Saly 27.09.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Hahahahah że tak powiem Ja ponieważ uznana zostałam przez rodzinę za trochę nie bardzo....z głową oczywiście POPIERAM TAKI PLAN W CAŁEJ ROZCIĄGŁOŚCI powiem szczerze po cichu tak myślałam ze dojdziecie do tego Bo szkoda mając taką energię i doświadczenie czekać ...nie wiadomo na co Bardzo się cieszę !!!!!! Do dzieła i planowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 27.09.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Karolina wcecik bardzo mi sie podoba, czy moglabys zdradzic wymiary pomieszczenia ? widze, ze zastanawiasz sie nad tapeta, osobiscie wdze konfikt w wcecie z tapeta z kawiarni buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 27.09.2011 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Dzięki Karola Ciesze sie ,ze nie jestem osamotniona mam nadzieję,że wszytsko pójdzie zgodnie z planem .... pozdrawiam serdecznie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 27.09.2011 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Saluś hehe, ja się bardzo ciesze ,że na tym ostatecznie staneło! Wiesz teraz po sprzedaniu mieszkania mieszkamy w wyjnętym mieszkaniu, wygodnym i wszystko spoko ale płacić nie małą kasę bo 2200zł co miesiąc trzaba więc zamiast płacić właścicielowi wolę płacić za grzanie gazem w zimie domu to tej temp kilku stopni i 3 miesiące wcześniej sie przeprowadzić poza tym chyba padła bym z niudów a niecierpliwość by mnie zabiła gdynym z wykończeniowką miała czekac do czerwca!!! Dzięki za wsparcie!!! Buziaki :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 27.09.2011 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 kjuta Wc ma 4m2, nie mam pod ręką projektu więc nie napiszę jakie wymiary scian, ale jak Cię interesują to sprawdzę wieczorem Zamysł kawiarnianej tapety miał być właśnie taki przewrotny ale to tylko jedna z opcji, jeszcze nie zdecydowałam sie ostatecznie na żadną tapetkę Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 27.09.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 az sobie zerknelam raz jeszcze na wizualki, ja mam 4,37m2 malej lazienki i chce upchac tam jeszcze prysznic, chyba z motyka sie porywam, Twoje wizje utwierdzaja mnie, ze bede miala tloczno, zwlaszcza, ze mam jeszcze wneke kominowa, do zabudowania, eh, zaraz poszukam watku z projektowaniem zastanawiam sie czy w takim razie samego wc nie zrobic, jak myslicie, ze na parterze potrzebny jest natrysk, wanna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 27.09.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Witaj Karolina Widziałam wizualkę łazienki, odjechany pomysł z tym sedesem w kawiarni Mam pytanie, a widzę, że zgłębiasz temat tapet. Sama szukam właśnie takiej kawiarnianej, w słońcu, stolik przy stoliku, dużo ludzi, chetnie z przystojnym kelnerem niosącym espresso Może gdzieś widziałas, to please, podeślij mi linka. Nie lubię sama pić porannej kawy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 27.09.2011 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Kjutadasz radę zmieścić tam zarówno wc, umywalkę i prysznic, niektórzy projektanci planują to wszytko na 3m2 i jakoś się to mieści, u Ciebie nie jest aż tak mało miejsca... jeżeli potrzebujesz prysznica na parterze to nie rezygnuj z niego. Ja uznałam że dwie łazienki na górze spełnią swoją rolę a na dole wystarczy nam WC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 27.09.2011 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 kocimieta moja znajoma ma kopalnię tapet teraz jest za granicą za kilka dni wraca to podpytam i wyślę Ci styronkę z nieoklepanymi tapetkami Kiedyś korzystałam ze stronki tapety24.pl albo fototapety24.pl wrzuć w wyszukiwarkę coś powinno wyskoczyć A konkrety wyślę na dniach Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 27.09.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Saluś hehe, ja się bardzo ciesze ,że na tym ostatecznie staneło! Wiesz teraz po sprzedaniu mieszkania mieszkamy w wyjnętym mieszkaniu, wygodnym i wszystko spoko ale płacić nie małą kasę bo 2200zł co miesiąc trzaba więc zamiast płacić właścicielowi wolę płacić za grzanie gazem w zimie domu to tej temp kilku stopni i 3 miesiące wcześniej sie przeprowadzić poza tym chyba padła bym z niudów a niecierpliwość by mnie zabiła gdynym z wykończeniowką miała czekac do czerwca!!! Dzięki za wsparcie!!! Buziaki :* Też uważam ze lepiej ogrzewać i płacić za gaz niż za wynajem My poszliśmy w złym kierunku bo przeprowadzilismy się do moich rodziców Niby dom duży - niby rodzice kochani ale zawsze ...no nie sami Przemówił argument ze rodzice mieszkają 6 km od naszej budowy ale juz nie mogę się doczekać zamieszkania w nowtm domku Tym samym wiem jak to jest "czekać na zamieszkanie" i odłożenie prac budowlanych na zimę u Ciebie było dla mnie trudne do zrozumienia Ale jest nowy plan i super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 27.09.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Saly, lepiej z rodzicami jak z teściami, a najlepiej na swoim;)Karolina, wyszukiwarka wynajduje mi puste kawiarnie, same stoliki a ja chcę z ludźmi ! Za każdą stronkę/wskazówkę/linka z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 27.09.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Saly, lepiej z rodzicami jak z teściami, a najlepiej na swoim;) Karolina, wyszukiwarka wynajduje mi puste kawiarnie, same stoliki a ja chcę z ludźmi ! Za każdą stronkę/wskazówkę/linka z góry dziękuję. Oj Kocimieta święte słowa z rodzicami jakoś jeszcze ujdzie ))) Zainteresowałaś mnie tą tapetą jak znajdziecie coś fajnego dajcie znaka - ja tyż poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 27.09.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 KarolciaA upatrzyłaś sobie już wkład kominkowy??? Jakiś specjalny model czy wsio jedno - najważniejsza obudowa????Swoją drogą bardzo ładna : nowoczesna i nieoklepana KLASA - już wiem dlaczego chciałaś jak najniżej "wsadzić" rurę do komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 27.09.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Karola powiem ci coś. Kiedy oświadczyłam teściowej, że sprzedajemy dom i budujemy dom, i że w zasadzie to jest mój pomysł, kazała mojemu mężowi mnie zbadać, bo wg niej mam coś z głową .... ... mąż jest psychiatrą ale trzeba wziąć poprawkę, że teściowa za mną nie przepada Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 27.09.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Karola powiem ci coś. Kiedy oświadczyłam teściowej, że sprzedajemy dom i budujemy dom, i że w zasadzie to jest mój pomysł, kazała mojemu mężowi mnie zbadać, bo wg niej mam coś z głową .... ... mąż jest psychiatrą :lol2: Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 27.09.2011 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Saly rozumiem Cię doskonale, kiedy raz sie zamieszka samemu, później powrócić do tej formy obcowania z rodziną jest bardzo trudno U nas od początku taka opcja nie wchodziła w grę, techniczne możliwości by były ale nie chcieliśmy tego z wiadomych powodów Oczywiście i tak u rodziców jest o niebo lepiej niż u teściów Ale u Was to już tylko dotknąć i będziecie zowu sami w Pięknym , nowym domu. Święta w takim nowiutkim domu , chwile po zamieszkaniu muszą byc cudowne!!! Wkładu jeszcze nie wybraliśmy konkretnego, ma być panoramiczny min 80 cm szerokości a max 110cm. Nie chcemy i nie możemy przeznaczyć na wkład kilkunastu czy kilkudziesięciu tysięcy. Więc jesteśmy jeszcze w fazie poszukiwań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 27.09.2011 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (edytowane) Ojj Karola, ach ta Twoja teściowa! Niech się ona cieszy,że ja nie jestem jej synową Mogło by byc ciężko heheh Moja teściowa zdecydowanie aniołem nie jest, ale oficjalnie mnie uwielbia podkreślem offffiiiiccccjjjjaaaalllllnnnie Dobrze,ze z mężem tworzycie front , na szczęście mój zawsze murem za mną stoi Buziaki dla Ciebie i maleństwa :* Edit: Karolina jeżeli jesteś zainteresowana tymi płytkami z mojego wc to tylko tak informacyjnie ten dekor, który jest u mnie (biała perła z błyszczącymi drobinkami / srebrny) występuje tylko w rozmiarze 60x120 natomiast taki jak MarJel ciepły odcieńjest też w opcji 33x100. Edytowane 27 Września 2011 przez Karolina i Artur :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 27.09.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Czesc Karola, Projekt dolnej lazienki bardzo fajny, na czasie, tak jak wczesniej posalas ze ma byc cos z glamour. Co do tapety to mi sie pierwsza podoba, ale wiem ze to nie jest ostateczna decyzja wiec poczekam cierpliwie;) Nie myslalas o jakiejs "wyszukanej " umywalce? A co do przyspieszenia budowy to ostatnio mialam pisac ze pewnie w tym roku zrobicie ponad plan. Macie juz zamowione okna? I kiedy planujecie zaczac dach? Tak mysle ze jakby z dachem szybko sie uwineli czy nie lepiej zrobic tynki jako pierwsze zeby szybko sobie wyschly a potem okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 27.09.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Karola moja teściowa oficjalnie też mnie kocha Na naszym ślubie wznosząc toast powiedziała, że jest bardzo szczęśliwa, bo "zyskała kolejną córkę" i przed innymi mnie chwali, że taka ok jestem To trafiłyśmy na porządnych facetów a to najważniejsze, bo mąż jak jego mama zaczyna coś złego mówić o mnie, to od razu ją ucisza Ucałuj Julkę, chociaż ona już pewnie śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 27.09.2011 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 mariomili mamy już kupione wszystkie materiały na dach, okna też już dawno zamówione, więc materiały nie będą stały na przeszkodzie Dachowcy wchodzą dopiero 20 października więc na tynki bez oknien nie ma szans, przecież czekają nas jeszcze wszytkie instalacje ( zaczniemy je robić jeszcze przed oficjalnym końcem dachu ) ale tak czy siak z dachem troche zejdzie... montaż okien jescze w październiku...,. jednym słowem będzie troche od pupy strony ale już to przerabialiśmy w beniu więc wiem,że jest to ciut cięzkie ale realne Tapetka oczywiście jeszcze ostatecznie do wybrania a umywalka ma być troche stylizowana jak na zdjęciach z komórki ale chyba tam nie widac jej zabardzo ... Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts