Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

Hej Pinacoladka :)

Dzieki ogromne za kciuki, chyba podziałały, bo w Lublinie już jest +7C :)

W domku do dyspozycji są nagrzewnice więc pianowanie może spokojnie ruszyć :)

Artur rozmawiał z Panem "Pianą" ;) i jedzie on własnie do nas na budowę :D

Tynkarze też dzisiaj zaczynają swoje dzieło , oczywiścnie najpierw narożniki i inne ale już od nas nie wyjdą , aż skończą :D

Zdjęcia wieczorem oczywiście będą ;)

Pozdrawiam!!!

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No będzie to druga budowa opisująca w dziennikach na którą trafiłem , a na której zdecydowano się ocieplić dach pianką . Nie pamiętam o co dokładnie chodziło w tamtym dzienniku , ale ludzie którzy zdecydowali się na tą technikę byli strasznie niezadowoleni , nie chodziło tam chyba o samą pianę a o wykonawców.

Ciekawe jakie będą wasze odczucia.

cześć dziewczyny, na budowie wszystko ok, dzisaaj wieczorem jakies fotki będą. potem wszystkim odpisze, na razie mam sajgon julka skończyła na chwile ząbkowac, to przyplątał sie jakiś wirus i ma wysoką bardzo gorączke, własnioe pisze z nią na rękach ;)

Wieczorkiem dam znac co i jak ;)

Witam. Jak rozwiazaliscie problem wentylacji dachu? ocieplajac welną zostawia sie szczeline wentylacyjna ok 3 cm miedzy ociepleniem a deskowaniem. decydujac sie na piane jak u was, dach pokrywa sie membraną dachowa ktora 'oddycha'. Jak sprawa wentylacji dachu wyglada w waszym domu? nie boicie sie ze więźba zniszczeje od wilgoci?

Juleczka spokojnie śpi ( przynajmniej narazie bo pier.... pies sąsiadów z góry ciągle ujada! :mad: i tak dzień w dzień, jak któryś sąsiad nie zacznie wieczorem wiercić, stukać młotem to ten burek ujada )

Odkąd mamy dziecko nie potrafię mieszkać w bloku!!! Odliczam miesiace i dni do przeprowadzki!

Wszystko opisałam w dzienniku, zdjęcia "jakieś" są, lepsze będą jutro, a prawdziwa fotorelacja w czwartek ;)

Lady kochana ze względu na niunię oczywiście nie mogę z Wami jechać na zakupowe szaleństwo :(

Ale wiem,ż eopkazja będzie jeszce nie jedna, więc nadrobimy następnym razem, a wy kupujcie i bawcie się dobrze!!! Oczywiśćie musicie pochwalić się nowymi nabytkami :D

Co do docieplenie PIANĄ będę mogła się wypowiedzić z całą odpowiedzilnością po kolejnym sezonie grzewczym, wśród moich znajomych są ludzie którzy maja tak docieplony dom od 3 lat i są bardzo zadowoleni :) Ekipa zostałą dokłądnie sprawdzona, widzieliśmy ich prace i są bardzo rzetelni. Mam nadzije,że wszystko będzie ok, narazie jestem zadowolona :)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie!!!!!

Karola!

Więc życzymy Małej zdrówka, a Tobię wolnej chwili :)

3-dnowką się nie przejmuj - chyba wszystkie dzieci to przechodza ;)Nasz Młody miał na wakacjach :)

Zakupowy dzień razem z Tobą odbijemy sobie nastepnym razem-może Kielce,moze Warszawa?

Buziaki!

Edytowane przez lady in red

mała Julcia :( oby jak najszybciej poczuła się lepiej :*

bardzo podobają mi się wasze okna w sypialni :) wygląda to dużo ładniej niż jedno, fajnie by wyglądało gdybyście zrobili coś takiego, bez tej górnej części.

http://img189.imageshack.us/img189/9708/oknaczone.jpg

Uploaded with ImageShack.us

mi osobiście się bardzo podoba :)

jeśli chodzi o pianę to ostatnio troszkę o tym czytałam ale jeszcze nigdy nie spotkałam się na forum kto by to robił i użytkował więc nie wiem jak z tym jest tak do końca, czy jest to lepsze? czy sprawdzone no i czy nie przeszkadza gdy jest folia? fajnie bo to szybka sprawa :)

Karolinka a powiedz czy jest to dużo droższy interes niż wata?

ps. dzięki za info i nic nie szkodzi że tak późno

pozdrawiam

Aniu piana mi osobiście wyszłą niemal w cenie wełny 20-25cm, tylko,że ja mam piany 25 cm a jej współczynnik ciepła jest wyższy i odpowiada ponad 40cm wełny. Natomiast ceny piany są różne, często powyżej 100zł za metr. Ja miała farta,że trafiłam na sprawdzona ekipę i z powodu robienia u mnie jeszcze kilku prac mam korzystne ceny ;)

Okna fajne.... my początkowo czcieliśmy dać nad tymi naszymi oknami jeszcze trzy duże... ale by sie nie zmieściły.... coś tam jeszczce kombinowaliśmy ale staneło ostatecznie natym co jest, na żywo wyglądają baaardzo fajnie :)

Witaj Karolina:)

Nie pamiętam czy się u Ciebie już witałam ale przyznam się szczerze że zaglądam dosyć często:D

Podziwiam szybkość z jaką budujecie Wasz dom, a wygląda on coraz bardziej jak dom:)

Zdrowia dla Julki dużo życzę i samych dobrych budowlanych wyborów...

zaglądać będę nadal regularnie:)

trochę przez sentyment też bo urodziłam się w pobliżu Lublina:)

Karolcia, a byłam pewna że Julci już przeszły (wyszły) ząbki i chore oczka, a tu masz teraz trzydniówka:eek:

Moje też to przechodziły i miały potem wysypkę, nie masz się czym przejmować, to na szczęście szybko mija.

Trzymajcie się dziewuszki:hug:

A wyjazd nie jeden jeszcze przed nami:), ja już powoli myślę o ikei w W-wie, jak mój D nie będzie chciał ze mną jechać będę szukać towarzystwa:cool:

Tak to z Maluszkami bywa przejdą ząbki kolejnego dnia dopadnie wirus .... :(

Nie mniej jednak Julka lepiej znosi gorączke niż ten poprzedni gigantyczny katar połączony z ząbkami, wiec mam nadzije,że z dnia na dzień będzoie lepiej ;)

Jak wybierzemy się do Wawy to trzeba będzie zachaczyć o Tikejka bo tram jest większy wybór podobno ;)

Buźka :**