Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

Dzięki za odp., chyba zrobimy tynk taki jak ma MarJel, Twój jest bardzo podobny, ale jeszcze mniej żółty, po prostu idealny, masz oko do kolorów! A po donice też się chętnie wybiorę do OBI :)

Muszę tu częściej zaglądać bo naprawdę można się zainspirować:)

A jeśli szukasz rzeczy do pokoju córeczki, to zajrzyj koniecznie na tą stronę:

http://sarenka.eu/dodatki/haba-hustawka-pirat-516.html (wkleiłam akurat linka do huśtawki, która mi się podoba, ale mają też piękne dywany, pufy itd.)

A tak w ogóle to moja mała ma fototapetę z tej samej firmy co Twoja i też wygląda super :)

A w waszej sypialni bardzo podoba mi się łóżko, w ogóle jest taka przytulna i nastrojowa - naprawdę pięknie masz urządzony domek!

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

praha

Dzięki kochana za tyle miłych słó :)

w dzienniku wrzuciłam zdjęcie dwóch wiaderek po tynku, już wiem na 100% ze to czerwone to nasza elewacja :yes:

MarJel ma ten sam tynk co ja w beniu, teraz mamy własnie jaśniejszy ;)

Dzięi za linka dpo stronki fajne mają tam rzeczy :yes: :)

Buźka!

Karolcia, to pewnie już było, więc z góry przepraszam... Napisz proszę, gdzie można nabyć taki cudowny alfabet? :)

Barierka zabezpieczająca świetnie wkomponowana!!! Pięknie!!! Cały czas oglądam zdjęcia domu i jestem pod ogromnym wrażeniem :)

Karola, pięknie jest:jawdrop:wszystko przemyślane, stonowane, nowocześnie i ciepło zarazem :eek: Kocham Julici pokój, pomysł z tapetą zarąbisty. Czy w łazience przy kibelku i umywalce jest pomalowana ściana? Jak to się sprawuje?

Kolory ścian w domku podobne do moich mi się wydają? korzystałaś z moich numerków?

Tynk na moim beniu jest zupełnie inny niż na twoim beniu był, u mnie jest czysta śmietana, a twój był bardziej rozbielony, ten jest jeszcze bielszy?

Powiem Ci że do twojego domku bym się wprowadziła od dziś jest urządzony w moim stylu. Teoretycznie powinnam lubić waszego starego benia, ale teraz muszę ci przyznać, że też go nie czułam i dobrze że do dwóch razy sztuka :lol2: bo teraz jest idealnie!

Witam Karolciu :) Obejżałam ostatnie zdjęcia i po prostu oniemiałam z zachwytu. Jest pieknie!! Masz super pomysły, które potrafisz urzeczywistnić tak, że efakt końcowy aż dech w piersiach zapiera ( mnie przynajmniej zaparło ;) )Tempo Twojej budowy i wykończeń były naprawdę expresowe. Jak Ty to robisz??? Czarodziejka?! :D

Hej emiranda :)

Wiadomo bezpieczeństwo najważniejsze :yes: a ja dodatkowo ciesze sie,ze udało się ja wtopić z reszte balustrady ;)

Pinacoladko że, Julcie to zdolne bestie wiem świetnie ;) :D

Powiem tak ... barierka narazie ma służyć głównie w nocy, na zasadzie,ze jeżeli ma julka uchylone drzwi do swojego pokoiku ( ale praktycznie zawsze je zamykomy, bo ma kamerkę wiec mamy ja i tak na oku ;) ) i przyszło by jej do główki wyjść z pokoju i skierować sie w kierunku schodów to jest bezpieczna ;)

Założyłam ja głónie myśląc o tym,że jak nadejdzie czas zabawy w swoim pokoiku samej lub z innymi dzieciaczkami znajomych to maluchy są bezpieczne...

A narazie ja mogę spokojnie wstawić pranie, czy cokolwiek robić będąc z niż na górze i nie drżeć o te schody... ;)

Kluczyk wystarczy jeden do otworzenia zamka i jak bedziemy przed nia zamykać do kluczyk trzeba będzie zabierać ze sobą chyba że wymyślimy jakiś patent...

Narazie bramka w jest otwarta przez 95% czasu bo jestem głównie z Julcią na dole w ciągu dnia, lub ciągle przy niej na górze...

Nelli wielkie dzięki :)

dokłądnych namiarów nie mam ale napisałam szczegóły na priv ;)

pozdrawiam!!

Martusia dzięki ogromne :hug:

Ja też ciesze sie,ze do dwóch razy sztuka, powiem wiecej to pewnie nie ostatni mój raz ;) Ale w najbliższym czasie nie planuję budowy ;)

Teraz musze wykończyć mieszkanie i lokal do wynajęcia, więc na tym się skupię ;)

Kolorek jasnoszary jest Twój :yes: :)

A wszystkie farby to PARA :)

Oczywiscie po Świętach zapraszam na wizję lokalną ;) :D

ewanz tyyyle miłych słów,że ............ :oops:

Dzięuję Ci bardzo! :hug:

Basia tak mówisz??? :rolleyes:

Karolinka -zapomniałaś o mojej prośbie, co?? :sick: Przypominam się niesmiało ;)

Napisz jeszcze -moze byc na priva- co za klamki takie ładne kanciaste masz założone w drzwiac wew (zauwazyłam w pokoju Julci ). Jak się sprawują i czy nie mają ostrych kantów?

Pinacoladka pamiętam kochana :yes:

Dzisiaj praktycznie cały dzień byłąm poza domem, wpadałam tylko na chwile, ale jutro siedze na tyłku więc skocze do garażu i zrobię co trzeba ;)

W poniedziałek Artur Ci wyśle :yes:

A klameczki są z tej strony https://www.klamki-drzwiowe.pl/ a czy są ostre ???? No wiesz kanciaste do obłych nie należą ale dla mnie są oki, nie podrapałam się nie pokaleczyłam , w zasadzie nie odczuwam ich kansciastości poza wizualnym pozytywnym odczuciem ;)

Buziaki :***

Karolinko bramka u Was wkomponowała się idealnie :yes: - ale i materiał do tego stworzony :)

Ciekawe jak moje piękne schody (jak wyjda stolarzowi ;)) będą wyglądać z dwoma bramkami na górze i na dole :lol2: - na dzień dobry u mnie goście będą patrzeć na bramkę :lol2: - umnie nie będzie taka ładna - nie wiem jeszcze jaką zrobimy http://forum.barcis.pl/images/smilies/hmm.gif

Ale jakie by nie były - muszą być :yes: - jeszcze jak się wprowadzimy to Igor będzie na etapie nauki chodzenia :bash: może być ciężko :yes:

Nie mogę się doczekac Waszego ogrodu - a jak duże roślinki planujecie zakupić???

Pozdrawiam i spokojnej nocki życzę :hug:

Karolinko, bardzo dziękuję za zdjęcia wiaderek i chęć pomocy, ale chyba zostaniemy przy kolorze elewacji MarJel - czyli Caparolu. Myślę, że będzie ładnie :)

A barierka na schodach, pomimo, że takie rzeczy do ozdób nie należą, to muszę przyznać, że wygląda naprawdę dobrze. Lampa z sypialni też mi wpadła w oko ;) Cieszę się, że znalazłaś wreszcie swoje miejsce na ziemi w nowym domku :) Pozdrawiam serdecznie!

hej admete :)

NA góze i sie udało z bramką a na dole mam juz problem bo o ile na górze z jednej strony bramka jest nawiercona do ściany a z drogiej jest metalowy słupek przykręcony nieinwazyjnie do tafli szkła ( w każdej chwili można go zdemontowac) to na dole o czywiście nie ma problemu z przykręceniem do sciany ale o linek już się nie da :( no i trzeba byłoby wwiercać słupek w trepa ... no i btak jakoś zwlekam z dolna "zaporą" julke oczywiscie tam ciągnie ale narazie względnie się słucha i nie wchodzi na schody ( mimo,że wchodzenie po schodach u dziadków opanowała do perfakcji, to z zejściem już tak dobrze nie jest ;) ) a kiedy jest dzień w którym ma ona faze schodową zastawiam je długą fioletową pufką i jest luz ;)

Może uda nam się przetrwać bez dolnej bramki, a moze coś tam wymyśle ale co to jeszcze nie wiem....

Bramki to w domach w których są małe dzieci to norma, a Twoi goście będą mieli TYLE CUUUUUDOWNYCH RZECZY DO PODZIWIANIA, że bramek nie zauważą ;) :D

Buziaki wielkie :hug: