Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

du_ ar , lea**, HON-AR WIELKIE DZIĘKI za głos :hug:

Ja naprawde mam z tym problem wiec każy gło, argument i opinia na wagę złota :yes: :)

Napiszę Wam szerzej o co mi chodzi ;)

Z zewnatzr bezapalacyjnie będą brązowe okna ( odcień jeszcze niewiadomy ;) ) nigdy brązowych okien nie miałam , tematu nie zgłębiałam i próbek na żywo nie oglądoałam wiec nie wiem :rolleyes:

Brązowe od środka podobały by mi się chyba bardziej :rolleyes: Arturowi mniej ;)

Boje się tylko połąączenia ciemnych okien z jasną podłogą drewnianą ( panel, parkiet, deska ???? jeszcze nie postanowione ) ale wiadomo,że bedzie jasny odcień drewna.... no i do tego białe drzwi bo ja .... UWIELBIAM białe drzwi ;) :D + białe listwy przypodłogowe...... no i boje się,ze bezie misz masz..... :sick: :mad:

Do okien przynajmniej częsci dochodzą drwniane żaluzje.... mam białe i sa boskie, kurzu nie widać a bądź co bądz to ważne ,zeby każdej listewki co dwa dni nie musieć czyścić ;) Jeżeli wezmę ciemne okna to dla mnie muszą być ciemne żaluzje.... wyglada to bardzo ładnie ale jak to będzie wygladac z jasną podłogą????

Gdybym robiła wszędzie np: gres polerowany jaśniutki w cieno brałabym te ciemne okna :yes: i nawet wtedy bałe drzwi ale niepokoi mnie ta jasna drewniana podłoga :rolleyes: a gres na całości odpada ................

KOCHANI HELP!!!!!!

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Karolinko przybiegłam, specem nie jestem :no:, ale swoje zdanie powiem :yes:.

U siebie też długo się zastanawiałam nad kolorem okien ;)

Jak wiesz na zewnątrz jest orzech, od wewnątrz białe.

Brąz jednak bardziej zobowiązuje, nie mniej jest piękny i bardzo kuszący.

Uważam że jeśli damy brązowe okna i do nich żaluzje w tym samym kolorze (białe mi nie pasują ) to reszta musi być już jasna stonowana.

Do tego akcent w meblu (jakaś komódka w tym kolorze co okna?-ale nie koniecznie :no:)

Ty lubisz i w tym domku planujesz pewnie też jasne wnętrza - więc powinno być super :yes:.

Ja to lubię "zobaczyć" na jakiejś inspiracji jakby to mniej więcej wyglądało.

Dlatego zawsze szperam po necie, próbuję sama przykładać, wyobrazić sobie jak to będzie wyglądało w całości...........

Mam zapisane takie zdjątko - podłoga niestety gres, ale całe pomieszczenie jasne i brązowe okna :rolleyes:

http://i2.fmix.pl/fmi2322/d6b0c9c70021aae45054cc77

Klikając w poniższe zdjątka przejdziecie do źródła

Tutaj brązowe okna (nie tak ciemne chyba jak planujesz) i taka sama podłoga

http://img.projektoskop.pl/006salon03.jpg

Tu już jaśniejsza - moim zdaniem wygląda super :yes:

http://www.pytanieomieszkanie.pl/uploads/zdjecia/Oknoplus_wnetrze_aranzacyjne.jpg

Nie patrzymy na meble :lol2:

http://cdn5.urzadzamy.smcloud.net/t/experts/thumbnails/questions/ASZ_100326_005_p-90697_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

Mam nadzieję że cośkolwiek pomogłam :rolleyes:

:hug:

A co do okien. To ja mam okna z okleinie orzechowej obustronnej i jestem z tego bardzo zadowolona. U moich dziewczynek do nich mam podłogę dębową jasną i naprawdę fajnie to współgra.

(proszę nie patrzeć na białe budowlane klamki i brak listew przypodłogowych ;))

http://imageshack.us/a/img221/6343/20110929141150.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Karolcia!

Sama widzisz jak na zdjęciach wstawionych przez moich przedmówców - jasna podłoga i ciemne okna wyglądają przepięknie! Poza tym będziecie budować dom nowoczesny i wydaje mi się, że brąz będzie tutaj bardzo odpowiedni. Poza tym uważam, iż ciemne okna nadają bardzo specyficznego klimatu. Szczerze mówiąc, przy ciemnych oknach wewnątrz, nie trzeba wymyślać specjalnych zasłon, firan itp., bo one same w sobie z (uwagi na właśnie ciemny kolor) są ozdobą :)

A co do żaluzji - w tym przypadku musiałyby być tak jak napisałaś wcześniej rówież brązowe. Uważam jednak, iż z jasną podłogą również by to współgrało. Gdyby podłoga była w szarościah, nie wiem jakby to się prezentowało, chyba raczej nijako, ale jeżeli to będą jasne brązy łącznie z kolorem sosny- uważam, że fantastycznie

Karolina a mnie się wydaje, że białe okna będą lepsze, ze względu na żaluzje...tutaj w wątkach narzekają na ciemną podłogę, bo widać kazdy pyłek, a przy Twoich ogromnych oknach żaluzje też takie będą i jak przyświeci słońce to oszalejesz od tego czyszczenia, jak sama powiedziałaś co dwa dni...

Ja mam na całym dole ciemne żaluzje drewniane (a okna wcale też nie małe są) i wcale ich nie czyszczę "co dwa dni". Bez przesady z tym widocznym brudem na nich - przecieram je średnio raz na 3 miesiące i jest OK, a jestem pedantką jeśli chodzi o czystość w domu.

Karolinko gratuluję sprzedaży domku, CUDOWNIE !!!

Moje zdanie na temat okien: sama mam brązowe kolor orzech z VEKI są śliczne :rolleyes: każdy myśli, że są drewniane.

Uważam, że bardzo głupio będzie wyglądało jak z zewnątrz okna będą brązowe wewnątrz białe i żaluzje białe, wydaje mi się, że stojąc na zewnątrz te białe żaluzje do brązowych okien ;) będzie chyba średnio ładnie ale być może się mylę, może ktoś ma takie zdjęcie?

Ale namieszałam ;) no ale ja bym radziła całe w brązie :) Pozdrawiam!

Kochani, OGROMNE DZIĘKI za odzew w sprawie moich okien!!!!!!! :hug: :hug: :hug:

Po trzy razy czytam każdą waszą opinie i myślę,,,,, myśle..... jak to będzie u mnie :rolleyes:

Każda opinia jest dla mnie ważna, bo tak naprawe to pierwszy wybór, co do którego nie jestem pewna w akcji "BUDOWA nr 3 " ;)

A te okna będą miały wpływ na aranżacje wnętrz... więc wszelkie rady mile widziane :D

admete Dzięki kochana że dotarłaś :)

Tak teraz mam jasne wnętrza i chociaż podobają mi się takze ciemne, to w nowym domu znowu postawie na jasne bo to w nich czuję się najlepiej :yes:

Dzięki za fotki są pomocne :hug:

Najbardziej obawiałam się połączenia brązowych okien ( kolor zbliżony do orzecha) z jasną podłogą a'la dąb.... albo jesion.

No bo gdyby na całości miał być gres polerowany to okna ba bank były by ciemne alby ocieplić "chłód gresu "....

Chyba muszę przed ostatecznym wyborem koloru okien, dokłądnie przemyśleć aranzację wnętrz na parterze.... szczególnie zabudowy kuchni....fronty, blaty... no i pozostyałych mebli.... :rolleyes: żeby póxniej nie było zgrzytów ;)

Pozdrawiam cieplutko!!!!

Lidszu wiataj!!!

Dziękuję bardzo za gratulację, opinię okienną i fotki!!!! :hug:

Co do dziennika to kto wie ? W końcu już Was zamęczam moimi wątpliwościami :lol2:

Pozdrawiam!!!!!

Nelli Sza witam serdecznie i dziękiuję :)

Dzięi za głos i opinię :hug: jakie są jasne okna już wiem, jestem z nich zadowolna, a kuszą troche te ciemne.... musze mysłeć o wykończeniu parteru a ja nawet fundamentów nie mam :eek::rotfl:

HON-AR Dzieki :hug:

Tamara1, venus, pasie, janiela dzięi kochane za przybycie i głos w sprawie :hug: :hug: :hug:

Teraz tak jak napisałam wyżej będę dumać nad aranżacą wnętrz na parterze! Musze je wymyślić, kolorystyką dokładną w szczególnosci zanim podejmę odtareczną decyzję w sprawie okien :rolleyes:

Ludzie nie mam fundamentów a musze dokładnie zaplanować wnętrza ja się chyba zastrzelę :rotfl:

Szybka burza mózgu mius nastąpić zanim będę musiała okna zamawiać .... a samo zamówienie nastąpi napewno w tym roku jeszcze .... pewnie przed grudniem,a w tzw. między czasie musze spakować cały dom, znowu podzielić rzeczy na te na najbliższy rok i te które używać będę dopiero w nowym domu :rolleyes: ................ kolejna przeprowadzka nas czeka... która to juz nawet nie licze i dobrze,że lubię budować bo inaczej bym zwariowała :lol2:

Tamara1, venus, pasie, janiela dzięi kochane za przybycie i głos w sprawie :hug: :hug: :hug:

Teraz tak jak napisałam wyżej będę dumać nad aranżacą wnętrz na parterze! Musze je wymyślić, kolorystyką dokładną w szczególnosci zanim podejmę odtareczną decyzję w sprawie okien :rolleyes:

Ludzie nie mam fundamentów a musze dokładnie zaplanować wnętrza ja się chyba zastrzelę :rotfl:

Szybka burza mózgu mius nastąpić zanim będę musiała okna zamawiać .... a samo zamówienie nastąpi napewno w tym roku jeszcze .... pewnie przed grudniem,a w tzw. między czasie musze spakować cały dom, znowu podzielić rzeczy na te na najbliższy rok i te które używać będę dopiero w nowym domu :rolleyes: ................ kolejna przeprowadzka nas czeka... która to juz nawet nie licze i dobrze,że lubię budować bo inaczej bym zwariowała :lol2:

KAROLCIAAAAAAA !!!!!! GRATULUJĘĘĘĘ:wave::wave::wave:

Nie było mnie bo mąż wrócił, a tu TAKIE wieści:wiggle::wiggle::wiggle::wiggle:

Cieszę się Waszym szczęściem:wave::wave:

Decyzję w sprawie dziennika musisz podjąć sama, ale pamiętaj i miej to na uwadze, że masz tutaj WIERNYCH fanów Twojego stylu, dlatego byłaby to WIELKA strata dla forum;);););););););) Przemyśl to pleaseeee:rolleyes::rolleyes:

Jeśli mogę się wypowiedzieć w sprawie okien to przyznam, że to miałam ten sam problem;);) Jeszcze kilka dni przed zamówieniem miałam ten sam dylemat, jaki kolor wybrać. Ostatecznie stanęło na brązowych na zewnątrz a białych w środku. Uważam, że to była jedna z słuszniejszych decyzji w tym domu;) Mój mąż uparł się na brązowe do swojego gabinetu i takie ma, a teraz bardzo żałuje;) Podobają mi się brązowe okna, ale u kogoś, u siebie wolę jednak białe. Uważam że przyszedł buum na brązowe, który pewnie kiedyś minie, a białe to klasyka do której wszystko pasuje:wiggle: Zupełnie mi nie przeszkadza "dwukolorowość" okien, najczęściej są uchylone od góry więc nawet nie widać, że są brązowe od zewnątrz;) Nie bardzo rozumiem ten problem;) Wzorując się na forumowych koleżankach zamierzamy wymienić paskudne białe klamki na srebrne, które zresztą już zostały zakupione, myślę że to je fajnie ożywi i doda "szlachetności":)

To tylko takie moje skromne zdanie, co ja tam wiem, ja nawet jeszcze jednego domku nie skończyłam a Ty już kolejny budujesz:rolleyes::rolleyes:

Karola to ja też mam inspirację:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/__imagephp-1.jpg

W tym domku masz kuchnię ciemną (heban?) + białe okna + jasne podłogi w salonie, źle to wygląda? :) Może jasna podłoga ale dąb bielony (dla mnie ona zawsze wygląda jak tło), chociaż ja lubię połączenie ciemnych okien, białych ścian i nawet miodowej podłogi :rolleyes:

Witaj Karolinko :hug: U Was nieziemskie tempo budowlano/sprzedawczo/mieszkaniowe :smile: Gratuluję sprzedaży domu!!! teraz możesz od nowa robic to co uwielbiasz:wave:

A jeśli chodzi o okna, ja mam orzech z okno-plast Kraków, jak na razie jestem zadowolona, okna są plastikowe ale wyglądają identycznie jak drzwi wejściowe które sa rzeczywiście drewniane :) W domu mam ściany jasne i fajny kontrast sie robi miedzy jasną ścianą a ciemnym oknem, ale to moje prywatne zdanie ;)

A TAK NA MARGINESIE TO CHYBA NIEPOSTRZEŻENIE, PO CICHUTKU POWSTAJE DZIENNIK NR. 3 SUPER :wiggle:

Pozdrawiam Dominika.

Edytowane przez Dominika i Łukasz :)