Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

Witam :) Od dłuższego czasu podgladam Twoje zmagania budowlane i stwierdziłam ze pora sie ujawnic :rolleyes: Podziwiam tempo budowy i zorganizowanie.Ja dosc dlugo buduje swoj pierwszy dom i na drugi nie dalabym sie namowic-widocznie nie jestem tak jak Ty stworzona do budowania ;)

Karolinko powiedz prosze jaki masz w kuchni okap i skad wiedzialas ze nalezy juz na etapie sufitow wykonac specjalne mocowanie? Masz moze fotki jak to wyglada?

W kwietniu chce ruszyc u siebie z sufitami i wolalabym nie przeoczyc takiej istotnej sprawy .Jakie masz zamiar dac oprawy w tej wnece nad blatem?Bedziesz je montowac dopiero po malowaniu?

Z gory dziekuje i postaram sie odzywac co jakis czas :)

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj kakusku! :)

Barzdo mi miło,ze sie ujawniłaś ;)

Historia okapu zaczeła się niewinnie ;)

Kupiłam go już bo lubie mieć pewne rzeczy wcześniej, z doświadczenia wiem,że w ostatniej chwili wychodzą najmniej przewidziane historie...

Na etapie zabudowy musiałam oczywiście wskazać gdzie okap będize wisiał, tzreba było poprowadzić też rurę doprowadzajacą do komina, więc konieczna była wiadomość jaka będzie jej średnica wokapie ( chociaż te podobno są z reguły standardowe) ...

Kiedy okap przyjechał okazało się,ze jest dość ciężki i zaczełam sie obawiać jego montażu do samej płyty....

Ponieważ już go mieliśmy zawiźliśmy go ekipie od zabudowy, obejżeli w jaki sposób najlepiej go zamocować, mając już ten konkretny model było mi znacznie łatwiej, wszytkie mocowania w specjalnym stelażu były już robione pod niego....

To wystarczyło , wszystko było już przygotowane, sam montaż nie był konieczny już teraz ale chciałam mieć to juz z gowy... ;)

Gdybym na tym etapie nie miała tego okapu później byłby spory problem z jego montazem tak mi powiedziano.... oczywiscie nie ma rzeczy niemożliwych ale warto sobie to nasze budowanie ułatwiać :)

Niestety nie mam zdjeć jak było to robione, zwyczajnie mnie tam nie było....

Co do wnęki... początkowo 2 wnęki miały sie znajdować na środku kuchni i tam miały byc duże oprawy, ostatecznie zrezygnowałam z tego i zrobiliśy tą jedną wnękę nad zlewem, od strony wejścia jest tam zrobione półeczka na której zamontuje sie świetlówkę, w samej wnęce nie bedzie widocznego żadnego oświetlenia, miałam tak w poprzednim domu i lubie to rozwiązanie ;)

Gdybym dawała oprawy, to montowane byłby już po malowaniu...

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam częściej :)

Witaj Karolciu :hug:

Cuuudowne zakupy poczyniłaś (chwalę bo zdublowałyśmy się w komodach do sypialni:-) )

Ale powiem Ci że miałam wątpliwosci - jednak jak sięim przyjrzałam to

wyglądają całkiem całkiem porządnie i fajnie że je będziemy miały

Smutno mi że były "straty" w zakupach :-( mam nadzieję, ze to nie popsuło Ci humoru

Całuje gorąco w ten mroźny wieczór

Saly

Dziekuje :hug:Musze pomyslec nad tym pochłaniaczem-moze faktycznie juz teraz go zakupie.A jaki dokladnie Ty wybralas?

Witaj Kakusku

Ja zabiorę głos w spr okapu

U mnie tez już zamontowany - tez na etapie kart-gipsów

Jest to konieczne aby zamontować lub zrobić wzmocnienia - chyba że nie obniżasz w kuchni sufitu

- wtedy nie ma żadnego problemu i można go zamontować w dowolnym momencie

Ja mam na całej kuchni obniżenie +dodatkowo nad wyspą i w tym obniżeniu idzie - tak jak u Karoli rura do komina

Pozdrawiam cieplutko Saly

Monia z fotelikiem nie było by szans.... ;)

poza tym biorąc pod uwagę że samochód zapakowany po dach.... to bezpiecznie też by nie było.... wiec opcja zakupów z Julką odpadła ;)

w pierwszej wersji zrozumiałam ,że bez . potem jak zaczyłam czytac i było o foteliku:p ale chyba tym kupionym dla julki w Ikea:cool:

Oj współczuje z kominkiem.....

Nie ma nic gorszego jak brak terminowości

Ale cóż no zdarza zdarza się Oby jak najmniej innych opóźnień było

Ale nadgorliwość tez zła :-(

Mi za to mają jutro przyjechać kanapy Klera :jawdrop:

Myslałam że już się wyrobimy na ich przybycie a zamawiane były przed wakacjami

a teraz chcą ..uwaga 100 zł za tydzień przechowania

No i chyba zamieszkają w garażu na razie :-(

Saluś mi moje nowe kanapy przyjadą najpóźniej za ok 5 tygodni!!! :o

Też wylądują w garażu :sick: Dobrze,że wilgoci już tam nie ma i jest ogrzewany,a le z pewnością nie jest to najlepsze miejsce dla sof a postoją tam może nawet miesiąc.........

Z kominkiem na szczęście nie czekaliśmy na ostatnią chwilę i nie ma jakiegoś parcia, ale wiadomo jak się za coś człowiek już bierze to chce się mieć to zrobione ;)

Przez te mrozy montaż przęsęł też sie opóźnia.... penie pojawią sie gdzieś dopiero za 2 tygodnie...

Ale ciągle się pocieszam,ze najważniejsze udało nam sie zrobić... czyli kostkę :D

Witaj Karolinko :)

Jak doczytałam że na zakupy się wybieracie to mi się buzia uśmiechnęła...

Zakupy udane, dojechaliście szczęśliwie do domu, a miseczki trzeba będzie dokupić ;)

Kominkiem się nie przejmuj, najważniejsze że tak szybko dopatrzyliście się uszkodzenia, jak już będzie na swoim miejscu w domu, to tylko podziwiać:)

Pozdrawiam Was serdecznie :)

Spóźnione życzenia dla Waszej gwiazdeczki, Sto lat dla Julci :)

Edytowane przez Dominika i Łukasz :)

Hej

No powiem Ci ze temat kawiarni w WC odważny;)

Oryginalny i ciekawy. Mnie osobiście wydaje się świetny!!!!

Efekt co prawda będzie można ocenić dopiero jak już tapetka bedzie na ścianie

Myślę że będzie przedmiotem dyskusji Waszych gości

I bardzo dobrze Nudne domy to już przeżytek :-)

Wkleisz którą ostatecznie fototapetke wybrałaś ????

Tę co kiedyś pokazywałaś już na forum????

Całusy

Dziewczyny juz wrzuciałam tapete do dzinnika, wiadomo to tylko kiepska wizualka, mam nadzije ,ze w połączeniu z realnym wyglądem płytek będzie oki ;)

Normalne to penie nie jest ale co tam.... nasze WC, więc luzik mozemy troche przegiąć ;)