Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kakusku, venus, dr_au dzięki wielkie !!!!!!!!!!!!!!!! :hug:

Najnowsze newsy z placu boju ;)

Działka kupiona :lol2:

A przyznam szczerze,że tego obawialiśmy sie najbardziej, znalezienia odpowiedniej działki :yes:

Ale udało się i to tak szybko..... jesteśmy mega szczęśliwi :D

Tak jak mówiłam wcześniej dziłeczka większa od obecnej ta ma 950m2 a nowa 1500m2 :) Czyli taka jak chcieliśmy ;)

Działka leży przy osiedlowej uliczce, dojazd kosteczka brukową, chodniki z kostki, latarnie, blisko plac zabaw, przedszkole, do centrum chwila moment samochodem.

Jednocześnie działka ma troche drzewek, sąsiedzi na zamieszkałej dziłce z boku mają wielkie drzewa wiec intymność gwarantowana, a to tego najbardziej brakowało nam na obecnej działce i osiedlu ;)

Kupiliśmy też projekt :) :wave:

A oto ostateczny zwycięzca ;)

Oczywiscie całe piętro będzie przeprojektowane :D

Na parterze też troszke zmian.....

Ale wizualnie, na zewnątrz, bedzie dokładnie tak samo ;)

Tyle że dach grafitowy, obróbki blacharskie jasno szare.... okna od zewnatrz brązowe a'la drewno ;) a od środka ?????????

Nie mam pojęcia ciągle się zastanawiam czy dac takie same czy jednak białe............ nie cierpię nie wiedzieć !!! ;)

http://img706.imageshack.us/img706/8093/frontrle.jpg

Od ogrodu....

http://img717.imageshack.us/img717/9997/ogrdj.jpg

A na kolejne Święta Bożego Narodzenia będzie tak ;) :D

http://img39.imageshack.us/img39/3117/zimg.jpg

Obecnie działamy z papierologią................................................ :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Czyli najgorsza i najnudniejsza część trwaaaaaaaaaaaaa.... ale żadnemy budującemu nie musze tego tłumaczyć ;)

Dziennika, ani tym bardziej galerii narazie na zakładam..... jak będzie sie coś dziać, ibędzie o czym pisać i opowidać to będzie szybka decyzja i ewentualny dzinnik.... galeria ;) A narazie działamy formalnie ;)

Pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :hug:

Edytowane przez Karolina i Artur :P

ło matko z córką

tak dlugo mnie nie bylo, a tu takie wiesci

Karola grauluje skonczenia wykonczenia domu nr 2, gratuluje blyskawicznej sprzedazy i gratuluje ekspressowego działania z domem nr 3 :)

tempo oszalamiajace, zanim wbije szpadel w ziemie przy mojej w trudach rodzacej sie budowie, Ty pewnie bedziesz przy domu nr 5 :lol:

projekt swietny, bardzo podba mi sie i dach plaski i duze przeszklenia, czy antresola bedzie ?

dojrzalam już, że jest! okna w srodku dalabym biale,

w ogole zamieszkalas w domu nr 2 ?

pozdrawiam serdecznie :D

Edytowane przez kjuta

Iza będą konkrety to pomyślimy o dzienniku nr 3 ;)

A moze sama galeria jak już będzie skończe.... :rolleyes: albo fotki na priv dla starych znajomych :rolleyes:

kjuta witaj!!!! :hug:

Gdzieś Ty była jak Cię nie było ???? :D

Zamieszkaliśmy 15 marca 2012, a sprzedalismy oficjalnie notarilanie 7 września 2012 wiec mieszkaliśmy prawie pół roku ;) :D

No i nadal w domku mieszkamy jeszcze pare tygodni mamy ;)

Dch kochana płaski wydaje się na wizualkach, bo on ma nachylenie 22 st. My dom powiększamy troszkę wiec dach ulegnie zmianie i straci kilka stopni nachylenia, wiec będzie kilkanaście stopni.

Antersola jest ale my z niej rezygnujemy, wizualnie od zewnątrz będzie tak samo ale w tym miejscu gdzie jest nadproże pomiędzy wielkimi oknami będzie u nas strop ;) Na parterze to będzie jadalnia a na pietrze część pokoju Julki ;)

Powody rezygnacji z antresoli są dwa, po pierwsze jednak przy posiadaniu małego dziecka głos niesie się o wiele bardziej.... i nie sprzyja to wieczornym posiedzeniom ze znajomymi ;)

Po drugie to jak antersola to wielka pustka nad salonem a tu jest malutka nad częścią jadalni.... nie spełnia to dla mnie takiej funkcji estetycznej o jaką mi chodzi ;) :no: Tworzy sie wąska studnia...

Natomiast zaaranżowanie antersoli na górze na otwarty gabinet jest bardzo fajnie i łądnie rozwiązane.

Nie mniej jednak po moich zmianach na górze osiągnę 3 duze sypialnie 20m2, 25m2 (sypialnie dzieci) i 30m2 ( nasza sypialnia) z tym że tej powierzchni naszej sypialni, musze wygospodarować miejsce na garderobę ;) Poza tym na pietrze będą jeszcze dwie łazienki.

Ja wiem że dla wielu osób sypialnia powinna być mała, bo tam się tylko śpi itd ;)

Ale ja uwielbiam duże sypialnie!!!!!!!!!!!! poprostu kocham je miłościa pierwszą i nie chce z tego rezygnować :no:

Natomiast duze pokoje dzieci to też ważna sprawa, w końcu w pewnym momencie to tam spędzaja głównie czas, poza tym nie mogę byc taką wyrodną mamuśką i sobie robić 30m2 a Julci kilitki ;) wiec będzie miała swoje 25m2, ewentualny drugi potomek kiedyś będzie musiał się zadowolić 20m2 ;)

Mówisz że okna od środka białe :rolleyes: Dzieki za głos :)

A wy jak myślicie jakie okna od środka brąz jak na zewnątzr czy białe?????????????????

Ja - chociaż zupełnie w wątku obca - pozwolę sobie oddać głos za białymi w środku :) U nas okna są mieszane - np w kuchni okno również wewnątrz jest w kolorze dębu, ale już w łazience białe, dąb tylko na zewnątrz. W salonie też zdecydowałam się na biel. Porównując pomieszczenia stwierdzam, że tam, gdzie w środku jest białe okno jest... hmm.. lekko.

Hej hej

A ja niestety uważam że okna "mieszane"wyglądają kiepsko

Trzeba zdecydować się na jeden kolor

Ja mam w kuchni szare i wygląda to badziewnie bo jednak ten brąz co jest na zew widać i mnie to kurza

A rolety zewnętrzne to już wogóle potem ogranicza :-(

Polecam 1 kolor

Całuski

saly

DIEDRA, SALUŚ DZIĘKI ZA GŁOS W SPRAWIE :) :hug:

Argumenty dają mi do mysłenia i .... nadal nie wiem jak zrobię :sick:

Dobrze,że to jeszcze chwila... ale tak naprawde wyceny bedę robić lada moment, a poza tym w zależności od koloru okien zmienia się pomysł i opcja ogólnej aranżacji a to robi różnicę :rolleyes: bo jak tu planowąc jka bazy nawet nie ma ???:rolleyes:

Pozdrawiam serdecznie!

Muszę sobie szykować i zamawiać koparę na koleny tydzień niech wjeżdza i robi porządek na działce ;)

Przeczytałam o koparze na działce i przybiegłam :cool:

I widzę że Pani też mogę pogratulować!!!!!!

Moje mieszkanie to pikuś, sprzedać domek tak szybko to jest to!!!!!

I oczywiście trzymam kciuki za plan działania na trzeci domek http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif

Ja już widzę jak Ci się oczka świecą na te wszystkie sprawy budowlano - wykończeniowe - wreszcie w swoim żywiole :lol:

Ty już kolejny domek zaczynasz a my się dalej grzebiemy :lol2:

Buziaki Karolinko zostawiam :hug:

Karolina wielkie gratulacje z powodu sprzedaży i szybkiego tempa przy organizacji nowej budowy:)

Idziesz jak burza:)

A nowy projekt świetny jest - po wprowadzeniu opisanych przez Ciebie zmian będzie pięknie i funkcjonalnie:)

O ile je sobie dobrze wyobraziłam patrząc na rzuty projektu:)

I całusy dla juz nie takiej maleńkiej Julki:)

ps. ile ona już ma?

Edytowane przez Lukarna

Przeczytałam u admete o koparce.

Przybiegłam i kopara (nomen omen) mi opadła :jawdrop:

Karola, jesteś szalona kobietka :wave:

I z męża też masz niezły numer ;)

Mój to spazmów dostaje przed obecną przeprowadzką. A jak coś przebąkuję, że może kiedyś jeszcze coś byśmy zmienili, to ...

Serdecznie gratuluję sprzedaży!

Trzymam kciuki z całych sił za stan zero w tym roku :hug:

Ładny domek wybraliście.

I jednak liczę, że z czasem jakieś fotki się pojawią :rolleyes:

Hej admete :hug:

Sprzedaż to sprzedaż każda nieruchomość sie liczy :D

Powiem Ci że już sie nie mogę doczekać tych wszystkich prac :yes: :D

Dzisiaj rozmawiałam z naszym stałym panem od WOD - KAN i w poniedziłek wchodzi na dziłke bo trzeba tam zaślepić jakieś rurki itp. bo przyłacze zrobione jest juz na dziłce i nawet z jego wizyty sie cieszę :D

Obcja porządkowo koparkowa zacznie się też w tym tygodniu i działak nabierze włąściwych kształtów ;)

Zgłosiliśmy tez juz chęć wykonania ogrodzenia wiec względnie niedługo też się juz pojawi ;) :D

ehhhhh............... JA CHCE JUŻ BUDOWAĆ! :lol2:

Witaj Lukarna :hug:

Dzięki wielkie ! :)

Mam nadzię że dmek zyska właśnie po zmianach na funkcjonalności :yes:

Kuchnia też będzie powiększona o metr a to mi wiele rozwiąże ;)

A Julcia ma juz 1 rok i prawie 8 miesięcy :)

Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!

narendil witam serdecznie :hug:

No ja nigdy nie mówiłam ,ze jestem normalna ;) :D:rotfl:

Na szczęście mąż też w tym samyam klimacie ;) :D A to ważne ,bo żaden normalny by nie wytrzymał ze mna , moimi pomysłami i cała resztą :D

Dzięki ogromne za gratulacje, stan zero musi się udać , innej opcji nie przewiduje :D

Pozdrawiam serdecznie!!!

Karolina - jeżeli chodzi o okna, to ja tak w ogóle wolę drewniane. Jeżeli już muszą być plastikowe, to wolałbym w całości okleinowane (a najlepiej jeszcze barwione w masie). Białe plastikowe w mojej ocenie nie wyglądają dobrze od środka. Ponadto po kilku latach lubią się brzydko starzeć.