Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

Karolinka czekałam na Twoją odpowiedz więc dzięki ale tak jeszcze na szybko jak masz czas bo nie wiem czy zrozumiałyśmy sie na 100% materiały są moje wiec sama sobie zakupie wełnę więc włożą mi taką jaką chcę

Hej Jeśli mogę się wtrącić i coś doradzic:

W mojej okolicy średnia cena to ok 55 zł m2 w tym stelaże, sznurki, wełna koniecznie na przemian jedna grubośc w jedną str Druga w drugą + folia taka srebrna ponoć najlepsza+ płyty + gipsowanie+gruntowanie BEZ MALOWANIA

KOSZT robocizny bez materiałów

Twoja cena wydaję się atrakcyjna - wiec jeśli ekipa też wygląda przyzwoicie Bierz Ich

Pozdrawiam cieplutko

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Aggulka :)

Widzę,że sporo osób zainteresowały te dzrwi, ale w sumie nic dziwnego bo wyglądają faaaajnie a cena sama wiesz, najakorzystniejsza ;)

Dzięki ,że zwróciłaś mi uwagę na to wypełnienie!!! Jutro jesteśmy umówieni na pomiar więc wszystko ustale i weźmiemy napewno te z pełną płytą, chociażby właśnie ze względu na sypialnie znajudujące się na górze, gdzie pustrka nad salonem bedzie hałasy roznosić;)

Błocioro mamy straszne, niestety na zdjęcia trzeba będzie jeeeeescze poczekać, bo od etapu jaki pokazywałam na fotkach kilka dni temu nic się nie zmieniło, ekipa pojawiła się dopiero dzisiaj :( Zobaczymy co uda im się zrobić.... a tak chciałambym,zeby udało nam sie to skończyć przed zimą ... no nic ile nie zrobią będzie zawsze cos do przodu, chociażby te schody i taras ....

Pozdrawiam serdecznie!!!!

admete po godzinie wpisu widzę,że dzieciaczki zafundowały Ci wczesną pobudkę! ;)

Dziadek niesamowicie duuumny oczywiście :) Ja miałam cesarkę wiec datę poznałam tydzień wcześniej ;)

A imprezka będzie :D Szkoda,że nie w nowym domku, no ale nadrobimy to impezką imieninową :D

Buziaki :***

Dziewczynki (wszystkie które pisały o drzwiach)

O którym modelu mówicie konkretnie????

Tak zachwalacie - a ja póki co zakupiłam w Praktikerze na górę a na dół chce"coś" lepszego

ale te z praktikera - takie średnie chyba i jak macie na oku coś fajowego to dajcie namiar.

Pozdrawiam Saly

Belkitna te 65zł/m2 które teraz płace to oczywiście bez kładzenia docieplenia (bo my mamy tą pianę) panowie mają położyć stelaże, płyty g-k i przygotować pod malowanie... ale i tak oferta jest dobra bo miałam też za taki zakres prac 90 i 100zł/m2 ale biorąc pod uwagę,ze tyle biorą z wełna i jej położeniem, to było drogo ;)

Hej admete :)

Mam nadzieję,ze nie będzie dzisiaj padać.... przed chwilą widziałąm prognozę w TVN24 no i chmurka nad lublinem, śnieg i deszcz :( ale może się myla, może to przyjdzie dopiero po 17.00 ??? ajjjjjj.... tzreba się łudzić ;)

Żeby tak do końca tygodnia pogoda była względna to większość była by położona.... a dobre i to ;)

Ja się dzisiaj wyspałam, narzekać nie mogę, ale mi pomaga nocami Artur, Julka budzi się 2 razy na karmienie i on ją karmi :D

Rano jak ona wstaje o 5.00 wymieniamy się i do 7.00 mamy dyżur po godzince, a druga osoba śpi, suuuper układ ;) :)

W dzień za to Julka śpi mi 2x 30min więc zbyt dużo luzu nie mam .. ;)

Oczywiscie wszystko sie zmienia przy ząbkowaniu czy chorobach, wtedy pełny dużur ;) I snu mam (mamy) czasami 3 godziny ale to sytuacje awaryjne...

Buziaki kochana i trzymam mocno kciuki za "nawrócenie " sie dzieciaczków na drogę dłuuugiego spania :hug:

B]Karola[/b] przebiegłam przed chwilą dziennik ale nie ma chyba zdjęcia opłytkowanego garażu? Bo chciałam zobaczyć co położylaś na podłodze i na ścianie? O kolory mi chodzi. Bo do kotłowni to dam jak większość szare, chyba te same płytki na podłogę do garażu też - ale co na ścianę w garażu?

Chyba pisałaś u mnie ale nie mam oczu dziś do przeszukiwania wątku

Acha...przeglądając dziennik zobaczyłam Twoje ustawienie kolorów literek - jak je zrobiłaś - ja zielona we wszelakich programach komputerowychc-chyba muszę poprosić znajomych żeby mi szybki kurs zrobili ;)

edit nie spojrzałam że odpisałaś ;)

fajny macie układ z mężem - mojego nic nie dobudzi więc taki układ by się nie sprawdził

Edytowane przez admete

Admete płytki w garażu będą układane w sobote. Miały być układane wcześniej ale ekipa od kostki tzrymała tam swoj sprzęt i inne.

Płytki na podłodze w garażu będą szaro-beżowe, a naciskiem na beż ;) A na ścianach będzie tylko cokół, 10cm, a ściana bedzie pokryta dzisiaj tyniekm elewacyjnym takim jak stosuje się na zewnątrz , tyko tu baranek będzie miał strukturę 0,5 czyli będzie drobniuteńki. Kładzienmy tynk, bo my docieplaliśmy w garażu sufit 15cm styropianu ( nad garażem jest nasza sypialnia) i dwie ściany przylegajace do domu (10cm) . Wprawdzie garaż będzie podgrzewany ale jednak, docieplenia nigdy dość ;). Oczywiscie po tym dociepleniu mogliśmy położyć płytki ale my tym razem od początku chieliśmy malować garaż farbą a ostatecznie w cenie docieplenia garażu pan zaproponował nam ten tynk, wiec na to sie zgodziliśmy.

JA też z programami na bakier, ale mój Artur wręcz przeciewnie, wiec on mi pokazał co i jak, wiesz ja zapisywałam obraz w tym sklepie peticado gdzie najpierw tworzyłam literkę, potem ją kopiowałam do wodra gdzie mogłam nią manipulować, wieczorkiem napisze ci dokładnie co i jak ;) ale było to troche żmudne było...

Karola nie było mnie u Ciebie chwilkę a tu taaakie zmiany:)

Fajnie, obrazowo piszesz i naprawdę czytając dziennik można sobie doskonale wyobrazić jak będzie wyglądał Wasz dom:)

Pogody dziś życzę wymarzonej (oby nie padało, oby nie padało) i trzymam kciuki - u mnie bezdeszczowy dzień też by się przydał... A raczej bezdeszczowe 2 tygodnie;)

ps. również zazdroszczę układu u nas tylko ja wstaję do Łobuza:/

ps2. uściski dla Julci:)

blekitna my tez chcemy tak jak Ty położyć razem 25 cm podobno ISOVER SUPER-MATA jest dobra cena to 15cm -22,79 i 10cm -15,49 zobacz sobie na stronie http://www.pph-henko.pl/?1,isover-super-mata

dziekuje Ci bardzo za link, mysle, że 25 będzie wystarczająco :) w sumie jak rozmawiałam z jednym inteligentnym budowlańcem to mówił, ze 20 już wystarczy, ale lepiej troche więcej niż za mało :)

Karola zapomniałam przecież że u Ciebie ta piana :)

Karolina miałam sie Ciebie zapytać o ogrodzenie jakie planujesz, czy masz już jakieś inspiracje? jesli tak to wrzucaj koniecznie, bo mi strasznie to głowe zaprząta... nie wiem czego chce od ogrodzenia... może i ja sie troche zainspiruje (chodzi mi o brame i przęsła)