Artur zobaczył jej posiadłość 3000m2, intymność, z jednej strony las..... jak pięnie prezentuje się dom,że nie musisz słuchać nauki 8 letniego sąsiada na perkuski i chrząkania jego dzidka :p

No itak się rozglądaliśmy i coś się znalazło :p

Działka ma prawie 2000m2 super kształt, proporcie :)

Tylna granica działki graniczy z lasem z boku też jest ściana drzewek wokłó duże dziłki po 2000 - 3000m2 na ich nowoczesne klocuszki.... no imam straszną chcicę na tą działkę :yes:

Leży w granicach miasta, całkiem niedaleko centrum, a jednak w ciszy i spokoju, z mega intymnośicą .....

i mam gdzieś że do TESCO będę jechać 13 min. a nie 3 min ....

Bo ważniejszy teraz jest dla mnie komfort jaki mam po dojechaniu do domu, mój mały kawałeczek świata, miejsce w którym odpoczywam i spędzam duuużo czasu....

Nie mam pojęcia czy ta dziłka będzie jeszcze jak sprzedamy dom czy juz nie.,...

Wychodze z założenia że jak ma być nasza to poczeka, jak nie to coś znajdziemy innego ale wiemy czeko szukamy a to najważniejsze :)

Karolcia byłoby super jeśli mąż nadal pamięta skąd ten napis:p- moja siostra mieszka w USA więc nie byłoby problemu. A napis fajowy..!!!:yes: Mam taką jedną ścianę w korytarzyku w starej części domu, która wymaga ożywienia.

Widzę, że jesteś "mega naładowana" nowym projektem:yes::yes: Tak jak napisałaś, najważniejsze że Wiecie co chcecie:yes: Jeśli działka faktycznie jest Wam pisana to na pewno poczeka na Was:p:p 2000 m2 pozazdrościć, będę trzymać kciuki :yes:

Pozdrawiam :hug:

Madziulka, okazało się że dostał Artur ten sam napis w Pl, musimy tylko odszukać fakturę, ale będziesz mieć namiar na 100 % ;)

:hug:

Basiu, mam nadziję,ze ten domek wybudujemy ;)

Dziaisj byliśmy na obiadku i na terenie ogrodu restauracji zobaczyłam fajne altany :)

Może się komuś przydadzą ;)

Mi bardziej odpowida ta kwadratowa, zrezygnowałabym tylko z tego dodatkowego zwieńczenia daszku ;)

http://img717.imageshack.us/img717/8011/dsc1824r.jpg

http://img641.imageshack.us/img641/3088/dsc1828c.jpg

http://img204.imageshack.us/img204/1466/dsc1829j.jpg

Madziu dl aCiebie mega opóźnione za co bardzo przepraszam.... fotki kinkietów ;)

http://img217.imageshack.us/img217/1687/dsc1727lf.jpg

http://img577.imageshack.us/img577/8976/dsc1729i.jpg

http://img528.imageshack.us/img528/6131/dsc1739k.jpg

Ale na ścianie tv mimo,ze są spore to ginął ....

http://img580.imageshack.us/img580/7684/dsc1741a.jpg

Karolcia jak zwykle bardzooo pomocna!!! Ślicznie dziękuję za zdjęcia- już teraz wszystko wiem:) Co do napisu to proszę nie szukajcie już faktur bo poszperałam trochę w necie i znalazłam:)Ale i tak dziękuję za fatygę!!:) Zawiśnie na ścianie koło gabinetu męża, żeby się pozytywnie naładował przed pójściem do pracy- od pazdziernika będzie pracował z domu:)

Pozdrawiam serdecznie!