Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

KarolaFajnie że wyszliście sami :) - imprezki zazdroszczę - a w szczególności możliwości odreagowania :yes: - oj jak mi tego brakuje.......

Nie dziwne że budowa ma takie tempo ;) - jak nawet w niedzielę zamiast odpoczywać po imprezie, lata się po sklepach i wybiera cały wózek rtv i agd :jawdrop: i jeszcze na deser spotyka z fachowcem od schodów :rolleyes:.

Fajnie że macie już wykonawcę schodów - dobry i cena przystępna - super -cieszę się razem z Tobą :)

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

admete u nas weekendy są niemal jedynym czasem kiedy mozemy coś załatwić, bo na tygodniu Artur wraca z pracy po 16.15 a 17.30 Julka trafia do kąpieli i ok 18.00 już śpi, więc o wyjściu z domu nie ma mowy, a o przesunieciu jej spania niemal nie ma mowy bo kilkakrotne próby kończyły sie fiaskiem ;)

Więc mimo,że weekend poimprezowy trzeba było działać, swoją drogą z energiczną z natury Julcią za bardzo też byśmy nie poleżakowali a w sklepie była zachwycona, dużo ludzi , telewizorów, sporo się działo wiec była w swoim żywiole ;)

Pan od schodó od dawna był na dziś umówiony i nie dało się go "przełożyć" , anie chciało mi się jechać baaardzo, chociaż ostatecznie oczywiście ciesze sie,ze do spotkania doszło i kolejna zlecenie jest już odhaczone ;)

Wcześniej wstepnie byliśmy umówieni z innym stolarzem ale ciesze sie,ze mamy tego, jakość i cena wydają sie bardzo konkurencyjne :)

Co do wyjścia bardzo tego potrzebowałam! Więc rozumiem Cię baaardzo, ale jeszcze chwilka i też będziesz mogła się troszeczkę wyrwać ;)

Buziaki :***

Mariomili schody będą z drewna jawor, kolor jaśniuteńki, chłodny, maja być na tle grafitowej ściany schodowej, zobaczymy jak wyjdą pod koniec marca ;)

Julci urodziny 24 stycznia :D

Impreza zaplanowanan na 22 stycznia ( niedziela) .... będzie się działo ;) :)

Czsami mi się wydaje,że Julka jest z nami od zawsze, ale z drugiej strony czuje jakby urodzila się wczoraj, przed oczami mam jej wygląd porcelanowej, maleńkiej laleczki...

A za 2 tygodnie koteczek skończy swój pierwszy roczek :D

Pozdrawiam!!!!

Ależ ten czas leci. Pamiętam jak dziś jak czekaliśmy na wieści czy Julcia jest po tej stronie brzusia ;) Ona kończy roczek, a nasz Igorek też jest z 2011 roku i ma dopiero 5 miesięcy i tydzień :p

Znalazłam jeszcze jeden alfabet na allegro, ale już cały gotowy ;) Nie wiem czy go widziałaś:

http://allegro.pl/alfabet-dekoracja-pokoju-3d-literki-imie-i2043985788.html

:D

hej Karola! oglądam cały czas Twoje postepy budowlane, te drzwi wewnętrzne bez szybki widziałam w castoramie to drzwi polskone o ile dobrze pamiętm, też mi się spodobały, A ICH CENA JESZCZE BARDZIEJ :) wykonanie też ok :) ja jednak zobacze jak mi wycenią drzwi sosnowe u pobliskiego stolarza i wtedy będę myśleć :)

Julka tak szybko urosła? już roczek !!! ale widze, że ma bardzo dobry znak zodiaku - wodnik - taki jak ja :rolleyes::p

Edytowane przez blekitna

Karola jak zamówisz i potwierdzisz że alfabet jest w porządku to i mój J się zgodzi już na zakup literek - bo teraz pewnie powie że jeszcze za wcześnie na takie rzeczy ;) .

Chociaż jak bardzo będę truć to go zamówi :rolleyes::lol2:

A ja jestem już od baaaaaardzo dawna pewna że go CHCĘ :yes:

A tu taka niespodzianka -nie trzeba kombinować guzika ani samemu malować literek :) - mozna zamówić i już :)

edit: mój J właśnie pyta o kolorystykę - zobaczymy czy można manipulować kolorami literek - róż zamieniłabym na żółty :)

Edytowane przez admete

Cześć Blekitna, ciesze się,ze mówisz,że drzwi w realu też ok ;) Mój A. dzisiaj je oglądał i też stwierdził,że są fajne, pomiar mamy umówiony na środe :D

No Julcia to mały wodniczek do tego urodzony w dniu urodzin mojego taty :) W tym roku Julcia obchodzi roczek a jej dziadek równą 50-tkę ;)

Ja jestem z pod barana , i małego baranka chciałam, chociaz teraz oczywiści uwielbiam wodniczka ;)

Saluś my kupiliśmy białe łóżko pikowane w duże prostokąty. Nie ma niestety zdjęć, bo ostatecznie nie złożyliśmy go i czeka na przeprowadzkę...

Łóżko kupione w lubelskiej Galerii Diamentowej... może jak odszukam fakture zobacze jakąś firmę, lub nazwę :) Dam Ci znać ;)

Saluś my kupiliśmy białe łóżko pikowane w duże prostokąty. Nie ma niestety zdjęć, bo ostatecznie nie złożyliśmy go i czeka na przeprowadzkę...

Łóżko kupione w lubelskiej Galerii Diamentowej... może jak odszukam fakture zobacze jakąś firmę, lub nazwę :) Dam Ci znać ;)

Acha dzięki Karolciu za info

Szukam wiec dalej inspiracji

Kobieta zmienną jest niestety....:wiggle:

Karolinka potrzebuje natychmiastowej pomocy, wiem że będziesz wiedziała coś na ten temat.

rozmawiałam z firma która ewentualnie miałaby zrobić nam docieplenie poddasza na gotowo. wełna stelaże folia płyty, ogólnie po skończeniu ich prac będę miała poddasze przygotowane do malowania, i oni chcą ode mnie 45zł za metr, jak myślisz jaka to jest cena? ja nie mam zielonego pojęcia czy to mało czy dużo :(

Aniu wpadłam na chwilkę więc odpiszę na szybko ;)

Cena jest baaaaardzo niska, ja znam średnią cen za zakres prac o których mówisz 80-90złm2.

Sama teraz płacę 65złm2 ale za same stelaże, płyty, gruntowanie... a wcześniej płaciłam za pianę wiec... wyszło drożej niż z wełną... ale my byliśmy tego świadomi.

Aniu dowiedz sie jaką grubość wełny chcą wam dać, i jaka to wełna, ja sie na wełnach nie znam ale podobno są dobre gatunkowo i złe, wiec warto sprawdzić..

Dobrez by było też sprawdzić jakies prace tej ekipy, bo docieplenie to jedna z najważniejszych rzeczy! Po pierwsze ważne by wełana była zrobiona dokładmnie (brak mostków termicznych itd.) a po prugie płyty k-g żeby nie tworzyły potem "fal dunaju" ;) Ja już kiedyś to przerabiałam, wiec uczulam ;)

Jeżeli są dobrzy, to jest to niewątpliwa okazja!!!

Pozdrawiam seredecznie!!!

Karolu, ale jaja, wyobraź sobie, ze mamy upatrzone te same drzwi :p Najpierw wyczailiśmy je w necie, potem zupełnie przypadkowo wpadliśmy na nie w Castoramie, jak pojechaliśmy po nowe ledy, bo stare nam padły. Zaskoczenie - drzwi w realu jeszcze ładniejsze niż w necie!

ALE - ja już zrobiłam całe badanie środowiskowe ich dotyczące i - ten model w Castoramie jest tylko z plastrem miodu w środku, czyli pukasz jak w głowę kapusty, głuchy dźwięk się roznosi (nieprzyjemny), są puste w środku po prostu i mocno akustyczne. My będziemy je kupować od Polskone jbezpośrednio i dopłacać do wypełnienia płytą pełną. Wtedy i brzmią lepiej i mocno hamują dźwięki. Wydaje mi się, że u Ciebie na górze to ważne - bo hałasy z salonu będą szły na górę. Dopłata do pełnej płyty to 170zł według katalogu, który posiadam.

Rzeczywiście błocko macie niezłe, czekam na zdjęcia z piękną kostką ;)

Edytowane przez Aggula