Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

hej kjuta jeżeli w warunkach przyłącza nie masz w załączniku jakiejś mapy z zaznaczoną w konkretnym miejscu skrzynką to prawdopodobnie w momencie uzgadniania projektu przyłącza inż elektryk będzie mógł ją zaprojektować w dowolnym miejscu , oczywiście w lini ogrodzenia ;)

Wiem,że czasami jest możliwość wyboru wielkości skrzynek nam np w poprzednim domu dowalili wielką a po czasie dowiedziałam się ,ze była możliwość zamontowania znacznie mniejszej...

Wygląda na to ,że maksymalnie za rok będziecie mieli prąd na działce :)

Pozdrawiam serdecznie!!!

Edytowane przez Karolina i Artur :P

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

IZA30 no pewnie,że będzie i to nie "jakoś" a bardzo dobrze będzie ;) :)

Każdy "prawdziwy inwestor ;) " ma czasami swojej budowy dość i jest to zdecydowanie zdrowy odruch!!! :yes::p

Ja po pierwszej budowie powiedzialam nigdy więcej, jak widać wszelkie nawet poważne problemy budowlane i związane z tym negatywne przeżycia odchodzą czasmi w niepamięć bardzo szybko ;)

Pozdrawiam serdecznie i wierzę,że w drugiej cześci budowania domu, czyli wykończeniówce zdecydowanie przeważać będą mega pozytywne odczucia :)

Dzięki za dobre słowo :D Najbardziej to się rozchodzi o te pieniądze,właśnie przekroczyliśmy to co planowaliśmy wydać na SSO o jakieś 30 tys i mnie to dosłownie dobiło,a gdzie reszta...ale cóż...

Jednkażke perspektywa własnego ogródka,tarasu i o to co co mi właściwie chodzi: CISZY ( czyt.braku blokowych sąsiadów biegających na głową ) jakoś mnie podnosi na duchu :D

IZA znam niestety ten ból przkraczania założonych kwot :sick:

Na szczęście , tak jak mówisz luksus mieszkania we własnym domu jest bezcenny i żaden nawet najbardziej luksusowy apartament o mega powierzchni nie może dla mnie równać sie z własnym domem, w którym kiedy masz ochote robisz impreze nie myśląc o sąsiadach a kiedy boli Cię głowa, lub masz malutkie dziecko w domu nie musisz "uczestniczyć" w imprezach sąsiadów ;)

Nie interesuje Cię remont sąsiada i wiercenie w ściance obok ( niedawno to przerabiałam) ....

Nie mówiąc o tym cudownym nawet malutkim kawałeczku swojego ogrodu, możliwości boso wyjścia na własną trawkę z kubkiem kawy .... taki swój kawałeczek świata .... dla mnie... BEZCENNY!!!

Pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki,żeby dalsze etapy powstawania domku już mieściły się w budżecie ;)

Edytowane przez Karolina i Artur :P

mariomili , AJA123

Dziewczyny ewidentnie się dzisiaj zaczeło dziać... ale nie do końca z planem ( szczegóły w dzienniku ) mam nadzieję,że to takie pierwsze śliwki robaczywki ;) i teraz jakoś pójdzie ;P

Pozdrawiam ciepło a jutro cieplutkie foteczki.... wielkiego dołu ;)

Karlocia

Pierwsze koty za płoty i już będzie z górki

BARDZO SIĘ CIESZĘ ZE JUTRO SIĘ ZACZNIE

Będę kibicować na każdym etapiku - dużo zdjęć proszę

A co do moich zdjęć okazuję się ze jestem bardzo ...lichym fotografem

Na budowie cykam zdjęcia a jak zgram do komp jakieś mi marne wychodzą Może to wina aparatu....

Buziaki

wlasnie, najwazniejsze ze sie zaczelo. My tez wkurzamy bo pogoda byla ladna, a naszych panow wcielo - mieli robic pelne deskowanie dachu, a potem pape, tymczasem wiezba sobie namaka i moze przyjada jutro, kiedy juz popadalo masakrycznie wczoraj i dzis. Ale i tak nie jest zle, tez mamy tendencje do przekraczania zalozonych kwot, wiec opoznienie nam w sumie na reke, moze zdazymy jeszcze troche dozbierac :)

pozdrawiam serdecznie i udanych prac jutro!!

Karola to zadziwiajace ile rzeczy przytrafia sie ludziom - budowlancowm majacym puktualnie przybyc na budowe, po przeczytaniu kilkudziesieciu dziennikow, to ta grupa zawodowa to istne przeklenstwo wszystkie zle rzeczy im sie przytrafiaja ;)

a na powaznie wierze, ze dzis juz wstawisz fotki poczynan pana koparkowego :-)

dobrze, ze dzien nie byl zmarnowany i udalo sie zagospodarowac pozytecznie czas.

powodzenia!

A u nas jakoś na odwrót,mamy bardzo, można by rzec zdyscyplinowanych budowlańców (tfu,tfu odpukać,bo jeszcze mają położyć dach:) ),robota jak to się mówi pali im się w rękach...ale zawalają dostawcy,a to na to trzeba czekać a to na to...jak obiecują,że przywiozą coś w poniedziałek jest jak dobrze pójdzie w piątek...:D

Saly jak dla mnie jakość fotek nie jest najważniejsza ;) proszę się tu nie wykręcać i wrzucać dużo zdjeć domku, tak sie cieszę ,ze macie już tynki i okienka teraz to już coraz bardziej domowo się robi :)

lucka6 tak to niestety z wykonawcami bywa, przerabiałam to przy poprzedniej budowie, tym razem mam nadziejęc ( co ja mówię ?! MUSI BYĆ LEPIEJ :)

kjuta coś w tym jest heheh :lol2: zawód ogromnego ryzyka ;)

Iza super,że tak Wam sie udało, sprawni i dobrzy fachowcy to SKARB!!! :)

Dziewczyny pozdrawiam serdecznie i dzięki ,że jesteście!!!:hug:

Kibicuję w budowaniu :) ale macie już wprawę, skoro to drugi raz :)

domek mi się podoba, poza bawołkami okiennymi, ale to detale ;)

Będę odwiedzać :)

Fajnie wiedzieć, że od budowania można się uzależnić ;) może i my kiedyś, mądrzejsi o doświadczenia, zbudujemy kolejny dom ;)

Princesa dzięki za miłe słowa :)

Dla pocieszenia powiem,że z początkowo 3 bawolich okienek, zostało tylko jedno ;)

Zapraszam " w odwiedziny" jak najczęściej :)

Co do uzależnienia ... zapewniam ,ze takie istnieje, więc trzeba uważać! ;) :D

Pozdrawiam serdecznie!!!

Karolcia cieszę się że już budowa ruszyła:)

Mam nadzieję że niebawem dojdą do skutku oględziny mojego benia?:D W tym tygodniu u mnie przygotowania do szkoły i zgroza pierwsze chwile w przedszkolu synka, wyprawka, stres, płacz i zgrzytanie zębów, ale jak tylko opanuję sytuację to się umawiamy:)