Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

Magdzinska za chwilke wyśle Ci na priv wszystkie info dotyczące moich domowych zabezpieczeń ;)

Jeżeli chodzi o naświetle od strony klamki.... i bezpieczeństwo....

Madzia ja wychodze z założenia że w przypadku włamań do domów wolnostojących , najmniej włamań następuje przez drzwi! Zdecydowanie częściej złodzieje wybieraja okna, włamują sie od strony ogrodu, nie będąc na widoku od frontu domu.... więc jeżeli nie masz specjalnych oknien, szyn antywłamaniowych w oknach, uważam ,ze nie ma sensu montować ich w drzwiach....

Zabezpieczenie domu jest warte tyle ile jego najsłabszy element....

Ja z zabezpieczeń nie zrezygnowałam ale uważam ,ze alarm i ochrona to najmocniejsze ogniwio ;)

Dzięki Madziu za wszytkie ciepłe słowa :hug:

Z góry bardzo dziękuje za maila z tymi informacjami. Napewno się przyda. Nie znam nikogo kto ma drzwi z doświetleniami, więc nie bardzo mam od kogo uzyskać praktyczne rady, a wiadomo w sklepie wszystko "wcisną";) Całusy dla córy:hug:

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo ładny gres w kuchni (jaki) uwielbiam jasne podłogi (tez mam jasną), ale to z mojego punktu widzenia bardzo niepraktyczne. Ja myje swoja podłoge co najmniej raz dziennie.

Co do docieplania, to masz dziewczyno dużo szczęscia, że odpuścił mróz i ma być jeszcze cieplej, więc w takim tempie myśle, że majstry sie wyrobia, trzymam kciuki.:) W ogóle ta zima Ci sprzyja Tak trzymać! :)

Saly no takie nasze uroki budowania....

Ale na pocieszenie macie wybudowany w ekspresowym tempie przepiękny dom, w którym mieszkając zapomnicie szybko o wszelkich niedogodnościach ;)

Ściskam mocno i trzymam kciuki za same dobre dni już na ostatniej prostej ;)

:hug:

emiranda , dzięki :)

Gres jaśniutki, taka złamana biel, nazwy niepamiętam a faktury mam na budowie.

W poprzednim domu w wiatrołapie miałam bielusieńki gres, w kuchni jasny beż i mimo,że nie były może najłatwiejsze w utrzymaniu, to też jakoś bardzo dużo czasu im nie poświęcałam...

Gres polerowany nie jest najpraktyczniejszy ale ja go uwielbiam ;) i nie zrezygnowałabym ;)

Pogoda nam sprzyja i mam nadzije,ze tak zostanie ;)

Podczas poprzedniej budowy pogoda zdecydowanie nam nie sprzyjała, ale udało sie jakoś wybudować go w 7 mieisęcy... nie mniej jedak teraz bardzo pogodę doceniam i wiem jak wiel ułatwia ;)

pozdrawiam!!! :)

Gres polerowany nie jest najpraktyczniejszy ale ja go uwielbiam i nie zrezygnowałabym

Mi tez sie podoba, chociaz ja nie mam tak do końca polerowanego i chyba dlatego jest tak trudny w utrzymaniu. Nasz jest potraktowany tysiącem małych metalowych kuleczek i w niektórych miejscach jest polerowany i w tych miejscach wypukły, a w innych mat (wklęsły) i w tych wklesłych miejscach zbiera sie piasek i brudzi mat i to później bardzo trudno umyć. Jak wybierałam ten gres to woziłam sie bardzo długo, zastanawiałam sie, mat czy połysk? Nie byłam przekonana do połysku(teraz jestem) i stad poszłam na kompromis. Natomiast moj gres pieknie odbija światło, coś za coś.

Budowa rzeczywiście w ekspresowym tempie :)

Karolinko widzę że poniedziałek zaczął się dobrze i efektywnie :yes: - to najważniejsze :lol:. Gresik ładny - też uważam że takie złamane biele czy jasne beże są najlepsze :yes:

Ocieplenie................daleki temat jak dla nas - ale cieszę się razem z Tobą :wiggle: - bo przecież przeprowadzka tuż tuż :rolleyes:

admete hej :hug:

Ja bardzo się ciesze z ocieplenia zarówno pogody jak i naszego domu, bo dzięki temu zatwardziel mokre betonowe trzpienie powinny szybko wyschnąć ;)

Co do przeprowadzki to niby już niedługo... ale droga wydaje się bardzo daleka.... mam nadzije,że nam się uda .... ;)

Buziaki :****

Karola, jak przeczytałam wpis w dzienniku, to ..............................co tu duzo mówić, musze sie uczyć, bo gdybym przypadkiem drugi dom budowala, to wezme przykład z Ciebie, żąłuję, ze wcześniej nie weszłam na forum, byłby mi duzo łatwiej. A z takim harmonogramem, to na pewno wprowdzicie sie przed 20 kwietnia. :)

Witam :welcome: trafiłam do Ciebie przypadkiem przeszukując forum i... zostałam :) GRATULUJĘ energii = tempa i efektów!!! A i trzymam kciuki za dalszą pomyślną realizację:)

Przejrzałam dziennik z poszukiwaniu zdjęć dachu, niestety to chyba ta feralna strona, gdzie panoszy się "zły duch" :eek: pech! a może coś przegapiłam ;)

Ciekawi mnie efekt końcowy połączenia tego gontu z białymi oknami bez szprosów (nasz gont kolorystycznie jest chyba zbliżony - cieniowane szarości). Mamy dysonans decyzyjny ;) szprosy - bez szprosów, a czas nagli bo wiosną chcemy ruszać z budową i okna chcemy zamówić :) Wdzięczna będę za wskazówki i ew. zdjęcie/-a dachu.

Kolejna prośba, wiem powielona ;) o producenta/importera drzwi zewnętrznych. Jesteśmy na etapie poszukiwań takowych (koniecznie z naświetlami), a wszystko co dotychczas widzieliśmy nie przemówiło do nas nawet cichym i niepewnym "być może" :jawdrop: Twoje wyglądają POWALAJĄCO! :D Jeszcze nie pokazywałam ich mężowi, ale z pewnością podzieli zdanie - O TO CHODZI!:)

Trzymam za Was kciuki i z góry dziękuję za informacje :)