Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

wow!!!

robi wrazenie :D okno w bilardowym nie jest male, pewnie ze w porownaniu z olbrzymem salonowym moze sie wydawac ciut mikre ;) ale swietnie doswietli bilardownie :D

co to za malusie kropeczki na srodkowym oknie z wielkiego ?

dzisiaj sie tez wiele dzieje, trzymam kciuki, aby wszystko poszlo zgodnie z planem!

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:jawdrop::jawdrop::jawdrop:dlaczego ja nie mam takiego wielkiego, cudownego okna w nowym domu :bash::cry: dobrze, że za tydzień składamy papiery o PNB bo by mi jeszcze przyszło do głowy zmieniać projekt , w końcu ze mną nigdy nic nie wiadomo :lol2:

a okno w bilardowym pokoju i to wyjście z jadalni faktycznie jakieś małe się wydają :lol2:

jak zamierzacie zabezpieczyć dom, do czasu pokrycia dachu? Nie boicie sie, że komuś zachce sie zniszczyć te okna?

Wiesz co ci powiem? JA TEŻ UWIELBIAM BUDOWAĆ :lol2: :lol2:

lubię ten dreszczyk emocji, lubię patrzeć jak powstają mury, a potem przy wykończeniówce jak budynek powoli , z każdą płytką, klepką, meblem, staje się miejscem do mieszkania, a potem dodatki i miejsce do mieszkania staje się domem :)

6 ekip :jawdrop: tylko pogratulować, mnie by się chyba wszyscy pomylili i w końcu nie wiedziałabym która ekipa od czego jest :lol2:

Saluś bardzo sie ciesze,że Ci się podoba moje okienko ;)

Odprawiaj kochana swoje modły jak najdłużej!!! bardzo są mi one potrzebane! A za dotychczasowe serdecznie dziękuję! :hug:

Buziaki :***

Hej beauty :)

Bardzo mi miło "cię widzeć" :)

Dzięki ogromne za wszystkie miłe słowa!!!! Ja bardzo chętnei zamieszkałabym już na święta ale obawiam sie,że tak dobrze nie będzie, za to majóweczkę amierzam spędzić we własnym domku :D

Pozdrawiam serdecznie!!!

Cześc kjuta :)

No tak to już chyba właśnie jest ,ze przy tym oknie wszelkie proporcje wydają się zaburzone... :rolleyes:

Te kwadraciki na wielkim oknie to tylko takie piankowe kwadraciki zabezpieczające do zdjęcia w każdej chwili ;)

Wielkie dzięki za kciuki :)

P.S

Bardzo chętnie spędziła bym święta w nowym domku, no cóż urządze Wigilię 2012 ;)

Buziaki :*

Karola

Dzięki wielkie :)

Kochana Ty nie masz talkiego okna, bo masz piękny piętrowy domek, gdzie możesz wykożystać w łatwy sposób każdy kąt, u mnie z poddaszem sama wiesz jak będzie więc na pocieszenie mam wielkie okno ;):D

Dach będzie do końca tygodnia zakryty płytami OSB, reszta prac powinna szybko postępować więc dokładnie okna zabezpieczą chyba dopiero tynkarze...., ekipy jeżeli coś zniszczą będą odpowiadac finansowo, wiec uwarzają ;)

Karola, coś mi sie wydaje ,że jesza przygoda z budowaniem dopiero się rozpoczyna .... :popcorn: i nie jeden jeszcze dom przed nami ;) :D

Powiem Ci,że przy drugim domu podoba mi się jeszcze bardziej niż przy pierwszym.... to co będzie przy kolejnym ???!!! ;) :lol2:

Buziaki Ciebie i LENKI :****

Karola, mi chodziło o złodziei i wandali, bo jeszcze wczoraj jak nie było bramy dość łatwo można było wejść

drzwi zewnętrzne to też w zasadzi żadna zapora ;)

cóż mnie czeka jeszcze trzeci dom, na pewno :lol2:

a jak skończymy budować domek nasz cudowny ;) to czeka mnie przebudowa domku na działeczce rekreacyjnej. Mamy taki domek jakieś 55 km od miejsca zamieszkania, z okien widzę jeziorko i las :) Jeździmy tam prawie w każdy weekend, a w zasadzie jeździliśmy, bo obecnie, ze względu na mnie, niestety nie możemy. Tam jest cisza i spokój :)

Domek jest w zasadzie malutki, bo ma aneks kuchenny z pokojem "dziennym" (zbyt szumnie powiedziane), + 8m2 drugi pokoik, malutka łazieneczka. Nie ma ogrzewania, więc palimy tylko w kominku i grzejnikiem elektrycznym. Nie mieścimy się w nim, i fajnie by było by dzieci miał swój pokoik, więc chcemy rozbudować. Poza tym konieczny jest remont, bo nic w nim nie robiliśmy i mamy np. boazerię w mini korytarzyku przy drzwiach wejściowych, nie wspomnę jak wygląda "kuchnia" i w jak opłakanym stanie są podłogi czy łazienka :(

Coś z tym musimy zrobić, więc chcemy dobudować pokój i łazienkę, a tam gdzie łazienka zrobić coś a la schowek. Trzeba by zrobić instalację grzewczą ;)

Więc w zasadzie jak budowa :lol2:

Karola, wczoraj kiedy nie było bramy garażowej drzwi pomiędzy garażem a domem byly zabite, ale tak jak mówisz to nie jest zabezpieczenie ;)

My mamy już podpisanaą umowę z firmą ochroniarską więc patrolują dość często teren budowy :)

Możemy też liczyć na czujnych sąsiadów i jest jeszcze jeden element ale nie będę pisać o tym na FM ;)

My też mamy domek nad samym jeziorem 90m2 w podłodze, murowany jest salonik z kuchnią i łazienką a na górze 3 meleńkie sypialenki.

Domek należy do rodziców Artura ale to my w 90% z niego korzystamy, dbamy itp. Przed moją ciążą jeżdziliśmy tam baaardzo często potem z wiadomych względów przestaliśmy, teraz domek znowu będzie uczęszczany :) Tam też mamy tylko kominek i myśle ,że "kiedyś" też założymy tam instalację CO :)

Jest tam pięknie 3 minuty spacerkiem i jest się nad jeziorkiem :)

Więc ja czekam najpierw na budowę Waszego Rodzinnego domu a potem domku bad jeziorem! :D

Buziaki :***

dopiero dojrzalam, brama juz jest, super, kurcze wszystko dzieje sie zgodnie z planem, czapki z glow :D

ta ilosc samochodow przed domem sama za siebie mowi ile osob preznie dziala u Ciebie :-)

powiedz mi prosze, bo nie wiem lub jeszcze nie wiem ;) sciana dzialowa z kuchni jest z cegielek a reszta normalnie z wiekszych, czy jest jakis specjalny powod ?

Karola - domek będziesz mieć super ;) wiem że to wiesz ;) ale ja byłam w takim tylko w większej wersji :)

i jedno co na maxa da Wam nietuzinkowość to antresola ( też mam;)) i wszyscy zwracają uwagę :)

wersja architektoniczna domu forumowej koleżanki :

http://www.stylowydom.com.pl/projekty/dnw/images/bzs1_front_01-bzs1_front_04.jpg

robi wrażenie coooooooooooooo ;) dlatego twój salon będzie hiciorem u Was :)

Karola - domek będziesz mieć super ;) wiem że to wiesz ;) ale ja byłam w takim tylko w większej wersji :)

i jedno co na maxa da Wam nietuzinkowość to antresola ( też mam;)) i wszyscy zwracają uwagę :)

wersja architektoniczna domu forumowej koleżanki :

http://www.stylowydom.com.pl/projekty/dnw/images/bzs1_front_01-bzs1_front_04.jpg

robi wrażenie coooooooooooooo ;) dlatego twój salon będzie hiciorem u Was :)

Bardzo fajny projekt

czy możesz podać link - jeśli jest to projekt gotowy?

Cześć kjuta :)

Plan minimum dla dachu w tym roku to pokrycie go płytami osb, specjalnymi foliami i papą i to ma sie skończyć do 19 listopada. Ja pogoda pozwoli lecimy z gontem ale to już nie ma wpływu na pozostałe prace.

Jeżeli chodzi o ścianę w kuchni to są to cegiełki silikatowe, poprostu mieliśmy ich nadmiar więc poszły na ścinkę dziłową w kuchni , nie było to podyktowane czynnikiami wyższymi ;) :)

Dzisaj samochodów ciut mniej ale nadal ekipy pracują , muruja scianki wew. dziłowe, elektryka i dach też nadal sie tworzą... ;)

Pozdrawiam serdecznie!!!

hej Zuza :)

Znam ten projekt :) Z niego pochodzi nasz układ: salon-jadalnia-kuchnia :)

Cała reszta jak na projekt indywidualny przystało zupełnie inna, bo reszta projektu jest dla mnie troche nie praktyczna i dla naszej roidzinki nie odpowiednia ;)

Tez bardzo sie ciesze z antresoli a był podstawowy warunek w nowym domku :)

Pozdrawiam serdecznie!!!

Saluś ten projekt jest z biura Szewczyka ma on niewiele projektów więc napewno znajdziesz :)

Projektuje on fajne domki tylko nie zgadza się na zmiany w projektach ( dla niego zminą do akceptacji są np ścianki dziłowe, kolorystyka elewacji itp. czyli jak dla mnie to bzdura) a orginały mimo,że czasmi piękne mają wady nie do przyjęcia.

p.s

lecę do Ciebie zobaczyć co tam ciekawego się dzieje :)

Witaj Karolinko

jestem w totalnym szoku. Za miesiac (wg planów) bedziecie na etapie na którym my bylismy chyba po półtorej roku budowania :jawdrop: Istny hardcore ;)

Trzymam kciuki za terminy i pogodę !!! No i nie mogę się już doczekać wolich oczek bo je uwielbiam :)

Pozdrawiam