Karolina i Artur P 09.08.2011 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 (edytowane) hej Karolina nasze okno to 410 na 535 (wysokość) i troche szczerze przyznam ze mamy z nim problemow. Architekt podczas projektowania twierdzil ze nie powinno to duzo kosztowac, probujemy sie zorientowac i okazuje sie, ze konstrukcja musi byc aluminiowa (dol jest przesuwny, gora fix) i bedzie baardzo droga - samo okno jarekko nam wycenia na ok. 40 . i wydaje nam sie to cena dosc kosmiczna za jedno okno. Zastanawiamy sie bardzo powaznie nad zrobieniem posrodku zbrojonej belki ktora pozwoli zrobic z tego 2 okna i wtedy koszt bedzie duzo mniejszy ponoc, moze udaloby sie tez zrobic okna drewniane o czym skrycie oboje marzymy. Wiele z widoku nie powinnismy stracic (jak sie stoi na antresoli to wyglada to naprawde super), a koszt bedzie znaczaco mniejszy. Podobno na tym etapie mozemy jeszcze wszystko zrobic, tylko chcemy poprosic architekta o wizualizacje jak to bedzie wygladalo. Pozdrawiam serdecznie i caly czas dojrzewam do prowadzenia dziennika, tylko czasu mi brak (ja mam dwojke malych lobuzow i pracuje na caly etat wiec z czasem jest krucho) Wiceniają je Wam na 40 tyś ??? czy ja źle zrozumiałam... to chyba niemożliwe ?! Myśle,że podzielenie go na 2 części to bardzo dobry pomysł U nas okno ma 4 szerokości x 3,5 m wysokości i u nas podział będzie na 3 części pionowe bez belki poprzecznej a okno samo w sobie będzie aluminiowe i nieotwierane. Znaleźliśmy oferte za 7 000 pln . Mam nadziję,że uda Wam się to fajnie i troche taniej wykonać Mam nadziję,że zmobilizujesz się i jednak założysz dziennik bo domek zapowiada się pieknie!!! I jeżeli nie będzie to ze względu na brak czasu dziennik to może chociaż tygodnik ? Pozdrawiam serdecznie!!! Edytowane 9 Sierpnia 2011 przez Karolina i Artur :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 09.08.2011 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Hej blektna, to okno o którym mówisz jest w jednym kawałku ? masz takie jedno czy więcej ??? Pięknie będzie to wyglądać A balustrade będziemy miały obie i super ;P Bużka :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 10.08.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Cześc Karola! Widzę,że dobrze bawiliście się w Turcji ;)Widoki cudne,widzę,że Pammukale także zaliczone i wodospady :)Piękne fotki,fajnie powspominać.Ale urlopu Ci nie zazdroszczę,bo w przyszłym tygodniu także lecimy Bardzo podobają mi się białe krzesełka. Niestety (jak wiesz nie mamy jeszcze netu w domu) więc klikam z pracy,więc nie mam czasu za bardzo się rozpisywać.Mam nadzieję,że niedługo naplotkujemy się w REALU (nie żeby o sklep mi chodziło ). Buziole! Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.08.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 hej!!! Nie do dwóch:no:, nie nie!!! Do trzech razy sztuka:lol::lol: Witam starą-nową budowniczową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.08.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 I jeszcze buziaczki dla Julci:hug:... od starej ciotki...Pamiętam jak na nią czekaliśmy, tak, tak my też, no w każdym bądź razie ja na pewno:rolleyes:... a to już taka duzia panna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 11.08.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 tak u mnie jest w jednym kawałku mam takie dwa w salonie i jadalni i nie były aż takie masakrycznie drogie - po 2 800 za szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 12.08.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Podziwiam Wasze tempo:)My p o m a ł u do przodu,kończymy więźbę i dalej daaach...Ależ podziwiam Twoją skrupulatność w planowaniu terminarza prac.Ja też tak planowałam z początkiem roku,ale przez pogodę wszystko wzięło w łeb:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 14.08.2011 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 hej Lady W Turcji było naprawde cuuudownie Gdzie Wy kochana śmigacie tym razem ??? My jednak chyba pojedzieny do Chorwacji we wrześniu ... Mam nadzieję,że szybko odzyskasz necik w domu, a polteczki "na żywca " ... bardzo chętnie Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 14.08.2011 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Arcticzko witam Cię baaardzo serdecznie!!! Mówisz,że do trzech ??? Hmmm Ty w tej kwestii z pewnością masz rację ale mam nadzieję,że trzeci raz nadejdzie za kilka, kilkanaście ładnych lat... dwie budowy w ciągu dwóch lat mi wystarczą, z przyjamnością w tym domku troszke pomieszkam Buziaki Julci przekazałam, ona cioci także przesyła całusy Naprawdę rośnie jak na drożdzach, dopiero na jednej ręce sie mieściła a tu już pół roku skończone, cwaniactwo chyba wrodzone na szczęście jest najpogodniejszym dzieckiem jakie znam, uśmiech nie schodzi jej z buźki, no chyba ,że postanawia zaprotestować a tak czasem też sie zdarza Pozdrawiam serdecznie!!!! blekitna kochana gdzie jest twoja galeria ??? ja chcę domek podglądać! Buziaki :**** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 14.08.2011 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Podziwiam Wasze tempo:)My p o m a ł u do przodu,kończymy więźbę i dalej daaach... Ależ podziwiam Twoją skrupulatność w planowaniu terminarza prac.Ja też tak planowałam z początkiem roku,ale przez pogodę wszystko wzięło w łeb:( Hej IZA Kochana nasze tempo jeszcze nie ruszyło, mam nadzieję,że budowa zacznie się tak jak ma być czyli od początku września i ...pędzimy O ile pogoda oczywiście pozwoli, bo tak jak wspomniałaś, na nia nie ma sposobu i to jej brak jest największą zmorą każdego inwestora Mam ogromną nadzieję,że jesień będzie bardziej pogodna niż lato i przynajmniej do listopada, będzie dopisywać, oczywioście jak dla mnie słonecznie i cieplo może być do samoego Bożego Nardzenia pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 20.08.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Karolinko na razie nie ma galerii bo nie ma jeszcze co oglądać.... prace cały czas trwają i trwają i trwają....... muszę się tylko pochwalić, że mamy już wejście obłożone klinkierem i klinkierowe donice oraz prawie skończony dach, rozłożona hydraulikę (bez podłogówki narazie) 25.08 wstawiają nam okna, potem wchodzi elektryk i tynki Karolina naprawdę jest godna podziwu, małe dziecko, budowa domu, mąż, prania gotowania sprzątania, a ona ma wszystko tak uporządkowane, jak w zegarku zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 21.08.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 No dobra, to zalozylam, na razie w formie blogu http://forum.muratordom.pl/blog.php?140771-Dom-z-du%C5%BCym-oknem-cd.... mam nadzieje na wymiane informacji na blogach, choc ze mnie duzo mniej doswiadczony budowniczy, na szczescie na razie chyba trafiamy z wykonawcami pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 21.08.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 co tu tak cicho, gdzi się podziewa gospodyni ?? Karola czyżbyś cegiełki kupowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 22.08.2011 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 blekitna[/size];4863837]Karolinko na razie nie ma galerii bo nie ma jeszcze co oglądać.... prace cały czas trwają i trwają i trwają....... muszę się tylko pochwalić, że mamy już wejście obłożone klinkierem i klinkierowe donice oraz prawie skończony dach, rozłożona hydraulikę (bez podłogówki narazie) 25.08 wstawiają nam okna, potem wchodzi elektryk i tynki Karolina naprawdę jest godna podziwu, małe dziecko, budowa domu, mąż, prania gotowania sprzątania, a ona ma wszystko tak uporządkowane, jak w zegarku zazdroszczę blekitna ty draniuchu!!! jak to nie ma co oglądać?!?!?! , musisz sie zmobilizować i założyć Ja chętnie zobaczę sam domek a nie tylko dopieszczone wnętrza ( je oczywiście w swoim czasie też ).... plissssss Jak nie chcesz zakładać swojego dziennika lub galeri to, spokojnie wrzucaj do mnie do komentów Kochana ze mną wcale nie jest tak idealnie, chwilami ledow panuję nad całym tym zamieszaniem, a wiem ,że inni mają jeszcze więcej na głowie i jakoś wydaje się,że łatwiej im to idzie.... Mnie ratuje szybkie podejmowanie decyzji ( tak już mam ) bo gdybym nad wszystkim długo dumała to działeczki b y pewnie jeszcze nie było .... albo w poprzednim domu byśmy jeszcze mieszkali... A ja taaaaaak się ciesze,że za rok o tej porez to Julcia będzie biegała po ogrodzie a my z Arturem będziemy mogli siedzieć na swoim tarasie... a gdyby tak jeszcze to jacuzzi sie pojawiło w ogrodzie zgodnie z planem .... No tak wiadomo rozmarzyłam się .... to jeszcze długi rok przed nami ale co tam.... odrazu czuję się lepiej Pozdrawiam serdecznie!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 22.08.2011 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 lucka6 bardzo fajnie,że założyłaś blog, wole dzienniki ale oczywiście będę regularnie zaglądać Zaraz biegnę do Ciebie!!! Hej AJA123 Kochana cegiełki zamówione A my ciągle załatwiamy jakieś sprawy około budowlane bo do wielkiego dnia rozpoczęcia budowy coraz bliżej pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 22.08.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 witam zajrzalam do dziennika a tu taki ruch projekt domu, projekt ogrodu, podziwiam opracowanie planu, jak rozumiem nastepny sierpien przeprowadzka ? ja od zeszlego roku tworze projekt, zapal budowania domu zanikl u mnie zupelnie, nie mielismy tez mozliwosci finansowych, ale powoli zaczynam sie rozgladac na nowo w temacie, zauwazam, ze cos, co wczesniej mi sie podobalo, teraz niekoniecznie, stad moje pytanie po wybudowaniu domu, po zamieszkaniu w nim oprocz ukladu domu, co jeszcze zdecydowanie zmienisz ? kolor okien, ten ktory masz w mieszkaniu (z przepieknym tarasem ) w czyms nie odpowiada ? powodzenia na budowie! pozdrawiam kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 22.08.2011 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Witaj kjuta Dzięki wielkie za ciepłe słowa Nasz poprzedni dom który wybudowaliśmy 1,5 roku temu i sprzedaliśmy miał kilka rozwiazań które mi odpowiadały i zupełnie się nie znudziły m.in kolorystyka z zewnątrz, była śmietankowa elewacja, białe okna i drzwi, grafitowy dach i teraz kiedy budujemy nowy dom chce te elementy powtórzyć W obecnym mieszkaniu okna to złoty dąb, i mi się podobają ale do mojej wizji domku już mi nie pasują Ten dom dzieki temu,że jest kolejnym domem, w dpodatku projektem indywidualnym jest nieco bardziej przemyślany, są w nim rzeczy miejsca o których z moim mężem kiedyś marzyliśmy i tak pojawiła się antresola z całkowitą pustką na d salonem i jego "bilardownia" marzenia są w końcu po to by choć w części je realizować Jeżeli chodzi o wnętrza ma być troszkę bardziej nowocześnie, a jaki będzie efekt końcowy..... przekonamy się za rok mam nadzieję,że 1 sierpnia spędzimy noc w we własnym domu Mam nadzieję,że chęci budowlane powróca do Ciebie, bo budowa domu mimo wszystko to wspaniała rzecz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 23.08.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) Karolka,ja jestem można powiedzieć w połowie budowy,bo mamy prawie sso,ale czasem mam już serdecznie dość,jednakże jak czytam te twoje pozytywne posty,ile w nich entuzjazmu i chęci budowania,pomimo 2 budowy w tak szybkim odstępie czasu,to się uśmiecham do siebie i stwierdzam,że jakoś to będzie Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 24.08.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 dzieki Karolina w koncu dostalam techniczne warunki przylacza energetycznego i chyba to ostatani moj dokument do projektu, w koncu bede mogla szukac wykonawcow, no i banku na kredyt jesli napisali mi ze do wrzesnia 2012 zainstaluja mi skrzynke z pradem, to rozumiem, ze to termin ostateczny ? wiem wiem niby jasne sprawy, ale moze Wasze doswiadczenie cos podpowiada ? te skrzynki sa w granicy dzialki ? mam jakikolwiek wplyw na usytuowanie, obok bramy obok furtki itd ? pozdrawiam cieplo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 24.08.2011 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 IZA30 no pewnie,że będzie i to nie "jakoś" a bardzo dobrze będzie Każdy "prawdziwy inwestor " ma czasami swojej budowy dość i jest to zdecydowanie zdrowy odruch!!! Ja po pierwszej budowie powiedzialam nigdy więcej, jak widać wszelkie nawet poważne problemy budowlane i związane z tym negatywne przeżycia odchodzą czasmi w niepamięć bardzo szybko Pozdrawiam serdecznie i wierzę,że w drugiej cześci budowania domu, czyli wykończeniówce zdecydowanie przeważać będą mega pozytywne odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts