Karolina i Artur P 16.11.2011 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Karola drzwi balkonowe mają (chyba) 230cm wysokości więc nad nimi jest ok 50 cm.... ale pewności nie mam Mi ciężko uwieżyć że za miesiąc mam mieć stan deweloperski z ciepłymi grzejnikami ..... mam nadzieję,ze to sie uda Edit: Ja skończę 26 latek, 23 marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 16.11.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Cześć Saluś dzięki kochana za Wszystkie miłe słówka Twój dom tak pięknei się prezentuje,że zazdościć mi zdecydowanie nie masz i nie będziesz miał czego A Ty kochana sie nie śmiej, bo sama właśnie wybudowałaś drugi domek a ja czuję w kościach,ze ostatni on nie będzie Namiary już wysyąłm , buźka :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 16.11.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 E to ty młodziutka jesteś ja dokładnie za miesiąc 27 ale na tyle się nie czuję 50 cm? a wydawało mi sie że co najwyżej 25 cm widać jak zdjęcia nieco przekłamują rzeczywistość Mi też cieżko w to uwierzyć, przecież dopiero co zaczynaliście sie budować ba ja pamiętam jeszcze jak wykańczałaś Benia byłam anonimowym podglądaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 16.11.2011 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Ja też jak spojrzałąm na zdjecie to stwierdziąłm,ze nijak tego nie widać ale w realu jest ok ok. Z ciekawości i dla pewności zmierzę jutro rano jak będę na budowie;) Cieszę sie,ze tym razem nie jesteś cichym podglądaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 16.11.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Ja też sie cieszę budując pierwszy dom byłam nieco ignorantka, skupiona na czymś innym chciałam mieć "dom" ale jego powstawanie mnie nie wciągnęło tak jak teraz zmierz dla własnego spokoju chyba nie zasiałam ziarna niepewności, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 16.11.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Karola, przepraszam za gafę, właśnie umieściłam komentarz w Twoim dzienniku i nie potrafię go usunąć Chętnie bym CIę zatrudniła na kierownika budowy, tempo masz szalone, podziwiam codziennie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 16.11.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Karola, przepraszam za gafę, właśnie umieściłam komentarz w Twoim dzienniku i nie potrafię go usunąć Chętnie bym CIę zatrudniła na kierownika budowy, tempo masz szalone, podziwiam codziennie!!! wejdź w EDYCJĘ WPISU i na dole masz USUŃ , a potem pojawi ci się KASUJ WIADOMOŚĆ i wybierasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 16.11.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Mój architekt zaciekle twierdzi, że przy wysokości parteru 3m okna tarasowe muszą mieć więcej niż standardowe 235, bo inaczej będzie mega ściana nad oknem i to fatalnie wygląda... No więc mu wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 16.11.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Karola nic nie zasiałaś, tak tylko sie zastanowiąłm bo na fotach tak nie wyglada, ale dla mnie pełny luż więc spoczko Budowanie wciąga, uzależnia i sprawia że człowiek im więcej wie, tym che wiedzieć jeszce wiecej ... tym bardziej,że watro wielu rzeczy przypilnować samemu, niesety przekonanie ,że "fachowcy" zawsze zrobia dobrze jest cvzęsto błędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 16.11.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Aggula nic się nie stało, luz Dzięki za takie słowa!!! ale chyba na wyrost Zaglądaj i odzywaj się , zapraszam serdecznie!!! A ja mam problem, doradzcie!!!! Zaraz naświetlę sprawę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 16.11.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Budowanie wciąga, uzależnia i sprawia że człowiek im więcej wie, tym che wiedzieć jeszce wiecej ... tym bardziej,że watro wielu rzeczy przypilnować samemu, niesety przekonanie ,że "fachowcy" zawsze zrobia dobrze jest cvzęsto błędne oj tak zdecydowanie, tym razem jestem już bardziej świadomym inwestorem, i tak łatwo "kitu" mi sie nie wciśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 16.11.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Dzięki za pomoc, już usunęłam Mogłabym być Karoliną , bo też uwielbiam działać. Muszę mieć jakieś action non stop, a mój mąż musi za mną nadążać On też jest wariat, ale ten cały dom i budowa to mój pomysł i będzie w większości na mojej głowie. On tego chyba jeszcze nie czuje Jak mu opowiedziałam, że dziewczyny na forum budują drugie domy, to zladł I cały czas pyta "co Ty piszesz w tym swoim dzienniku, że nic się nie dzieje?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 16.11.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 W naszej łązience w rogu ma być kabina prysznicowa, której ściny będą murowane a dzrwi do niej będą szklane. Kabina ma szerokość 120cm....Oczywiście dwie ścianki już mam muszę dobudować lewą ścianę i teraz pytanie brzmi na jaką wysokość ???? Do sufitu? tylko czy wtedy nei stworzy się studnia?CZy do wysokości szklanych drzwi?Czy o np: 20 cm wyżej niz drzwi szklane do kabiny??? JAk to się robi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 16.11.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 ja bym dała do wysokości szklanych drzwi lub jak piszesz 15-20 cm wyższąmurowanie do sufitu tej 3 ściany jakoś mi się nie podoba, wygląda to "ciężko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 16.11.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 zdjęcia poglądowe: w lewym rogu ma być prysznic: http://img207.imageshack.us/img207/5558/dsc0311y.jpg http://img828.imageshack.us/img828/7184/dsc0320hq.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 16.11.2011 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 No ja też sie obawiam 3 wysokich ścian bo łazienka mała więc nei chce,żeby było przytaczajaco...Lece szukać w necie ile mają wysokości takie dzrwi do kabiny.... ale tak sobie myśle,że chyba panowie muszą wyciągnać ścianę ciut wyżej niż drzwi do kabiny, bo dojdzi jeszcze oczywiście brodzik, wylewka (której co do centymetra nie jestem w stanie przewidzieć..... kurcze nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 16.11.2011 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Wyczytałąm,ze średnia wysokość takich drzwi to 185cm... czyli robić 200cm na gotowo ??? czy to nie będzie dziwnie wyglądało jak jakiś wypierdek ??? Moze zrobić wyszą ściankę np 205cm .... chyab,ze celować na równą z drzwiami Nie cierpię..... nie wiedzieć ..... Jutro ja muruja a ja sie dzisiaj głupia obudziłam ....! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 16.11.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 chyba że zamowisz drzwi u szklarza, wtedy zrobi ci wyższe185 drzwi + wylewka + brodzik - myślę że to wyjdzie ok. 200 cm, więc ścianka może mieć z 210-215??10-15 cm wyższa niż drzwi chyba wystarczy? czy uważasz że będzie za duża rożnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 16.11.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Karolina-zrób ciut wyżej niz typowe drzwi . A swoja droga to nie wiem czy jest sens wzorowac sie na gotowcach jak na zamówienie u szklarza wcale drożej nie wychodzi !!! I zrobi Ci na taka wysokość jaka po wylewkach i brodzikach zostanie i juz !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 16.11.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Kurczenie wiem co Ci doradzić Miałam kabinę murowaną ze ścianą na wysokość drzwi i było Ok Teraz będzie kabina wciśnięta jakby we wnękę w łazience i będzie miała normalne ściany wysokie do sufitu a tylko drzwi szklane będą takie jak u Ciebieczyli niższe od pozostałych ścian. U mnie występuje jeszcze próg ok 6-7 cm od poziomu podłogi (bo brodzik też jest murowany i obłożony płytkami) i dopiero od tego liczone są drzwi kabiny Mnie osobiście chyba widzi się rozwiązanie nr 2 Tzn wszystkie ściany równe Zrobienie czegoś pośredniego może nie wyglądać dobrze.... ale to tylko mój pkt widzenia Pozdrawiam Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts