Magdzinska 19.02.2012 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Magdzinska za chwilke wyśle Ci na priv wszystkie info dotyczące moich domowych zabezpieczeń Jeżeli chodzi o naświetle od strony klamki.... i bezpieczeństwo.... Madzia ja wychodze z założenia że w przypadku włamań do domów wolnostojących , najmniej włamań następuje przez drzwi! Zdecydowanie częściej złodzieje wybieraja okna, włamują sie od strony ogrodu, nie będąc na widoku od frontu domu.... więc jeżeli nie masz specjalnych oknien, szyn antywłamaniowych w oknach, uważam ,ze nie ma sensu montować ich w drzwiach.... Zabezpieczenie domu jest warte tyle ile jego najsłabszy element.... Ja z zabezpieczeń nie zrezygnowałam ale uważam ,ze alarm i ochrona to najmocniejsze ogniwio Dzięki Madziu za wszytkie ciepłe słowa Z góry bardzo dziękuje za maila z tymi informacjami. Napewno się przyda. Nie znam nikogo kto ma drzwi z doświetleniami, więc nie bardzo mam od kogo uzyskać praktyczne rady, a wiadomo w sklepie wszystko "wcisną";) Całusy dla córy:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 20.02.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Karolcia dobraliście drzwi idealne do waszej bryły domu, niby nowoczesne, a zarazem bardzo eleganckie po przez boczne przeszklenia:) Piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 20.02.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Pięęęękne drzwi Karola:jawdrop: Gratuluję też pierwszego ognia:) Idziecie jak burza:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 20.02.2012 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Jak tam nowy tydzień się rozpoczął??? Mam nadzieję że sił nie brakuje Buziaki popołudniowe zostawiam http://emoty.blox.pl/resource/buziak.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 20.02.2012 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 admete dzięki Lamy ogrodowe kupione tu : http://studioswiatla.pl/Kinkiet_BEAUMONT_161204710-9386.html Dzisiejsze dokonania w dzienniku już opisane Buziaki :**** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 20.02.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Bardzo ładny gres w kuchni (jaki) uwielbiam jasne podłogi (tez mam jasną), ale to z mojego punktu widzenia bardzo niepraktyczne. Ja myje swoja podłoge co najmniej raz dziennie. Co do docieplania, to masz dziewczyno dużo szczęscia, że odpuścił mróz i ma być jeszcze cieplej, więc w takim tempie myśle, że majstry sie wyrobia, trzymam kciuki. W ogóle ta zima Ci sprzyja Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 20.02.2012 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Saly no takie nasze uroki budowania.... Ale na pocieszenie macie wybudowany w ekspresowym tempie przepiękny dom, w którym mieszkając zapomnicie szybko o wszelkich niedogodnościach Ściskam mocno i trzymam kciuki za same dobre dni już na ostatniej prostej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 20.02.2012 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Madziu nie ma sprawy Ale pamietaj to moje subiektywne odczucia i opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 20.02.2012 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 MarJel, agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 20.02.2012 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 emiranda , dzięki Gres jaśniutki, taka złamana biel, nazwy niepamiętam a faktury mam na budowie. W poprzednim domu w wiatrołapie miałam bielusieńki gres, w kuchni jasny beż i mimo,że nie były może najłatwiejsze w utrzymaniu, to też jakoś bardzo dużo czasu im nie poświęcałam... Gres polerowany nie jest najpraktyczniejszy ale ja go uwielbiam i nie zrezygnowałabym Pogoda nam sprzyja i mam nadzije,ze tak zostanie Podczas poprzedniej budowy pogoda zdecydowanie nam nie sprzyjała, ale udało sie jakoś wybudować go w 7 mieisęcy... nie mniej jedak teraz bardzo pogodę doceniam i wiem jak wiel ułatwia pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 20.02.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Gres polerowany nie jest najpraktyczniejszy ale ja go uwielbiam i nie zrezygnowałabym Mi tez sie podoba, chociaz ja nie mam tak do końca polerowanego i chyba dlatego jest tak trudny w utrzymaniu. Nasz jest potraktowany tysiącem małych metalowych kuleczek i w niektórych miejscach jest polerowany i w tych miejscach wypukły, a w innych mat (wklęsły) i w tych wklesłych miejscach zbiera sie piasek i brudzi mat i to później bardzo trudno umyć. Jak wybierałam ten gres to woziłam sie bardzo długo, zastanawiałam sie, mat czy połysk? Nie byłam przekonana do połysku(teraz jestem) i stad poszłam na kompromis. Natomiast moj gres pieknie odbija światło, coś za coś. Budowa rzeczywiście w ekspresowym tempie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 20.02.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Twój kominek jest piękny! Znaczy wkład kominkowy I proszę powiedz mi gdzie zamawiałaś oświetlenie zewnętrzne bo... ja też takie chce tylko pewnie cena mnie zabije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 20.02.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 I proszę powiedz mi gdzie zamawiałaś oświetlenie zewnętrzne bo... ja też takie chce tylko pewnie cena mnie zabije zobacz post 1306, sory Karola, ze Cie zastępuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 21.02.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Karolinko widzę że poniedziałek zaczął się dobrze i efektywnie - to najważniejsze . Gresik ładny - też uważam że takie złamane biele czy jasne beże są najlepsze Ocieplenie................daleki temat jak dla nas - ale cieszę się razem z Tobą - bo przecież przeprowadzka tuż tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 21.02.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Nie zauważyłam Dzięki emiranda Tak się rozpędziłam z czytaniem że musiało mi umknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 21.02.2012 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Hej kwitko Tak jak emiranda napisała, link do oświetlenie kilka postów wyżej Ceny niezawrotne na szczęście Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 21.02.2012 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 admete hej Ja bardzo się ciesze z ocieplenia zarówno pogody jak i naszego domu, bo dzięki temu zatwardziel mokre betonowe trzpienie powinny szybko wyschnąć Co do przeprowadzki to niby już niedługo... ale droga wydaje się bardzo daleka.... mam nadzije,że nam się uda .... Buziaki :**** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 21.02.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Karola, jak przeczytałam wpis w dzienniku, to ..............................co tu duzo mówić, musze sie uczyć, bo gdybym przypadkiem drugi dom budowala, to wezme przykład z Ciebie, żąłuję, ze wcześniej nie weszłam na forum, byłby mi duzo łatwiej. A z takim harmonogramem, to na pewno wprowdzicie sie przed 20 kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 21.02.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Po harmonogramie widać że Gospodyni wątku wróciły siły i energia Już za tydzień - dwa będziemy razem z Tobą oglądać niezwykłą i błyskawiczną przemianę wnętrz z surowych murów na prawdziwy ciepły dom Nie mogę się już doczekać :popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanko 22.02.2012 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Witam trafiłam do Ciebie przypadkiem przeszukując forum i... zostałam GRATULUJĘ energii = tempa i efektów!!! A i trzymam kciuki za dalszą pomyślną realizację Przejrzałam dziennik z poszukiwaniu zdjęć dachu, niestety to chyba ta feralna strona, gdzie panoszy się "zły duch" pech! a może coś przegapiłam Ciekawi mnie efekt końcowy połączenia tego gontu z białymi oknami bez szprosów (nasz gont kolorystycznie jest chyba zbliżony - cieniowane szarości). Mamy dysonans decyzyjny szprosy - bez szprosów, a czas nagli bo wiosną chcemy ruszać z budową i okna chcemy zamówić Wdzięczna będę za wskazówki i ew. zdjęcie/-a dachu. Kolejna prośba, wiem powielona o producenta/importera drzwi zewnętrznych. Jesteśmy na etapie poszukiwań takowych (koniecznie z naświetlami), a wszystko co dotychczas widzieliśmy nie przemówiło do nas nawet cichym i niepewnym "być może" Twoje wyglądają POWALAJĄCO! Jeszcze nie pokazywałam ich mężowi, ale z pewnością podzieli zdanie - O TO CHODZI! Trzymam za Was kciuki i z góry dziękuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts