Karolina i Artur P 10.12.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 (edytowane) Blekitna, Saluś aż taka groźna nie jestem Saly my ( budujący) zamawiamy ekipy, zlecamy konkretną pracę do wykonania w której ( podobno) są fachowcami, ustalamy terminy, stawiki i potem wszyscy powinni się tego trzymać, przecież nie oczekujemy niczego wiecej niż sami deklarują dobrze wykonanej pracy w terminie, oczywiście jak to w życiu mogą być niewielkie opóźnienia ( pogoda, wypadki losowe) ale nie można dać z siebie robić idioty.... bo oni nabiorą dodatkowych prac, albo nie lubią sie przemęczać.... Taka ekipa traci dwa razy ( przynajmniej u nas ) bo po pierwsze potrącam im kase, a po drugie nigdy w życiu nie polecę, a wręcz przeciwnie Ekipy które u mnie dobrze wykonują prace, mają później naprawde wiele zlecień! Np: ekipa wod-kan ( boska! ) z mojego polecenia (po Beniu) dostała kilkanaście bardzo duuuużych zleceń, i wiele mniejszych ( domy jednorodzinne) opłaca się być fachowym, terminowym, niezawodnym w każdej sytuacji! Podobnie miało kilka innych ekip. Więc sie nie przejmuj, wymagaj, bo masz do tego pełne prawo!!!! Trzymam kciuki Buziaki wielkie :*** Edytowane 10 Grudnia 2011 przez Karolina i Artur :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 11.12.2011 04:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 dzięki za pamięć :lol:polecam się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 11.12.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 weszłam, w końcu :wave: bo rozpoczęłaś nową stronę w dzienniku, poprzedniej ciągle nie mogę otworzyć szczęka mi opadła, tak pędzicie z robotą, brawa dla ciebie jako organizatorki Buziaki dla Julci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 11.12.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Karolu, ambitne plany masz na styczeń i luty Trzymam wielkie kciuki! Chciałam zapytać o stół bilardowy - u nas dodatkowy pokój na dole początkowy był w zamyśle bilardowy. W trakcie prac nad projektem został przechrzczony na "telewizyjny", ponieważ doczytałam w paru źródłach, że minimalny rozmiar pokoju, w którym można swobodnie grać w bilard to ponad 20m2... ponad 4m szerokości i ponad 5m długości. Oprócz tego chciałabym w tym pokoju kanapę dla gości, jakiś regał, kwiat, itp, więc rozrastał się on do olbrzymich rozmiarów. Jakoś nie do końca byliśmy przekonani, że chcemy aż taki wielki pokój budować Pamiętam, że u Ciebie na rzutach bilardownia ma kilkanaście metrów. Jakiś mniejszy stół kupujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 11.12.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Trzeba brać przykład z Karoli i krótko trzymać fachowców, wtedy większe szanse na takie wyniki budowania, jakie osiąga Karolcia;) Karola ty żyleto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 12.12.2011 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Cześść karola Jesteś nareszcie!!! Mam nadzije,ze teraz już wszystko będzie oki Buziaki już przekazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 12.12.2011 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 (edytowane) Hej aggula U nas ma stół będzie miał 8stóp, kije 110cm ( wtedy bedzie wygodnie grać). Pokój troche powiększyliśmy rezygnując z wykusza, poprowadziliśmy ścianę równo z oknem co dodało nam troche przestrzeni. Ja tam nie będę miała kanapy, bo było by zbyt ciasno. Wykorzystam wnękę przy kominie która sie stworzyła i zrobię tam mini barek, chce wstaić tam wyższy blat by móc odstawić drinka czy piwko,nad nim wkleje pełne lustro ( dla poczucia lekkości i przestrzeni gdy ktoś tam przysiądzie) od góry ciut podświetle i postawię tam 2 stołki barowe... mam nadzije,że to wystrczy biorąc pod uwagę,ze podczas imprez będzie sedzieć sie w salonie, tóry jest z bilardownia połączony i do bilardowni będzie sie wyskakiwac na partyjkę Mam nadziję,ze bezie tam w miarę wygodnie, Artur konsultował to w jakiś sklepach, czytał na forach i podobno będzie ok Pozdrawiam!!!! Edytowane 12 Grudnia 2011 przez Karolina i Artur :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 12.12.2011 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Matruśka na szczęście ja tylko czasami i tylko nielicznych musze stawiać do pionu, inni pracuja normalnie Buziaki :**** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 12.12.2011 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Dziewczyny myślicie ,ze powinnam wstawić jakiś fotel do pokoju Julki... ???I jaki ewentualnie dobrze będzie wyglądała w jej pokoju ( pasował do mebli jakie wrzuciłam w dzinniku ) ??? Julka ma duzy pokój ale też nie chce jej go zagracić... nie wiem gdzie wentualny fotel nawet postawić.... dzisiaj pstryknę dokładne fotki jej pokoju.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.12.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Karola - fotel w pokoju dziecka to chyba przy łóżku, żeby czytając wieczorem bajki na dobranoc rodzic miał gdzie przysiąść. Chyba że myslisz o foitelu w wersji mini...? ja bym się wstrzymała. Wsyawisz mebelki i zobaczysz czy jest miejsce. Dokupić zawsze mozna. Dzis wpadłam na pomysł fototapety z misiem ale w innej wersji Zapraszam do siebie i liczę na opinię. Szczerą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 12.12.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 jej u ciebie to już domowo się robi jak to wszystko fajnie wygląda co planujesz w tych 3 miejscach w półokrągłej ścianie od pokoju Julki ??? jakieś światła czy co? twoja kładka mnie zauroczyła :) tak, ciągle nie mogę otworzyć poprzedniej strony w dzienniku czyli u mnie 3 (bo mam 40 postów na stronie), normalnie otwieram 1 i 2, no i ostatnią, czyli 4 stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 12.12.2011 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Hej Karolka, dzięki wielkie za ciepłe słowa W tych wnękach będą światełka podświetlające wnęki od dołu Kładkę moją uwielbiam ( skromne to nie jest ale prawdziwe ). Ciesze sie,że masz już do mnie dostęp, bo będę potzrboiwała pewnie jeszcze 1000 porad i chętnie Cię do tego wykorzystam Buziaki wielkie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 12.12.2011 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Karola ja mam 7 stron dziennika, moze gdyby Ci sie wyświetlało mniej postów na stronie to mogłabyś otworzyć a tak przy dużej liczbie zdjęc na stronie coś sie wiesza ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 12.12.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Karolciu, ja bym na razie odpuściła z fotelem w pokoju Julci. Fotele generalnie zajmują bardzo dużo miejsca i zagracają. Wątpię, żeby mała kiedykolwiek na nim siedziała No i nie wiadomo, jak będzie u Ciebie, ale ja muszę leżeć z dziećmi w łóżku, jak czytam wieczorem, nie ma mowy, żebym siedziała obok To brzmi dobrze w teorii Bardzo fajne mebelki, które wybrałaś, zastanowiłabym się ewentualnie nad łóżkiem, bo, jeśli dobrze pamiętam, to ikejkowe ma tylko 70cm szerokości i bardzo szybko się z niego wyrasta. Chyba, że lubisz często zmieniać łóżka Ja z kolei mam bzika na punkcie bardzo dobrych materacy dla dzieci, więc jak już je nabywam, to wolę jak parę lat są w użyciu No i na takim łóżku to raczej ciężko się położyć obok dziecka w razie potrzeby / choroby. Tak tylko piszę, nie krytycznie, ale żebyś przemyślała. Jeszcze co do oświetlenia w dziecięcym pokoju - piękne lampy mają w babyvip.pl, sama zakupiłam dawno temu, ale teraz widzę, że w pokoju dziecięcym muszą być różne źródła światła i jedna piękna lampa sufitowa nie wystarczy. Moje dzieci jak chcą rysować w zimowe popołudnia, to kładą się na podłodze w łazience, tam jest bombowe światło... W przyszłych pokojach na pewno zrobię im róźne źródła światła - i nastrojowe, i takie naprawdę mocne typu led. Odnośnie różnych cudnych ozdóbek do pokoików dziecięcych, mogę polecić next.co.uk - cuda na kiju mają, cuda!!! (musisz wejść w homeware i children's bedroom. Czekam na ciąg dalszy Twoich inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 13.12.2011 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Hej Aggulka Co do łóżeczka, to masz racje w pełnej rozciagłości Mi wydaje sie ,ze to ma 80 cm szerokości ale pewnosci nie mam, musze sprawdzić... wiesz zdecydowałam się na to, bo chciałam żeby Julcia spała od początku w nim a dla takich maluszków nie ma aż takiego wyboru, żęby miało zabezpieczenia, było dość niskie i nie kosztowało dużo.... to jest na tyle tanie,że spokojnie mogę je wymienić jak Julcia będzie miała 3 latka i dorośnie do większego , bardziej normalnego Niestety to łóżeczko jest nieodwołalnie bo już z je kupiłam "Nieodwołalnie" w tym sensie,że stanie u niej w pokoiku i zobaczymy jak będzie sie sprawdzać Co do spania z dzieckiem, jeszcze tego nie przerabiałam poza kilkopa nocami po jej urodzeniu spała ze mną w łóżku raz przy ząbkowaniu ale bardziej ją to męczyło i wybudzało niż dawało spokój .... oczywiście wiem,że taka potrzeba chociażby chorobowa moż być ale myśle ,ze wtedy możemy pójśc spać do sypialni obok ( gościnne) gdzie będzie duże łóżko sypialniane.... Oby nie było takiej potrzeby Co do oświetlenie masz rację, trzeba brać to pod uwagę, mnie jeszcze rysowanie nie dotyczy ale przecież "za chwilkę" bedzie, więc muszę pokombinować co i jak.... do tej pory Julka miała u siebie górne oświetlenie i i małą lampeczkę ale w nowym pokoju musi mieć jeszcze inne źródła światła..... Ale dzięki za wszytkie uwagi i pomysły ( można śmiało krytykować ) , bo takie rady są często na wagę złota Dzięki za namiary na stronki, jak Julcia machnie sobie drzemkę to zerknę z przyjemnością Pozdrawiam serdecznie i oczywiście pisz, doradzaj wszytkie rady i uwagi bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 13.12.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Karolu, moja mała też nie potrafi z kimś spać, kręci się i wierci, musi mieć łóżko dla siebie (w przeciwieństwie do brata ). Choć na szczęście się to powoli zmienia, bo już się baliśmy, że faceci z nią nie wytrzymają Na pewno Julce też się kiedyś odmieni W sumie to masz rację, to jest dobre łóżeczko "na teraz", z barierką i przytulne, bo niewielkie. Tylko materac ikejkowy z pianki...? Ale ja mam zboczenie na punkcie butów i materacy dla dzieci, więc możesz ten komentarz olać Tapeta z misiem piękna, też jestem w niej zakochana i rozważam do pokoju Ady, ale z drugiej strony zastanawiam się ,czy nie lepiej jednolita ściana i naklejki ścienne, które można co jakiś czas wymieniać... A, jeszcze zapomniałam skomplementować Julki ex pokój - cudnie miała, dosłownie jak mała księżniczka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 13.12.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Karola mojej szwagierki córeczki mają takie same łóżeczka z ikei jedna ma prawie 4 latka, druga prawie 3 i spokojnie jeszcze a jakieś dwa lata im te łóźeczka wystarczą bardzo ładnie wygladają i nawet są w miare wytrzymale ja wogóle kocham białe meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 13.12.2011 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Aggulka no ja miałam nadzieję,że dostanę lepszy materacyk niz pinka.... kurcze musze poszukać! nie chce pianki Wyślę Ci linka do tych tapet, moze coś ci sie spodoba Blekitna witaj To dobra wiadomość ja tez uwielbiam biale mebelki Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 13.12.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Cześć, z synkiem nie spałam, był nauczony spać w swoim łóżeczku, ale jego nie karmiłam piersią. Z Leną spać w jednym łóżku próbowałam, bo póki co karmię, i myślałam, ze będzie mi łatwiej niż kilka razy wstawać w nocy i wyciągać z kołyski (bo jednak rana przy tym mnie pobolewała), ale nie potrafiłam zasnąć, a nawet jeśli już, to wystarczyło, że lekko ruszyła rączką, a ja już miałam otwarte oczy i z obawą sprawdzałam czy jej nie przygniotłam ostatecznie śpi w kołysce i to nam odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 13.12.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 czesc Karolina!! To w kwestii lozeczka i materaca ja tylko napisze ze nie jestem przekonana czy warto inwestowac w jakis lepszy jesli jeszcze nie przeszliscie treningu odpieluchowania wiadomo ze teoretycznie lozeczko wtedy sie zabezpiecza, ale zawsze moze sie zdarzyc jakas awaria (wszedzie sie zdarzaja ) i mi bylo zwyczajnie szkoda kupowac lepszy materac niz taki piankowy z ikei. Moje dzieciaki maja lozeczka Kritter z tym najtanszym materacykiem i bardzo lubia w nich spac, wiec chyba nie jest niewygodnie Najbardziej doceniam deske zabezpieczajaca, bo naprawde jest potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts