Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

Dzień dobry admete :)

Ciesze się,że już jakieś zdjęcia widzisz.... kurcze może będę jeszcze zmnijszać rozdzielczość :rolleyes: może to pomoże ...???

Powiem Ci,ze baaaardzo nie mogę doczekać się wykończeniówki!!! Poprostu o niczym innym nie myśle! Ciągle analizuje, planuję i boje się ,ze zaraz po jej zakończeniu wcale nie będę zadowolon, bo wyjdzie banalnie i nie wiem czy wybory jakich dokonuje na szybko będą sie łączyły w sensowną całaść .... :(

Kurcze tyle decyzji do podjęcia a ja nie mam pełnego przekonania do niektórych wyborów.....jedną z nich jest górne oświetlenie w salonie.... :confused:

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tez mam podobny problem z Twoimi zdjęciami jak admete: albo otwierają się do połowy albo baaaardzo długo :o Super zdjęcie z inwestorem, jest skala porównawcza : człowiek - okno - robi wrażenie ! A dylematy odnośnie wykończeniówki - strach mysleć, ja utknęłam na etapie wyboru koloru okien, drzwi wejściowych i bramy garażowej - za nic nie mogę tego ze sobą zgrać :confused:

Ja tez mam podobny problem z Twoimi zdjęciami jak admete: albo otwierają się do połowy albo baaaardzo długo :o Super zdjęcie z inwestorem, jest skala porównawcza : człowiek - okno - robi wrażenie ! A dylematy odnośnie wykończeniówki - strach mysleć, ja utknęłam na etapie wyboru koloru okien, drzwi wejściowych i bramy garażowej - za nic nie mogę tego ze sobą zgrać :confused:

WBREW POZOROM TO BARDZO TRUDNA DECYZJA, od tego bardzo zależy wygląd domu i styl jaki mu nadasz.

No właśnie.... jaki ma być mój dom ????

Podobają mi się nowoczesne rozwiązania..... ale lubię też elementy glamour ....

Chciałą bym móc połączyć proste jasno szere sofy.... na przykłąd z białą konsolką na giętych nóżkach w holi i pikowanym fioletowym siedziskiem przy schodach....

Nie wiem na jaki stolik kawowy powinnam sie zdecydować ... jaki oświetlenie sufitowe..... problem podwójny bo trzeba brać pod uwagę wysokośc pomieszczenia.....

Kolortstyka to biel, szarośc, grafit na 1 ścianie, jaśniutkie chłodne panele, jaśniutkie trepy na schodach.... biały gres polerowany.... akcentem kolorystycznym ma być kropla fioletu..... CORAZ BARDZIEJ NIE WIEM JAK TO OGARNĄĆ :(

ehhh..... :(

Moze zrobie tak wrzuce zdjecia mebli które juz amm a wy mi powiecie czy to się nadaje.... współgra i co wywyalić.... co dokupić i w jakim kierunku iść co???

plllliiiiissssssssssssss!!!!!

SALON:

sofy 2 sofy tzrosobowe ustawione na przeciwko siebie bokiem do komina.....

http://img818.imageshack.us/img818/3328/sofa3.jpg

żeby przełąmać prostą , nowoczesną zabudowę kominka jaką planujemy oraz chłodna białao, szarą kolorystykę do sof chciałam dodać takie dwiem małe pufki....

http://img6.imageshack.us/img6/8066/pufapicpurple.jpg

do tego stolik kawowy biały.... ale jaki ?????

Ściany w salonie..... ta na której będzie kominek, bladziutko szara, obudowa kominka k-g biała.... kamień ( a raczej półka kominkowa czarny granit)....

Ściana tv.... ścianka pod kłądką, ma być grafitowa ..... grafit byłby na tej ścianie wokół, bo z drugiej strony jest to ściana na tle której są schody więc tam grafit by przechodził.... reszta ścian biała.... w dużym oknie chce zrobić drewniane szerokie żaluzje, bo nic innego moim zdaniem nie zda tam egzaminu.... kilor jaśniutkie drewienko bielone..... by było lekko.....

dywanik mały szary chyba....

co o tym myślicie ????

Jakie oświetlenie górne ???

najpierw myślałam o takim :

http://img841.imageshack.us/img841/161/yradndolsalon.jpg

ale boje się ,ze będzie za krótki.....a jak zrobie dłuższy łąńcuch to z kładki będzie to głupio wygladać ..... :(

potem pojawił sie ten ...

http://img833.imageshack.us/img833/7223/yrandolsalon.jpg

ale też szału nie ma ;) nie wiem , nie mam koncepcji.... :(

Kochana Karolciu

Rozumiem Twoje rozterki doskonale - przechodziłam "tą" fazę już ze 2 jak nie 3 razy

Karola śledziłam końcówkę poprzedniego Twojego dziennika i widzę teraz.

Masz SUPER GUST i poczucie smaku:yes:

Wiele Twoich pomysłów czy wynuranych produktów to perełki.

(ściągnęłam od Ciebie np umywalkę :-) )

Wiadomo, że chce sie coś innego niż się już miało i istnieje obawa

jak to wyjdzie w całosci - to normalne

A połączenie nowoczesności z glamur to bardzo dobry pomysł - bo inaczej wyszło by zbyt surowo

Bedziemy doradzać chwalić i krytykować - możesz być pewna

Chociaż Twoje doświadczenie jest pewnie większe niz wielu tu na forum

:hug:

Nie daj się chwilowej melancholii :-)

BUZIAKI

Co do żyrandola - zwisa - juz kiedyś miałam napisać ale ciągle jakiś inny temat mnie wciągnął

Więc:

1- moim zdaniem , normalny bez jakiegoś większego wyrazu ( normalny klasyczny żyrandol)

2. zwis- PIĘKNY !!!!! Mnie bardzo sie podoba Okazały - ale nie przesadzony CUDNY

Nie wiem jak cenowo bo wygląda na bardzo drogi ale ten moim zdaniem IDEALNY

W holu ma się pojawić :

konsolka

http://img641.imageshack.us/img641/7724/konsolka2.jpg

takie siedzisko które stanie przy schodach:

http://img818.imageshack.us/img818/8959/pufffa.jpg

Biały gres polerowany na podłodze, ściana schodowa grafit , mała ścianka z konsolką , jaśnitko szara, reszta biel, drzwi wejściowe białe z naśiwetlkami, szafy we wnękach lakierowany mdf.

Kuchnia na ten wzór: ( meble)

http://img444.imageshack.us/img444/4537/kuchniafm1.jpg

http://img163.imageshack.us/img163/7428/kuchniafm.jpg

hokerki 2 takie:

http://img7.imageshack.us/img7/8853/barowetapicerowane.jpg

Karola moim zdaniem Twoja koncepcja się sprawdzi, ludzie kojarzą nowoczesność głównie z minimalizmem, prostorta form, brakiem ozdób.... a to nie jest taka waska dziedzina....

możesz zrobić w stylu nowoczesnym glamur - moim zdaniem ogólnie powinna dominować prostota, kolorystyka nowoczesna (biel, szarość, czerń), a jako dodatki dać elementami glamur w kolorze srebrnym i Twoim ukochanym fiolecie (fajne lustro, komoda) do tego różnorodność materiałów: zasłony, poduszki).

widac, że czujesz ten styl, moim zdaniem wybór prostych kanap i do tego fajnych glamur puf jest strzałem w 10!

co do oświetlenia to drugi wydaje mi się fajniejszy, ale ja widziałam gdzieś w necie taki, tylko jeszcze miał kryształki :) moim zdaniem taki byłby fajny :rolleyes:

Karola moim zdaniem masz troche ułatwione zadanie, bo możesz się sporo wzorować na Mar Jelce :yes:

Karolinko pomysł świetny - podstawa "projektu" :) już wybrana - więc niepotrzebnie się martwisz że coś źle połączysz.

Decyzje podejmujesz szybko - ale już widać że u Ciebie szybko nie znaczy pochopnie. U Ciebie wybory są podpowiadane intuicją i gustem który po prostu masz :lol:

Kanapy z fioletowymi pufami - świetne (ja u siebie myślałam odwrotnie o pikowanych białaych kanapach i amarantowym o prostej formie szezlongu :lol2: ) ---widzisz coś w tym jest :rolleyes:

Stolik może coś srebrno - czarnego - ale nie rzucającego się bardzo w oczy?dla przełamania bieli?

Co do żyrandola --jak najbardziej długo zwis :yes: - ten jest fajny ale ja bym jeszcze czegoś poszukała tak dla porównania i dla większego wyboru

Saluś, blekitna, admete :hug:

Dzięki wielkie za wsparcie!!!!!

Oczywiście krytykujcie i doradzajcie!!!!! pllllliiiiisssssssssss :)

Mam nadziję,że jakoś ogranę ( przy pomocy kochanych forumowych doradczyń) urządzanie mojego domu....:rolleyes:

Dziweczyny gdybyście sie natkneły gdzieś na jakiś zwis ( do salonu ;) ) , to dajcie znać ;)

Pozdrawiam serdecznie i ściskam mocno!!!!!

Karolcia jak na razie;) Twoje wybory mi się podobają, wszystkie z jednym wyjątkiem:rolleyes:-

żyrandol do salonu:P nie dziwię się że masz dylemat bo to trudna decyzja. Mi się ten zwis za bardzo nie podoba, że tak powiem opatrzył mi się w sklepach. Forumowa nasz ma taki w salonie i sama stwierdziła że planuje go wymienić:p, na marginesie wnętrza ma cudne!

Ja u Ciebie widzę właśnie jakieś abażury, coś w stylu tej pierwszej propozycji.

Po za tym wszystko zapowiada się superancko, a waszego tempa nie ogarniam już:jawdrop:

admete... narazie nie chce mis ie stronka otworzyć :( ale będę próbować dalej ;)

Martuśka no ból mam z tym żyrandolem jak nie wiem!!! :(

Kasia i Marcin dzięki za propozycje i prosze o jeszcze ;) Ta pierwsza którą wkleiłaś mam gdzieś w dzinniku tylko ona jest niesety za mała, wąska i trszke za krótka.... chyba z tego co pamiętam.... druga propozycja ciekawa!!! podoba mi sie bardzo tylko nie wiem czy w przypadku mojego skośnego sufitu dobrze by wyglądał... no a cene zaraz sprawdzę ale już sie boję ;)