Karolina i Artur P 16.09.2011 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Saluś, o nas też tak wszyscy myślą Czasami jak umawiamy sie ze znajomymi na wieczór u nas to pytają jaki adres, bo pewności nie mają Ale co tam, dobrze nam z tym, najważniejsze ,że oboje mamy identyczne podejście do naszyh wariactw i wzajemnie wspieramy się w osiąganiu nowych celów A Ty kochana mam nadzieję ,że się nie przejmujesz gadaniem innych ? To też nie jest nasz ostatni dom, to pewne, chociażby dlatego ,że na "stare lata" zdecyujemy się na jakąś parterówkę Ale ja nigdy już nie powiem "nigdy więcej budowy" bo ja to lubię! Teraz emocjonalnie potrzebujemy stabilizacji przynajmniej na kilka ładnych lat, ale co będzie kiedyś.... ??? za kilka , kilkanaście lat... już jestem ciekawa Mam nadzieję,że kiedyś będziemy miały szansę poznania się w realu, myslę,że znalazło by się kilka wspólnych tematów do rozmów A ta nasza przeprowadzka wyskoczyła nagle, w ciągu kilku dni, decyzja podjęta, wszystko załatwione a ja właśnie jestem w połowie pakowania... plusem częstych przeprowadzek jest to ,że w miarę na bieżąco człowiek pozbywa się z domu zbędnych przedmiotów, którymi bardzo sie obrasta... Buziaki ogromne :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 16.09.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Genialni jesteście, założę Wasz fanklub Parterówka na starość, popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 16.09.2011 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Blekitna witaj No ja w ciągu 3 lat przeprowadzałam się 4 razy, ta przeprowadzka jest piąta a czeka nas jeszcze ta najprzyjemniejsza przeprowadzka do nowego domku mam nadziję,że będzie ostatnią ( przynajmniej na kilka lat ) Pozdrawiam serdecznie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 16.09.2011 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Princesa kochana Ty się nie wygłupiaj tylko już zaczynaj myśleć o kolejnej inwestycji, zapewniam to uzależnia!!! Jeżeli chodzi o kwestię szamba, to z tego co wiem po wykonaniu kanalizacji trzeba się w nią odrazu wpiąć, u nas to napewno będzie bezkosztowo, ponieważ już teraz rura wyprowadzona jest poza ogrodzenie, czyli na teren należący do miasta. Pozdrawiam serdecznie i jak tylko ogarnę się z przeprowadzką wpadam do Twojego dziennika!!! teraz zerknełam tylko na szybcikutko i muszę tam wrócić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 16.09.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Myślę, myślę i to intensywnie, mój ulubiony projekt (parterowy) nie spełnia niestety wymagań na naszą działkę ze skarpą no i jest nieco za mały jeżeli rodzinka się kiedyś powiększy więc trzymam go w pamięmięci i liczę na to, że jak kiedyś odchowamy potomstwo i wygonimy z domu, to weźmiemy się za realizację czegoś nowego No to fajnie macie z tym szambem, uroki działki przy gminnym terenie Miłej przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 16.09.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Hej Karolcia Widać,ten mój pomysł na wybudowanie parterówki dobrym posunięciem był,bo przynajmniej będę miała spokojną starość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 19.09.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Hejo! Karola jak będziesz już miała chwilkę to wpadnij na forum o Benedykcie II, zamieściłam tam kilka fotek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 19.09.2011 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Już lece Belkitna ja też właśnie wrzuciłąm foteczki :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 19.09.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 tez dolaczam do fanklubu boscy jestescie z tymi przeprowadzkami, ja osobiscie nie lubie sie przeprowadzac, a teraz przy dwojce dzieci mamy tyle rzeczy ze ciezko mi sobie wyobrazic przeniesienie choc czekam jak na zbawienie na wiecej miejsca na zabawki w naszym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 20.09.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Hejo! Karola jak będziesz już miała chwilkę to wpadnij na forum o Benedykcie II, zamieściłam tam kilka fotek pozdrawiam Podeślij linka do Waszego Benka,chętnie pooglądam Odnalazłam,oglądnęłam i jest pięknie !CUDOWNA ALTAAAANA !!!! Edytowane 20 Września 2011 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 20.09.2011 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 tez podziwiam! i chec do przeprowadzki i szybkosc z jaka to robicie - pelne mistrzostwo na budowie tez duzy postep, jak Wy to robicie, ze w kazdej dziedzinie osiagacie zawrotne tempo ? ja jak nawet patrze i dogladam via net Waszej budowy juz sie zastanawiam kiedy i gdzie nastepna oraz jaki projekt powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 20.09.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Jakiś pech mnie prześladuję w twoim wątku Karolcia, tyle się opisałam i mi się skasowało:bash:Zaraz spróbuję to streścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 20.09.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) hej dziewczyny i chłopaki (jeśli tacy tu są)!!! link do Benka : jesli któras ma ochotę zapraszam do oglądania: BENEDYKT II - wszelkie opinie mile widziane? Karolina mury się pną , z kominkiem Ci nie pomogę bo sama mam zamontowane tak wysoko tą rurę, ale ja narazie rezygnuje z kominka, wię nie mam w tej sprawie zielonego pojecia... Karolina prosze zdradz mi jak Ty na wszystko znajdujesz czas? jesteś jak błyskawica tu budowa, przeprowadzka, mała na noc do mamy, a rano już ściany pomalowane.... ??? normalnie podziwiam Cię!!! Zdradz mi jakąś recepnę na ta błyskawiczność???? Edytowane 20 Września 2011 przez blekitna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 20.09.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Karolcia Miałam w życiu w sumie 3 kominki - a teraz także będę miała 2 - w salonie i w sypialni Wysokość zrobienia dziury na wys 180 cm jest uwarunkowana kilkoma spr Po pierwsze dobrym ciągiem a co za tym idzie ekonomicznym spalaniem, po drugie nie będzie dym Ci się cofał do salonu Obniżanie tej wys jest ryzykowne Natomiast nie rozumiem do końca w czym Ci to przeszkadza??? Ja także będe miała kominek panoramiczny 100 cm front , ustawiony dość nisko - natomiast rura łącząca wkłąd ze ścianą będzie zabudowana obudową kominka i w zasadzie totalnie nie ma znaczenia- z pkt widzenia estetyki na jakiej wys będzie Chyba że nie zakumałam , że chodzi o jakiś konstrukcyjny problem..... POzdrawiam cieplutko ( i nadal bez deszczu ) Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 20.09.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 karolinka strzelam focha:P jak mogłaś się przeprowadzić, miło było przejeżdżając codziennie do swojego domu popatrzeć w twoje okna, czy się świeci światło?, czy jesteście w domku? w jakiś nawyk mi juz to weszło:rolleyes: Mam nadzieję że za daleko nie wybyłaś? Pomysły łazienkowe bardzo mi się podobają. Łazienka w bieli super, zresztą te płyteczki bardzo fajne, mam podobne białe w esy floresy w czarno-białej łazience. Łazienka czarna, ciut srebra w stylu glamour plus kryształowe oświetlenie musi być cudna. Zapowiada się bombastycznie, a pędzicie jak błyskawice, znaczy się niedługo będą efekty. Nie mogę się doczekać ps. A mi się dzisiaj w końcu zaczęło robić ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 20.09.2011 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Cześć kochane !!!! lucka6 przeprowadzka do nowego domu to będzie sama przyjemność, w końcu to zawsze wyczekane piękne miejsce Buziaki :*** P.S lece zobaczyć co tam u ciebie Izuś... zdecydowanie będziesz miała spokojną starość ... ale może siekniesz kolejną parterówkę i dodatkowo będzie ekscytująco ?! pozdrawiam serdecznie!!! kjuta Dzięki wielkie, ale to oczywiście nie do końca tak Jakś leci to do przodu, bo my to mamy chyba jakieś motorki w tyłkach i lubimy działeć... może to jakieś ADHD A tak na poważnie dużo bardziej spokojna bym była gdyby teraz była wiosna, lato a tak jesień czuć w powietrzu a my jesteśmy w .... no wiadomo, cała budowa przed nami, musimy w tym roku przykryć dom, wstawić okna, poprowadzić instalacje, chcemy też docieplić z zewnątrz, a tu wszystko zależy od pogody... niecierpię takiej niemocy..... a codziennym najważniejszym punktem wieczoru oglądanie prognozy pogody i jedna myśl.... "oby nie padało! " Kurcze... gdyby tak mieć bardziej południowy klimat w naszym kraju i tak sobie działać non stop, nie ,martwiąc się o śniegi i mrozy.... rozmarzyłam sie ..... hehe Pozdrawiam serdecznie!!! blekitna kochana recepty brak... no chyba,że tak jak pisałam wyżej... może to takie nasze życiowe ADHD ja zwyczajnie uwielbiam działać, bo te działania zawsze do czegoś prowadzą, a im szybciej sie do tego dojdzie, tym szybciej można się tym cieszyć a to mimo wszytko jest najprzyjemniejsze!!!! Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz pytam gdzie Twój dzienniczek??? no gdzie??? prosze zakładac szybciutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 20.09.2011 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Saluś Dzięki za wyjaśnienia kochana, tym samym postanowione otwór zostanie zrobiony na wysokości 180 cm Mi z tą wysokością chodzi o to ,że nad salonem mamy pustkę tym samym ściana na której będzie kominek ma w najwyższej części prawie 8 metrów, w niższej ok 4-5m (sama nie wiem jak to dokładnie wyjdzie ) i u nas tym samym zabudowa z karton gipsu nie bedzie do sufitu chciałam taką obudowę kominka na wys 150- 160 cm ale obudowa musi zakryć rurę i tym samym będzie musiała mieć minimum 180-190 cm wysokości.... może wymyśle jakąś inną obudowę kominka, niż planowała... zobaczymy ... mam nadzieję Saluś,że teraz lepiej to wytłumaczyalm, jakoś słabo mi to idzie Buziaki :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 20.09.2011 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Hej Marusia przeprowadziłam się kilkadziesiąt metrów dalej, do wiśniowego sadu więc rzut beretem Już nie mogę sie doczekać domu z dachem.... niby wszystko idzie do przodu, ale jakoś mi się dłuuuuuży .... ja chce szybciej, szybciej, szybciej!!!!! Chwal sie szybko ogrodzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 21.09.2011 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 jeszcze szybciej ? ;P gonisz w pietke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 21.09.2011 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 jeszcze szybciej ? ;P gonisz w pietke Przy budowie domu chyba tak to już jest, marzysz o jakimś etapie a kiedy tylko go osiągniesz, chcesz więcej i szybciej.... chęć zamieszkania w nowym wymarzonym dla każdego inwestora domu jest oooooggggrrrooommmmna!!! (są oczywiście wyjątki chyba ,że tylko ja jestem taka napalona ) Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts