Karolina i Artur P 18.02.2012 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Aga no musisz mieć ten zestawik, bo to była Twoja pierwsza miłość Mi się podobał na fotkach ale w realu dopiero doszło do miłości Zobaczyłam i już musiałam go mieć No z fachowcami niestety tak jest miejmy nadzije,że przednami jak najmniej takich cudnych niespodzianek ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 18.02.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 A elewacje w jakim kolorze planujecie? A te drzwi, są takie piękne, i te okienka, będą super doświetlały przedsionek, ze sie w nich zakochalam. MOże ja tez zacznę budowac nowy dom? Chociaż trudno byłoby znależć działkę, tak zadrzewiona jak nasza, a to był głowny powód, że ja kupiliśmy. Dom rodzinny mojego męż stoi na Czechowie i tam rosna wielkie stuletnie jesiony, stary kasztan i inne drzewa owocowe. Niestety piękną wierzbę przed domem trzeba było wyciąć, bo zgraażała domowi. W Gdyni w ogrodzie też mielismy piekne 70 letnie drzewa, wiec nie wyobrażamy sobie , żeby nasza działka była bez drzew. Na pewno jednak budujac drugi raz nie popełnia sie błedów z pierwszej budowy. A jakie były powody, że sprzedaliscie tamten dom i budujecie nowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 18.02.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Drzwi CUDOWNEEEE, nie słodzę, naprawde śliczne!!!! Patrzyłam na nie przez 10 minut:) Ja będę musiała mieć brązowe, bo byłam głupia i wziełam brązowe okna buuuu:( Jedynie tylko wywalczyłam doświetlenie, ale tylko jedno bo dziura na drzwi jest za mała na dwa (kolejna wpadka!!) Mam pytanko w sprawie szybek- czy one są antywłamaniowe, jeśli tak to czy cena jest dużo większa niż normalne? Mój mąż zaczął gdybać co złodziej może zrobić z taką szybką...tylko mnie "wkurza":) Zaczął mi nawet wymyślać żeby może to nasze jedno doświetlenie zrobić po lewej stronie drzwi a nie od strony klamki, żeby ludzi "nie zachęcać" do odwiedzenia naszego domu Byłabym wdzięczna gdybyś mi napisała czy takie antywłamaniowe szybki są dużo droższe? Pozdrawiam i czekam na dalsze fotki, bo teraz u Ciebie się dzieje, oj dzieje, bo niedługo przeprowadzka:P:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 18.02.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Karola drzwi Elegancja-Francja Uwielbiam boczne doświetlenia i bardzo ubolewam ze u nas zmiescilo sie tylko jedno . Jestem pod wrazeniem Twojego wiatrołapu-jaki on wielki i szeroki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.02.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Karolinko,piekne drzwi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 18.02.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 A elewacje w jakim kolorze planujecie? A te drzwi, są takie piękne, i te okienka, będą super doświetlały przedsionek, ze sie w nich zakochalam. MOże ja tez zacznę budowac nowy dom? Chociaż trudno byłoby znależć działkę, tak zadrzewiona jak nasza, a to był głowny powód, że ja kupiliśmy. Dom rodzinny mojego męż stoi na Czechowie i tam rosna wielkie stuletnie jesiony, stary kasztan i inne drzewa owocowe. Niestety piękną wierzbę przed domem trzeba było wyciąć, bo zgraażała domowi. W Gdyni w ogrodzie też mielismy piekne 70 letnie drzewa, wiec nie wyobrażamy sobie , żeby nasza działka była bez drzew. Na pewno jednak budujac drugi raz nie popełnia sie błedów z pierwszej budowy. A jakie były powody, że sprzedaliscie tamten dom i budujecie nowy? Hej Emiranda Zabiorę głos Zapewniam Cię, że druga budowa jest .....o wiele gorsza od pierwszej:-( Ja tak jak Karolcia buduję drugi dom I Wiesz co ??? Wcale nie było łatwiej i nie obyło się bez błędów i wpadek Myślałam że doświadczenie i wogóle sprawią że budowa pójdzie jak po maśle A inwestor badziej świadomy= bardziej wymagający i co dziwne MNIEJ CIERPLIWY !!!! Pozdrawiam i całusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 18.02.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Karolinka drzwi - oczywiscie rewelacja !!!!! bardzo bardzo bardzo mi się podobają - zazdroszczę dwóch doświetleń Oświetlenie ogrodowe - super i takie mało spotykane i klasyczne Idealnie pasuje do Twojego domku:-) Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 18.02.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Karola drzwi super i widać że dobrze zrobione. Nie obawiasz się robić ocieplenia przy takiej pogodzie, bo jednak mrozy jeszcze są. Chyba taka pogoda nie bardzo sprzyjająca jest na takie prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 18.02.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Karola, nie dziwie sie, ze oglądałąs swoje drzwi xxx razy , bo ja tez na nie kilka razy spojrzałam, pokazałam gościom i domownikom, wszyscy byli pod wrazeniem, a teraz wklejasz takie piekne lampy ogrodowe, a ja mam takie staroświeckie jak Na Harrym Poterze, ale nie moge ich zmienić bo to jest wybór mojego syna nie moge pokazac, że one nie pasuja do naszego domu, bo było by mu przykro, taki był z siebie dumny, jak je kupił. Chociaż patrząc z przymrużeniem oka sa one nawet ładne, no i przypominaja mi Harrego Potera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 18.02.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 (edytowane) Hej Emiranda Elewacja ma być w kolorze śmietankowym, taka sama jak w poprzednim domu, jego zdjęcia wstawiałam w dzienniku kilka stron wcześniej. Uwilebiam działki zadrzwione, niestety nasza taka nie jest.... pozostaje mi ją szybko zagospodarować W naszym przypadku druga budowa, dzięki zdobytemu praktycznemu doświadczeniu była jednak łatwiejsza, gdyż udało uniknąć sie wielu błędów... Zdobyte kontakty z super ekipami, które współpracowały z nami poraz kolejny zdecydowanie ułatwiły budowanie, doświadczenie, większe wymagania, zaprocentowały Ale żeby nie było.... oczywiście nie unikneliśmy kilku błędów, sporych nerwów z panem dachowym i jeszcze paru innych wpadek Oczywiście myśle,że z trzecim domem pójdzie łatwiej Pozdrawiam serdecznie!!! P.S dziękuję bardzo za taaaakie miłe słowa Edytowane 18 Lutego 2012 przez Karolina i Artur :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 18.02.2012 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Magdzinska za chwilke wyśle Ci na priv wszystkie info dotyczące moich domowych zabezpieczeń Jeżeli chodzi o naświetle od strony klamki.... i bezpieczeństwo.... Madzia ja wychodze z założenia że w przypadku włamań do domów wolnostojących , najmniej włamań następuje przez drzwi! Zdecydowanie częściej złodzieje wybieraja okna, włamują sie od strony ogrodu, nie będąc na widoku od frontu domu.... więc jeżeli nie masz specjalnych oknien, szyn antywłamaniowych w oknach, uważam ,ze nie ma sensu montować ich w drzwiach.... Zabezpieczenie domu jest warte tyle ile jego najsłabszy element.... Ja z zabezpieczeń nie zrezygnowałam ale uważam ,ze alarm i ochrona to najmocniejsze ogniwio Dzięki Madziu za wszytkie ciepłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 18.02.2012 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 kakusku dzięki wielkie Moj wiatrołap to jednocześnie hol więc dlatego jest spory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 18.02.2012 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Karolinko,piekne drzwi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 18.02.2012 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 mariomili U nas dzisiaj było cały dziń na plusie, cały tydzień ma być jeszcze cieplej więc mam nadzieję,ze będzie ok U nas teraz będzie kładziony tylko sam styropian, klej dojdzie jak warunki atmosferyczne będą sprzyjające Kolor jak będzie ciepło i sucho, bo to już musi byc cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 18.02.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 mariomili mam nadzieję,ze będzie ok Musi być Jak tam łazieneczki wszystko na swoim miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 18.02.2012 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Saluś nie wierze,że aż tak źle sie Wam budowało drugi domek, patrząc na efekty wydaje sie to niemożliwe! Macie piękny dom który powstał w ekspresowym czasie, więc nie wierzę W razie czego moze z trzecim pójdzie łatwiej Dzięi kochana za dobre słówka Buziaki :**** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 18.02.2012 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Musi być Jak tam łazieneczki wszystko na swoim miejscu? Łazienki powoli sie tworzą, w ostatnim tygodniu nic sie nie działo fachowiec musiał na chwile przerwać, ale na szczęsćie w tym tygodniu powraca Wiec sie praca ruszy W tym tygodniu powinny być skończone łazienki na górze i kuchnia... zobaczymy jak to wyjdzie Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 19.02.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Karolina drzwi BOOOSKIE http://forum.barcis.pl/images/smilies/pragnie.gif http://forum.barcis.pl/images/smilies/pragnie.gif http://forum.barcis.pl/images/smilies/pragnie.gif , nie dziwię się że je otwierałaś XXXX razy Wiesz co te lampki ogrodowe są świetne - nie widziałam takich - chwal mi się tu zaraz gdzie je zakupiłaś - będę oglądać - mojemu J pokazywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 19.02.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) Elewacja ma być w kolorze śmietankowym http://www.emoty-gg.eu/mini/3.gif Dom na pewno bedzie piekny Edytowane 19 Lutego 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 19.02.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Saluś nie wierze,że aż tak źle sie Wam budowało drugi domek, patrząc na efekty wydaje sie to niemożliwe! Macie piękny dom który powstał w ekspresowym czasie, więc nie wierzę W razie czego moze z trzecim pójdzie łatwiej Dzięki kochana za dobre słówka Buziaki :**** Dzięki Kochana za tyle miłych słów - miód na moje serce Serio mówiąc - naprawdę ciężko idzie ta budowa... także część ekip bardzo nam pomogła i znaliśmy je z poprzedniej współpracy ale i trafiły sie "boby" które choć super kiedyś okazały się totalną porażką Ale wydaję mi sie że i wymagania z naszej strony wzrosły Poprzednio cieszyliśmy sie dosłownie byle czym A teraz chciało by się mieć wszystko tip-top i to terminowo No i wydarzenia ostatniego tygodnia chyba wprawiły mnie w taki bojowo-melancholijny humor Buziaki jeszcze raz za wszelkie wsparcie:hug::hug: Ps co do planów budowy trzeciego domku nie zaprzeczę i nie potwierdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts