Karolina i Artur P 18.09.2012 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Cześć Kochane!!!!!!!! :hug: Wpadłam na sekunde i widze że mam troche zaległości Obiecuję wszystko nadrobić i odpisać wieczorkiem Cały dzięń latałam, działka, jest pan porządkowy i działaaaa.... przesadza drzewka i krzewy które zastaliśmy na dziłce i które pewnie wykorzystamy ale gdyby zostały tam gdzie są nie przetrwały by... więc pan wsadził tymczasowo wszystkie w jeden tylni róg dziłki i tam będą czekać do przyszłego roku aż zajmie ise nimi ekipa ogrodowa W sobotę będzie kopara, wyrwie co trzeba, zniszczy mini ruderkę która jest na dziłce wszystko wywiezie ciężarówa. Pan koparkowy zciągnie humus.... i dziłka nabierze kształtów Kupiłam w między czasie dzisiaj meble do mieszkania które będziemy wynajmować tzn. my będziemy wynajmować komuś, sami tam mieszkać nie bedziemy Dokupiłam brakujące płytki do kuchni i zaraz mam dentystę pewnie cały wieczór nie będę mówić.... co w moim przypadku oznacza tortury bo uwielbiam GADAĆ!.............. duuuużo gadać Więc rozładuję sie pisząc na fm Do wieczorka!!! Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 18.09.2012 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Magdzieńska!!! :hug: Dobrze,ze jesteś Ale Twoja nieobecność w pełni usprawiedliwiona proszę cieszyć sie mężem Może Madziulka i powstanie jakiś dzienniczek albo galeria... Bo tak jak zauważyłą Dominika nawet nie wiem kiedy a juz przedszłam do dziennikowania przyszłej budowy Dzięki za opinie okienną, niedługo podejmę decyzję ostateczną i poinformuję opinię publiczną kochanego FM I Ty mi tu draniu nie wyskakuj z tekstami ,że co Ty tam wiesz! Bo wiesz bardzo dużo i prosze tu sobie nie umniejszać Buziaki :*** Venusko cześć Dzięki za inspirację , uwielbiam Fajnie wygląda zdjątko chociaż mi na moim monitorze podłoga wyglada na jasnobrązową Na dniach będę robić wyceny okien.... zobaczymy ile mnie okienna przyjemność tym razem będzie kosztować Janiela Ty sobie jaj z koleżanki nie rób! Ładnie tos ie tak nabijać Ehhhh...... gdyby tak wykasować z naszego klimatu ZIMĘ :rolleyes: był by budowlany raj ..... i wtedy nawet czerwiec mógłby być realny Bo chyba łatwiej pozbyc sie tej pory roku niż papierologi No nic ważne że procedury trwają Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 18.09.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Taki stoi w Milano <a href=http://imageshack.us/a/img826/8653/dsc0932q.jpg' alt='dsc0932q.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] Karolcia słysze, ze chcesz okna w grudniu zamawiać ????? Jeżeli Wam się nawet uda rozpoczą budowę w tym roku czego Wam bardzo zyczę to myśłę, ze stanu surowego nie dacie rady zrobić, szkoda, miesiąc wczesniej i może by sie udało My rozpoczęlismy 30 września i nie udało sie nam drugiego stropu zalać a mieliśmy super ekipę (5 osób) i żadnego przestoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 18.09.2012 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Hej Dominika Dzięki wielkie! Bardzo się cieszę że sprawnie udało się poprowadzić opcję sprzedażowo zakupową bo różnie z tym bywa A teraz przyjemnijsza część BUDOWLANA A z tym dziennikiem................... to chyba masz rację ..............jakoś się tak zaczęło Pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 18.09.2012 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Alu dzięki za fotkę Okna zamawiam w tym roku , bo one spokojnie mogą w tej firmie leżeć i czekać na sygnał montażu. A kupując w tym roku będzie napewno taniej, bo mimo,ze mówi się że pod konie roku okna są droższe, to z nowym rokiem zawsze nowy cennik wchodzi i niestety mniej korystny Druga kwestia to z naszą budową nigdy nic nie wiadomo i mo,ze sie zdarzyć także okna bęą potzrebne wczesniej niz zakładamy i wtedy będą gotowe czekać My Benia rozpoczeliśmy budować 26 września 2009r. ekipa była niestety z tych nieudanych troche ale bacik pomógł Ostatecznie na Święta Bożego Narodzenia dom stał z dachem, dociepleniem z zewnątrz i wszystkimi instalacjami Gdybyśmy zaczynali budowę już teraz, w tym momencie to byłabym spokojna, ale niestety ciągle trwają jeszcze formalności więc bajki nie będzie... Na 1000% zrobimy stan zero. A co pokaże pogoda w grudniu, styczniu.... lutym czy marcu zobaczymy z naszym klimatem nie da się tego pzrewidzieć, ekipa będzie zwarat i gotowa jak będzie można działać to będziemy, nie ma czasu do stracenia ehhhh juz nie mogę się doczekać! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 18.09.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Karolcia ale Benek był z jednym stropem a tu masz dwa i to jest ta różnica, po zalaniu pierwszego stropu trzeba :chwile odczekać i dopiero można budowac następne pietro i dopiero drugi strop, to nie jest tak szybko, jak ekipa bedzie suuuuuuuuuuuuper i pogoda też to możesz liczyć 2 i pół miesiąca stan surowy otwarty bez dachu i ja bym tak szybko jednak nie ocieplała, mury muszą troche wyschnąć Po zeszłej ostrej zimie może ta będzie łagodna i będziecie mogli budowąc zimą ja stawiam na osiem miesięcy ciągłej pracy i można w domku zamieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 18.09.2012 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Emi wiem doskonale,ze tu dwa stropy a nie jeden i że czekać trzeba też wiem Dla mnie poprostu budowa budowie nie równa, ciężko generalizowac bo ekipy i pogoda bywaja skrajnie rózne i to poza samą organizacją i zdecydowaniem ma największy wpływ moim zdaniem na realizację. My pierwszy dom wybudowaliśmy w 7 miesięcy , drugi w 6,5m chociaż zakładaliśmy zdecydowanie więcej, bo 10-11 miesięcy. Ale warunki okazały się sprzyjające i udało się szybciej co nas bardzo cieszyło, bo wiadomo w domu chce zamieszkać się jak najszybciej My nie zamierzamy robić w tym momencie docieplenia zewnętzrnego pisąłm Ci ylko co u nas udało się zrobić przez jesień w pierwszym domu mimo fatalnej ekipy, kilku przestojów i innych przygód, dziewczyny które kibicowąły wtedy pewnie jeszcze pamiętają teraz nie zdecydowalismy jeszcze czy robić drugi strop lany czy drewniany (architekci dopuszczają spokojnie tą opcję , ja się jeszcze zastanawiam:rolleyes:) Plan jest taki w tym roku stan zero na bank , reszta jak pogoda pozwoli zobaczymy jaka będize wiosna. Narazie jest założenie takie,że ŚBN na 100% u siebie a jak się uda wcześniej.... to z przyjemnością ! Moze uda się nawet jesienią Wierze,ze pozytywne myślenie pomaga więc..... staram sie zaczarować pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia_22 18.09.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Karolina i Artur gratuluję tak szybkiej realizacji sprzedaży i rozpoczecia nowej inwestycji. Podziwiam za siłę do walki z "urokami" budowy, choć z drugiej strony może rzeczywiście z każdą budową jest milej i przyjemniej, bo da się wyelinować pewne wpadki.Mimo wszystko jesteście neisamowici! My budowę zaczęlismy przed Waszym Numerem 2, a cos czuję, że możecie znowu nas wyprzedzic:)Uważam, że wybraliście świetny projekt! Przy ustalaniu naszego projektu wzorowaliśmy się na projektach domow z wizją i choć mnie "Z klasą" niesamowicie się podobał, to jednak mąż przekonał mnie dachu dwuspadowego, wg niego bardziej nowoczesnego, nie willowego. Co do antresoli wyszło tak, że mamy taką średniej wielkości 15 m2, nad jadalnią, architekt stwierdził, że nie ma sensownego rozwiązania, aby antresola była nad salonem. Przystaliśmy na jego propozycję i teraz jestem zadowolona, choć były chwile zwątpienia. Co do okien od razu przygotuj się na duuuużą sumę, my wzięliśmy 3 szybowe na profilu veka i naprawdę sporo kosztowały. W cenie dużą rolę grały: wielkość przeszklen oraz mechanizmy - wszystkie okna są balkonowe. Nie mamy otwierania do wewnątrz, a wyłacznie przesuwne, na dole wersja tzw. slide'ów (bardzo prosty mechanizm otwierania). Jeśli chodzi o kolor zdecydowalismy się na antracyt, choć ja mocno myślałam nad orzechem. Zgadzam się z dziewczynami, że łatwiej aranżować pomieszczenie z białymi ramami, jednak mocniejszy kolor wygląda ciekawiej. Z niecierpliwością będę czekala na nowe wieści z placu boju! Nie wyobrażam sobie, aby ich zabrakło. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 19.09.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Karolcia masz rację, pozytywne myślenie jest kluczem sukcesu, przypominam sobie jak kładłas kostke w styczniu i co pogoda jakos Ci sprzyjała. Więc myślę, że i tym razem tak będzie, ja ze swojej strony będe mocno trzymała kciuki, za jak najszybsza realizację i tak podświadomie gdzies czuję, że na pewno Wam się uda, byle tylko papiery pchnąc do przodu My otzrymaliśmy pozwolenie na budowe w ciagu trzech dni od daty złożenia wniosku, czego i Wam zyczę W końcu jak weźmiecie 7-8 osobowa ekipę mocno sie sprężającą to jest szansa zalania drugiego stropu przed Nowym Rokiem, a wówczas juz tylko z górki Byle tylko pogoda dopisała i mrozów nie było My tez w planach mielismy drugi strop drewniany, ale zmieniliśmy na teriva tak nam poradziła pani architekt, która osadzała dom na działce, sama nie wiem co lepsze ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 19.09.2012 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Karolina i Artur gratuluję tak szybkiej realizacji sprzedaży i rozpoczecia nowej inwestycji. Podziwiam za siłę do walki z "urokami" budowy, choć z drugiej strony może rzeczywiście z każdą budową jest milej i przyjemniej, bo da się wyelinować pewne wpadki. Mimo wszystko jesteście neisamowici! My budowę zaczęlismy przed Waszym Numerem 2, a cos czuję, że możecie znowu nas wyprzedzic:) Uważam, że wybraliście świetny projekt! Przy ustalaniu naszego projektu wzorowaliśmy się na projektach domow z wizją i choć mnie "Z klasą" niesamowicie się podobał, to jednak mąż przekonał mnie dachu dwuspadowego, wg niego bardziej nowoczesnego, nie willowego. Co do antresoli wyszło tak, że mamy taką średniej wielkości 15 m2, nad jadalnią, architekt stwierdził, że nie ma sensownego rozwiązania, aby antresola była nad salonem. Przystaliśmy na jego propozycję i teraz jestem zadowolona, choć były chwile zwątpienia. Co do okien od razu przygotuj się na duuuużą sumę, my wzięliśmy 3 szybowe na profilu veka i naprawdę sporo kosztowały. W cenie dużą rolę grały: wielkość przeszklen oraz mechanizmy - wszystkie okna są balkonowe. Nie mamy otwierania do wewnątrz, a wyłacznie przesuwne, na dole wersja tzw. slide'ów (bardzo prosty mechanizm otwierania). Jeśli chodzi o kolor zdecydowalismy się na antracyt, choć ja mocno myślałam nad orzechem. Zgadzam się z dziewczynami, że łatwiej aranżować pomieszczenie z białymi ramami, jednak mocniejszy kolor wygląda ciekawiej. Z niecierpliwością będę czekala na nowe wieści z placu boju! Nie wyobrażam sobie, aby ich zabrakło. Pozdrawiam, Witam sedecznie Monia_22 Bardzo dziękuję Jak tylko moja Julcia zaśnie na drzemkę ( była cieżka noc więc drzemka pewnie niedługo ) to z przyjemnością skoczę do Ciebie i popodglądam Monia jak to nie problem to może wysłałabyś mi na priva, sumę którą musieliście zapłacić za okna, wiem,że inny projekt i wogóle ale tak orientacyjnie Antersole są bardzo efektowne Ja swoja obecną uwielbiam Nie mniej jednak względy praktyczne spowodowały że dopuki mam małe dziecko, a planuje kiedyś jeszcze jedno nie zdecyduje się na antresole, bo kwestia akustyki....... no u nas mocno dawała sie we znaki.... W domu z Klasą, na pietzre troche brakowało mi m2, wiec ostatecznie dobrze sie złożyło i pustkę zastąpi strop CHyba musze pomysleć o założeniu dziennika albo Galerii, bo temat domu nr.3 ciągle siedzi w komentarzach domu nr 2 Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do siebie, mam nadzieję,że niedługo coś zacznie się dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 19.09.2012 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Alu nie wiem jaki strop lepszy... są zupełnie inne i rózne argumenty za nimi przemawiają. Mam jeszcze chwilke na decyzję Nasza ekipa prawdopodobnie będize liczyła 6 osób + osobę nimi kierującą, będącą z nimi codziennie cały czas na budowie. Teraz mam to szczęście że dzięki doswiadczeniu wybudowania w krótkim czasie dwóch domó mamy bardzo dużo sprawdzonych ekip i to pomaga zdecydowanie Szczerze móiąc nawet nie myśłe o zalewaniu stropu drugiego przed Nowym Rokiem Narazie papierologia....... a to jeszcze troche potrwa wiec pewnie zrobimy tylko stan zero. Bardziej licze na opóźnienie zimy lub przerwy w mrozikiu i śniegu. Bo jeżeli w nocy będzie np do -5C a w dzień nawet około 0C czy -2C to spokojnie można murować i nawet strop lać Zobaczymy Mi zależy na zrobieniu stanu zero,żeby na wiosne nie czekać aż ziemia rozmarznie albo błótko wiosenne wyschnie. Jak będzie chudziak to skoro wiosna można ruszać pełną parą i na to głównie się nastawiam, nie mniej jednka liczę na słabą zimę Tyle tylko,ze jak na słąbą zimę liczyłam podcza sbudowy Benia to okazała się zimą 100 lecia z mrozami ponizej -30C i śniegiem wielkim Pozdraiwam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 19.09.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Karolinko, no to powiem tak, ja wierzę. Na pewno będzie zima bez duzych mrozów 100%, Ty tego chcesz, ja Ci zyczę, żeby tak było (i wierzę), więc na pewno tak bedzie Tez nie wiem jaki strop lepszy, może trzeba się dowiedziec u kilku fachowców ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 19.09.2012 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Dzisiejsza noc należała do tych ciężkich i nieprzespanych Julcia dostała wczoraj popołudniu takiego kataru,ze szok..... cieknie niuni barzdoz tego noska, nie mogła w nocy spokojnie oddychać, a w dodatku ona do zasypiania ssie jeszcze smoka co utrudniało oddychanie i strasznie się wściekała. Zapuściliśmy jej kropelki ale oczywisćie spłakała się wiec z noska leciało jeszcze bardziej i chyba kropelki też wyleciały Męczyła się biedulka bardzo wiec zabrałm ją do sypailni gościnnej i miałyśmy wspołne nocowanko żeby być przy niej cały czas, budziła się jęczała itd. kilkadziesiąt razy Łącznie od 23 do 6 rano spałam moze 1,5 godz..... teraz wspiera mnie przyjazciel TIGER bo bym padła ....................... A my dzisiaj jedziemy oglądac kolejny dom do wynjęcia Widziąłam juz kilka i powiem tylko tyle można książkę pisać Nie mniej jednak nie można się poddawać bo za kilka tygodni z tego domku musimy się wyprowadzić i w tym czasie tzreba gdzieś mieszkać Julcia juz mędzi wiec uciekam i życzę wszystkim miłego dnia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 19.09.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Karolcia warto w domu umiescic na talerzykach odkrojone u góry cebule w kilku miejscach a podczas snu, blisko głowy dziecka połozyc miseczkę z rozdrobnionym czosnkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.09.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Hej Kochanie Moja Verona większa od Domu z Klasą a od wbicia pierwszej łopaty do zakrycia dachem zajęło nam 2,5 miesiąca a ekipa była 4 osobowa strop drugi co prawda drewniany więc skróciło to czas Trzymam kciukasy aby wszystko się ładnie udało a jeśli pogoda pozwoli to nie tylko stan zero ale i surowy może się uda Ja też "mądra" nie jestem Domek jeszcze nie sprzedany a ja działkę już mam na oku i plany budowlane bardzo daleko posunięte hahhahahah:-) Buziaki i Miłego dnia Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.09.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Hahahahahaaaaaaahaaaaahaaaaaaaaaa!!!! :rotfl::rotfl: No mówiłam, że nie do dwóch, tylko do trzech??? Mówiłam??? :yes:mówiłam:lol: Tylko powiedz mi kobieto w jaki magiczny sposób sprzedaliście kolejny dom jak ja nie mogę od wiosny jednego sprzedać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HON-AR 19.09.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Karolcia co do kataru - ja moim dzieciom kupowałam w aptece "olbas oil" - to są kropelki, ale nie do noska, tylko na tkaninę. Wystarczy kilka kropelek na poduszkę, piżamkę czy inną rzecz, w którą dziecko jest ubrane i problem zapchanego noska znika! Wiem, że są te kropelki dostepne bo niedawno kupowałam je mojej dwuletniej siostrzenicy jak u nas nocowała. Gorąco polecam. W dodatku mega przyjemny zapach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.09.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Ojej to zdrówka dla maleńkiej Karola to rozumiem, że 4 dom planujesz? no bo ten nie będzie mieć antresoli, ale jak dzieciątko młodsze podrośnie to rozumiem, że znowu budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 19.09.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Dzisiejsza noc należała do tych ciężkich i nieprzespanych Julcia dostała wczoraj popołudniu takiego kataru,ze szok..... cieknie niuni barzdoz tego noska, nie mogła w nocy spokojnie oddychać, a w dodatku ona do zasypiania ssie jeszcze smoka co utrudniało oddychanie i strasznie się wściekała. Biedna Juleczka:(.Dosłownie Cię rozumiem, wiem co Karolcia przechodzisz.Mó synuś też chory:sick: wczoraj dostał katarku i kaszlu,mało co spałam bo dziecko co troszkę się budziło i płakało.Oj ciężka była noc:( Dużo zdrówka córci życzę A galerie albo dziennik budowy domku nr 3 założysz prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 19.09.2012 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Saluś kochana Doskonale wiesz,ze dobrze wybiegać krok a nawet 10 do przodu to później przy budowei procentuje Wasz dom sprzeda sie lada moment, jest cudowny a w rzeczywistośći 1000 razy lepszy:yes: nei mówiąć juz o całej posiadłości.......... A znalezienie działki to dobry znak My też najpierw znaleźliśmy działkę a potem znalazł się kupiec na nasz dom Będziemy razem budować i sie wprowadzać przecież to juz tradycja, bedzie 3 wspólne podejście Buziaki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts