Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

mariomili witaj :)

Dzięki ogromne za wiarę i za kciuki!!!! :)

Tak miał być odkurzacz centralny, ale ostatecznie zrezygnowaliśmy, powodów było kilka m.in opinia znajomych który posiadaja O.C i nie są zadowoleni, brak miejsca na centrale, mamy małe pomieszczenie przy garażu ,zwane kotłownią ;) Podobno nieprzyjemny zapach wydobuwający się z instalacji, średnio wygodny, bardzo długi wąz do odkurzania i tak jakoś byliśmy zalatani na etapie instalacji,ze skupiliśmy sie na klimie i innych a odkurzacz olaliśmy....

Pozdrawiam!!!!!

MarJel fart inwestorski to podstawa przy budowie ;) :)

Szczęścia nigdy za dużo ;) Buźka :*

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

admete no wybór oświetlenia jest ogromny!!! A ja ciągle nie wiem czy klasyka... czy proste formy bardziej nowoczesne.... chyba chwilowo (czyt. dzień-dwa_ odpuszcze temat żeby sobie to jakoś poukładac w głowie ;)

Ważne żebyś wybrała oświetlenie zewnętzrne przed zrobieniem docieplenia z z ewnątrz i elewacji , ja w poprzednim dopmu zrobiłam odwrotnie i bardzo żałowałam.... bezmyślnie kupiłam oświetlenie np na podcień takie które powinno być montowane niże bo kinkiety były wysokie ... a tam kabelki juz wysoko wypuszczone i bardziej stworzone pod kinkiety ze zwisem do dołu.... a poprawki na kolorze zawsze widać :(

Więc wiem że ja max w lutym oświetlenie muszę kupić ;)

A twoje linki będę pochłąniać w nielicznych wolnych chwilach ;)

Buziaki :***

Saluś polecam sie na przyszłość, chociaż ja nic nie zrobiłam ;)

Szukaj i wklejaj co znajdziesz, jestem ciekawa co wykombinujesz bo zapowada sie piękne oświetlenie :)

Buziaki wielkie :hug:

Witam od rana:-)

Mnie tak ostatnio pochłonęła budowa, że zapomniałam że już jest dobry moment na wybór zasadniczego oświetlenia

A Ty masz tak fajnie zawsze wszytko wcześniej przemyślane i wcześniej myślisz już o następnym etapie i budowy i zakupów :-)

I bardzo dobrze bo się wzięłam i mam jeszcze chwilkę czasu na zakup

A to co kupiłam to w dobrej cenie :-)

Buziaki

Saluś ja sama czasami ledwo panuję, nad zakupami, jeszcze troche oświetlneia mi zostało do kupienia w najbliższym czasie i zamknę ten rozdział ;)

Wiesz,ze ja mam mieć kuchnię montowaną 1 marca!!! nie wiem jakim cudem się to może udać?!?! Oczywiście stanę na głowie żeby się udało ;)

Wziełam wcześniejszy termin, bo firma lubi mieć małe opóźnienia, chociaz chyba dobitnie im wytłumaczyłam,że nie po to nie mam na budowie dnia opóźnienia,żeby potem z ich powodu co kolwiek zmieniać. Zawsze ja moge przesunąć montaz ;)

Plan jest taki zeby na 1 marca pomalowac tylko kuchnie, a z tydzień później reszte domu... meble zabezpiczymy i beda czekac na nasz a przeprowadzkę ;)

Dasz radę ze wszystkim :yes:!!!!. Podejrzewam że nie będziesz przesuwała nawet terminu montażu :lol2: . Dlatego w Twoim dzienniku BĘDZIE SIĘ TERAZ DZIAŁO - a my będziemy podpatrywać i się uczyć jak sie wszystkie sprawy budowlano - wnetrzarskie załatwia szybko i sprawnie :rolleyes::lol:

Projekt kuchni ładny - prosty - nowoczesny - lubię takie zabudowy :yes:(dlatego i u mnie taka będzie mimo odmiennego stylu)

Pozdrawiam

Karolinka

No powiem Ci 1 marca na termin montażu kuchni SZOK:jawdrop::jawdrop::jawdrop:

U mnie przez Pana Rysę czyli płytkarzy termin montażu kuchni został przesunięty na ok 15 luty.....

Tym samym termin przeprowadzki planujemy dopiero na marzec

Ale Tobie tylko pogratulować i kciukasy trzymać :-)

Pozdrawiam serdecznie

Saly

admete, jak to wyjdzie z tą kuchnią to nie mam pojęcia ;)

Tak naprawdę można to zrobić z palcem w nosie, problem jest jeden WILGOĆ to ona jest naszym wrogiem nr.1 kiedy z nią wygramy, reszta to pikuś ;)

Tak jak pisałam dziś w dzienniku, można było by lecieć z płytami już a my robimy przerwe do 6 lutego....

Mrozik który mamy teraz za oknem -5C i przebłyskujące słońce sprzyja suszeniu, Artur był rano na budowie 30min, wszytko otwarte balkon, drzwi okna i pełne wietrzenie, zostawił 3 okna otwarte i pojechał do pracy teraz są tam juz panowie od K-G topozamykali już ;) Ogrzewanie nastawione na 16C jak będą sie robić karon-gipsy w lutym zwiękrzymy do 20C....

OBECNA MISIAJ - WYGONIĆ WILGOĆ ;) :)

Saluś zobaczymy czy firma na tego 1 marca sie wyrobi ;) Ja postaram sie wszytko przygotować a jak będzie zobaczymy w sumie do 1 marca mamy jeszcze półtora miesiąca a to kupa czasu! U nas przeprowadzka w kwietniu.... mam nadzieję = musi tak być! ;)

Ja już czekam z niecierpliwością na Twoją kuchnie!!! A jak z kamieniem???? Zamówiłaś już na blaty???

Buziaki :****

Wilgoć - to wilgoć z nią lepiej nie zadzierać :-)

Niech sobie spokojnie wyschnie (chociaż u Ciebie - podobnie jak u mnie słowo SPOKOJNIE nie istnieje :-)))))

Karolcia tempo expres!!!!- mam nadzieję że masz sprawdzonych Panów od płytek i już niedługo

będziemy podziwiać Twoje łazieneczki

Bużka

Saluś zobaczymy czy firma na tego 1 marca sie wyrobi ;) Ja postaram sie wszytko przygotować a jak będzie zobaczymy w sumie do 1 marca mamy jeszcze półtora miesiąca a to kupa czasu! U nas przeprowadzka w kwietniu.... mam nadzieję = musi tak być! ;)

Ja już czekam z niecierpliwością na Twoją kuchnie!!! A jak z kamieniem???? Zamówiłaś już na blaty???

Buziaki :****

Tak zamówiłam już kuchnię :-)

Cena jak cena- wyśle Ci na priv

Co do kamienia - najpierw zamówiliśmy obudowę kominka

z tym, że u nas obudowa przechodzi w półkę pod sprzęt i w sumie wyszło ok 5 metrów kamienia

I znowu zdziwienie ceną :-)

Ale to już zamówione i czekamy na montaż za ok tydz

Jak wyjdzie faktycznie fajnie to wtedy dopiero zamówimy do kuchni

Witaj Karola :)

Lampa i kinkiety śliczne, a kuchnia już tuż, tuż ... to Wasze tępo budowlane...WOW...WOW...WOW

No a z wilgocią to ciężko ją tak na szybko wygonić, ale najważniejsze że grzejecie w domu i wietrzycie, to sprawdzony sposób :)

Zapomniała bym o kostce, śliczna klasyczna i jak plac wyglądu nabrał, super :) czy będę wścibska jak dopytam, jakie pomieszczenie jest zaplanowane gdzie bawole okno, bo jakoś nie doczytałam :oops:

Serdecznie pozdrawiam i całuski dla Julki :hug:

Wiesz,ze ja mam mieć kuchnię montowaną 1 marca!!! nie wiem jakim cudem się to może udać?!?! Oczywiście stanę na głowie żeby się udało ;)

Karola do marca jeszcze ile czasu, spokojnie się wyrobicie, położenie płytek na podłodze raczej dużo czasu nie zajmie, a tak będziesz miała najważniejsze z głowy.

Karolinka ale mieliście szczęście z tą kostką :) aż ciężko w to uwierzyć :) super ze się udało :)

hm....1 marca meble kuchenne?? znając was wydaje mi się że się uda.

pamiętasz jak pytałam o tą firmę od ocieplenia poddasza? wzięliśmy ich :) zaczynają zaraz po świętach w kwietniu :) dzwoniłam do innej firmy to powiedzieli mi że chcą od 50do 90zł z metra za taką samą pracę, więc nie ma o czym gadać :)

Cześć Dominika :)

Dzięki wielkie za TYLE ciepłych słów :)

No z wilgocią łatwo nie jest ale mysle że jesteśmy na dobrej drodze ;)

A co do przeznaczenia pokoju w wolim okiem.... teraz będzie to pokój gościnny.... a kiedyś ewentualny pokój drugiego dziecka ;)

Pozdrawiam serdwecznie! :hug:

Hej mariomili :)

Dzięki za wiarę w nasze szaleństwa ;)

Oczywiście położenie gresu to najmniejszy problem, musimy tylko jeszcze zrobić tam zabudowe karton-gips i pomalowac jeszcze kuchnię ( jako pierwszą) a do tego wilgoć musi zniknąć z naszego domu ;)

Ale z dnia na dzień jest lepiej więc jestem dobrej myśli ;)

Pozdrawiam!!!!

Cześć Aniu no z kostką zdecydowanie nam sie udało! :D

Fajnie,ze dogadaliście się z naszymi wykonawcami ;)

Czyli będziecie ocieplać pianą i dobrze, bo ja już widzę,że to była dobra decyzja :) Z ekipy też jestem zadowolona i jego podwykonawcy będą robić u nas jeszcze kilka rzeczy ;)

Buźka :***