Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

Cześć lucka6 :)

Spokojnie, tak szybko Was nie przścigniemy ;)

Ja mam naprawdę duży problem z górnym oświetkleniem w salonie :( Ciągle szukam jest kilka typów ale nic co wpadło by w oko na dobre .... dzięki za namiar na stronkę :) Gdybyś odkryła coś fajnego dawaj znać ;)

Pozdrawiam serdecznie

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej 87anam87 zajrzę zaraz do Ciebie i zobaczę jakie okienka wybrałaś :)

Cześć mariomili :)

Na szczęście pogoda na razie dopisuje;) odpukać!!!

Zaczął sie robić dach w pierwszej połowie listopada montujemy okna, bramę garażową i tymczasowe drzwi wejściowe oraz lecimy z instalacjami.

Pozdrawiam serdecznie!!!

Cześć Karola, ja mam takie pytanie, już nie raz widziałam konstrukcje stalową podtrzymująca dach, ale dlaczego się na takie rozwiązanie zdecydowaliście? Zapewne z jakiś względów technicznych, ale mogłabyś napisać konkretnie dlaczego?

Czy konstrukcja dachu jest aż tak skomplikowana, ze takie rozwiązanie było konieczne?

Pozdrawiam :hug:

Cześć Saluś :)

U nas wszystko ok, mniej mnie ostatnio na fm bo doszło mi troszeczkę nowych spraw pozabudowlanych i jakoś czasu mniej...

Ekipy działają , jak zwykle to bywa kilka dni opóźnienia tu kilka tam ale do przodu :)

Kulminacja działań będzie w listopadzie, jak to przetrwamy i wszytko pójdzie dobrze to będzie z górki ;)

Buziaki :***

Cześć Karola :)

Dokładnie nie jestem w stanie Ci na to pytanie odpowiedzieć ale z tego co wiem, kostrukcja pojawiła sie m.in z powodu wielkości, kształtu dachu, z powodu naszej antresoli, kładki, na górze nia ma wcale ścian nośnych, chcieliśmy minimalną ilość słupó i jednocześnie by były ukryte w ścianach, z tego co wiem tylko takie rozwiązanie konstrukcyjne było możliwe. Ale tak jak piałam wszystkich szczegółów nie znam więc może było coś więcej ;)

Pozdrawiam!!!

Ach te długie weekendy - to zmora nas inwestorów - ja także nie lubię przestojów ale co zrobić...

Fajnie domek pnie się w górę Na projektach i wizualkach wstępnych wydawał mi się mniejszy tzn niższy

a tutaj prezentuje się zacnie

Pozdrawiam :hug: i jak zwykle pogody pogody pogody

Dzięki Saluś za dobre slowo :hug:

Na zdjęciach myślę,że wydaje się wyższy niż w rzeczywistości ale moze się mylę... już sama nie wiem ;) jest jak jest, jak domek będzie "gotowy" zapraszam na wizję lokalną ;)

No ja tej pogody sobie i Tobie życzę baaardzo!

Dzisiaj oglądałam 16 dniową prognozę pogody i ma być jeszcze tydzień pi eknego ciepełka, potem..... :sick: mam nadzieję,że sie mylą ja potrzebuję jeszcze 3 tygodni bez deszczu i bez mega zimna.....

Buziaki :***

Pogoda jest super i niech tak zostanie :)

Martuś troszeczkę elementów glamour będzie, w takim też stylu będzie łazieneczka na dole, troszke sypialnia, a reszta nowoczesna ;)

Domek powoli rośnie, mam nadzije,że w listopadzie sporo uda nam sie zrobić.

Pozdrawiam!!!!

Co do tej konstrukcji stalowej to kiedyś mój tata coś tam sugerował, że to konstrukcyjnie może być nieco lepsze i że przy takich skomplikowanych dachach się to czasem stosuje.

U nas daszek prosty więc się nawet nie zastanawialiśmy.

Ale Wasz to inna bajka ;)

Szybciutko lecicie z oknami i resztą.

Hej blekitna :)

No tak my w naszym Beniu też już prerabialiśmy konstrukcję stalową :)

Ciesze sie ,że podoba Ci się nasze "okienko" przyznam się ,że równeż czekam na nie z niecierpliwością ale i mala obawą... jak będzie sie ostatecznie prezentowało... :rolleyes:

Pozdrawiam serdecznie!!!

Edytowane przez Karolina i Artur :P