Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

Cześć Izusia :)

Fajnie,że wszystko ładnie idzie wam do przodu!!!

Jeżeli chodzi o ogrodzenie to myślę,że jest ono na tyle uniwersalne ,że pasuje niemal do każdego domu, mi ono się bardzo podobało i żałuję,że tym razem nie mogę takiego zrobić, niestety odległość domu od ulicy jest zdecydowanie zamała... Niestety kosztów nie pamiętam, bo było ono robione kompleksowo wraz z domem.... U nas było murowane z cegły i na to poszedł tynk taki sam jak na elewacji.

Mam nadziję,że pogoda zarówno nam, Wam jak i reszcie budujących będzie sprzyjać i śnieg zacznie nam dokuczać najwcześniej w grudniu ;)

Pozdrawiam serdecznie!!!

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Saluś :)

Wyjazd sie udał więc wróciliśmy już z moim nowym nabytkiem, samochód 3 letni ( w ogłoszeniu podali ,że 2 letni ;) ) ale w super stanie.

Pojechaliśmy do salonu Nissana, gdzie mają autoryzowany servis i samochodzik przez 1,5 godziny był poddawany wszelkim badaniom, na szczęście wszystko super.

Niemniej jednak kiedyś sie nadziam i teraz zanim kupie autko, musi przejść wszelkie badania. Wolę zapłacić 350 zł i wiedzieć na 100% co biorę niż później martwić się co z tym samochodem zrobić ;)

Kolor srebrny, tylne szyby przyciemniane i jeździ się nim suuuper, ma fajne przyspieszenie , jest spory , więc narazie jestem z niego bardzo zadowolona! :)

A Nissana Qashqaia oglądałam sobie dokładnie właśnie w salonie czekając na badania mojego samochodu i baaardzo mi się podoba!

Buziaki :***

hej Dominka!!!Niestety chciałam znaleść nazwę i numer tynku , już wcześniej by podać m.in Saly ale zamkneli sklep gdzie wybierałam kolor i nie mam jak go zwerfikować a sama będę potrzebować na wiosnę..... może zapytaj Saly , bo ona wybrała jakiś ładny kolorek podobny do mojego z tego co wiem ;)

Kolumny i pilastry były pomalowane na biało.

Klan Nissana się powiększył ;)

Pozdrawiam serdecznie!!!

Ja też chciałam taki większy terenowy samochód, ale uznałam, że parkowanie w mieście będzie katastrofą, i ostatecznie zdecydowałam sie na Seata Leona, i jestem bardzo zadowolona :)

Za to mój tata jeździ czarnym jak smoła Nissanem Qashqaia. Z przyciemnionym szyba wygląda jak auto jakiegoś VIPa albo gangstera :lol2: Gdybyśmy zostawali w PL, to kazałabym mężowi by sobie taki właśnie kupił (bym mogła od czasu do czasu sobie nim pojeździć :lol2: )

Jeszcze w temacie naszych Nissanków- ja nie mam kamery tylko zwykły czujnik parkowania i nie mam najmniejszych problemów z parkowaniem :-)

Więc na pewno będziesz zadowolona :-)

A co do zakupów do domku to chętnie obejrzymy zdjęcia chyba ze już zapakowałaś wszystko

Pozdrawiam

Saly

Karola za rok wracacie do Polski a wtedy wszystko przed Tobą, możesz sprawić meżowi takie autko, a moze sie skusisz i sama będziesz chciała;)

Kocimieta ja czujników narazie nie mam, ale bardzo prawdopodobne,że się na nie zdecyduje ;)

Saluś narazie z samochodu jestem zadowolona baaardzo :)

Artur chyba wczoraj zrobił jaieś fotki komórką, ale pewna nie jestem.... Niestety hokery io pufy już znowu są spakowane i czekają na odjazd, do tzw. przechowalni czyli dużego domu moich rodziców ;)

Buziaki :***

Karola usmialam sie, potrafisz poprawic humor, jestes pozytywnie zakrecona albo nakrecona, lozko zamowione, okna zamowione, a o kuchni na wymiar zapomnialas ? :rotfl: jestes kobieta czynu/czynow, podejmujesz decyzje raz dwa trzy, jestes konkretna w tym co chcesz, to mi sie podoba :)

mysle, ze jeszcze z 10 domow postawisz i urzadzisz, moze trzeba pomyslec o zmianie profesji ? ;)

buziaki!

edit:

gratuluje zakupu! niech sie bezpiecznie jezdzi :)

Cześć kjuta :)

Miło Cię "widzieć" :D

Kochana ja chętnie zmienie profesję , budowanie, urządzanie troszkę męczy ale daje tez mnóstwo radości więc kto wie???? ja nigdy nie mówię NIGDY ;)

A co do zabudowy kuchni..... to jakże mogła bym zapomnieć :rolleyes:???? :p Meble zamówione, umowę podpisuję w sobotę! :wiggle:

Pozdrawiam serdecznie!!!!

Edytowane przez Karolina i Artur :P

Witaj Karolinko :) dziękuje za pamięć w sprawie koloru tynku, ale u nas decyzja zapadła w 10 min. co do koloru bo tynkarze potrzebowali podkład, więc już zakupiony i właśnie kładziony, bardzo jaśniutki krem, podoba mi się :)

Ciesze się że zadowolona jesteś z wszelkich zakupów,i oczywiście oby tak dalej się wiodło:)

Pozdrawiam Dominika.

Dominka cieszę sie ,ze wybór tynku macie za sobą i udało się Wam znaleść fajny odcień :)

Jak przyjdzie czas na moją elewacje to ja będę pytać ciebie o namiary kolorystyczne ;)

pozdrawiam serdecznie!!!

Edytowane przez Karolina i Artur :P

87anam87 cześć kochana!!! :hug:

Super,że jesteś!!!! Ja zaraz do Ciebie biegnę!

A Ty się nie przejmuj na razie u mnie nic ciekawego się nie dzieje, do wykończeniówki jeszcze troche ;)

Buziaki i zaglądaj oczywiśćie częęęęęssssssttttttooooo! :)

Witaj Karolinko:)

jak ja się ciesze, że załozyłaś tradycyjny dziennik !!!

w Twoim poprzednim w formie blogu.....nie mogłam sie odnaleśc :(

Teraz bedę zagladać na bieżąco do Ciebie i kibicować !!!

a znając Twoje tępo........to boje sie, że wprowadzisz sie przede mną :):):)

buziaki dla córci :)

Inspiracje niektóre piękne :) ale każda prawie z innej bajki, i nijak nie można wszystkich połączyć w całość, bo będzie chaotycznie :(

Ja się właśnie bawię z pokoikiem córci :lol2: a wizualki robię w Pro100 początki były trudne, ale jak już ogólnie wiesz jak sie po programie poruszać, to bardzo wiele można w nim zrobić :)

Cześć Kaluś bardzo ciesze się ,że jesteś!!! :)

Ja tez o wiele bardziej lubię tą formę dziennika ;)

No tym razem mi szybsza przeprowadzka mi nie grozi hehhe ;)

Zapraszam oczywiście do siebie, a Tobie zazdroszczę niesamowitego klimatu domu :)

Buziaki :*

Karola no tak to z tymi "inspiracjami" jest czasmi się uzupelniają, czasami wykluczają..... ja jeszcze nie zdecydowalam jak ma ten pokoik wyglądać , więc ciąąąągleee szukam ;)

Może uda mi sie znaleść chwilę i zerkną na ten program ale obawiam sie,że zerknięcie może nie wystarczyć ;) a z czasem u mnie... no powiedzmy,że szału nie ma ;)

pozdrawiam serdecznie!!!!