dr_au 12.09.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Śledziłem drugi dziennik. Fantastycznie się to czytało, ponadto było masę pomysłów na szybką i dobrze zorganizowaną budowę. Jeżeli tylko zdecydujesz się na trzeci dziennik, będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 14.09.2012 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 (edytowane) Kakusku, venus, dr_au dzięki wielkie !!!!!!!!!!!!!!!! Najnowsze newsy z placu boju Działka kupiona A przyznam szczerze,że tego obawialiśmy sie najbardziej, znalezienia odpowiedniej działki Ale udało się i to tak szybko..... jesteśmy mega szczęśliwi Tak jak mówiłam wcześniej dziłeczka większa od obecnej ta ma 950m2 a nowa 1500m2 Czyli taka jak chcieliśmy Działka leży przy osiedlowej uliczce, dojazd kosteczka brukową, chodniki z kostki, latarnie, blisko plac zabaw, przedszkole, do centrum chwila moment samochodem. Jednocześnie działka ma troche drzewek, sąsiedzi na zamieszkałej dziłce z boku mają wielkie drzewa wiec intymność gwarantowana, a to tego najbardziej brakowało nam na obecnej działce i osiedlu Kupiliśmy też projekt A oto ostateczny zwycięzca Oczywiscie całe piętro będzie przeprojektowane Na parterze też troszke zmian..... Ale wizualnie, na zewnątrz, bedzie dokładnie tak samo Tyle że dach grafitowy, obróbki blacharskie jasno szare.... okna od zewnatrz brązowe a'la drewno a od środka ????????? Nie mam pojęcia ciągle się zastanawiam czy dac takie same czy jednak białe............ nie cierpię nie wiedzieć !!! http://img706.imageshack.us/img706/8093/frontrle.jpg Od ogrodu.... http://img717.imageshack.us/img717/9997/ogrdj.jpg A na kolejne Święta Bożego Narodzenia będzie tak http://img39.imageshack.us/img39/3117/zimg.jpg Obecnie działamy z papierologią................................................ :rolleyes: Czyli najgorsza i najnudniejsza część trwaaaaaaaaaaaaa.... ale żadnemy budującemu nie musze tego tłumaczyć Dziennika, ani tym bardziej galerii narazie na zakładam..... jak będzie sie coś dziać, ibędzie o czym pisać i opowidać to będzie szybka decyzja i ewentualny dzinnik.... galeria A narazie działamy formalnie Pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane 14 Września 2012 przez Karolina i Artur :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 14.09.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Ale super! To znaczy ,ze domek nr 2 już sprzedany? Czy po prostu nie czekacie i działacie dalej;) Ja już Ci Karolciu pisałam,że wybór najnowszego domu CUDOWNY I MAM NADZIEJĘ,ZE BĘDZIE JEDNAK DZIENNIK BUDOWY:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 14.09.2012 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Izusia strone wcześniej w Komentarzach napisałam ,ze DOMEK SPRZEDANY :D Bez sprzedaży nie było by funduszy Pozdrawiam serdecznie kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 14.09.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Izusia strone wcześniej w Komentarzach napisałam ,ze DOMEK SPRZEDANY :D Bez sprzedaży nie było by funduszy Pozdrawiam serdecznie kochana O kurczę nieeee doczyyytałam :/ To super wiadomość !!! No to działajcie Kochani,działajcie:D I szybko nam tu zakładać dziennik nr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 14.09.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 (edytowane) ło matko z córką tak dlugo mnie nie bylo, a tu takie wiesci Karola grauluje skonczenia wykonczenia domu nr 2, gratuluje blyskawicznej sprzedazy i gratuluje ekspressowego działania z domem nr 3 tempo oszalamiajace, zanim wbije szpadel w ziemie przy mojej w trudach rodzacej sie budowie, Ty pewnie bedziesz przy domu nr 5 projekt swietny, bardzo podba mi sie i dach plaski i duze przeszklenia, czy antresola bedzie ? dojrzalam już, że jest! okna w srodku dalabym biale, w ogole zamieszkalas w domu nr 2 ? pozdrawiam serdecznie Edytowane 14 Września 2012 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 14.09.2012 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Iza będą konkrety to pomyślimy o dzienniku nr 3 A moze sama galeria jak już będzie skończe.... albo fotki na priv dla starych znajomych kjuta witaj!!!! Gdzieś Ty była jak Cię nie było ???? Zamieszkaliśmy 15 marca 2012, a sprzedalismy oficjalnie notarilanie 7 września 2012 wiec mieszkaliśmy prawie pół roku No i nadal w domku mieszkamy jeszcze pare tygodni mamy Dch kochana płaski wydaje się na wizualkach, bo on ma nachylenie 22 st. My dom powiększamy troszkę wiec dach ulegnie zmianie i straci kilka stopni nachylenia, wiec będzie kilkanaście stopni. Antersola jest ale my z niej rezygnujemy, wizualnie od zewnątrz będzie tak samo ale w tym miejscu gdzie jest nadproże pomiędzy wielkimi oknami będzie u nas strop Na parterze to będzie jadalnia a na pietrze część pokoju Julki Powody rezygnacji z antresoli są dwa, po pierwsze jednak przy posiadaniu małego dziecka głos niesie się o wiele bardziej.... i nie sprzyja to wieczornym posiedzeniom ze znajomymi Po drugie to jak antersola to wielka pustka nad salonem a tu jest malutka nad częścią jadalni.... nie spełnia to dla mnie takiej funkcji estetycznej o jaką mi chodzi Tworzy sie wąska studnia... Natomiast zaaranżowanie antersoli na górze na otwarty gabinet jest bardzo fajnie i łądnie rozwiązane. Nie mniej jednak po moich zmianach na górze osiągnę 3 duze sypialnie 20m2, 25m2 (sypialnie dzieci) i 30m2 ( nasza sypialnia) z tym że tej powierzchni naszej sypialni, musze wygospodarować miejsce na garderobę Poza tym na pietrze będą jeszcze dwie łazienki. Ja wiem że dla wielu osób sypialnia powinna być mała, bo tam się tylko śpi itd Ale ja uwielbiam duże sypialnie!!!!!!!!!!!! poprostu kocham je miłościa pierwszą i nie chce z tego rezygnować Natomiast duze pokoje dzieci to też ważna sprawa, w końcu w pewnym momencie to tam spędzaja głównie czas, poza tym nie mogę byc taką wyrodną mamuśką i sobie robić 30m2 a Julci kilitki wiec będzie miała swoje 25m2, ewentualny drugi potomek kiedyś będzie musiał się zadowolić 20m2 Mówisz że okna od środka białe Dzieki za głos A wy jak myślicie jakie okna od środka brąz jak na zewnątzr czy białe????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 14.09.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Ja - chociaż zupełnie w wątku obca - pozwolę sobie oddać głos za białymi w środku U nas okna są mieszane - np w kuchni okno również wewnątrz jest w kolorze dębu, ale już w łazience białe, dąb tylko na zewnątrz. W salonie też zdecydowałam się na biel. Porównując pomieszczenia stwierdzam, że tam, gdzie w środku jest białe okno jest... hmm.. lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 14.09.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Hej hej A ja niestety uważam że okna "mieszane"wyglądają kiepsko Trzeba zdecydować się na jeden kolor Ja mam w kuchni szare i wygląda to badziewnie bo jednak ten brąz co jest na zew widać i mnie to kurza A rolety zewnętrzne to już wogóle potem ogranicza Polecam 1 kolor Całuski saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 14.09.2012 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 DIEDRA, SALUŚ DZIĘKI ZA GŁOS W SPRAWIE Argumenty dają mi do mysłenia i .... nadal nie wiem jak zrobię Dobrze,że to jeszcze chwila... ale tak naprawde wyceny bedę robić lada moment, a poza tym w zależności od koloru okien zmienia się pomysł i opcja ogólnej aranżacji a to robi różnicę bo jak tu planowąc jka bazy nawet nie ma ??? Pozdrawiam serdecznie! Muszę sobie szykować i zamawiać koparę na koleny tydzień niech wjeżdza i robi porządek na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.09.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Przeczytałam o koparze na działce i przybiegłam I widzę że Pani też mogę pogratulować!!!!!! Moje mieszkanie to pikuś, sprzedać domek tak szybko to jest to!!!!! I oczywiście trzymam kciuki za plan działania na trzeci domek http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif Ja już widzę jak Ci się oczka świecą na te wszystkie sprawy budowlano - wykończeniowe - wreszcie w swoim żywiole Ty już kolejny domek zaczynasz a my się dalej grzebiemy Buziaki Karolinko zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 15.09.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 (edytowane) Karolina wielkie gratulacje z powodu sprzedaży i szybkiego tempa przy organizacji nowej budowy:)Idziesz jak burza:) A nowy projekt świetny jest - po wprowadzeniu opisanych przez Ciebie zmian będzie pięknie i funkcjonalnie:)O ile je sobie dobrze wyobraziłam patrząc na rzuty projektu:) I całusy dla juz nie takiej maleńkiej Julki:)ps. ile ona już ma? Edytowane 15 Września 2012 przez Lukarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.09.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Przeczytałam u admete o koparce. Przybiegłam i kopara (nomen omen) mi opadła Karola, jesteś szalona kobietka I z męża też masz niezły numer Mój to spazmów dostaje przed obecną przeprowadzką. A jak coś przebąkuję, że może kiedyś jeszcze coś byśmy zmienili, to ... Serdecznie gratuluję sprzedaży! Trzymam kciuki z całych sił za stan zero w tym roku Ładny domek wybraliście. I jednak liczę, że z czasem jakieś fotki się pojawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.09.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Ja mam okna drewniane w środku i zdecydowanie wolę białe,i nie przeszakzało by mi ,że zupełnie w innym pokju jest inny kolor(oczywiście od środka)Ja je kiedyś przemaluję,a w nowym domu -kiedyś dam białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 15.09.2012 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Hej admete Sprzedaż to sprzedaż każda nieruchomość sie liczy Powiem Ci że już sie nie mogę doczekać tych wszystkich prac Dzisiaj rozmawiałam z naszym stałym panem od WOD - KAN i w poniedziłek wchodzi na dziłke bo trzeba tam zaślepić jakieś rurki itp. bo przyłacze zrobione jest juz na dziłce i nawet z jego wizyty sie cieszę Obcja porządkowo koparkowa zacznie się też w tym tygodniu i działak nabierze włąściwych kształtów Zgłosiliśmy tez juz chęć wykonania ogrodzenia wiec względnie niedługo też się juz pojawi ehhhhh............... JA CHCE JUŻ BUDOWAĆ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 15.09.2012 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Witaj Lukarna Dzięki wielkie ! Mam nadzię że dmek zyska właśnie po zmianach na funkcjonalności Kuchnia też będzie powiększona o metr a to mi wiele rozwiąże A Julcia ma juz 1 rok i prawie 8 miesięcy Pozdrawiam!!!!!!!!!!!! narendil witam serdecznie No ja nigdy nie mówiłam ,ze jestem normalna :rotfl: Na szczęście mąż też w tym samyam klimacie A to ważne ,bo żaden normalny by nie wytrzymał ze mna , moimi pomysłami i cała resztą Dzięki ogromne za gratulacje, stan zero musi się udać , innej opcji nie przewiduje Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 15.09.2012 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Basia dzięki za głos w sprawie Ja na zewnątzr musze dać a'la drwniane brązowe Właśnie kwestia srodka pozostaje.... będę dumać a każda opinia jest dla mnie ważna!!! Pozdrawiam serdecznie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 15.09.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Karolina - jeżeli chodzi o okna, to ja tak w ogóle wolę drewniane. Jeżeli już muszą być plastikowe, to wolałbym w całości okleinowane (a najlepiej jeszcze barwione w masie). Białe plastikowe w mojej ocenie nie wyglądają dobrze od środka. Ponadto po kilku latach lubią się brzydko starzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 15.09.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Gratulacje z okazji sprzedaży domku:) to naprawdę super wiadomośc .Projekt nowego domku cudny:rolleyes:. A ja jestem za oknami i na zewnątrz i od środka brązowymi a'la drewno:cool: Chciałam Cię podpytac gdzie kupiłas te piękne szare sofy ,które masz w salonie-jeśli można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HON-AR 15.09.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Ja natomiast kocham ciemne brązowe okna (z różnymi jego odcieniami, począwszy od orzecha po kolor venge skończywszy) i uważam, że nie ma nic piękniejszego i bardziej praktycznego niż ciemne okna!!!! To jest moje skromne zdanie Karola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts