Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

Witaj czapkaa :)

Bardzo mi miło :)

Nasz garaż ma wyprowadzone oświetlenie w 4 punktach na suficie... oświetlenie kupione w Leroy.

Jak będę na budowie to oczywiście zrobie zdjęcie i wrzuce ale to dopiero dzisiaj wieczorem albo jutro.

Drzwi prysznicowe zamiawiałam w Gali w lublinie, w sklepie Glazura królewska.

Niestety nie pamiętam nawet producenta :sick: ale będzie to do sprawdzenia ;)

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Schody z tą szklaną balustradą będa piękne- podziwiam ją również u Marjel:) Sama mam ochotę na podobną, ale wszystko będzie zależne od finansów:rolleyes:

Wracając jeszcze do Twojego dylematu w sprawie piekarnika- teraz i ja zastanawiam się jaki uchwyt wybrać, a byłam przekonana do czarnego:confused::bye:

Magdzińska czuje sie troche winna w takim razie w sprawie piekarnikowej ;) :(

Namotałam strasznie.... ale dzięki forumowej burzy mózgów, teraz już wiem,że chce ten czarno srebrny ;)

Balustrada będzie u mnie tylko po bokach kladki, przy schodach jej nie będzie... będą takie dłuuugie linki,,, a może raczej wysokie linki ;)

Pozdrawiam i daj znać co wymyśliłaś w sprawie twojego piekarnika ;)

Hej Karolino!

Jak ja uwielbiam do Ciebie zaglądać tak długiej nieobecności :o.

Efekty i tempo waszych prac bardzo motywują :D

Domek wygląda-a z kostką wokół juz w ogóle :yes:.Swietna tokostka i super efekt osiągnęliście :)

Taras też bardzo mi się podoba-bardzo fajnie,że jest zadaszony.Bedziecie mogli nawet w deszcz korzystać z tarasu :yes:

Schody jak widzę teżbędą bardzo efektowne -świetny efekt! :)

Ja również jestem za żaluzjami białymi :)

Pamiętaj,że my sprzedajemy rolety i zaluzje drewniane i myślę,że będe mogła Ci po koleżeńsku zaoferować bardzo dobrą cenę ;)Oczywiscie z montażem:D

Barcelona?Piękny prezent :o .Po cichu zazdraszczam :D

Spóźnione urodzinowe buziaczki od cioteczki dla Juleczki :lol2:

witam karolina. widuje cię czasami na forum. a zaintrygowała mnie szklana kładka ( balustrady). ja tez mam szkło na balustradzie, ale niestety nie mam kładki. bo do mnie zaraz z klatki wchodzi się na wąski korytarzyk a widokiem na salon ( szkło). a nie mam jeszcze balustrady na schodach, bo schody stalowe i szkło by je obciązało. więć u nas też planowane są linki zamontowane na kwadratowych profilach/

będę kibicować !!!!

i szykuje się piękna kuchnia!!!!

Ojjj gapa ze mnie, przeoczyłam Twoje ostatnie zdanie gdzie pisałaś o linkach przy schodach:Pe Teraz już wszystko rozumiem, choć przyznam że będę czekać z niecierpliwością na efekt końcowy, bo nie wiem czy widziałam kiedyś podobne schody ....:) Co do piekarnika to zanim zamówię będę musiała koniecznie zobaczyć je na "żywo" w sklepie, ale podejrzewam że wybiorę tą samą obcję co Ty, ze względu na dobry gust - Twój oraz forumowiczek co Ci doradzały;):p

Cześć Lady :)

Fajnie,że do mnie zajrzałaś ;)

Powoli coś tam zaczyna sie na tej naszej budowie zaczyna wyłaniać ;)

W lutym będzie się więcej działo to i efekty będą bardziej widoczne :)

Co do żaluzji mam kilka ofert, wyśle Ci na priv wymiary jakich potrzebuje i najlepszą cene jaką dostałam jak dasz rade dać lepszą , to biore z przyjemnością ;)

Rolet jeszcze nie wyceniałam bo nie wiem czego chce :( ale na to mam jeszcze chwilke czasu ;)

Dzięki za życzenia dla Julci :) przekażę ;)

A Barcelony juz mi się chce! Wyszła niespodziewanie, bo wakacje mamy juz zabookowane na lipiec, ale będzie wcześniejsza rozgrzewka ;)

Buziaki :****

Witaj monika 996 :)

Czyli u Was stalowe linki też sie pojawią :)

Kiedy macie mieć je montowane???

U nas montaż linek pod koniec marca....

Dzięki wielkie za wszystkie ciepłe słowa :)

Zapraszam częśćiej ;) Pozdrawiam!!!

Edit:

Widziałam piekarnik Anety, dziewczyny mi nawet zdjęcie jej kuchni podrzuciły, fajnie wygląda :) Ale chyba zostane przy wersji czarny ze srebrnym.... jejku już lepiej nie będę zaczynała o tym myśleć, bo znowu nabiore wątpliwości i zaczną sie kombinacje alpejskie ;) :p

Magdzińska jeżeli tylko nasze rozważania pomogą Ci w jakikolwiek sposób to suuuper! :)

Ja widziałam je na żywo i fajne są :yes:

A schodów jestem sama ciekawa !!! :rolleyes: no ale na to jeszcze trzeba będzie poczekać, akcja schody i balustrady dopiero pod koniec marca ;)

Pozdrawiam serdecznie!!!

Edytowane przez Karolina i Artur :P

admete dzięki wielkie :hug:

Mieliśmy poprostu zostawić narazie kanapy z poprzedniego domu z IKEA model KRAMFORS

http://img109.imageshack.us/img109/6981/sofa222h.jpg

http://img27.imageshack.us/img27/3582/sofa3o.jpg

mają zdejmowane pokrowce ale są już tak zużyte,ze pranie chemiczne im nie pomaga :( więc chciałąm kupić noew pokrowce dla ciecia kosztów ale zajmuje się tym tylko jedna firma która ma okropne materiały a a ja chciałam coś bardzo podobnego do orginału.... a sama IKEA nie robi już tych kanap w materiale tylko w skórze....

stąd decyzja o zakupie nowych możliwie podobnych bo my te sofy bardzo lubimy ;) no i niedrogich kosmicznie ;)

Witaj monika 996 :)

Czyli u Was stalowe linki też sie pojawią :)

Kiedy macie mieć je montowane???

U nas montaż linek pod koniec marca....

Dzięki wielkie za wszystkie ciepłe słowa :)

Zapraszam częśćiej ;) Pozdrawiam!!!

Edit:

Widziałam piekarnik Anety, dziewczyny mi nawet zdjęcie jej kuchni podrzuciły, fajnie wygląda :) Ale chyba zostane przy wersji czarny ze srebrnym.... jejku już lepiej nie będę zaczynała o tym myśleć, bo znowu nabiore wątpliwości i zaczną sie kombinacje alpejskie ;) :p

Karolina nie ,nie bierz białego ( piekarnik). ja tylko tak ,że model ten sam. ten czarny mi się podoba. i tez nie wiem ,czy nerendi nie bierze własnie takiego

a balustrady w dalszych planach , bo podobało nam się bez. ale kiedyś trzeba zrobić;) chyba ty będziesz miała je pierwsza:wiggle:

wkleję to co mam na fotkach, potem wykasuje. a mam az 4 biegi_G205978.jpg_G205984.jpg

Linki miały by być tylko na 2 , albo 3 biegach od góry.

to zdjęcie z parteru. tu nie będzie linek

_G205978.jpg

_G205984.jpg

karolina z tej strony jest na rotulach, bo się zagapiłam i juz nie dało się szyby wpuścić w wylewkę. pierwotnie miała byc balustrada z linkami.:rolleyes: a potem wyszło tak ,że jednak szkło, bo nie zasłoni widoku z okna na klatce.

po drugiej stronie mamy szkło w profilu wpuszczone w wylewkę:)

No szkło wpuszczane w wylewkę jest BOSKIE i nieporównywalnie ładniejsze! ....

U nas musza być rotule ... ale juz sie z tym pogodziłam ;)

Narazie negocjuję nak najmniejszą liczbe tafli szkła widziana z salonu.... narazie ma być trzy tafle...