kjuta 10.11.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 dzieki Karola myslalam, ze to wiedza tajemna i/lub wyzszego szczebla, a to czysta ekonomia ja tam dzis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 10.11.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Hej Karola! No.............pięknie u Was .Jak zwykle jestem pod wrażeniem postępów budowlanych.Ściana z wielkim oknem robi wrażenie:) Nie dziwię Ci się,że uwielbiasz swój domek-ja też go uwielbiam .Nie dośc,że piękny to jeszcze w fajnej lokalizacji Nie rozpisuję się,bo zamiast klikania wolę kontakty fejs tu fejs .pozatym brak mi czasu na forum :(Więc do miłego zobaczenia !Już nie mogę doczekać się spotkania! Buziaki dla całej rodzinki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 10.11.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 No super wyglądają okna, szkoda, że musiały być dzielone, ale to już za duże gabaryty... I domyślam się , że trzeba było, też przechodziłam przez te ograniczenia szybowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.11.2011 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Cześć Pinacolada U nas ostatecznie będzie jedno wole oczoko na froncie. Mi zdecydowanie bardziej podobają się takie wole oka jakie masz Ty. Sypialniane uwielbiam!!!! Mam nadzije,że uda nam się zrealizować nasz plan Buziaki :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.11.2011 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 hej lucka6 Staramy się maksymalnie wykorzystać dobrą pogodę, niestety nie wszystko zależy od nas, narazie na szczęście praca idzie na przód A co do dużego okna... to przy Twoim moje to maleństwo Buziaki :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.11.2011 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Hej kjuta No tym razem żadnej wiedzy tajmnej nie ukryliśmy w tej ściance Dzisiaj nic ekscytującego się nie dzieje, nadal działa elektryk, panowie od działówek na górze, idzie wolniej bo murują z cegły wszystkie ścianki od razu uprzedze pytania ścianki z cegły bo mieliśimy jej nadmiar , więźbiarze robią swoje i jednocześnie kilku panów tam gdzie skończona jest więzba zaczeło kłaść płyty OSB. Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.11.2011 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Hej Lady Ja też czekam z niecierpliwością na nasze spotkanie i pogaduchy nie mówiąc juz o tym,że zobaczę Twój piękny domek Co do okolicy to uwielbiam to osiedle i nie zmieniłabym go na żadne inne miejsce, może kiedyś zostaniemy sąsiadkami, w tej sprawie wysyłam wiadomość na priv wysłąłabym smaka ale telefon zostawiłam w samochodzie Buziaki :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 10.11.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Karola, My też mamy domek nad samym jeziorem 90m2 w podłodze, murowany jest salonik z kuchnią i łazienką a na górze 3 meleńkie sypialenki. Domek należy do rodziców Artura ale to my w 90% z niego korzystamy, dbamy itp. Przed moją ciążą jeżdziliśmy tam baaardzo często potem z wiadomych względów przestaliśmy, teraz domek znowu będzie uczęszczany Tam też mamy tylko kominek i myśle ,że "kiedyś" też założymy tam instalację CO Jest tam pięknie 3 minuty spacerkiem i jest się nad jeziorkiem :)Buziaki :*** W porównaniu do nas to macie olbrzyma nasz ma 43 m2 a układ jest jak w mieszkaniu 2 pokojowym w bloku z płyty z lat 70-80 ale to była wielka okazja, działka ładna , nawet całkiem spora, więc sie skusiliśmy mając pełną świadomość, że jest do remontu Muszę sie zebrać w sobie, zdobyć WZ i powierzyć naszej pani architekt zrobienie projektu rozbudowy, tylko nie wiem czy iść w górę czy zostawić parter, ale zmniejszę przez to działkę ja sie zastanawiam i kombinuję, a nie wiem na co pozwolą mi WZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.11.2011 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Hej Blektna Nasze okno ma 4m x 3,5m więc podziął był konieczny przynajmniej w tych systemach jakich my kupiliśmy i aby nie było belki poprzecznej zdecydowalismy sie na okienko aluminiowe i z braku tej właśnie poprzecznej belki cieszę się najbardziej, bo wyszła by mi już szatkownica Twoje śliczne przeszklonka widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.11.2011 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Karola nasz domek został zbudowany przez Teścia ( z ekipą) w 2005r. Działkę 9 arów mieli już od lat, ale wcześniej była tam tylko duża przyczepa kempingowa. Domek jest murowany, ma normalną elewację, sporą werandę na której zawsze raniutko pije sie kawkę. W środku na parterze normalne malowane ściany na suficie drewniane belki... na poddaszu pokoje w drewnie. Na etapy budowy tego domu nie znałąm mojego męża Za wystrój w 100% odpowiadali teściowie, ale jest fajnie, klimatyczne Kiedyś bywali tam częśto ale odkąd 2 lata temu zamieszkali we własnym domu z ogrodem, bywają tam sporadycznie, za to my często A oni cieszą sie ,ze domek komuś służy Dowiedz sie kochana w kwestii WZ a wtedy ruszy burza mózgów Buziaki dla Ciebie i dzieciaków :**** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 10.11.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Bardzo fajny projekt czy możesz podać link - jeśli jest to projekt gotowy? proszę bardzo : http://www.stylowydom.com.pl/projekty/dnw/dnw.html a tu u forumowej koleżanki: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?113135-Szaro-i-minimalistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.11.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 kjuta ja jeszcze raz apeluję o założenie przez Ciebie dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.11.2011 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Karola a czy Ty masz jakieś fotki tego domku nad jeziorkiem??? Albo może jakiś rzut machniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.11.2011 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Blekitna a gdzie fotki Twojego domku ???? Nic ostatnio nie pokazujesz Proszę zaspokoić moją ciekawość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.11.2011 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Lady cieszę sie,że jutro tam jedziesz... a nóż Ci sie spodoba Buziaki i baw sie dzisiaj dobrze :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 10.11.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Karola a czy Ty masz jakieś fotki tego domku nad jeziorkiem??? Albo może jakiś rzut machniesz fotek nie pokażę, bo to co jest w środku i na zewnątrz to wstyd do kwadratu :( wyobraź sobie zaniedbany 20 letni domek, w którym elewacja nie była odnawiana od początku i jest szaroburo-beżowa a w środku - bez komentarza okna do wymiany My to kupiliśmy nieco ponad rok temu i z pełną świadomością (oprócz pomalowania kilku ścian ) nic nie robiliśmy, bo chcieliśmy przebudowywać, ale sprzedaliśmy dom, więc to zostało przesunięte w czasie. Jakoś nie wyobrażam sobie pilnowania i organizowania dwóch budów (chyba dobrze odmieniłam ) a potem wykańczania. Nie chcemy brać kredytu, bo nie chcemy. Więc ta przebudowa będzie z tego co zostanie z budowy domu (o ile coś zostanie), z tego co uda sie odłożyć i z bieżących wpływów na konto. A rzut hm... mogę dać tylko taki poglądowy, bo nie znam dokładnych wymiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 10.11.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Karola nasze domki letniskowe różnia się nie tylko metrażem ale jedną cechę na pewno będą miały wspólną: WERANDĘ!!! i koniecznie z bezpośrednim wyjściem z kuchni na nią. Też chce sobie na niej pić poranną kawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.11.2011 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Spoko Karola rozumiem brak fotek luzik Przyjdzie czas przebudowy to wrzucisz pod hasłem : PRZED i PO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.11.2011 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 A rzut poglądowy na tym etapie planowania Twojej przebudowy w zupełności mi wystarczy Więc jak skrobniesz to dawaj rzucik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 10.11.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Spoko Karola rozumiem brak fotek luzik Przyjdzie czas przebudowy to wrzucisz pod hasłem : PRZED i PO To będą zdjęcia z 2 różnych "epok" PRZED: Meble i wystrój połowa lat 90 (w tym fotele i kanapa (bo to sofa nie jest ze Swarzędzkiej Fabryki Mebli) PO: sielsko anielsko, bo ten domek chce wykończyć nieco inaczej niż dom. Nie tak nowocześnie i minimalistycznie jak dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts