Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Karola i tak nie poszlas po calosci bo moglas wybrac kawiarnie pelna ludzi a nie puste stoliki :rolleyes: Tak powaznie to podoba mi sie pomysl fototapety :)

Co do mojej kuchni to bedzie nudnie biala ;) (wysoka zabudowa plus szafki pod oknem) Jesli starczy funduszy wyspe zrobie na zamowienie w innym kolorze -jesli nie tez bedzie biala.Boje sie ze dajac jeszcze bialy okap zrobie z tej kuchni biegun polnocny ale po zobaczeniu go w ofercie musze przyznac ze bardzo mnie kusi.

Co do dziennika niestety po piwresze nie mam daru pisania a po drugie bylby bardzo nudny bo moja budowa toczy sie tempem slimaka .Nie wspomne juz ze liczba zdjec jakie posiadam jest bardzo znikoma gdyz buduje na odleglosc a na miejscu nie mam "nadwornego fotografa" :)

no jak to kakusku przecież ludzie też są tylko na drugim planie w prawym rogu ;)

No takiej ospustoszałej kawiarni to bym nie chciała, ale dla poczucia intymności przy najbliższych stolikach luzi brak ;) :D

Białe kuchnie mi isę bardzo podobają i nie są nudne !

nad okapem pomyśl.... może rzeczywiscie srebrny będzie bezpieczny bo napewno cos srebrnego sie w kuchni jeszce pojawi i masz pwnosć ze sie nie zleje :)

Ale z drugiej strony biały jest fajny! No i jeżeli ci się podoba.... :rolleyes:

No to nie pomogłam ;)

Woowww -kawiarnia w WC!! Brzmi intrygująco:P Zdecydowanie każdy odwiedzający Was gość będzie o tym mówił:wiggle: Już zacieram ręce, żeby zobaczyć ostateczny efekt:P :popcorn: Napewno efekt końcowy będzie piorunujący. Że też zdjęcia w Twoim starym dzienniku "poznikały" (przy okazji bardzo dziękuję:)), bo byłam bardzo ciekawa jak wyglądał Wasz poprzedni domek. Skoro masz takie super pomysły, to napewno robił wrażenie!!!!

Woowww -kawiarnia w WC!! Brzmi intrygująco:P Zdecydowanie każdy odwiedzający Was gość będzie o tym mówił:wiggle: Już zacieram ręce, żeby zobaczyć ostateczny efekt:P :popcorn: Napewno efekt końcowy będzie piorunujący. Że też zdjęcia w Twoim starym dzienniku "poznikały" (przy okazji bardzo dziękuję:)), bo byłam bardzo ciekawa jak wyglądał Wasz poprzedni domek. Skoro masz takie super pomysły, to napewno robił wrażenie!!!!

Oj powiem Ci że robił...

Ja miałam przyjemnosc załapać sie na zdjęcia :-)

Urządzony z klasą i bardzo łądnie

Ciut spokojniejszy wystrój niż obecnie Karolcia planuje

ale było ślicznie wszystko dopieszczone :-)

Karolinko, udało mi sie zobaczyc fototapete (jupi!!!!;)). Na wizualce wygląda super-pomysł naprawde odważny, ale wart efektu. :yes: Szkoda, ze na takowy nie wpadłam:rolleyes: Strasznie jestem ciekawa bilardowni, bo my planujemy takowa na poddaszu-ale traktujemy to jako pomysł na "kiedystam":)

Karola pomysł z tapetą ŚWIETNY juz wiesz że ja jestem na TAK za wszystkimi szaleństwami - a w małym wc szczególnie ;)

Co do bilardowni czekam na zdjęcia :popcorn: wtedy się obaczy co i jak :). Ale moja pierwsza myśl to malować na ciemno i tworzyć klimat - ale zobaczymy

fotki :yes:

Strasznie ciekawa jestem tych ramek na tej granatowej ścianie - wyjdę NIETUZINKOWO - już to widzę - pomysł świetny :yes:!!!!! sczególnie że masz ich tak dużo :jawdrop:

Buziaki

boshhhhe Saluś dzięki wielkie ale naprawde w Beniu brakowalo mnóstwooooo rzeczy....

Teraz dopieszczają go nowi właściciele ;)

Salus ja mam nadziję,ze ten domek to Ty odwiedzisz osobiście a nie tylko tak wirtualnie ;)

:-) Karoluś ja bardzo chętnie

Mimo ze Lublin daleko tak jak Ci kiedyś pisałam mam rodzinę w Zamościu

więc jest po drodze :-)

i oczywiście vice versa zapraszam do siebie :wiggle:

Karolina ja już 2 raz piszę ,że pomysł \z fototapetą mi się podoba.

ale ja bym jednak zrobiła ściany w 1 kolorze, bo na wizualce widzę 3 pasy????. myślę ,że fototapeta jest juz wystarczająco dominująca w tm wnętrzu, żeby rozpraszać się na kolorach ścian:rolleyes: nie wyrzuć mnie

aha i pomysł z umywalką na blacie oczywiście,że fajniejszy.

ja bym jeszcze nie wyodrębniała lustra, tylko dała całą taflę lustrzaną nad blatem z umywalką:)

monika ja sie ciesze ze wszytkich uwag :)

czesto można sie opamiętać w ostatniej chwili i dzięki temu nie żałować ;)

Lustro będzie wklejane duże ;)

Ale po pierwsze płytki już kupione :D

Po drugie ja je kocham miłością pierwszą :D

A po trzebie teraz sie modle,żebyś sie myliła ;) .... bo możesz się nie mylić.... :( ;)

A to już po ptakach....

A kolorytyka taka.... czarny gres polerowany na podłodze 60x60 ułożone w caro, czarne błyszczące od dołu potem pasek wielkich płytek które mają 60x120cm i są srebrne/ białe jakby z drobinkami.... podobne ma MarJel w łązience przy sałnie, wzór ten sam tylko ma mniejsze i inny kolor ;)

No i do góry reszta biała.... więc niby duzo sie dzieje.... no nic teraz siedze na spiętych pośledkach i czekam na tą łazienkę jak nigdy wcześniej... bo sie boje :o

Ale dzięki kochana za wszelkie uwagi i pisz jak tylko Ci sie coś rzuca w oczy :hug:

och Karolina, pewnie ,że mogę sie mylić .;)

jeżeli podloga zleje się z dołem ściany będzie ok.

myślę ,że ten blat pod umywalka powinnaś zrobić czarny.

potem pasek szarych fliz , potem nad umywlką lustro, a na ścianie biała farba??? dobrze zrozumiałam???

a lampy jakie planujesz???

Monia ja się poprostu boję,że sie nie mylisz ;)

Blat będzie czarny, potem jeszcze pasek cyba czarnych płytek, lustro nie będzie na całej szerokości ściany po bokach chyba będzie kontynuacja płytek :rolleyes:

Kinkiety czarne abażury....

Mam tez już ręczniczek czarny :rotfl:

Karoluś

Ja w spr Twojej bilardowni

W pełni popieram idee "klimatu klubowego"

Sama miałam mega dylemat U mnie jest burgund - taka czerwień jak ciemne wino i jedna ściana szara

Taka średnio szara ani jasno ani ciemno

Docelowo ma tam stanąć szara sofa najprawdopodobniej z Ikei

Co do Twojej bilardowni - trza wprowadzic jakiś kolor Tylko jaki?????

Może zieleń???? do tej szarości - pasowała by w przyszlości do stołu bilardowego????

Bo trzeba i o tym pomyśleć jakiego koloru bedzie sukno stołu????

Całusy

Saly

Salus sukno będzie zielone to na 100% :D

Na 100% grafit na bocznej ścianie na przeciwko okna...

No i dodała bym gdzieś szarość... tylko czy wszędzie ???

Czy dodoać grafitu np: na ścinę z barkiem ???

Nie wieeeemmmmm.............

Wiesz ja sie tam troche boje koloru na scianie.... na tej głównej największej ścianie ma być kilkadzisiąt białych różnej wielkości ramek z kolorowymi grafikami, napisami.... do tego sukno... ewentualnie hokerki i myślałam że na tym koniec kolorku....

Mówisz ,ze coś dodoać ???? :rolleyes:

troche się boje bo jednak mimo,ze na zdjeciach tego tak nie widac to ta bilardownia jest otwarta na reszte domu.... gdyby była oddzielna z możliwością zamknięcia ... to tak jeszcze inaczej bym do niej podchodziła...a tak ZONK :sick:

Edytowane przez Karolina i Artur :P

Karolu, lazienka bedzie super :) Ja osobiscie uwielbiam goscinna lazienke "nielazienkowa" , w naszej obecnej goscinnej mamy biblioteke ;)

Nie mam pojecia, co Ci doradzic z kolorami w bilardowni, ale raczej zrobilabym ja na clubowo, klimatycznie, moze nawet wszystkie sciany takie ciemne jak sciana tv?

i padam juz... ;)