ArtMar73 09.07.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Witam,jestem w trakcie budowy domu w okolicach Bydgoszczy, szukam dobrej firmy instalującej pompy ciepła - Nibe/IVT (odwierty pionowe). Mam juz wycenę z kilku okolicznych firm, ale nie wiele wiem na temat rzetelności wykonania montażu przez poszczególne firmy - i tak się waham przed podjęciem ostatecznej decyzji, bo taniej nie zawsze oznacza lepiej. Czy ktoś z okolic mógłby polecić ew. odradzić swojego wykonawcę?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmag 16.07.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Witaj, ja korzystam z usług HCT z Torunia. Pan Piotr 605 320 844 Jesteśmy w trakcie i jak na razie nie dam złego słowa powiedzieć, wie chłop o co w tym biega, potrafi doradzić prace przebiegają sprawnie i ten porządek na budowie i ta staranność montażu - tak jak na razie nie dam złego słowa powiedzieć. Przed podjęciem decyzji poprosiłem, że chcę zobaczyć kilka wykonanych instalacji - i zobaczyłem (w tym NIBE), później pojechałem nieoficjalnie pogadać z inwestorami i też wypowiadali się w samych superlatywach - jak na razie stwierdzam, że nie ściemniali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekorietka 20.07.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam, jestem w trakcie budowy domu w okolicach Bydgoszczy, szukam dobrej firmy instalującej pompy ciepła - Nibe/IVT (odwierty pionowe). Mam juz wycenę z kilku okolicznych firm, ale nie wiele wiem na temat rzetelności wykonania montażu przez poszczególne firmy - i tak się waham przed podjęciem ostatecznej decyzji, bo taniej nie zawsze oznacza lepiej. Czy ktoś z okolic mógłby polecić ew. odradzić swojego wykonawcę? Pozdrawiam. Polecam firmę MARTECH Mariusz Uba, posiada fachowców z wieloletnim doświadczeniem w montażu oraz serwisie pomp ciepła. Prace wykonane od A do Z. Pełna pomoc, fachowa i bardzo miła obsługa. Pracownicy z wysoką kulturą osobistą. Posiada kompleksowe instalacje, od pomp ciepła po ogrzewanie podłogowe, ścienne i grzejniki po odkurzacz centralny i całościowe instalacje sanitarne. Ważne jest to że nie namawia i nie wciska urządzeń, wszystko dobiera po obliczeniach i przygotowuje wstępny kosztorys, który bezproblemowo można omówić. Posiada 2 oddziały w Bydgoszczy dokładnie Białe Błota oraz pod Poznaniem w Obornikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 20.07.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Polecam firmę MARTECH Mariusz Uba, posiada fachowców z wieloletnim doświadczeniem w montażu oraz serwisie pomp ciepła. Prace wykonane od A do Z. Pełna pomoc, fachowa i bardzo miła obsługa. Pracownicy z wysoką kulturą osobistą. Posiada kompleksowe instalacje, od pomp ciepła po ogrzewanie podłogowe, ścienne i grzejniki po odkurzacz centralny i całościowe instalacje sanitarne. Ważne jest to że nie namawia i nie wciska urządzeń, wszystko dobiera po obliczeniach i przygotowuje wstępny kosztorys, który bezproblemowo można omówić. Posiada 2 oddziały w Bydgoszczy dokładnie Białe Błota oraz pod Poznaniem w Obornikach. Co Ty nie powiesz nie za duzo tu tej słodkości....?? Jakoś reklamą mi tu zajeżdża. A tak na marginesie to ja też jestem zadowolony ze swoich instalatorów ale z "poleceniami" poczekam do następnego lata. To ze są mili , wydają się być fachowi i utrzymują porządek w miejscu pracy to jeszcze nie wszystko, cała rzecz polega na prawidłowym wykonaniu instalacji, a tego dowiem się zapewne po pierwszym sezonie grzewczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekorietka 20.07.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Co Ty nie powiesz nie za duzo tu tej słodkości....?? Jakoś reklamą mi tu zajeżdża. A tak na marginesie to ja też jestem zadowolony ze swoich instalatorów ale z "poleceniami" poczekam do następnego lata. To ze są mili , wydają się być fachowi i utrzymują porządek w miejscu pracy to jeszcze nie wszystko, cała rzecz polega na prawidłowym wykonaniu instalacji, a tego dowiem się zapewne po pierwszym sezonie grzewczym Chyba budowa nie rozpoczęta skoro porządek się dla Pana nie liczy. Jeżeli pracują 2- 3 firmy to wydaje mi się że jest to ważny argument. Pompę ciepła miałam instalowaną w 2008r. zespół p. Mariusza dostałam z polecenia, gdzie zanim podpisałam umowę mogłam sama się przekonać jak instalacja wygląda i pracuje u osób które skorzystały z jego usług. Z kotłowni zrobiona jest suszarnia a ściany wolne od rur...;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wibart 01.08.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Czy ktos miał jakies doswiadczenia z Ekoryniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 21.03.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 może warto odświeżyć temat czy są osoby zadowolone z instalatorów PCi jeśli tak proszę się nie krępować i dodawać opinie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wifi 22.03.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 bardzo, bardzo prosimy o opinię instalatorów z Bydgoszczy i okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 04.07.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Witaj, ja korzystam z usług HCT z Torunia. Pan Piotr 605 320 844 Jesteśmy w trakcie i jak na razie nie dam złego słowa powiedzieć, wie chłop o co w tym biega, potrafi doradzić prace przebiegają sprawnie i ten porządek na budowie i ta staranność montażu - tak jak na razie nie dam złego słowa powiedzieć. Przed podjęciem decyzji poprosiłem, że chcę zobaczyć kilka wykonanych instalacji - i zobaczyłem (w tym NIBE), później pojechałem nieoficjalnie pogadać z inwestorami i też wypowiadali się w samych superlatywach - jak na razie stwierdzam, że nie ściemniali. Napisz marmag proszę jak przebiegła współpraca i jak działa instalacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 04.07.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Napisz marmag proszę jak przebiegła współpraca i jak działa instalacja. ja tez zdecydowałem się na współpracę z Panem Piotrem ale pompy jeszcze nie mam będzie za miesiąc dotychczasową współpracę moge ocenić jako bardzo dobrą zadawałem dość dużo pytań przez maila i a Pan Piotr jak miał chwilę pomiędzy odwiertami i montażem to odpisywał nie było też problemu z przyjazdem na budowę w celu sprawdzenia czy hydraulik robił wszystko jak należy jeśli PCi będzie działać tak jak Pan Piotr podchodzi do klienta to będę b.zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Obara 01.11.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Na wiosnę 2015 rozpoczynam budowę domu Z77. Również interesuje mnie pompa ciepła oraz firmy, które zajmują się montażem i serwisem. Czy miał ktoś do czynienia z firmą cieplodom.pl z Bydgoszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmag 01.11.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Na wiosnę 2015 rozpoczynam budowę domu Z77. Również interesuje mnie pompa ciepła oraz firmy, które zajmują się montażem i serwisem. Czy miał ktoś do czynienia z firmą cieplodom.pl z Bydgoszczy? Pogadaj z wihajstrem, albo Naturalhouse z Toporzyska . Warto. A o tej bydgoskiej firmie słyszałem raczej słabe opinie. Słyszałem o klauzulach w umowie z dużymi karami dla inwestora jak coś nie wypali i o pompce której nie chcieli serwisować aź minęła gwarancja, ale to nie jest na własnej skórze przećwiczone tylko zasłyszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.sto1 03.11.2014 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 A może ktoś polecić instalatora powietrznej w kuj.-pom? (Konkretnie chodzi mi o Panasonica) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
huzak 19.10.2015 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Podbijam. Poszukuję sprawdzonego instalatora PC p/w panasonic i ewentualnie atlantic. Budowa pod Bydgoszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.sto1 20.10.2015 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Podbijam. Poszukuję sprawdzonego instalatora PC p/w panasonic i ewentualnie atlantic. Budowa pod Bydgoszczą. Sam tu szukałem, teraz mogę polecić swojego, ale nie będę tu robił reklamy. Jeśli chcesz to na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekBB 21.10.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Napiszcie na priv albo zadzwońcie - podam Wam namiar na znajomego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 21.10.2015 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Sam tu szukałem, teraz mogę polecić swojego, ale nie będę tu robił reklamy. Jeśli chcesz to na PW Jeżeli jesteś zadowolony to podaj info. W końcu po to jest forum- może się to przydać inny osobom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
huzak 25.10.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 (edytowane) Dzięki wielkie za reakcję na moje pytanie. Wciąż się zastanawiam między Panasonic a Toshiba. Rozmawiałem z poleconym instalatorem Toshiby, całkiem sympatyczny facet, ale chciałbym porównać ceny.Czy ktoś ma kontakt do instalatorów Toshiby? Za cały komplet pompy z serii 804 9kW z jedn. zew i polskim bojlerem zaproponował 25tyś. Co Wy na to? p.s. poprawiłem model Edytowane 25 Października 2015 przez huzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 25.10.2015 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Za cały komplet pompy z serii 803 9kW z jedn. zew i polskim bojlerem zaproponował 25tyś. Co Wy na to? Za niewiele więcej można mieć gruntową, ale tutaj nie trzeba się wysilać i dłubać w ziemi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimon 27.10.2015 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Siedzibą naszej firmy mieści się w Wiecborku kolo Bydgoszczy. Zajmujemy się powietrznym pompami ciepła na markowych podzespołach LG. Instalacje do obejrzenia u wielu klientów w regionie. W razie pytań zapraszam. http://Www.klimon.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts