Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Dziewczyny, dzięki wielkie!!![/B]

Wróciliśmy wypoczęci, akumularki podładowane :)

Arctica Julcia na braciszka będzie musiała (mam nadzije ;) ) poczekać kilka latek najlepiej ze 4-5 , narazie jedno urocze, małe ziółko mi wystarczy :p

Pozdrawiam serdecznie!!!

Cześć Martusia :)

Wróciłam , rozpakowałam się i foteczki już wczoraj wrzuciłam, ale wiesz jak jest te etapy dla oglądających nie są ciekawe... jak przyjdzie czas na wnętrza to będzie ciekawiej, więcej dylematów, wyborów i konieczna będzie pomoc! ;) Buziaki :***

czesc z powrotem :)

fajnie ze wypoczeliscie, zazdroszcze bardzo bo ja w pracy mam ostatnio takie urwanie glowy ze nawet na dzialce nie bywam...

super budowa sie posuwa do przodu, choc pamietam ze mi ten etap tez sie dluzyl i czekalam az sciany zaczna konkretnie rosnac :)

Ja mam tylko taka uwage do bialych plytek, ze takie jasne na podlodze sie strasznie szybko brudza....:( choc wygladaja bardzo ladnie...

Hej Karolcia - zamówiłam pogodę - jak obiecałam :-) i widzę ze u Was mury rosną jak się patrzy

BRAWO

Co do płyteczek które wkleiłaś extra!!!! - jeśli znasz nazwę podaj mi tych białych z wzorem - szukam takich tylko ciemnych może są w kolekcji

a wpisałam aparci i nic mi się nie wyświetla :-(

Buziaki

Cześć Dziewczyny, dzięki wielkie!!![/B]

Wróciliśmy wypoczęci, akumularki podładowane :)

Arctica Julcia na braciszka będzie musiała (mam nadzije ;) ) poczekać kilka latek najlepiej ze 4-5 , narazie jedno urocze, małe ziółko mi wystarczy :p

Pozdrawiam serdecznie!!!

Cześć Karolinka:D

Czytam tak o tym braciszku dla Julci i ... jakbym czytała o sobie...moja córka za miesiąc skończy 4 latka,a jakoś ciąaąaaągle odkładam myśl o siostrzyczce czy braciszku ;) To najpierw było kupno mieszkania, po 2 latach wymyśliliśmy budowę , ok -wybudowany - teraz trzeba wykańczać -wprowadzić się,trochę odetchnąć,pomieszkać... ehhh zawsze znajdzie się jakichś powód do odkładania...A lata lecą :/

Cześć Karola!

Jestem! :D

Chwilę człowieka na FM nie ma a TA już dom stawia!;)

Szczerze-to wiedziałam,że będziecie pędzić :)I pewnie wielkanoc już w nowym domku będzie ;).Może nawet się spotkamy w kościele przy święceniu jajek :D.Bo nie wiem czy wiesz,że tą samą parafię będziemy miały :D

Mam do Ciebie prośbę.Poszukuję kogoś kto zrobi nam ogrodzenie.Słupy mają być w kolorze elewacji i chyba w starym domu mieliście takie ogrodzenie.Czy możesz podać namiary na "wykonafcóf"?A może pamiętasz cenę waszego wylania słupów i podmurówki? :)Ale Wy chyba dłuższą działkę mieliscie....

Buziaki do Julki od cioci:D

I do miłego (mam nadzieję) zobaczenia :)

czesc z powrotem :)

fajnie ze wypoczeliscie, zazdroszcze bardzo bo ja w pracy mam ostatnio takie urwanie glowy ze nawet na dzialce nie bywam...

super budowa sie posuwa do przodu, choc pamietam ze mi ten etap tez sie dluzyl i czekalam az sciany zaczna konkretnie rosnac :)

Ja mam tylko taka uwage do bialych plytek, ze takie jasne na podlodze sie strasznie szybko brudza....:( choc wygladaja bardzo ladnie...

Cześć lucka6 :)

Oj powiem Ci,że dłuuuży mi się ten etap strasznie!!! Od piatku mury ruszają więc mam nadziję,że to wszytsko troszkę przyśpieszy ;)

Wiem,że białe płyteczki średnio są praktyczne ale jakoś nie mam poomysłu na inną podłogę do tych płytek, chyba ,że szara... albo a'la drewno.... chociaż drewno chyba nie koniecznie.... a może zupełnie inne płytki, jeszcze jest chwilka na wybór ;)

Pozdrawiam serdecznie!!!

Hej Karolcia - zamówiłam pogodę - jak obiecałam :-) i widzę ze u Was mury rosną jak się patrzy

BRAWO

Co do płyteczek które wkleiłaś extra!!!! - jeśli znasz nazwę podaj mi tych białych z wzorem - szukam takich tylko ciemnych może są w kolekcji

a wpisałam aparci i nic mi się nie wyświetla :-(

Buziaki

Saluś jak Ci tak dobrez to zamawianie wychodzi, to ja jeszcze poproszę przynajmniej tak do końca października a najlepiej do połowy listopada ;) :hug:

Nazwę płytek i jakiś link wysłałam Ci juz wcześniej na priv, dostaś?

Buziaki:***

Iza wiem,że tak bywa często ale po pierwsze narazie nawet przez myśl nie przechodzi mi kolejna ciąża, a po drugie ja chce się nacieszyć Julcią, poświęcić jej tych kilka pierwszych lat, złapać chociaż mały oddech po ciężkiej zagrożonej i przeleżanej ciązy. Teraz Juleczka jest najbardziej pogodym dzieckiem jakie znam, ale jest też mega absorbująca.... Myślę ,ze niunia na tym nie straci a dla mnie przerwa jest niezbędna! ;) :)

Buziaki:*

cześć Lady :)

Kochana jakie pedzicie ? My dopiero z ziemi się wygrzebaliśmy ;) Szkoda,że tym razem jeszcze nie będziemy jajek święcić ale na wakacyjnego grila już zapraszam ;)

Wszytskie info dotyczące ogrodzenia wysałam Ci na priva, mam nadzieję ,że dostałaś.

Kochana no pewnie,że się spotkamy! Daleko nie mamy , z czasem ciut gorzej ale damy radę prawda? :)

Hej Karolcia

Dziękuję za info w spr płytek - są śliczne :-)

Co do Twojej budowy- podoba mi się że macie taki porządek :yes:

- u mnie taki ogólny nieład się wdał - ale jak się od początku pilnuje ekipy to potem nie ma problemu "czyj"bałagan

Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy murów :popcorn:

Pogoda zamówiona ale ciii żeby nie zapeszyć :-)

Piękny chudziak :) i co za wspaniała ekipa, nie narzekali na ubijanie... jak czytam niektóre dzienniki i opisy robienia podłogi na gruncie... fajnie trafiliście.

A z szambem u nas jest identycznie, trzeba zrobić bo kanalizacja będzie, ale za jakiś czas, nie wiadomo nawet dokładnie kiedy. Na szczęście jesteśmy w 2 linii zabudowy więc podpinać się nie musimy. Obowiązkowe podpięcie jest dla tych z pierwszej linii, ja myślę, że jak już zrobimy szambo to przez kilka lat niech będzie (w końcu swoje kosztuje) a przyłącz do kanalizy też jest na koszt własny... więc zaczekamy aż się ktoś jeszcze będzie budował i zrobimy zrzutkę ;)

A nie wiesz, jak jest z tym u Was? Czy jest jakiś obowiązek podpięcia się jak tylko zrobią i czy doprowadzą Wam do działki na koszt gminy?

Jesteście niesamowici !!!! : - uwielbiam Was:-):rotfl:

Nie brakuje Wam odwagi - tylko to pakowanie trochę uciążliwe....

My po cichu też kombinujemy i nie mówię nie kolejnej budowie mimo, że ta nie jest jeszcze skończona ...

Miło że ktoś też ma takie szalone pomysły - moja rodzina podejrzewa że mam coś z głową :-) hahahah

Całusy Trzymajcie się i spokojnej przeprowadzki

Saly

Saly ja też cieszę się czytając takie dzienniki, a jest ich niewiele, więc też podziwiam.

Ostatnio sąsiadka mi tłumaczyła, że jak już wybudujemy to za nic w świecie nie będziemy się nigdzie przeprowadzać i budować od nowa. Hmm ;) miałam jej ochotę pokazać ten dziennik :p