Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

hej Karolinka :) mam nadzieję że Cię ciekawość nie zjadła :p

zmieniam shift w pracy teraz pracuję nocą (tak chciałam) pierwszy tydzień więc jakoś się jeszcze nie mogę przestawić i nie mam na nic czasu, ale jak jjuż się przestawię będę miała kilka godzin wolnego czasu w ciągu dnia a o to właśnie mi chodziło :) to tyle :)

wow dzięki że wstawiłaś krzesła te mi się podobają bo te srebrne wyglądały "przeciętnie" ;), no i nareszcie skończyliście wasz nieszczęsny kominek, więc gratuluję :)

ja już się nie mogę doczekać wiosny, kiedy u nas zacznie się coś dziać w domku :) okna zamówione elektryka mamy, firma od ocieplenia jest ogrzewanie i woda tez :) jeszcze tylko musimy załatwić "ludzi" od tynków :) byle do kwietnia :)

teraz troszkę smutniejsza historia ;( zaraz zrobię kolejny wpis, jeśli będziesz chciała żebym go usunęła tak zrobię, więc z góry przepraszam :*

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

proszę o pomoc

w czwartek dostałam e-mail od mojej znajomej, dzięki niej zobaczyłam jak wygląda domek który buduję "w realu" jest ona przesympatyczną młodą kobietą.... jedną z nas, jakiś czas temu udzielała się na forach,wstawiała zdjęcia swojego wymarzonego domku, pomagała na forach (a także w życiu prywatnym- pomagała potrzebującym) a teraz sama potrzebuje pomocy :( ma dwoje dzieci, wybudowała wymarzony domek niestety zdiagnozowano u niej stwardnienie rozsiane :( każdy wie co to oznacza. bardzo poruszyła mnie ta historia jeśli nie przekazaliście jeszcze nikomu swojego 1% podatku, możecie to zrobić dla niej (ona nie dostani pieniążków do ręki) pieniążki trafią do fundacji która przekaże wszystko na jej leczenie, które kosztuje bardzo dużo bo 8 tyś miesięcznie plus rehabilitacja

jeśli ktoś uważa że może jej pomóc proszę o przekazanie 1% podatku lub darowizny na konto fundacji Avalon z dopiskiem PODWYSOCKA 1201. nr konta fundacji 62 1600 1286 0003 0031 8642 6001, jeśli chcecie więcej szczegółów piszcie do mnie

dziękuję w jej imieniu za każdy grosz.

Karolinko odpoczywaj i nabieraj sił - oby ta noc była już dla Was spokojna i malutka nie męczyła się z powodu ząbków :hug:

Druga inspiracja Tess jest świetna - kominek wygląda dobrze - mimo że zabudowa jest do samej góry.

Poszukam i ja - zobaczysz razem coś uradzimy :) a i Ty jak się wyśpisz wstaniesz z nowymi siłami.

Ściskam i ślę moc buziaków dla Ciebie i małej

A od cioci Agi koteczek dla małej http://gify.magazynek.org/pictures/Kresk%C3%B3wki/Hello%20Kitty/098.gif

Kominek generalnie bardzo mi się podoba. Obudowa jest jednak dość masywna w stosunku do szyby, więc bym już opaski nie dawała, bo może przytłoczyć szybę jeszcze bardziej. To co do mnie nie przemawia to miejsce na telewizor. Na zdjęciach wydaje się nieproporcjonalnie małe wobec tego masywnego kominka, wobec czego traci cała kompozycja.

http://i3.fmix.pl/fmi1984/465abfb3000bf40c4f380b2e

To zdjęcie trochę podobne do Twojego ustawienia i pierwotnie planowanej opaski z kamienia - i mnie się chyba bardziej podoba bez żadnych opasek, szczególnie jak planujesz tą dużą ścianę za kominkiem w ciemniejszym kolorze - to obudowa kominka niech zostanie biała

Pozdrawiam

Cześć Aniu :)

Dobrze,że zaspokoiłaś moją ciekawość ;) :)

Z krzeseł jestem bardzo zadowolona, bo są bardzo fajnie wykonane, wygodne i mają bardzo dobrą cenę ;) :)

Fajnie,że tyle będzie sie u Was juz niedługo działo, domek baaardzo sie zmieni :) :)

Bardzo dobrze, ze wkleiłaś poniższego posta! Prosze nic nie kasować, incjatywe zdecydowanie popieram.

Pozdrawiam serdecznie!!!!!

Hej dakula dzięki za głos w sprawie :)

Ale jeżeli chodzi o telewizor to jego nie będzie na ścianie kominkowej :no:

Tam planowana jest szafka niziutka na sprzęt grający Artura, ale sam telewizor będzie wisiał na ścianie pod kładką :)

Wiem,że obudowa troche przytłacza i myślałam włąśnie,że "przecięcie " jej jasnoszarym wystającym odrobine elementem właśnie przełamie ją... ale moze lepiej jak zostanie tak jak jest i nie będę jej już bardziej uwypuklać........ ciagle nie wiem ;)

Pozdrawiam serdecznie!

Hej Karolinko

Współczuje rozterki kominkowej:-(

Sama nie wiem co Ci doradzić

Obudowa kominka i sam kominek musi fajnie wtapiać się w salon i jego przestrzeń

U Ciebie trudno to nam sobie wyobrazić bo masz ogromny i przede wszystkim wysoki salon

Myślę że tak jak jest nie jest żle i ja bym obstawiała tą wersję 1

Mam nadzieję że uda się coś jakoś wymyśleć coś co Cię usatysfakcjonuje

Całusy

admete, dziękuje Ci bardzo :hug:

Ale ostatnio padam na twarz i nawet moje niezniszczalne bateryjki zaczynają wysiadać ;)

W międzyczasie przeprowadziliśmy się jeszcze raz................................. niby na chwile ale jeszcze do ostatecznej przeprowadzki do nowego domu zostało nam prawie 2 miesiące, wiec to wystko nie jest zbyt łatwe, dodajac do tego gorszy czas Julki, milion zajęć... i brak snu.... wysiadam i nawet mi na forum sił, brak, a to już niezdrowy objaw, bo do tej pory się to nie zdarzało ;)

Za koteczka dziękujemy :) Buziaki od cioci Agi przekazane ;) :hug:

Dzięki kochana za pomoc kominkową, narazie zostane chyba przy tym co jest przynajmniej na najbliższe dni aż dojede do siebie ;)

I wtedy z lekkim dystansem i wiekszą bystrością umysłu niż obecnie spojrzę na sprawę ;)

Pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!

Saluś dzięki wielkie :hug:

Tak jak napisałam wyżej admete padam na twarz potrzebuje troche regeneracji i spojrzenia na świeżo na ten mój kominek ;)

A jeszcze ostatnio lekko zdrowotmnie podupadłam , wiec jak to zwykle bywa wszystko na raz ................

No nic nie narzekam bo nie taki jest mój zamiar, alda dzień mam nadzię sie pozbierać i wszytko wróci do normy ;)

Buziaki :****

Cześć kakusku Twój kominek mi się podoba :)

Ja wogle jak zobaczyła, tą opcję niesymetrycznej ramki, szybko ja podłapałam.... tylko,ze fajniej to wygląda przy szerszej zabudowei lub właśnie niesymetrycznym ułożeniu wkłądu a u mnie po bokach wkładu zostaj chyba po 43 cm i nie wim czy mam gdzie tą asymetrie zastosować................

A ten kominek co wkleiłaś teraz to tą ramkę strukturalna ma uwypukloną??? I wtedy to zrobic w tym sammy kolorze???

Tylko czy przy bieli to będzie oki czy nie??? bo tu chyba jakiś bezyk jest ...

Wogóle to fajny ten kominek jest bo niski a nie taki wielkolud jak u mnie......

Dzięki za wszytkie zdjęcia :hug:

Będę ogladać je wszytkie jeszcze raz "na świeżo" ;)

Pozdrawiam serdecznie!!!

Edytowane przez Karolina i Artur :P

Karolcia

Dystans do sprawy - to Ci jest potrzebne !!!!(tak jak napisałaś)

O mój boże- znowu przeprowadzka.....nic dziwnego ze "bateryjki" siadają :-)

Trzymaj się Kochana i nie daj się przeciwnością ani kominkowym ani zdrowotnym

(mam nadzieję że to nic bardzo poważnego OBY :hug::hug::hug:- bo zdrowie najważniejsze i zawsze wpadamy na to jak szwankuje)

Wielkie całusy i trochę energii z centralnej Polski przesyłam

Saly

Masz racje u mnie wklad jest usytuowany niesymetrycznie w stosunku do zabudowy dlatego wybralam taka ramke.Mam to troszke inaczej zrobione bo na zdjeciu po bokach ramki zostaje tyle samo miejsca a u mnie tam gdzie ramka jest szersza -zabudowa tez jest szersza (tak to niestety powychodzilo )

Jesli chodzi o wklejona inspiracje to wydaje mi sie ze juz na etapie zabudowy z plyt g-k gora kominka jest zabudowana ciut grubiej dlatego jakby wystaje nad wkladem.Mysle ze moglabys ewentualnie uzyskac ten efekt dajac wiecej gladzi/tynku?

Gore zrobilabym gladka a paski po bokach wlasnie w lekkiej struktorze .

Nie wiem czy chcesz jeszcze kombinowac cos z obudowa g-k .Wydaje mi sie ze moglabys wizualnie "znizyc" usytuowanie kominka robiac podciecie w tej wystajacej zabudowie .Cos w ten desen http://img706.imageshack.us/img706/7800/114eh.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Dla mnie opcja admete (tylko ściana, szyba i ogień) jest wspaniała.

Jestem (nie wiem w sumie dlaczego) przeciwnikiem kominków (szczególnie tych wielkich, przedobrzonych, przebogatych) ale Twój ... kocham takie proste(bo ja prosta kobieta jestem;)), nie mogę się doczekać efektu końcowego.

Edytowane przez mirela99