Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzieki, to jest taki kompromis miedzy wytycznymi a takze miedzy wizja mojego meza a moja ;)

wizji na wnetrza za bardzo nie mam, chcialabym biala kuchnie z ikei stramy czy jakos tak, biale framugi, biale drzwi, ale okna musialabym miec dwustronne, bo wszyscy na okolo pala weglem, musze przyciemnic zewnatrz ;) dzieciece pokoje sa male - 12 m2 tylko lozko komoda i biurko

minimalizm chce wprowadzic, lubie prostote, ale jak pisalam nie mam wyobrazni, prostota tak, ale nie dla chlodu i efektu sterylnosci

metraz wszystkiego 224 m2, z czego garaz 47m2

dzieki, to jest taki kompromis miedzy wytycznymi a takze miedzy wizja mojego meza a moja ;)

wizji na wnetrza za bardzo nie mam, chcialabym biala kuchnie z ikei stramy czy jakos tak, biale framugi, biale drzwi, ale okna musialabym miec dwustronne, bo wszyscy na okolo pala weglem, musze przyciemnic zewnatrz ;) dzieciece pokoje sa male - 12 m2 tylko lozko komoda i biurko

minimalizm chce wprowadzic, lubie prostote, ale jak pisalam nie mam wyobrazni, prostota tak, ale nie dla chlodu i efektu sterylnosci

metraz wszystkiego 224 m2, z czego garaz 47m2

Kjuta,z jakiego projektu budujesz dom?

Ja też marzę o białej kuchni...a właśnie Karolcia, Ty chyba miałaś w Beniu białą lakierowaną kuchnię (?)byłaś z niej zadowolona ?

Boję się trochę cd kwestii użytkowania,czy np.nie zżółknie z czasem,czy będzie może widać na niej brud...;

Edytowane przez IZA30

Iza to projekt indywidualny, z elewacji wzorowany troche na tym projekcie

myslisz, ze istnieje ryzyko, aby zzolkla biala kuchnia ? lakierowan ? spotkalas sie z czyms takim u kogos ?

Karola a wczesniej budowalas Benia ? to jeden z pierwszych projektow, ktory mi sie spodobal - z sentymentem o nim mysle, ale niestety rozmiary dzialki, maz ;) przekreslily ten projekt ;) czego aktualnie nie zaluje

Iza to projekt indywidualny, z elewacji wzorowany troche na tym projekcie

myslisz, ze istnieje ryzyko, aby zzolkla biala kuchnia ? lakierowan ? spotkalas sie z czyms takim u kogos ?

Karola a wczesniej budowalas Benia ? to jeden z pierwszych projektow, ktory mi sie spodobal - z sentymentem o nim mysle, ale niestety rozmiary dzialki, maz ;) przekreslily ten projekt ;) czego aktualnie nie zaluje

O

Ojjj jak ja lubię te nowoczesne kostki...:D

Po prawdzie to byłam wręcz pewna ,że Karolcia taki będzie budować... :D

kjuta Dwa lata temu ( wrzesień 2009 ) rozpoczeliśmy budowę Benia, a 30 kwietnia 2010 zamieszkaliśmy w nim. Domek sprzedaliśmy w lutym 2011, ale nadal myślę o nim baaardzo ciepło :) Edytowane przez Karolina i Artur :P

Izuś ja nie miałam w beniu białej teraz będę mieć ;) Dokładnie teraz wysoka zabudowa na cała ścianę będzie biała a wyspa i niska zabudowa pod oknem będzie z bardzo ciemnego brązu fornirek a'la delikatne cerbano. W beniu słupek wysokiej zabudowy był w kolorze ciemnej śliwki a niska zabudowa była w kremie.... ale myśle ,że z biuałą zabudową zdecydowanie nic nie będzie sie złego działo :)

Ja też uwielbiam nowoczene kostki, mój Artur je wręcz kocha ;) bardzo chcieliśmy tym razem taką wybudowac ale po pierwsze plan zagospodarowania nie pozwalał a po drugie tak chcieliśmy mieć taki układ parteru z bilardem i antresolą nad całym salonem,że budując pełne drugie piętr nabiło by nam metrów totalnie a zamysł był taki,żeby zmieścić się początkowo w 180m2 skończyło się na 200m2 z kawałkiem ;) mam nadzieję,że chociaż we wnętrzach sobie odbiję i uda mi się stworzych przesytronne, nowoczesne, jasne a przy tym nie zimne wnętrza.... ehhh łatwo nie będzie ale co tam będę się starać i męczyć o porady! :p

Witaj Karolciu

Oj cieszy każda cegiełka bez w/g na to który to dom - ja to wiem najlepiej :-)

Wasz wygląda jakoś ogromniaście - mimo że z założenia fundamenty powinny wydawać się małe

razem z garażem te 200 metrów planujecie????

Widzę ze pogoda u Was także słoneczna - oby tak dalej !!!!!:cool:

Trzymam za nią kciuki dla siebie to i potrzymam dla Ciebie :yes:

U nas tynki dzięki temu już w połowie wyschły - a tynkarze dopiero wczoraj skończyli -a góra "prawie" sucha - bosko

Cześć Saluś :)

My mamy 200m2 powieżchni użytkowej czyli do wysokiści 1,9m ( skosy poniżej już sie nie liczą ) oraz bez garażu i kotłowni. tak całościowo po podłodze ze wszystkim, to mamy chyba 280m2 , musiałabym dokładnie sprawdzić. Mi jakiś mały wydaje się dom w realu, ale wiem,że tak jest na tym etapie ;)

Saly tak bardzo sie cieszę,że tynki pięknie Ci schną, bo to mega ważne! :hug:

Buziaki ogromniaste :****

Hej Karoluś

tak mi się też zdawało że to duży dom :-) i wyglądał na wiecej niz 200 m :-) Po podłodze to pewnie i ze 300 by się uzbierało

Fajnie - ja mimo, ze też chciałam mniejszy dom (też wyszedł nam większy niż zakładaliśmy) ale lubię przestronne wnętrza :yes:

Całusy

Saly

powiem Wam, że podobają mi się takie całkiem nowoczene domy, ale pod miastem (lub w mieście) , nie na wsi.... u mnie niedaleko stoi taka kostka, z tarasem po całości zamiast dachu, i przy tych wszystkich domkach jednorodzinnych wygląda beznadziejnie, nie wpisuje się wogóle w ten krajobraz .... moim skromnym zdaniem :)

Karolina a jakie wymiary po ziemi ma Twój dom???

Hej Karoluś

tak mi się też zdawało że to duży dom :-) i wyglądał na wiecej niz 200 m :-) Po podłodze to pewnie i ze 300 by się uzbierało

Fajnie - ja mimo, ze też chciałam mniejszy dom (też wyszedł nam większy niż zakładaliśmy) ale lubię przestronne wnętrza :yes:

Całusy

Saly

No tak to kochana właśnie jest.... chce się przestronne wnętrza, ogromny salon, kilka łazienek, sporą kuchnię, sypailnie, garderoby i najlepiej to wszystko zmieścić na 120m2 ;) no niestety nie da się i takie rzeczy to tylko w erze ;) a teraz to chyba w T-mobile :p

U nas spora powierzchnia wyszła przez skosy ( pokoje muszą być większe żeby móc je w jakiś sensowny sposób wykorzystać) oraz przez antresolę... ale narazie nie żałuję tylko sie cieszę :)

Hejo! u mnie w miare ok, mamy już klinkier z przodu domu i troche z tyłu, część hydrauliki, skończony dach, wstawione okna i wszystko byłoby super gdyby nie nasz elektryk, który miał zacząć tydzień temu i jeszcze go nie ma.... gdyby nie on to już moglibyśmy tylki robić.... ale ogólnie jest ok :)

a co do tych okien to są naprawde super, takie duże bez podziałek :)

to w sumie podobna powierzchnia po ziemi, bo mój benek ma 20,14 x 11,34 tylko Ty pewnie masz mniejsze skosy na górze.

co do antresoli to mi też się to podoba, daje poczucie takiej przestrzeni :)