Balbina200 07.02.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) O rany! Ale wpadka! Wpisałam się do dziennika, zamiast do komentarzy! Sorki! Od miesięcy mi się to nie zdarzyło:rolleyes: Już się poprawiam i przeklejam: Karola, Twoje okna wyglądają na ładnie obrobione, ale dopytaj jeszcze czy nie będziesz miała mostków cieplnych. U nas jak montowali to na górze okien robili takie załamanie (zamieszczałam zdjęcia w dzienniku - gdzieś po wakacjach) i bardzo mi się ono nie podobało. Selki powiedziały, że mogą zmienić i w innych zrobić na prosto (bo i to podobno prostsze dla nich), ale jeśli mam być zadowolona to radzą tak zostawić. Pytałam o to kilka różnych osób i wszyscy zgodnie potwierdzili, że tak sie powinno montować, żeby potem nie przemarzało. Sprawdź, żebyś nie miała kłopotów i była zadowolona. I napisz na czym stanie. A na koniec zdjęcie tej oprawy co u nas zrobili: Z tego co wiem to właśnie nie kwestia estetyki (bo mi się te moje nie podobają, tylko własnie praktycznego podejścia, bo podobno tak niweluje się mostki cieplne). Edytowane 7 Lutego 2012 przez Balbina200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 07.02.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Karolcia widziałam cię dzisiaj:lol: Wjeżdżałam w ulice do starego mieszkania i minęłyśmy się na skrzyżowaniu:) Jutro obgadamy twoje plany domkowe bo teraz za dużo by pisać, jak zwykle tempo nie do opanowania macie:P To co? jutro 18 u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 07.02.2012 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Karolina jest doswiadczona inwestorka i na pewno poradzi sobie z panami kominkowymi Balbinka ja tez mam obrobione okna dachowe jak Karolina i moj wykonawca nic ni wspominal o przemarzaniu Twierdzil natomiast ze tak jest lepiej gdyz wiecej swiatla wpada do pomieszczenia .Kurde sama jestem ciekawa jak naprawde powinno byc to prawidlowo oplytowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 08.02.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Karola a co z Twoim ogrodzenie,??? zamontowali już?? jeśli tak to wrzuć fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.02.2012 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Cześć Saluś No to pierwszy napoik na wspólnej liście mamy odnotowany Dzięki kochana za kciuki, panowie łaskawie przybyli " z samego rana" czyli o 10.15. Dostałam tel z budowy od innych ekip ,że nas właśnie zaszczycili.... a dałam im czas do 11.00 i miałam dzwonić do właściciela w celu rozwiazania umowy! No nic zobacze co dzisiaj zmajstrują Info albo jeszcze dziś wieczorem albo jutro rano bo, dzisiaj wieczór mam z MarJelką i Lady O schodach czytałam!!!! Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.02.2012 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Hej Pinacoladka, admete No tak to kochane z tymi ..... pppppppiiiiiiiiiiiii......... fachowcami bywa.... uroki budowania, wiem, jestem świadoma ale nie zmniejsza to mojego wkurw.... Ściskam mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.02.2012 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Magdzinska tak jak dziewczynom przed chwilka odpisałam ekipa zaszczyciła nas swoją obecnością nie dawno.... zobaczymy jak długo dziś popracują i co wogóle zrobią, info będzie obowiązkowo Dzięki za zrozumienie Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.02.2012 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Balbina, nie wygłupiaj sie nic sie nie stało Dzięki za fotke teraz przynajmniej łąztwiej będzie to panom wytłumaczyć.... Wpradzie mi nadal się wydaje,ze skoro piana poszła szczelnie w takiej ilości to to co potem robie z płytami nie ma wiekszego znaczenia ale ja laik jestem wiec koniecznie dopytam! Pozdrawiam ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.02.2012 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 O widzisz Martuśka!!! Ty to masz sokoli wzrok Ja przyznaję nie widziałam Cię.... wracałam albo jechałam nie wiem w którą strone się mijałyśmy z budowy , byłam z Julka zerknac jak parce postepują Do zobaczenia dziś, wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.02.2012 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 kakusku ja też do tej pory słyszałam ,ze to najlepszy sposób obróbki okien, ale zawsze w kontekście właśnie ilości światła itp. nikt nigynie wspominał o właściwościach izolacyjnych..... mam nadzije,ze jest ok. Ale dopytam sie czujnie........... A na myśl o kominkowych chce mi sie Pozdrawiam serdecznie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 08.02.2012 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Hej blekitna Montaż ogrodzenia będzie chyba w przyszłym tyugodniu, z powodu mrozów na halach jakiś słąbo ogrzewanych nikt w tej firmi nie pracował, podobno jakieś tam elementy są już gotowe, ale trzeba to jeszcze zespawać.... tak zrozumiałam, a narazie prace staneły, jak tylko mrozy ciut ustąpia mają skończyć i montować Zobaczymy.............. ale wiesz moje ogrodzenie to totalna nuda, zwykłe... najzwyklejsze ogrodzenie świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 08.02.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) O rany! Ale wpadka! Wpisałam się do dziennika, zamiast do komentarzy! Sorki! Od miesięcy mi się to nie zdarzyło:rolleyes: Już się poprawiam i przeklejam: Karola, Twoje okna wyglądają na ładnie obrobione, ale dopytaj jeszcze czy nie będziesz miała mostków cieplnych. U nas jak montowali to na górze okien robili takie załamanie (zamieszczałam zdjęcia w dzienniku - gdzieś po wakacjach) i bardzo mi się ono nie podobało. Selki powiedziały, że mogą zmienić i w innych zrobić na prosto (bo i to podobno prostsze dla nich), ale jeśli mam być zadowolona to radzą tak zostawić. Pytałam o to kilka różnych osób i wszyscy zgodnie potwierdzili, że tak sie powinno montować, żeby potem nie przemarzało. Sprawdź, żebyś nie miała kłopotów i była zadowolona. I napisz na czym stanie. A na koniec zdjęcie tej oprawy co u nas zrobili: Z tego co wiem to właśnie nie kwestia estetyki (bo mi się te moje nie podobają, tylko własnie praktycznego podejścia, bo podobno tak niweluje się mostki cieplne). Balbina My też mamy podobnie obrobione okna do Twoich, przyznam że mi się ten pomysł nie bardzo podobal, ale mąz się uparł i w tej kwesti nie dał się przekonać http://img651.imageshack.us/img651/8204/obraz5uc.jpg Edytowane 8 Lutego 2012 przez mariomili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 08.02.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 O widzisz Martuśka!!! Ty to masz sokoli wzrok Ja przyznaję nie widziałam Cię.... wracałam albo jechałam nie wiem w którą strone się mijałyśmy z budowy , byłam z Julka zerknac jak parce postepują Do zobaczenia dziś, wieczorem Koło 11 było, pewnie jechałaś na kontrolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 08.02.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Karola! Napisz co wykaże śledztwo, bo to ciekawa sprawa:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 09.02.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Karola co tam z tym kominkiem??? - nic nie napisałaś - aż strach się bać Z drzwiami Cię rozumiem DOSKONALE - przecież my o te mrozy nie możemy zamontowac ostatniego - największego okna balkonowego - i piździ nam przez to niemiłosiernie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 09.02.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 szkoda, że w przyszłym tyg... bo w sobotę mam "spawacza" od bramy i chciałam jeszcze przed ostatecznym wyborem zobaczyć Twoje ogrodzenie... ale w takim razie chyba już postanowione u mnie będzie takie jak kiedyś Wam pokazywałam: http://kowalstwo.com.pl/produkty/ogrodzenia/eleganckie-ogrodzenie i takie same balustrady. te mrozy wstrzymały dużo prac, ale cóż w końcu mamy zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 09.02.2012 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Balbinko rozmawiałam wstępnie z panami i oni twierdzą ( konkretnie jeden z nich ; )) ,że przy tej technologi gdzie ja docieplałam dom pianą, stelaże nawte nie mają styku z tą pianą są od niej odsunięte jakieś7-10 cm i w tym przypadku nie ma ułożenie płyty najmniejszego znaczenia... ale jak jest z przypadku docieplania wełną kiedy wełna dochodzi do stelaża nie mam pojęcia.... to tyle co mi sie udało ustalić..... u mnie już i tak było by po ptakach ale osoby przed którymi tego typu zabudowa niech szukają informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 09.02.2012 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 admete kominek opisałam juz w dzinniku No wspołczuję Ci sytuacji z tym oknem Trzymam kciuki za ocieplenie!!!! Głównie dla Ciebie ale w razie czego ja tez nie pogardze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 09.02.2012 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Hej blektna, niestety przez te mrozy jest jak jest.... Bardzo fajne jest to ogrodzenie które wybrałaś wiec się nie zastanawiaj Moje tworzą pionowe szczebelki bez ozdobników na górze sa dwa poprzeczne paseczki i to samo na dole to samo , naprawde najprostrze ogrodzenie swiata, na inspiracje się raczej nie nadaje Kilak słupków które widac na zdjeciach jest metalowych reszta murowane, szerokie i pokryte ostecznie maja być takim tynkiem jak cały dom czyli nuuuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.02.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 blekitna ładne ogrodzenie, będzie pasowało do benia! dobrą decyzję podjęłaś Karolcia koniecznie zrób zdjęcia obudowy kominka, bo wczoraj tyle o tym gadałyśmy, a ja sobie dalej tego nie wyobrażam, może przesadzasz i wcale nie jest tak źle;) I jeszcze raz dziękuję za spotkanko, moja Maja mówi, że jesteś największą gadułą ze wszystkich moich koleżanek Szkoda że tak krótko, ale nadrobimy na wiosnę już na tarsikach w naszych domkach:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts