Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Blekitna :)

Ja też im dłużej szukam łóżek, tym bliższa jestem tym prostym .... troszke się boję,że inne mogą się szybko znudzić... no ale pożyjemy, zobaczymy :rolleyes:

niestety do urządzania sypialni jeszcze sporo czasu, a ja już chętnie bym wszystko kupowała :oops:

Hej Karolina :D

zaglądałam do Twojego poprzedniego dziennika. Cieszę się, że zmieniłaś bloga na normalny dziennik, bo tamta forma wyjątkowo mi nie pasi.

Cieszę się, że dostaliście nowe PnB i ruszacie niebawem z budową. Jak zwykle strusie pędziwiatry jesteście i na pewno uda wam się zgodnie z harmonogramem w przyszłym roku wprowadzić do nowego domu :D

Będę dopingować i trzymać kciuki za postępy :D

Możesz mi powiedzieć jakiej firmy jest to łóżko ?

http://img200.imageshack.us/img200/5637/ko5p.jpg

hej lidszu :)

Ja dawno u Ciebie nie byłam ale swojego czasu bywałam baaardzo czesto! Domek masz śliczny :)

A info dotyczące łóżka już wysłałam na priv :)

dzięki za info :D

cieszę się, że mój domek ci się podoba, chociaż ja to w jakimś ślimaczym tempie się wykańczam, bo jeszcze się nie przeprowadziliśmy :bash:

Witaj madzikma :)

Koszt projektu zależy oczywiście od zakresu projektu, my poprzednio poza technicznymi rysunkami, wizualizacjami, listą nasadzeń, mieliśmy też projekt nawodnienia, projekt oświetlenia, projekt kostki brukowej. Tym razem podobnie, z tą różnicą,że rezygnujemy z nawadniania, gdyż nie zamierzamy go robić.

Już wysyłam koszt naszego prjektu na priv.

Pozdrawiam i zapraszam :)

Cześć mariomili :)

cenę wysłałam na priv ;)

Czas przed budową... dziwny tym razem , bo z jednej strony nie mogę się doczekać tej budowy a z drugiej "dzięki Julci" nie bardzo mam czas o budowie myśleć więc jak na mnie to jestem zdecydowanie zaspokojna ;)

Materiały można powiedzieć ,że mamy zamówione, tzn. okna, gont, zamówione. Zarówno więźbę jak i pokrycie robi nam sprawdzona wielokrotnie firma i to ona zajmuje załatwi drewno na więźbę z dowozem.

Wykonawca który zajmie sie naszą budową będzie także na bieżąco zamawiał wszelkie materialy, w dużej części przez firmę mojego teścia, więc kwestia betonu, stmpli czy desek do szalunków na szczęście nie będzie nas interesować ....

Od września ruszamy a ja już myślę tylko o wnętrzach :rolleyes:

Pozdrawiam serdecznie!!!

hej Karolina,

wciaz jestem pod wrazeniem Waszej organizacji i szybkosci dzialania, ale widac tez ze macie doswiadczenie w tych sprawach wiec to pewnie bardzo pomaga :)

My mamy juz wiezbe, w tym tygodniu panowie beda przybijac deski do pelnego deskowania a my wybieramy na malowanie okapow, kratki do wykonczenia komina, sposob zakonczenia kominow i tez mi sie wydaje ze duzo tych decyzji a tu jeszcze nie zaczelismy wykanczac :)

nasz domek tutaj jesli masz ochote:

https://picasaweb.google.com/lucyna.zaleska/Dzialka_sso2?authuser=0&authkey=Gv1sRgCN_TteHa39rLfA&feat=directlink

ja tez mam kilka pytan - co to za krzeselka barowe i jadalniane? Bardzo mi sie podobaja, bede wdzieczna za linka

i jesli to nie tajemnica, to tez poprosze na priv o cene projektu i wykonania ogrodu

pozdrawiam serdecznie!!

Karolinko

Trzymam kciuki za każdy pkt planu- oczywiście wierze w 100% ze wszystko sie terminowo zrealzizuje:yes::yes::yes:

Wiem, że teraz jest najgorszy z możliwych okres na budowie "BEZCZYNNOŚĆ" - przechodziłam to jak chorobę Oby jak najszybciej minął

Kombinuj Kochana z wykończeniówką bo potem jest krucho z czasem a pomysłów teraz tyle ze trudno coś wybrać :-)

Chciałabym zapytać o twoja "byłą" umywalkę roca - czy moze pamiętasz jaką miałaś do niej baterię i czy byłaś zadowolona

Tzn czy sie nie chlapała woda za bardzo???- będę wdzieczna za info

Całusy

hej lucka6 :)

Rzeczywiście budując drugi dom mam nadzieję,że będzie latwiej ;)Poprzedni dom był pierwszy, my założyliśmy lekko szalony plan i mieliśmy nadzieję,że jakimś cudem uda się go zdealizować, teraz wiemy już ,że wszystko jest możliwe ;) :D

Widziałam Twój domek i baaardzo zazdroszczę zaawansowania prac :yes:

Macie ogromne okno!!! Czy to będzie stałe przeszklenie? Jakich jest rozmiarów ?

Reszte wysyłam na priv. pozdrawiam serdecznie!!!

AJA123 Dokładnie tak jest, odliczam już dni :)

Buziaki :*

Saluś na Ciebie zawsze moge liczyć :hug:

Mam nadzieję,że wszystko się uda ;)

Do umywali miałam baterię podtynkową może znajde gdzieś zdjęcia to Ci wrzucę ale bateria była podobna do tej która była reklamowana razem z umywalką, poszukam gdzieś... nie wychlapywało się z umywalki bardziej niż z innych, więc powinnaś być zadowolona ;)

Buziaki :***

hej Karolina

nasze okno to 410 na 535 (wysokość) i troche szczerze przyznam ze mamy z nim problemow. Architekt podczas projektowania twierdzil ze nie powinno to duzo kosztowac, probujemy sie zorientowac i okazuje sie, ze konstrukcja musi byc aluminiowa (dol jest przesuwny, gora fix) i bedzie baardzo droga - samo okno jarekko nam wycenia na ok. 40 . i wydaje nam sie to cena dosc kosmiczna za jedno okno. Zastanawiamy sie bardzo powaznie nad zrobieniem posrodku zbrojonej belki ktora pozwoli zrobic z tego 2 okna i wtedy koszt bedzie duzo mniejszy ponoc, moze udaloby sie tez zrobic okna drewniane o czym skrycie oboje marzymy. Wiele z widoku nie powinnismy stracic (jak sie stoi na antresoli to wyglada to naprawde super), a koszt bedzie znaczaco mniejszy. Podobno na tym etapie mozemy jeszcze wszystko zrobic, tylko chcemy poprosic architekta o wizualizacje jak to bedzie wygladalo.

Pozdrawiam serdecznie i caly czas dojrzewam do prowadzenia dziennika, tylko czasu mi brak (ja mam dwojke malych lobuzow i pracuje na caly etat wiec z czasem jest krucho) :)