Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sypialnia - co o tym myslicie?

ocia79

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

My się chyba jeszcze nie znamy?:D Witam się:bye:

Choć sama posiadam tą tapetę Rasha w kolorze szarym, to tobie polecam beżową. Obiektywnie jest dużo ładniejsza niż szara, i gdyby nie to, że ja jej potrzebowałam do łazienki gdzie już jest dużo beżu, wzięłabym właśnie ją. Ale ja uwielbiam przełamywać beże szarością i na odwrót, dlatego wybrałam szarą;)

Moim zdaniem to wybór jedyny właściwy:) Będzie ślicznie z szarymi meblami.

Moim zdaniem też, powinnaś wytapetować wszystkie ściany. Masz duże skosy na wejściu, które przecinają powierzchnię tapety. Nie wprowadzałabym kolejnych podziałów na ścianach na te wytapetowane i nie.

Pozdrawiam

A ja uzytkowniczka tapety w pasy szarej ...mowie nie tapetuj wszystkich scian:) pisalam to juz u mnie ze pasy w duzym kontrascie np bialo szare...na duzych powierzchniach scian wprowadzaja jakis dziwny ruch i dostaje sie lekkiego oczoplasu. Ja bym na bezowe pasy wytapetowala jedna sciane plus druga na jasniutki bez plus szare meble i bedzie gites!

Na poczatku planowalam tylko 1 sciane.Ale nie moglam sie zdecydowac ktora.Scianka kolankowa-lozko fajnie by wygladalo na tle pasow ale malo bedzie widac tapete.Znowu po przeciwnej stronie gdzie ma stanac komoda,jest to sciana taka niewidoczna jak sie wchodzi do pokoju.

Moze wytapetowac tylko jednak ta sciane z komoda???

Edytowane przez ocia79

hehehe Kacha wlasnie bylam u Ciebie szukajac tapety w pasy.Natrafilam na sypialnie.Bardzo podobna do mojej,lozko,tapeta,okno tylko w odwrotnych kolorach hehehe fajnie.

Mysle i mysle, wymyslilam, ze chyba najbezpieczniej bedzie jak wytapetuje najpierw sciane naprzeciw lozka (to z komoda) i wtedy zobacze co dalej.

Nie, nie, skosu nie tapetować:no: Tylko ścianę pod nim. Zgodzę się z Kachą, ale uważam, że kontrast między pasami jest o wiele mniejszy niż u niej i takiego "ruchu" wywoływać nie będzie, czyt. nie będzie męczyć oka. To już nawet moja tapeta, w jaśniejszym odcieniu szarości nie daje takiego efektu - twoja na pewno nie będzie.

Wnętrza w takich jasnych pasach wyglądają ślicznie, bardzo elegancko. Oto przykłąd:

http://i3.fmix.pl/fmi2851/69583c1200238ee14e29f075/zdjecie.jpg

Ociu,

zacznij od głównej (z punktu widzenia użytkowników pokoju) ściany, czyli tej naprzeciw łóżka :yes: Piszesz, że tapeta nie będzie widoczna od razu od wejścia: a wolisz patrzeć na nią przez moment, wchodząc do sypialni, czy ciągle - leżąc w łóżku? :)