Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowanie uzależnia - komentarze

Recommended Posts

Madziu odpowiedziałam Ci z rozpędu w dzienniku ;) :lol2:

Basiu nie wiem ile maja grubości moje linki, na oko ciężko mi powiedzieć, kiedyś facet od balustrady powiedział,ze zrobi z takiej o przekroju 5 mm ale moja wydaje się cieńsza... jakieś 3-4 ale może sie myle...

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja byłam teraz u nas na targach i wzięłam sobie ulotkę TEJ FIRMY fajnie wyglądają te place zabaw

Ja tez chce taki domek, w takim to i na własnej działce dziecko chetnie będzie się bawiło :)

Karolcia pozdrawiam słooooooooooooooooooooooonecznie :)

Trzymam kciuki, zeby trawka jak najszybciej urosła, robi się ladnie wokół Twojego domku :)

Karola jak poczytałam o przebojach ogrodowych to włos mi się jeży, ty wiesz? ja miałam od Ciebie brać namiar na tą firmę:eek:zanim jeszcze ci zaczęła robić. W ostatniej jednak chwili zadzwoniłam do jakiejś firmy z ulotki którą znalazłam w skrzynce, teraz się zastanawiam co mnie czeka :eek: Jakieś młode małżeństwo, wydawali się ok. no zobaczymy :rolleyes:

Tak czy siak twój ogród już mi się podoba, fajne te trzy kółka na rabacie z przodu( wiem mają jakąś fachową nazwę:D)

Gdzieś nam Lady zaginęła, a trzeba by było się jakoś spotkać wiosennie ;)

O własnie zobaczyłam świeże foto:D

Jejku! jak czyściutko i schludnie:eek:, sam pomysł rozplanowania roślin i rabat -super Jak z czasem wszystko podrośnie i dosadzisz pewnie jeszcze to będzie piękny ogród :yes:

Jeśli chodzi o plac zabaw to u mnie będzie ekologiczny plac zabaw Avis( sporo ich w przedszkolach i na osiedlach) mam znajomego który w tym siedzi, zresztą mój stolarz od schodów:rotfl:, ma mi załatwić po dobrej znajomości ;)

hej admete :)

Ja wybrałam tanią a zarazem satysfakcjonującą mnie ;) opcję z OBI :)

Jutro kupujemy, wieczorem będzie złożony , to pyknę foto :)

A te które mi podesłałaś suuuper!!!

karola ale miło Cię widzieć!!! :hug:

Moja wyspa ma 155x100cm, jutro obmierzę dokładnie ile cm z każdej strony ;)

Buziaki dla maluszków :***

Alu cześć :)

Dzięki kochana :hug: Ja czekam na tą trawkę jak na zbawienie, bo narazie to pustynia............ ;)

Podejście czwarte:lol2::lol2::p

Bo ja tu o sprzątaczce, a ty tu takie piękne wywody w tym czasie w dzienniku:lol:

Pięknie Karola napisałaś o tym swoim miejscu na ziemi, należała wam się tak nagroda, ten dom. To wszystko co piszesz to mogłabym skopiować i u siebie w wątku wkleić ehhh, szczęściary jezdeśmy :D

Cześć Martuska!!!! :D

Gdzieś Ty była, jak Cie nie było ?!?!? ;) :)

Dziei za dobre słowo ;) Narazie mam pustynie wokół.... ;)

Wiadomo jak powstanie trawniczek, dojdzie żwir, drzewka wypuszczą listki i dojdzie jeszcze troche nasadzeń to sie bardziej ten mój "ogród" udomowi ;)

No niestety moja firma ogrodowa to porażka :sick: Na szczęście jakoś z tego wybrneliśmy ..........

Tzrymam kciuki za Twoja realizację :yes:

Ja mam panią Lucynkę,( mówiłam Ci kiedyś o niej ) sprząta u mnie 2 razy w miesiącu, dokładnie co drugi piątek. Chyba ,zę jest potrzeba to wpada czasami dodoatkowo;)

Wiem,ze ma dużo zajęć ale moge podpytać, od tygodnia sprząta u mojej znajomej i u nowych właścicieli Benia ;)

Dam znać co i jak ;)

Co do spotkania jestem na TAK :yes:

Zapraszam do mnie oczywiście ale ja dam rade dopiero po powrocie z Hiszpani czyli pod koniec maja... moze początek czerwca ;)

Buziaki :****

Czerwiec to dobry termin, maj zleci na długiej majówce potem trzeba trochę wrócić do rzeczywistości, a w czerwcu ustalimy spotkanko.

Ogród twój zarys ma fajny jak wszystko podrośnie będzie bajkowo, altankę też planujesz przy tym miejscu grilowym?

Pytam o panią sprzątającą, choć tez taką posiadam, ale jej niestety pasują jedynie soboty,a ja wolę na tygodniu, jak wszyscy z rana wychodzimy, bo w soboty do do 12 w pidżamach się szlajamy:D Jest to młoda osoba pracująca zawodowo po dwóch fakultetach, nadal studiująca:eek: ale jak posprząta :jawdrop: to błysk wali po oczach, szkoda mi jej bardzo bo schodzi jej się u mnie ponad 10 godzin i wychodzi ode mnie prawie na czterech:eek: a ja głupia mam wrzuty sumienia że wykończę dziewuszynę.

Twoja też taka szczegółowa, dokładna? Ile godzin sprząta?

Karolinko super wpis, o twoim fajnym domu:) pieknie masz:) trawa moment ci wyrośnie, bo jest ciepło. Podlewaj ją:)

a i u mnie ptaki śpiewają od 4 rano:):eek: i budzą mi syna:stirthepot:

Ala wariacie musisz polubić swój dom nie masz wyjścia jak chcesz być w połowie tak szczęśliwa jak Karolina

Marta u mnie Pani Lucynka jest ok 8 godzin. Średnio od 8 do 16 właśnie w piatek u nas w weekend by odpoadało, bo kiedy jesteśmy razem w domu nie chce nikogo jakby nie było obcego w domu przez cały dzień :no:

Ona jeżeli ma wolny dzień to wtorek lub czwartek z tego co mi się przypomina,a le nie wiem czy nadal tak jest, chcesz??? to zapytam :yes:

Jest to kobietka czterdzieści pare lat, filiogranowa, sprytna, wszędzie wskoczy dojdzie, nie ma z niczym problemu :no:

Raczej dokładna :yes: W każdym razie jestem z niej o niebo bardziej zadowolona niż z Raisy która pracowała u nas w poprzednim domu, poza nimi nikogo nie miałam wiec więcej porównań nie mam :no:

A w czerwcu w takim razie spotkanko na bank :yes: :lol2: bo w lipcu znowu mnie nie bedzie 2 tyg....

Pod koniec maja ustalimy terminik i moze uda się namówić Lady!!! :yes:

Oki zapytam :yes: Wyjątkowo będzie u mnie ten poniedziałek więc dam Ci znać ;)

Dzwoń do Sylwi i bukuj ją na czerwiec ;) :lol2:

Czyli w sobotę imprezka?i trzeba będzie posprzątać? to i Lucynka na poniedziałek zarezerwowana:rotfl:

Sylwię zaatakuję po majówce coby już szykowała kieckę na czerwiec:D

Basiu nie wiem ile maja grubości moje linki, na oko ciężko mi powiedzieć, kiedyś facet od balustrady powiedział,ze zrobi z takiej o przekroju 5 mm ale moja wydaje się cieńsza... jakieś 3-4 ale może sie myle...

Dziękuję! Mniej więcej taką informację potrzebowałam, żeby złapać rząd wielkości :)