Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

Saluś, o nas też tak wszyscy myślą:lol2:

Czasami jak umawiamy sie ze znajomymi na wieczór u nas to pytają jaki adres, bo pewności nie mają ;)

Ale co tam, dobrze nam z tym, najważniejsze ,że oboje mamy identyczne podejście do naszyh wariactw i wzajemnie wspieramy się w osiąganiu nowych celów :)

A Ty kochana mam nadzieję ,że się nie przejmujesz gadaniem innych ? ;)

To też nie jest nasz ostatni dom, to pewne, chociażby dlatego ,że na "stare lata" zdecyujemy się na jakąś parterówkę;)

Ale ja nigdy już nie powiem "nigdy więcej budowy" bo ja to lubię!

Teraz emocjonalnie potrzebujemy stabilizacji przynajmniej na kilka ładnych lat, ale co będzie kiedyś.... ??? za kilka , kilkanaście lat... już jestem ciekawa :p :rolleyes::cool:

Mam nadzieję,że kiedyś będziemy miały szansę poznania się w realu, myslę,że znalazło by się kilka wspólnych tematów do rozmów ;)

A ta nasza przeprowadzka wyskoczyła nagle, w ciągu kilku dni, decyzja podjęta, wszystko załatwione a ja właśnie jestem w połowie pakowania... plusem częstych przeprowadzek jest to ,że w miarę na bieżąco człowiek pozbywa się z domu zbędnych przedmiotów, którymi bardzo sie obrasta... ;)

Buziaki ogromne :***

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Blekitna witaj :)

No ja w ciągu 3 lat przeprowadzałam się 4 razy, ta przeprowadzka jest piąta a czeka nas jeszcze ta najprzyjemniejsza przeprowadzka do nowego domku ;) mam nadziję,że będzie ostatnią ( przynajmniej na kilka lat ) ;)

Pozdrawiam serdecznie!!!!

Princesa kochana Ty się nie wygłupiaj tylko już zaczynaj myśleć o kolejnej inwestycji, zapewniam to uzależnia!!! :p :D

Jeżeli chodzi o kwestię szamba, to z tego co wiem po wykonaniu kanalizacji trzeba się w nią odrazu wpiąć, u nas to napewno będzie bezkosztowo, ponieważ już teraz rura wyprowadzona jest poza ogrodzenie, czyli na teren należący do miasta.

Pozdrawiam serdecznie i jak tylko ogarnę się z przeprowadzką wpadam do Twojego dziennika!!! teraz zerknełam tylko na szybcikutko i muszę tam wrócić ! ;)

Myślę, myślę ;) i to intensywnie, mój ulubiony projekt (parterowy) nie spełnia niestety wymagań na naszą działkę ze skarpą no i jest nieco za mały jeżeli rodzinka się kiedyś powiększy ;) więc trzymam go w pamięmięci i liczę na to, że jak kiedyś odchowamy potomstwo i wygonimy z domu, to weźmiemy się za realizację czegoś nowego :)

No to fajnie macie z tym szambem, uroki działki przy gminnym terenie :)

Miłej przeprowadzki :)

tez podziwiam! i chec do przeprowadzki i szybkosc z jaka to robicie - pelne mistrzostwo :)

na budowie tez duzy postep, jak Wy to robicie, ze w kazdej dziedzinie osiagacie zawrotne tempo ? ;)

ja jak nawet patrze i dogladam via net Waszej budowy juz sie zastanawiam kiedy i gdzie nastepna oraz jaki projekt :lol:

powodzenia!

hej dziewczyny i chłopaki (jeśli tacy tu są)!!! link do Benka : jesli któras ma ochotę zapraszam do oglądania: BENEDYKT II - wszelkie opinie mile widziane?

Karolina mury się pną :) , z kominkiem Ci nie pomogę bo sama mam zamontowane tak wysoko tą rurę, ale ja narazie rezygnuje z kominka, wię nie mam w tej sprawie zielonego pojecia...

Karolina prosze zdradz mi jak Ty na wszystko znajdujesz czas? jesteś jak błyskawica tu budowa, przeprowadzka, mała na noc do mamy, a rano już ściany pomalowane.... ??? normalnie podziwiam Cię!!! Zdradz mi jakąś recepnę na ta błyskawiczność????

Edytowane przez blekitna

Karolcia

Miałam w życiu w sumie 3 kominki - a teraz także będę miała 2 - w salonie i w sypialni

Wysokość zrobienia dziury na wys 180 cm jest uwarunkowana kilkoma spr

Po pierwsze dobrym ciągiem a co za tym idzie ekonomicznym spalaniem, po drugie nie będzie dym Ci się cofał do salonu

Obniżanie tej wys jest ryzykowne

Natomiast nie rozumiem do końca w czym Ci to przeszkadza???

Ja także będe miała kominek panoramiczny 100 cm front , ustawiony dość nisko - natomiast rura łącząca wkłąd ze ścianą będzie zabudowana obudową kominka i w zasadzie totalnie nie ma znaczenia- z pkt widzenia estetyki na jakiej wys będzie

Chyba że nie zakumałam , że chodzi o jakiś konstrukcyjny problem.....

POzdrawiam cieplutko ( i nadal bez deszczu ) :-)

Saly

karolinka strzelam focha:P jak mogłaś się przeprowadzić:p, miło było przejeżdżając codziennie do swojego domu popatrzeć w twoje okna, czy się świeci światło?, czy jesteście w domku? w jakiś nawyk mi juz to weszło:rolleyes:

Mam nadzieję że za daleko nie wybyłaś?

Pomysły łazienkowe bardzo mi się podobają. Łazienka w bieli super, zresztą te płyteczki bardzo fajne, mam podobne białe w esy floresy w czarno-białej łazience. Łazienka czarna, ciut srebra w stylu glamour plus kryształowe oświetlenie musi być cudna.

Zapowiada się bombastycznie, a pędzicie jak błyskawice, znaczy się niedługo będą efekty. Nie mogę się doczekać:)

ps. A mi się dzisiaj w końcu zaczęło robić ogrodzenie.

Cześć kochane !!!! :)

lucka6 przeprowadzka do nowego domu to będzie sama przyjemność, w końcu to zawsze wyczekane piękne miejsce :)

Buziaki :***

P.S lece zobaczyć co tam u ciebie :)

Izuś... zdecydowanie będziesz miała spokojną starość ;) ... ale może siekniesz kolejną parterówkę i dodatkowo będzie ekscytująco ?! :p :D pozdrawiam serdecznie!!!

kjuta

Dzięki wielkie, ale to oczywiście nie do końca tak ;)

Jakś leci to do przodu, bo my to mamy chyba jakieś motorki w tyłkach i lubimy działeć... może to jakieś ADHD :rolleyes: ;)

A tak na poważnie dużo bardziej spokojna bym była gdyby teraz była wiosna, lato a tak jesień czuć w powietrzu a my jesteśmy w .... no wiadomo, cała budowa przed nami, musimy w tym roku przykryć dom, wstawić okna, poprowadzić instalacje, chcemy też docieplić z zewnątrz, a tu wszystko zależy od pogody... niecierpię takiej niemocy..... a codziennym najważniejszym punktem wieczoru oglądanie prognozy pogody i jedna myśl.... "oby nie padało! "

Kurcze... gdyby tak mieć bardziej południowy klimat w naszym kraju i tak sobie działać non stop, nie ,martwiąc się o śniegi i mrozy.... rozmarzyłam sie ..... hehe :D

Pozdrawiam serdecznie!!!

blekitna kochana recepty brak... no chyba,że tak jak pisałam wyżej... może to takie nasze życiowe ADHD :p ;)

ja zwyczajnie uwielbiam działać, bo te działania zawsze do czegoś prowadzą, a im szybciej sie do tego dojdzie, tym szybciej można się tym cieszyć a to mimo wszytko jest najprzyjemniejsze!!!! :D Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz pytam gdzie Twój dzienniczek??? no gdzie??? prosze zakładac szybciutko! :)

Saluś :)

Dzięki za wyjaśnienia kochana, tym samym postanowione otwór zostanie zrobiony na wysokości 180 cm :)

Mi z tą wysokością chodzi o to ,że nad salonem mamy pustkę tym samym ściana na której będzie kominek ma w najwyższej części prawie 8 metrów, w niższej ok 4-5m (sama nie wiem jak to dokładnie wyjdzie ;)) i u nas tym samym zabudowa z karton gipsu nie bedzie do sufitu chciałam taką obudowę kominka na wys 150- 160 cm ale obudowa musi zakryć rurę i tym samym będzie musiała mieć minimum 180-190 cm wysokości.... może wymyśle jakąś inną obudowę kominka, niż planowała... zobaczymy ... mam nadzieję Saluś,że teraz lepiej to wytłumaczyalm, jakoś słabo mi to idzie ;)

Buziaki :***

Hej Marusia :)

przeprowadziłam się kilkadziesiąt metrów dalej, do wiśniowego sadu więc rzut beretem :p

Już nie mogę sie doczekać domu z dachem.... niby wszystko idzie do przodu, ale jakoś mi się dłuuuuuży .... :(

ja chce szybciej, szybciej, szybciej!!!!! Chwal sie szybko ogrodzeniem :)

jeszcze szybciej ? ;P

gonisz w pietke :-D

Przy budowie domu chyba tak to już jest, marzysz o jakimś etapie a kiedy tylko go osiągniesz, chcesz więcej i szybciej.... chęć zamieszkania w nowym wymarzonym dla każdego inwestora domu jest oooooggggrrrooommmmna!!! (są oczywiście wyjątki ;) chyba ,że tylko ja jestem taka napalona ;) :p)

Pozdrawiam serdecznie!!!