Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

O mamuniu, Karola- chwilkę mnie nie było a tu taaakieee postępy?http://forum.barcis.pl/images/smilies/szoook.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/szoook.gif Gratuluję! Idziecie jak burza:wiggle:

Łazieneczka cudna, kuchnia się robi, podłogi kładą- nie wierzyłam, że tak szybko można się wprowadzić:o:o

Mam tylko jedno malutkie zastrzeżenie- nie chcecie, żeby budynek ciut osiadł? Zawsze są pęknięcia, wilgoć- ja bym chwilkę odczekała z przeprowadzką:rolleyes: Buziaki jutro wpadnę:wiggle::bye:

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Dziewczyny za wszytkie ciepłe słowa!!!

Kochane jestescie!!! Lejecie miód na moje serce :)

Emiranda, joanko, monika996,meg60, admete,Oldzia, Magdzinska, agawi74, hazelku :hug: hug: hug:

To oczywiście dopiero sam początek tworzenia sie kuchni ;) Mam nadzieję,że dzisiaj wieczorkiem będę mogłą wam pokazać już niemal kompletną kuchnię :yes: :D

Oczywiście wszystko nabierze snensu jak wnętzra sie wypełnią i wszytko stanie na swoim miejscu ;)

Serbrne płytki są chyba firmy Venis sprawdzę dokładnie i oczywiście napiszę, płytki maja wymiar 120x60cm kupije się je na sztuki cena: 200zł sztuka. ja na opaskę do mojego wc wykorzystałam 5 sztuk.

W tej kolejcji są jeszcze kremowe i czarne takie płyteczki ale są już mniejsze i cena też chyba niższa.

Spraedzę wszytko i obiecuję napisać ;)

Szara Farba w łazience na górze jest firmy PARA, bardzo fajna jakość :yes:

Dzisiaj sprawdzę na puszce numer i wieczorem napisze co to dokładnie jest ;)

Agawi, ja wiem,ze dom będzie osiadał, ale dom osiada kilka lat ja wiem że po pierwszym roku jest najwięcej pęknięć szczególnie płyt kg, ale my już postanowiliśmy ze za 2-3 lata w zależnosci od potrzeby i tak odświeżymy dom, zrobimy malowanie i wtedy usuniemy wszelkie pękniecia ;)

Teraz uciekam bo Julcia rozrabia, jak nie odpowiedziąłm na jakieś pytanko to prosze upomnijcie się ;)

Ściskam mocno i przybędę później z jakimiś newsami ;) :hug:

Edytowane przez Karolina i Artur :P

Witaj Sylwia :)

U nas ponieważ zamawialiśmy kuchnie w trakcie murowania domu nie było pewności co do wymiarów idealnych i ja odrazu zdecudpwałąm sie na danie 5cm blendy po bokach i od góry. Dzięki temu że blendy można było dowolnie dociąć w razie jakiś niezgodności z projektem była to nasza furtka bezpieczeństwa, wieć po bokach i od góry będą wstawione białe listwy, ale mi się wizualnie to podoba więc ok.

Uważam że słusznie zarządałaś poprawy, bo taka 3cm szpara niczemu nie służy( zbiera tylko kurz,a dodatkowo napewno nie zdobi....

Mogą podnieść moze całą zabudowę na poziomie cokoła zwiększajac go np ze standardowych 10cm na 13 i będzie po kłopocie ;)

Później wpadnę do Twojego dzinnika i zobacze co i jak ;)

Pozdrawiam!!!

NO karolina to chyba oczywiście rekord .bardzo szybko wam poszłó!!!!!:jawdrop:

my bardzo szybko się wprowadziliśmy 7m-cy i 3 tygodnie. ( miesiąc wyłaczony- 2011 na początku był mrożny , i zima nieodpuszczała). my już całkiem na gotowo. Tylko ogród był 2 dni po przeprowadzce.

tynki i kostka też będą gotowe????

monia kostkę mamy już gotową :yes: zrobiliśy ja w styczniu , kostkarze z płyt zrobili też taras i schody, teraz na elewacji jest styropian i klej, lada dzień wchodzi podbitka i jak tylko pogoda pozwoli kolor.

Więc jest szansa ,ze przeprowadzimy sie do śmietankowego a nie szarego domu ;)

Z ogrodme będzie już gorzej... bo firma która ma nam to robić widząc nasiąkniętą ziemię i to co dzieje sie za oknem powiedziąła ,ze wejdą dopiero za ok 3 tygodnie jak pogoda pozwoli, a im zejdzie potem kolejne jakieś 10 dni.... wiec ogród napewno nie będzie gotowy na przeprowadzkę :no:

monia kostkę mamy już gotową :yes: zrobiliśy ja w styczniu , kostkarze z płyt zrobili też taras i schody, teraz na elewacji jest styropian i klej, lada dzień wchodzi podbitka i jak tylko pogoda pozwoli kolor.

Więc jest szansa ,ze przeprowadzimy sie do śmietankowego a nie szarego domu ;)

Z ogrodme będzie już gorzej... bo firma która ma nam to robić widząc nasiąkniętą ziemię i to co dzieje sie za oknem powiedziąła ,ze wejdą dopiero za ok 3 tygodnie jak pogoda pozwoli, a im zejdzie potem kolejne jakieś 10 dni.... wiec ogród napewno nie będzie gotowy na przeprowadzkę :no:

no tak , bo najlepszy okres na ogród to kwiecień. my robiliśmy już pod koniec maja- to był ostatni dzwonek. a ciekawa jestem co mi po tych mrozach zostało:confused:

Pragnę ogłosić,że ..... 19 marca rozpoczynamy akcję P R Z E P R O W A D Z K A !!!!!!!!!!!! :lol2: :lol2: :lol2

Jeżeli plan sie uda to budowa zajełaby nam 6 miesięcy i 3 tygodnie .... od wbicia pierwszej łopaty ...

http://emoty.blox.pl/resource/szczena.gif http://emoty.blox.pl/resource/szczena.gif http://emoty.blox.pl/resource/szczena.gif

I JASNE ŻE SIĘ UDA :yes:

Witaj Sylwia :)

U nas ponieważ zamawialiśmy kuchnie w trakcie murowania domu nie było pewności co do wymiarów idealnych i ja odrazu zdecudpwałąm sie na danie 5cm blendy po bokach i od góry. Dzięki temu że blendy można było dowolnie dociąć w razie jakiś niezgodności z projektem była to nasza furtka bezpieczeństwa, wieć po bokach i od góry będą wstawione białe listwy, ale mi się wizualnie to podoba więc ok.

Uważam że słusznie zarządałaś poprawy, bo taka 3cm szpara niczemu nie służy( zbiera tylko kurz,a dodatkowo napewno nie zdobi....

Mogą podnieść moze całą zabudowę na poziomie cokoła zwiększajac go np ze standardowych 10cm na 13 i będzie po kłopocie ;)

Później wpadnę do Twojego dzinnika i zobacze co i jak ;)

Pozdrawiam!!!

Ja mam tylko album dla Vipów, tak z lenistwa bo tylko stawiam zdjecia bez opisow. Zaraz dodam Cie do znajomych. Bedziesz mogla zajrzec.

Małż oszalał na punkcie tych szarych płyteczek i nawet cena go nie odstraszyła :o Co faktura potrafi zrobić z facetem ;) A teraz biegnę obejrzeć ostatnie foty :D :hug:

Ciesze się ,ze [płytki się podobają, na żywo są jeszcze piękniejsze, ja je uwielbiam więc polecam!!!! :yes:

Nowe fotki wstawiłam dopiero teraz ;)

Pozdrawiam!!!

monia napewno z ogrodem będzie wszystko oki ;) :yes:

Mam nadzieję,że pogoda szybko pozwoli działać panom z ogrodem... marze o trawie a na nią będę musiała długo poczekać.... ;)

joanko, lucka6, Kamila, admete

Dzieki wielkie za kciuki, będą potrzebne :hug:

Sylwia z przyjemnoscią obejrzę :yes: :)

Karola ja wiedziałam ze Ty szybka jestes ale dopiero teraz do mnie dotarło ze Ty JYŻ W TYM MIESIĄCU BĘDZIESZ PRZEPROWADZONA :jawdrop:

Powinnaś dostać tytuł inwestora pędziwiatra :D Nie dość że w expresowym tempie to wszystko tak super przemyślane i ładnie wykonane -tylko pozazdrościć :yes:

Nie wiem czym się zajmujesz "normalnie" ale minęłaś sie z powołaniem -założ firme budowlaną:p