Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Karola!

No.............pięknie u Was :D.Jak zwykle jestem pod wrażeniem postępów budowlanych.Ściana z wielkim oknem robi wrażenie:)

Nie dziwię Ci się,że uwielbiasz swój domek-ja też go uwielbiam :).Nie dośc,że piękny to jeszcze w fajnej lokalizacji ;)

Nie rozpisuję się,bo zamiast klikania wolę kontakty fejs tu fejs :D.pozatym brak mi czasu na forum :(Więc do miłego zobaczenia :o!Już nie mogę doczekać się spotkania!

Buziaki dla całej rodzinki! :)

Cześć Pinacolada :)

U nas ostatecznie będzie jedno wole oczoko na froncie.

Mi zdecydowanie bardziej podobają się takie wole oka jakie masz Ty. Sypialniane uwielbiam!!!! :)

Mam nadzije,że uda nam się zrealizować nasz plan ;)

Buziaki :***

Hej kjuta :)

No tym razem żadnej wiedzy tajmnej nie ukryliśmy w tej ściance ;) :D

Dzisiaj nic ekscytującego się nie dzieje, nadal działa elektryk, panowie od działówek na górze, idzie wolniej bo murują z cegły wszystkie ścianki od razu uprzedze pytania ;) ścianki z cegły bo mieliśimy jej nadmiar ;) , więźbiarze robią swoje i jednocześnie kilku panów tam gdzie skończona jest więzba zaczeło kłaść płyty OSB.

Pozdrawiam serdecznie!!!

Hej Lady :)

Ja też czekam z niecierpliwością na nasze spotkanie i pogaduchy nie mówiąc juz o tym,że zobaczę Twój piękny domek ;) :D

Co do okolicy to uwielbiam to osiedle i nie zmieniłabym go na żadne inne miejsce, może kiedyś zostaniemy sąsiadkami, w tej sprawie wysyłam wiadomość na priv ;) wysłąłabym smaka ale telefon zostawiłam w samochodzie ;)

Buziaki :***

Karola, My też mamy domek nad samym jeziorem 90m2 w podłodze, murowany jest salonik z kuchnią i łazienką a na górze 3 meleńkie sypialenki.

Domek należy do rodziców Artura ale to my w 90% z niego korzystamy, dbamy itp. Przed moją ciążą jeżdziliśmy tam baaardzo często potem z wiadomych względów przestaliśmy, teraz domek znowu będzie uczęszczany :) Tam też mamy tylko kominek i myśle ,że "kiedyś" też założymy tam instalację CO :)

Jest tam pięknie 3 minuty spacerkiem i jest się nad jeziorkiem :)Buziaki :***

W porównaniu do nas to macie olbrzyma :lol2: nasz ma 43 m2 :( a układ jest jak w mieszkaniu 2 pokojowym w bloku z płyty z lat 70-80 ;)

ale to była wielka okazja, działka ładna , nawet całkiem spora, więc sie skusiliśmy mając pełną świadomość, że jest do remontu

Muszę sie zebrać w sobie, zdobyć WZ i powierzyć naszej pani architekt zrobienie projektu rozbudowy, tylko nie wiem czy iść w górę czy zostawić parter, ale zmniejszę przez to działkę ;) ja sie zastanawiam i kombinuję, a nie wiem na co pozwolą mi WZ :lol2:

:hug:

Hej Blektna :)

Nasze okno ma 4m x 3,5m więc podziął był konieczny przynajmniej w tych systemach jakich my kupiliśmy i aby nie było belki poprzecznej zdecydowalismy sie na okienko aluminiowe i z braku tej właśnie poprzecznej belki cieszę się najbardziej, bo wyszła by mi już szatkownica ;)

Twoje śliczne przeszklonka widziałam :)

Karola nasz domek został zbudowany przez Teścia ( z ekipą) w 2005r. Działkę 9 arów mieli już od lat, ale wcześniej była tam tylko duża przyczepa kempingowa. Domek jest murowany, ma normalną elewację, sporą werandę na której zawsze raniutko pije sie kawkę. W środku na parterze normalne malowane ściany na suficie drewniane belki... na poddaszu pokoje w drewnie. Na etapy budowy tego domu nie znałąm mojego męża ;) Za wystrój w 100% odpowiadali teściowie, ale jest fajnie, klimatyczne :)

Kiedyś bywali tam częśto ale odkąd 2 lata temu zamieszkali we własnym domu z ogrodem, bywają tam sporadycznie, za to my często :D

A oni cieszą sie ,ze domek komuś służy ;)

Dowiedz sie kochana w kwestii WZ a wtedy ruszy burza mózgów ;) :D

Buziaki dla Ciebie i dzieciaków :****

Karola a czy Ty masz jakieś fotki tego domku nad jeziorkiem???

Albo może jakiś rzut machniesz ;)

fotek nie pokażę, bo to co jest w środku i na zewnątrz to wstyd do kwadratu :( :( :(

wyobraź sobie zaniedbany 20 letni domek, w którym elewacja nie była odnawiana od początku i jest szaroburo-beżowa :(

a w środku - bez komentarza

okna do wymiany

My to kupiliśmy nieco ponad rok temu i z pełną świadomością (oprócz pomalowania kilku ścian ) nic nie robiliśmy, bo chcieliśmy przebudowywać, ale sprzedaliśmy dom, więc to zostało przesunięte w czasie.

Jakoś nie wyobrażam sobie pilnowania i organizowania dwóch budów (chyba dobrze odmieniłam ;) ) a potem wykańczania.

Nie chcemy brać kredytu, bo nie chcemy. Więc ta przebudowa będzie z tego co zostanie z budowy domu (o ile coś zostanie), z tego co uda sie odłożyć i z bieżących wpływów na konto.

A rzut hm... mogę dać tylko taki poglądowy, bo nie znam dokładnych wymiarów :lol2:

Spoko Karola rozumiem brak fotek ;) luzik :)

Przyjdzie czas przebudowy to wrzucisz pod hasłem : PRZED i PO ;)

To będą zdjęcia z 2 różnych "epok"

PRZED: Meble i wystrój połowa lat 90 (w tym fotele i kanapa (bo to sofa nie jest ;) ze Swarzędzkiej Fabryki Mebli) :lol2:

PO: sielsko anielsko, bo ten domek chce wykończyć nieco inaczej niż dom. Nie tak nowocześnie i minimalistycznie jak dom