Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Karolinka wczoraj miałam tyle rzeczy do powiedzenia o Waszym domku a dziś mi wszystko z głowy wyleciała :(

napisze to co pamiętam i będę dopisywała powoli ;)jeśli chodzi o żyrandol w salonie to ja też się zastanawiałam co zrobić, bo z jednej strony podobają mi się takie klasyczne a z drugiej nie wiem jak się to będzie komponowało z resztą domu który chcemy urządzić raczej nowocześnie.

jednak tych dluuugich klasycznych żyrandoli widziałam w sklepach zdecydowanie więcej niż tych nowoczesnych...... DIABLO AZZARDO ten mi nawet wpadł w oko, ma 156cm długości więc nie jest źle :) tylko nie mam pojęcia jak wygląda na żywo.

Witaj Karolciu

Wy to dopiero pędzicie -dopiero co działka kupiona a tu prawie chałupa stoi :-)

Widzę ze ścianka kolankowa na 4 pustaki - bardzo dobrze - fajna wysokość - w poprzednim domu miałam na 3 i było ciu za mało

Okno faktycznie zapowiada się OGROMNE ale o to chodziło i już Ci go zazdroszczę - będzie super doświetlało wnętrze No przede wszystkim zarąbiście wygląda!!!

Pozdrawiam i jak zwykle pogody życzę:hug:

Zakup samochodowy zdecydowanie się udał;)

Strop mamy zalany,a konkretnie dwa stropy bo niższy nad garażem i drugi nad resztą domu ;)

Jutro będą panowie rozszalowywać jakieś elementy, a w piątek rusza murowanie góry...

W poniedziałek wieczorem przyszły hockery i pufy, które zamówiłam kilka dni temu, ale dopiero dziaj mogłam je otworzyć ( ciągle nie było mnie w domu) i poweim, Wam ,ze w realu wyglądają 10000 razy lepiej!!! Hokery są duże i baaaardzo wygodne!!! Najwygodniejsze na jakich w życiu siedziałam :D Pufki na żywo tez duuużo zyskały, więc z pierwszych zakupów meblowych jestem baaardzo zadowolona!!!

W weekend zamowilismy też łożko do naszej sypialni, biała mięciusieńka skórka z wysokim, tapicerowanym zaglówkiem, z przeszyciami tworzącymi prostokąty.... Wszyscy wiedzą ile ja się nad tym łóżkiem zastanawialam, dumałam i nie mogłam wybrać konkretnego, wiec teraz jest juz amówione, klamka zapadła, można skupiać się na innych rzeczach ;) Łóżko przyjdzie za 4-6 tygodni, jak już je złożymy zrobię zdjątko ;)

Montaż okien i bramy garażowej ostatecznie został zamówiony na 7 listopada.

Pozdrawiam serdecznie!!!

Karolina

Witam serdecznie

Mam prośbę, czy możesz podać nam namiary na łóżko i te pufki.

z góry dziękuję.

rogal777 :)

Karolcia padlam :rotfl: kuchnia zamowiona, kafle do lazienki zakupione, a wlaczniki/wylaczniki do kontaktow ? ;)

grunt to wszystko zaplanowane, podziwiam szczerze, ja to w temaci jestem rozlazla i dopiero na etapie poszukiwania ekipy, a raczej mysleniu o tym niz dzialaniu /:

dopiero jakiegos przyspieszenia ostane przy budowie 10 domu dla wnukow ;)

buziaki!

Organizacji w budowaniu to możemy od Karolinki się uczyć i przychodzić do niej na wykłady:lol2:

Lubię do ciebie zaglądać i patrzeć jak domek rośnie w oczach:) ech....

Karolinka miałam ci kiedyś podać numer koloru w sypialni naszej, to PARA P5223-24 bardzo jaśniutki szaro-beżowy, możesz sobie gdzieś przy okazji sprawdzić na próbkach, a najlepiej przyjechać do mnie:lol2: To co kiedy?????!!!!!

87anam87 w pokoju Julci napewno pojawi się róż, chociaż chyba nie za dużo ;)

Co do żyrandola o którym móisz uważam ,ze jest super! Ja widziałam go na żywo :) i nawet myślałam o nim w kontekście moich wnętrz, ale niestety jego średnica byaby za mała do mojego salonu, przez tą antresole musze kombinować....

Z doborem oświetlenia nie jest łatwo, a jest ono bardzo warzne, bo dobrze dobrane może dodać wnętzru mnóstwo uroku! :)

Pozdrawiam Aniu serdecznie!!!!

Saluś dziękuję Ci kochana, Ty to jesteś taką moją dobrą duszą :)

Robimy co możemy,żeby nei było żadnych przestojów ale niestety nie wszystko zalezy od nas, niby idziemy zgodnie z planem, ale jak pomyśle,że przez tydzień nic się nie działo, a pan dachowy mógł wejść wcześniej to mnie trafia, wiem jak ważna jest pogoda o tej porze roku, liczy się każdy dzień... bo jak sypnie śniegiem to ...:mad:

Tak czy siak, musi być dobrze, bardzo w to wierze, mam nadzieję,że w Święta Bożego narodzenia będą tynki wylewki i ciepłe grzejniki w domu ;)

Buziaki Saly :****

Martusia ja sie z Tobą chętnie spotkam nawet pod pretekstem wykładów;) A najlepiej zamiast wykładów wzajemne konsultacje z drineczkami ;)

Dzięki za namiar na farbę :)

Kochana co do odwiedzin Twojej willi pod pretekstem sprawdzenia koloru, to mówisz i masz!!! ;)

Może w weekend będziesz w Beniu ?? Daj znać jak Tobie pasuje ja sie dostosuję :)

właśnie nie wiedziałam jaki on jest duży, my też musimy mieć coś co nie zniknie na takiej wysokości ;) no ale u mnie jeszcze daleka droga jak narazie ogladam okna i drzwi ;) a potem się pomydli, wiem tyko że nie będę kupować w ciemno przez internet, bo z moim szczęściem to lipa będzie ;)

wow, faktycznie pędzicie jak burza!! Tylko czekam kiedy juz nas przescigniecie :) My teraz szukamy ekipy do tynkow, ale zamierzamy je klasc wiosna

Co do wielkosci duzego okna to mozesz sobie poogladac moja dziure okienna, na nas ona wciaz robi wrazenie i podobno jest obiektem dyskusji wsrod okolicznych mieszkancow :). Kilku wykonawcow nas nawet pytalo czy budujemy budynek uslugowy bo ten garaz to chyba na tira...ehhhh...:)

Jesli chodzi o lampy, to ogladam z wielkim zainteresowaniem co wynajdujesz, bo tez jestem zywo zainteresowana czyms duzym do antresoli :)

My teraz w mieszkaniu mamy lampy firmy Markslojd i wydaja sie wciaz bardzo fajne - zarowno pod wzgledem designu jak i jakosci - moze popatrz np tutaj?

http://domele.pl/s/0/38/0/0/0/0/0/0/107/lampy-wiszace-lampy-zyrandole-kinkiety-/Markslojd/0/0/0/0/0,0.html

pozdrawiam serdecznie!!!!