Karolina i Artur P 10.11.2011 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Nasza weranda jest na froncie domu z niej wchodzi sie do "salonu" a z niego do kuchni, ale jest bardzo lubiana przez wszystkich My też kiedyś planujemy remont domu w kierunku bardziej naszych upodobań, ale to musi poczekać ponieważ 1: moi teściowie bardzo emocjonalnie związani są z domkiem i myslę,że teraz przeżyliby wszelkie większe zmiany, muszą sie z tą myślą bardziej oswoić 2:nie mam wogóle teraz do tego głowy, bo najpierw budowa benia, potem ciąza, teraz niemowle i kolejna budowa więc domek będiz emusiał poczekać 3: warunki tam są bardzo dobre i teraz remont z punktu widzenia technicznego nie jest potrzebny, ja chciałabym tylko żeby domek mógł być całoroczny więc przydało by się ogrzewanie, tylko jakie nie wiem jeszcze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.11.2011 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 To będą zdjęcia z 2 różnych "epok" PRZED: Meble i wystrój połowa lat 90 (w tym fotele i kanapa (bo to sofa nie jest ze Swarzędzkiej Fabryki Mebli) PO: sielsko anielsko, bo ten domek chce wykończyć nieco inaczej niż dom. Nie tak nowocześnie i minimalistycznie jak dom Dokładnie myśle tak samo:) u nas tez nie ma być tam minimalistycznie! Uważam,że urok takiego miejsca daje właśnie atmosfera sielsko anielko Wtedy czujesz różnicę,że nie jesteś w domu tylko na mini wakacjach, takie miejsca mają niesamowity urok i klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 10.11.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Dokładnie myśle tak samo:) u nas tez nie ma być tam minimalistycznie! Uważam,że urok takiego miejsca daje właśnie atmosfera sielsko anielko Wtedy czujesz różnicę,że nie jesteś w domu tylko na mini wakacjach, takie miejsca mają niesamowity urok i klimat Doskonale to ujęłaś!!!!! Sama lepiej bym tego nie powiedziała ale wiesz co? jedno się nie zmieni! kuchnia będzie biała i blat drewniany (ale na pewno fronty nie będą na wysoki połysk!!!!) Myślę o takiej kuchni http://img823.imageshack.us/img823/131/inspiracja.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.11.2011 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 No tak w domku letniskowym, lakierowanym frontom mówimy stanowcze NIE! Fajna ta kuchnia, mi właśnie jasne drwno, biel ... kojarzą sie z wakacjami, wiadomo błękit, granat i rożne pastele też .... Kurcze może uspokoje sie na chwilę z budowaniem kolejnego domu, jak zajmie mnie remoncik domku nad jeziorkiem hmmmm ??? Tak to dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 10.11.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Oj tak, zdecydowanie pastele w domku letniskowym!!! Szarości i czerni nie będzie, biel chyba tylko w kuchni i koniecznie spore, wygodne kanapy Moj mąż się zastanawia (i trochę czasami śmieje ze mnie), kiedy wezmę się za projektowanie naszego 3 domu :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.11.2011 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Karola ależ to normalne, naturalne i nieuniknione, więc niech się mąż z tą myślą oswaja Fajne będą te nasze domki letniskowe ..... ehhhh.... fajne Buźka :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 10.11.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 On jest oswojony i w pełni popiera pomysł domu parterowego za +/- 25 lat , on się tylko zastanawia, kiedy ja go zaplanuję i "urządzę" , twierdzi, że za jakieś 4 lata wszystko będe miała opracowane Za półtora roku wprowadzimy się do domu, myślę że to będzie lipiec 2013, wtedy na jesień zaczęlibyśmy przebudowę, by na wiosnę lub lato móc już tam jeździć na weekendy. To będzie akurat po roku od zamieszkania. Myślę że przez ten rok zdążymy sie nacieszyć nowym domem Więc zimą 2014/2015 wezmę się za projektowanie 3 domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 11.11.2011 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 dobra jesteś Ale wiesz "obawiam sie",że trzeci domk to nie będzie jeszcze ten domek parterowy na stare lata Coś mi się wydaje,że w tzw międzyczasie moze jeszcze jakiś domek powstać Buziaki :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 11.11.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 och zazdroszczę Wam tych sielskich domków na działce, ja narazie kombinuję przyczepę campingową ale na starość też mi się marzy mały domeczek z werandą ogrzewany kominkiem Karolina widze, że lada moment będzie u Ciebie nastepny domek co do mojego domku to narazie mało się dzieje, chociaż dzięki Bogu tydzień temu skończyli tynki ufff bo już się bałam, że zima nas zastanie a tynków dalej nie będzie... teraz wchodzi hydraulik i podłogowkę będzie rozkładał, 15 listopada bramę garażową nam zamontują, zrobimy wylewki i czekamy do wiosny z dalszymi pracami. a teraz jak głupia lata i oglądam płytki na podłogę na dół okno jest rewelacyjne, moim zdaniem bardzo ładnie je przedzieliłaś na trzy części, dobrze to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 12.11.2011 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Blekitna fajnie,że macie już tynki za sobą, u nas zaczną sie robić dopiero za 1,5- 2 tygodnie potem co, wylewki i grzejemy... a wiadomo te kilka tygodni w pogodzie to ogromna różnica. Prawdopodobnie trzeba będzie na czas tych prac wziać nagrzewnice, no nic zobaczymy co nam pogódka przyniesie, ale zapowiada się zimno Kochana bardzo fajnie właśnie,że za plyteczkami, bo to miły etap nwyborów jest Buziaki i czekam na fotki tynków , a potem wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 13.11.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Karola, idziecie jak burza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 13.11.2011 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Cześć Basiu No do burzy nam, a szczególnie panom dachowcom dużo brakuje Ale tak to bywa czasami z projektami indywidualnymi, troszke niedociągnięć i sprawy sie komplikują co odbija się na czasie, a że dach do łatwych zdecydowanie nie należy to jest jak jest. Teraz pozostaje pędzić na przód bo zima tuż tuż Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 13.11.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Karolinka - poprosze o namiar na światełka , które będziesz mieć pod kładką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 14.11.2011 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Hej Pinacolada Wszystkie namiary poszły na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 14.11.2011 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Karola, okno wow! , a na żywo to dopiero pewnie robi wrażenie. Jeszcze kilka dni i po plotkujemy u Lady, mam nadzieję że żadnej z nas nic nie wypadnie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 15.11.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 nie przyszlo mi powiadomienie, a tu takie mury i na dachu tez widac prace fiu fiu! oby pogoda pozwolila na terminowe zakonczenie prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 15.11.2011 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Hej Marta Okno salonowe uwielbiam tak samo jak reszte rozwiązań środka domu czekam na tynki i wylewki kiedy konkretnie będzie widać pomieszczenia w wersji bardziej "domowej " Ja się oczywiście wybieram do Lady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 15.11.2011 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 hej kjuta Powoli wszystko idzie do przodu... na początku następnego tygodnia wchodzi pan pianowy...a po nim tynki aż mi sie w to wierzyć nie chce.... ale MUSI SIE UDAĆ Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 15.11.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Dom robi wrażenie!!! zaczynam żałować że jednak nie dałam się namówić na antresole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 15.11.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Cześć Karolina! Dom pięknieje, ale największy czad to ta szklana ściana, jaki rozmach, ile światła no i prawie 450 kg szkła, nie wiedziałam,że to tyle waży. Będę zaglądać. Pozdrawiam sprinterkę budowlaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts