Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

Basiu linki to nie był duży koszt, jedna z tańszych form balustrady, chociaż nie cena były decydująca a estetyka to na finishu budowy fajnie móc robić tańsze rzezcy ;) :)

Linki robiła ta sama firma która robiła nam szkalną balustradę, ale zrobili to tylko dlatego że robili szkło, oni się takimi rzeczami nie zajmują ale ponieważ braliśmy u nich kilkanaście metrów szkła , to musieli w pakieciue wykonac tez linki ;)

Pozdrawiam serdecznie!

praha nie ma najmniejszego prblemu, ja tylko cyknełam fotke znalezionych wiaderek ;) Może sie jeszcze komuś prezydadzą ;)

A Wasz tynk oczywiscie że będzie super wyglądał! U Marty baaardzo pasuje! Więc sukces murowany :yes: :)

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej hej

Oj ta pogoda ....U nas tez deszcz, śnieg i słonko na zmianę :-(

Wiem że czekanie jest wkurzające Ale już niedługo niedługo będziecie mieli piękny ogródek

A lepiej teraz śnieg i mrozik niż jak nasze ogródki będą świeżo ogarnięte bo wtedy mogłyby zmarznąć

Miejmy nadzieję ze wiosna w całej pełni niebawem przyjdzie i już zostanie

całuski

Saly

To nie bede Wam pisac jak bylo u nas dzisiaj zeby nie oberwac :lol2:

Karolinko dziekuje za pomiary -zrobie u siebie na 15 cm :yes: Powiedz jeszcze prosze jaki podklad dawalas pod panele? Widze ze sa rozne rodzaje (grubosci) i w jaki sposb udalo Ci sie wszystko rowno zgrac (poziom gresu i paneli) Czy wylewke mialas wszedzie rowna czy np tam gdzie mialy byc panele bylo ciut wyzej?

Przyjmujac ze gres ma np 1 cm a panel 8 mm musialabym znalezc podklad na 2 mm a widze ze te przygotowane pdo ogrzewanie podlogowe maja od 0,7 mm do 1,6 mm.

Do lata jeszcze troszke czasu wiec zdazysz sie nacieszyc zrobionym ogrodem :hug:

Karolina u nas podobnie. i nie ma lepszych prognoz na święta niestety:bash:

ja nie lubię robić przyjęć. po prostu logistycznie nie wyrabiam. Chyba jeszcze mam za mała kuchnię;)więc wolę na święta do teściów, czy rodziców. Oczywiście jakies jedzonko robie ale na zasadzie. talerz wędlin, serów i sałatki.

a imprezy zawsze - to luzik , bo jest co wyżej:cool:

Karolinko no tak z tą pogodą u nas jest :sick: - ale to co się teraz dzieje to prawdziwe wariacje pogodowe :o

Co się odwlecze to nie uciecze :) - a jak panowie wejdą na działkę to ogród powstanie raz dwa.

Znając życie to za 2 tygodnie będziemy mieć lato i suszę :lol2:

Super że święta u Was :wiggle:

Wszystko się uda a wszyscy będą zachwyceni - parapetówka Wam się należy jak mało komu :)

Prosimy zdjęcia z zastawionymi stołami z jednej i drugiej imprezki :lol2:

Buziaki miłego wieczorku :hug:

Karolinko zauroczyły mnie schody,pokój córeczki i jej łazienka.Tak świeżo,czyściutko,tak wszystko"akuratnie" bravo :)

Powiedz mi w łazience córeczki co masz zamiast płytek przy umywalce?czy to specjalna farba?

Dopisuję, bo zauważyłam i mnie zatkało,to zdjęcie salonu zrobione podczas rozpakowywania gtaulację.

Powiem Ci że nigdy nie podobały mi się kominki z zabudową nie do góry, u Ciebie jest pięknie, wpadnę jeszcze raz oko nacieszyć, brawo

Doczytałam również o farbie to para ,ktoś też o nią pytał:)

Jeszcze jedno pytanie apropos schodów.

Czy podstopnice miałaś tynkowane przed stolarzem?czy dałaś tam płyty karton gips?

Edytowane przez Barbara74

Karolcia,pozwoliłam sobie wkleic;)

Kochani, rusza nasza forumowa akcja : "Zajączek dla Frania"

Franio,

http://images40.fotosik.pl/1473/b25f65fdfc715948m.jpg

to wspaniały i dzielny Chłopiec, który zmaga się z Potworzastym- nieuleczalną dziś chorobą genetyczną- SMARD1. Jest bohaterem bloga pisanego przez swoją Mamę:

mojsynfranek.pl.

Nasza akcja, na początku miała polegac na zbiórce pieniążków na remont łazienki dla naszego niebieskookiego Dzielniaka, ale ponieważ Franio jest podopiecznym fundacji, możemy zrobić to tylko poprzez wpłate na subkonto fundacji, co wbrew naszym obawom, nie jest złą wiadomoscią. Forumowicze-to jest, my w tytule wpłaty wpisujemy:

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”

Bank BPH

15 1060 0076 0000 3310 0018 2615

tytułem: 13984 Trzęsowski Franciszek – darowizna na pomoc i ochronę zdrowia/murator/nick np: emiranda

i wówczas nasze pieniązki zostaną zliczone przez fundacje, a kwota podana na Blogu:yes:

Mama Frania zobowiązuje sie do podania konkretnej kwoty przypisanej danemu nick'owi. Wiec, jak widzicie nasza wspólna akcja ma bardzo duży sens.

Mama Frania, dziękowała nam jeszcze przed rozpoczęciem akcji:

"Forumowiczom z Muratora już dziś dziękujemy za chęć i zryw do pomocy."

Franio, trzymaj kciuki za swoje Muratorowe Ciocie i Wujków!

Akcja "Zajączek dla Frania" kończy sie we wtorek-10 kwietnia

Edytowane przez hazeleyes1982

Niech zmartwychwstały Chrystus oświeci drogi codziennego życia

Obdarza błogosławieństwem i pomaga życie czynić szczęśliwym.

Pogodnych i ciepłych

Swiąt Zmartwychwstania Pańskiego

Życzy Ala z Rodzinką

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQD5uEAmOTdlrDBfHuk6pXIGQ_OsmZXLFJwJFWmZcxO-Re4O7co