Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

instalatorzy z kujawsko-pomorskiego

ArtMar73

Recommended Posts

Witam,

jestem w trakcie budowy domu w okolicach Bydgoszczy, szukam dobrej firmy instalującej pompy ciepła - Nibe/IVT (odwierty pionowe). Mam juz wycenę z kilku okolicznych firm, ale nie wiele wiem na temat rzetelności wykonania montażu przez poszczególne firmy - i tak się waham przed podjęciem ostatecznej decyzji, bo taniej nie zawsze oznacza lepiej. Czy ktoś z okolic mógłby polecić ew. odradzić swojego wykonawcę?

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj, ja korzystam z usług HCT z Torunia. Pan Piotr 605 320 844

Jesteśmy w trakcie i jak na razie nie dam złego słowa powiedzieć, wie chłop o co w tym biega, potrafi doradzić prace przebiegają sprawnie i ten porządek na budowie i ta staranność montażu - tak jak na razie nie dam złego słowa powiedzieć.

Przed podjęciem decyzji poprosiłem, że chcę zobaczyć kilka wykonanych instalacji - i zobaczyłem (w tym NIBE), później pojechałem nieoficjalnie pogadać z inwestorami i też wypowiadali się w samych superlatywach - jak na razie stwierdzam, że nie ściemniali.

Witam,

jestem w trakcie budowy domu w okolicach Bydgoszczy, szukam dobrej firmy instalującej pompy ciepła - Nibe/IVT (odwierty pionowe). Mam juz wycenę z kilku okolicznych firm, ale nie wiele wiem na temat rzetelności wykonania montażu przez poszczególne firmy - i tak się waham przed podjęciem ostatecznej decyzji, bo taniej nie zawsze oznacza lepiej. Czy ktoś z okolic mógłby polecić ew. odradzić swojego wykonawcę?

Pozdrawiam.

Polecam firmę MARTECH Mariusz Uba, posiada fachowców z wieloletnim doświadczeniem w montażu oraz serwisie pomp ciepła. Prace wykonane od A do Z. Pełna pomoc, fachowa i bardzo miła obsługa. Pracownicy z wysoką kulturą osobistą. Posiada kompleksowe instalacje, od pomp ciepła po ogrzewanie podłogowe, ścienne i grzejniki po odkurzacz centralny i całościowe instalacje sanitarne. Ważne jest to że nie namawia i nie wciska urządzeń, wszystko dobiera po obliczeniach i przygotowuje wstępny kosztorys, który bezproblemowo można omówić. Posiada 2 oddziały w Bydgoszczy dokładnie Białe Błota oraz pod Poznaniem w Obornikach.

Polecam firmę MARTECH Mariusz Uba, posiada fachowców z wieloletnim doświadczeniem w montażu oraz serwisie pomp ciepła. Prace wykonane od A do Z. Pełna pomoc, fachowa i bardzo miła obsługa. Pracownicy z wysoką kulturą osobistą. Posiada kompleksowe instalacje, od pomp ciepła po ogrzewanie podłogowe, ścienne i grzejniki po odkurzacz centralny i całościowe instalacje sanitarne. Ważne jest to że nie namawia i nie wciska urządzeń, wszystko dobiera po obliczeniach i przygotowuje wstępny kosztorys, który bezproblemowo można omówić. Posiada 2 oddziały w Bydgoszczy dokładnie Białe Błota oraz pod Poznaniem w Obornikach.

Co Ty nie powiesz nie za duzo tu tej słodkości....?? Jakoś reklamą mi tu zajeżdża. A tak na marginesie to ja też jestem zadowolony ze swoich instalatorów ale z "poleceniami" poczekam do następnego lata. To ze są mili , wydają się być fachowi i utrzymują porządek w miejscu pracy to jeszcze nie wszystko, cała rzecz polega na prawidłowym wykonaniu instalacji, a tego dowiem się zapewne po pierwszym sezonie grzewczym

Co Ty nie powiesz nie za duzo tu tej słodkości....?? Jakoś reklamą mi tu zajeżdża. A tak na marginesie to ja też jestem zadowolony ze swoich instalatorów ale z "poleceniami" poczekam do następnego lata. To ze są mili , wydają się być fachowi i utrzymują porządek w miejscu pracy to jeszcze nie wszystko, cała rzecz polega na prawidłowym wykonaniu instalacji, a tego dowiem się zapewne po pierwszym sezonie grzewczym

Chyba budowa nie rozpoczęta skoro porządek się dla Pana nie liczy. Jeżeli pracują 2- 3 firmy to wydaje mi się że jest to ważny argument. Pompę ciepła miałam instalowaną w 2008r. zespół p. Mariusza dostałam z polecenia, gdzie zanim podpisałam umowę mogłam sama się przekonać jak instalacja wygląda i pracuje u osób które skorzystały z jego usług.

Z kotłowni zrobiona jest suszarnia a ściany wolne od rur...;D

• 2 weeks później...
  • 7 months później...
  • 3 months później...
Witaj, ja korzystam z usług HCT z Torunia. Pan Piotr 605 320 844

Jesteśmy w trakcie i jak na razie nie dam złego słowa powiedzieć, wie chłop o co w tym biega, potrafi doradzić prace przebiegają sprawnie i ten porządek na budowie i ta staranność montażu - tak jak na razie nie dam złego słowa powiedzieć.

Przed podjęciem decyzji poprosiłem, że chcę zobaczyć kilka wykonanych instalacji - i zobaczyłem (w tym NIBE), później pojechałem nieoficjalnie pogadać z inwestorami i też wypowiadali się w samych superlatywach - jak na razie stwierdzam, że nie ściemniali.

Napisz marmag proszę jak przebiegła współpraca i jak działa instalacja.

Napisz marmag proszę jak przebiegła współpraca i jak działa instalacja.

ja tez zdecydowałem się na współpracę z Panem Piotrem

ale pompy jeszcze nie mam będzie za miesiąc

dotychczasową współpracę moge ocenić jako bardzo dobrą

zadawałem dość dużo pytań przez maila i a Pan Piotr jak miał

chwilę pomiędzy odwiertami i montażem to odpisywał

nie było też problemu z przyjazdem na budowę w celu

sprawdzenia czy hydraulik robił wszystko jak należy

jeśli PCi będzie działać tak jak Pan Piotr podchodzi do

klienta to będę b.zadowolony

• 2 years później...
Na wiosnę 2015 rozpoczynam budowę domu Z77. Również interesuje mnie pompa ciepła oraz firmy, które zajmują się montażem i serwisem. Czy miał ktoś do czynienia z firmą cieplodom.pl z Bydgoszczy?

Pogadaj z wihajstrem, albo Naturalhouse z Toporzyska . Warto. A o tej bydgoskiej firmie słyszałem raczej słabe opinie. Słyszałem o klauzulach w umowie z dużymi karami dla inwestora jak coś nie wypali i o pompce której nie chcieli serwisować aź minęła gwarancja, ale to nie jest na własnej skórze przećwiczone tylko zasłyszane.

• 11 months później...

Dzięki wielkie za reakcję na moje pytanie. Wciąż się zastanawiam między Panasonic a Toshiba. Rozmawiałem z poleconym instalatorem Toshiby, całkiem sympatyczny facet, ale chciałbym porównać ceny.

Czy ktoś ma kontakt do instalatorów Toshiby? Za cały komplet pompy z serii 804 9kW z jedn. zew i polskim bojlerem zaproponował 25tyś. Co Wy na to?

p.s. poprawiłem model

Edytowane przez huzak