Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Karola ja tak napisałam, bo nie każdy ma takie szczęście jak wy :) trafić na takie ekipy :)

ja w tej kwestii mam kompletnie odmienne doświadczenie, niestety :(

Dziękuję kochana :hug: postaram się by mój rzecznik prasowy :lol2: po południu umieścił jakieś info u mnie na wątku (bo sama raczej nie dam rady ;)

ale w tygodniu zajrzę i sie odezwę

zresztą nie wytrzymałabym :lol2: jakbym nie wiedziała co sie tutaj u was dzieje :lol2:

buzki.gif

Karolu, ja też dentinox polecam, używałam namiętnie i w ciężką noc potrafiłam pół tubki zużyć, choć zgodnie z ulotką pozwalali chyba tylko 2 razy na dobę smarować... :oops: Jakoś mi dzieci zdrowo wyrosły ;)

Fajni rodzice jesteście, żeby dzieci tak w garderoby zaopatrzyć, a sobie odmówić ;)

Rzeczywiście, perspektywa 3 okien w pokoju Julci wydawała się kusząca, ale myślę sobie, że skoro te okna to 160tki, to będzie pięknie i jasno :) No i znając Ciebie - 3 okna wmontujesz jej w następnym domu :lol2:

Cześć Aggula :)

też używam tego żelu :)

Początkowo pomagał przy pierwszych dwóch ząbkach nie było tak źle, ale ta trzecia jedynka to jakaś straszna zakała jest.... niewiel pomaga.

Dodatkowo Julka ma straszny katar, zapalenie oczka ( zaropiałe, spuchnięte) na które dostała antybiotyk,więc jest totalnie rozbita!

Kiedy do tego dołożymy górną jedynkę która praktycznie jest na powierzchni i dolną kielkującą wychodzi mała masakra :(

Ale bardzo dziękuję za rady i chęć pomocy Tobie i innym forumowiczom kochani jesteście :hug:

Co do doświetlenia to myślę,że będzie oki ;) Poprostu fajne było by to trzecie okno, ale ostatnio okazalo się dodatkowo,że takie samo by nie mogło dojść bo rozstaw krokwi jest obok mniejszy :( Więc narazie zostaje tak jak jest ;)

Pozdrawiam serdecznie!!!!

hej :)

jak napisałaś że planujesz akcie sprzątanie w domku i przed nim to spodziewałam się totalnego bałaganu, a tu nie jest tak źle ;) widziałaś co się dzieje u mnie? to jest bałagan ;) ale wiadomo posprzątać trzeba u siebie też bym to z chęcią zrobiła, i wycięłabym to trawsko bo jest straszne....no ale to zrobimy na wiosnę :)

muszę ci się do czegoś przyznać ;) kiedy rozmawiałyśmy o Twoim wielkim oknie ja patrzyłam na to obok ;) :oops: no bo ono też jest duże :)

mam jeszcze pytanko wiesz co się dzieje z Jessi?

Hej Dakula :)

U nas barierki po obu stronach kładk,i to będą tafle hartowanego szkła montowane do stropu. Nie bedzie tam żadnych elementów metalowych poprzecznych ani też słupków więc pod kątem bezpieczeństwa jest to dla mnie najbezpiczniejsza metoda, bo nie ma sie po czym dziecko wspinać. Balustrada będzie dość wysoka, ale oczywiście jak Julka była by na tyle duża,by sobie przynieść krzesło , na nie wejść i się wychylać, żadne zabez[ieczenie nie bedzie wystarczające ;) Ale niestety ani w przypadku balustrad ani wielu innych zagrożeń w domu i wokół niego nie jesteśmy w stanie wszystkiego zabezpieczyć tak na 100%.

Robimy co możemy by było bezpiecznie, poza tym pozostaje rozmowa, uczenie dziecka i pilnowanie :)

Z paracetamolem też sie zaprzyjaźniliśmy, czasami pomaga ;)

Pozdrawiam serdecznie!!!

Cześć Aniu :)

Bałaganu jest naprawde sporo! ;)

Wczoraj wszystko zostało wyniesione z domu, z ogrodu z tyłu, przed dom na jedną kupę.

Koparka i ciężarówka niestey wczoraj w końcu nie dojechały ale w tym tygodniu wszytsko zniknie, łącznie ze zbędną ziemią, gruzem i resztą badziewia ;)

Ania nie zauważyłaś mojego okna???? :D

Nie mam pojęcia co z jessi, nagle znikneła z fm, kiedyś znalazłam ją pod nowym nickiem kamila j. czy jakoś tak, napisałam do niej ale nic suie nie odezwała. Więc nie ma pojęcia co i jak.....

Pozdrawiam!!

Hej Karoluś

Nie mogę się doczekać Pana Piany - to dla mnie totalna nowość więc liczę na dokładną relację

Ciekawi mnie także sprawa wentylacji dachu Czy w takim układzie się robi?? Czy nie???

Ja mam spr docieplenia poddasza zamkniętą - ale kto wie???może się jeszcze kiedyś przyda - w przysłowiu jest do 3x sztuka :lol2:

Jestem w ogromnym szoku po obejrzeniu zdjęć Twojej góry

ta półokrągła ściana i kładka są niesamowite:jawdrop: - czy masz już wizję kolorów i wykonczenia góry???

Pozdrawiam

Saly

U nas dziś ciepło Mam nadzieje że u Was też - słyszałam że początek grudnia z tem +12 st OBY:-)

Karolina Witam się u Ciebie!!!

Po przejrzeniu dziennika nasuwa mi się jedna myśl--idziecie jak burza:jawdrop:.

Poprzedni dom - piękny - ten jeszcze piękniejszy :yes: - szczególnie dlatego że masz wszystko obmyślone i sprecyzowane :yes: - jednym słowem - Wiesz czego chcesz :yes:

Po wykończeniu będą to niepowtarzalne zdjęcia.

Zazdroszczę projektu ogrodu - u nas jeszcze długo długo będziemy za ogród mieli nasz las :yes: - . Co do ogrodu - my u siebie planujemy drewnianą balię z bąbelkami :lol2:

Życzę nam i wszystkim planującym tynki i wylewki w grudniu pogody i odpowiedniej to tychże robót temperatury:D

Pozdrawiam i zostaję by podpatrywać i kibicować :yes:

Saluś ja też czekam juz niecierpliwie na pana pianę ;)

Nie wiem czy będe miała z kim zostawić Julcię by "nadzorować" na bieżąco jego pracę, ale ewentualnie wrzucę fotki finału ;)

Ciesze sie ,ze podoba Ci się góra, jest specyficzna i inna więc napewno nie każdemu przypadnie do gustu, ale MY JĄ UWIELBIAMY ;)

Jeżeli chodzi o kolory to ze wzgledu na pustkę i to ,ze widać "górę" z "dołu" będą sie przenikać.... dojdzie kolor ciepłej bieli na górze , i na półokrągłej ścince... chyba... ;) podłogi będą takie same jak na dole( bilardownia, salon, jadalnia) czyli jaśniutki panel. Całą reszte dopełni oświetlenie i dodatki ;)

U nas też ciepło, jutro ma być gorzej a potem znowu ocieplenie :) OBY TAK BYŁO JAK NAJDŁUŻEJ!!!!

Buzka:***

Hej Karolinka

Trzymam kciuki za podniesienie temp wewnątrz domku żeby pianowanie mogło jutro ruszyć. Jestem tego bardzo ciekawa bo szczerze to jeszcze nie widziałam takiej metody. Życzę powodzenia i zaglądnę z nadzieją na fotki z przebiegu tej akcji ;)

Pozdrawiam