Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

Dziewczyny baaardzo Wam dziękuję :hug:

Kochane jesteście!!! Ale nasz dom z zewnątrz ma jeszcze dużo braków, o terenie wokół niewspominająć ,więc już niedługo wielka akcja... ogród ( o ile tak możńa nazwać mają 10 arową działkę ... minus powierzchnia którą zajmuje dom ;) ) i teren wokół ;)

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Karola - PIĘKNIE !!!!!!!!!!!!!!!

Czy mnie sie wydaje czy Wy palnujecie markize nad taras ?? Ktoś w swoim dzienniku o tym pisał i dzis jak zobaczyłam Twój mało zadaszony to mnie oświeciło tylko nie wiem czy słusznie ;) Do czego będziecie ja mocować?? U nas też jest w planach..... U nas były kłótnie bo M chciał więcej zadaszyc taras a ja się bałam że mi zacieni saloon i nie pozwoliłam :wiggle: Ale kompromisem ma byc własnie markiza .... i stad moje pytanie :)

Tak Pinacoladka u nas będzie markiza :yes:

Będzie montowana do ściany pomiędzy wnęką tarasową a duuużym oknem a z drugiej strony do filra. tak dosłownie tuż pod stałym zadaszeniem.

Wszystko mamy pod nią podprowadzone i "pstryczek" do rozwijania i zwijanie też już zamontowany w salonie ;)

Nasza markiza ma mieć 410 cm szerokości na 310-350cm długości. Bo nasze stałe zadaszenie zakrywa niecałe 3metry :sick:

Ja chciałam odrazu wieksze zadaszenie ale technicznie niedało sie przedłuzyć dachu, tak by miało to ręce i nogi ;)

Pozdrawiam!!!

Chyba sie jeszcze nie wypowiadałam, ale kolor struktury na domku i płocie super, wiesz ja uwielbiam śmietankowy kolor na elewacji, wiec to akurat pod mój gust, teraz tylko marmolit i dom skończony :)

Ciekawe jaki kolor marmolitu weżmiecie, bo my wymienialismy kolor, bo jak zaczelismy robic to misie przestał podobać :(

Teraz jest ok :)

Pamietam, ze zajzalam do waszego dziennika na samym poczatku, potem juz chyba nie, (ja raczej w galerii buszuje), no i pare dni temu "cos" mnie tknelo zeby zobaczyc co sie u Was dzieje - i po prostu zatkalo mnie - jest pieknie :jawdrop::jawdrop::jawdrop: !!!

Ta przestrzen, kolory...

Macie fantastyczny dom !!!

A dzis witam sie, i z prozba przychodze - czy moge skopiowac ...zdjecie slupkow przy bramie wjazdowej ?

Mam wrazenie ze cos takiego bedzie nam pasowac, (jak zaczniemy sie budowac w koncu).

Pozdrawiam

Ewa

Karolinko dopiero dziś zajrzałam - dobrze że zdążyłam na zdjęcia :o

Domek w dzień prezentuje się jeszcze lepiej REWELACYJNIE aż mi trochę żal się zrobiło że ja w zupełnie innym stylu domek będę mieć wykończony

Widzę że już urzędujecie na tarasiku , jeszcze ogród i kawka http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/coffee/smileys-coffee-826223.gif i nic więcej do szczęścia Ci nie będzie potrzebne :)

Karola - tak przypadkiem weszłam dzisiaj na forum i jestem w szoku - budowaliście tak krótko, a Twój dom prezentuje się przepięknie! Wygląda naprawdę rewelacyjnie. Zdradź proszę co to za tynk/kolor elewacji - my właśnie jesteśmy na tym etepie, a u Ciebie kolor prezentuje się idealnie, taki właśnie chcielibyśmy mieć! A musimy jutro wybrać ;P Zachwyciłaś mnie swoim domkiem, tak krótko po przeprowadzce, a jest już tak domowo! Gratuluję tak udanej budowy, wyobrażam sobie jaką satysfakcję czujecie po tych wszystkich budowlanych stresach:) Pozdrawiam serdecznie:)

fulek witaj :)

Dziękuję baardzo mi miło!

Pozdrawiam serdecznie!

ivy17

Tynk na ogrodzeniu i na domu jest taki sam :yes:

Natomiast pilastry na domu są pociągnięte o ton ciemniejszym odcieniem, a naogrodzeniu są takie same jak reszta.

Tynk kupował nasz wykonawca, pokazał mi wzorniki i ja wybierałam kolor, przyznam,ze nie wiem o tym tynku nic poza tym,ze jest silikonowy ale oczywiście to nie problem ustalić :no: Będę sie z nim widzxiała na dniach to dam znać :yes:

Emiranda, dzięki ;)

Kolorek to taka włąśnie złamana biel ale chyba nawet ciut jasniejszy jest niż śmietanka ...

Marmolit ciężko mi było dobrać :(

W końcu stneło na jasnym szarym... z takimi jasnymi drobinkami . zobaczymy jak to wyjdzie ;)

Pozdrawiam serdecznie!

E&co

Witam serdecznie :)

Baaardzo mi miło :hug:

Oczywiście kopiuj sobie do woli ;)

Pozdrawiam serdecznie!!!

admete kochanan Ty nawet jak na takie zdjęcia nie zdążysz mozesz zawsze dostać je na priv ;)

Dziękuję Ci baardzo za takie miłe słowe :hug:

Twój dom będzie boski wiec napewno nie masz najmniejszego powodu do żałowania czegokolwiek ;)

Buziaki :***

Edytowane przez Karolina i Artur :P

Hej praha :)

Dzięki ogromne :hug:

Kochana ja nie znam firmy która robi ten tynk :sick:

Mój wykonawca wybierał... i ja przez kilka dni nie mam z nim kontaktu ale jak tylko go złapie dowiem sie dokładnie :yes:

Wiem ,ze jest to tynk silikonowy kolor to według wzornika który dostałam to biel, ale w rzeczywistosci jest to taka złamana biel pomiędzy białym a kolorem śmietankowym, jest jaśniejszy od tego który mieliśmy w beniu ...

kijanka9 witaj :)

Kolor za kominkiem i kolor w części korytarza to ten sam :yes: w holu/ korytarzu poza tym kolorem występuje tylko biel :yes: Cały salon jest biały, jedynie ściana za kominkiem ma ten jasny szary odcień , no i oczywiście jest też grafit na ścianie telewizyjnej ;)

Kilka stron wcześniej podawałam dokładne namiary na ten kolorek :)

Edytowane przez Karolina i Artur :P

Witaj Kochana :hug:

Powtórzę po Dziewczynach SUUUPER z zewnątrz bardzo bardzo fajnie wyszło

kolor tynku idealny

Karolcia mam pytanie (tak z ciekawości zwykłej) ile metrów ma Wasz dom???

Z zew wygląda na średnio-duży

Natomiast środek OGROMNY .

Pozdrawiam saly