Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co myślicie nt. dachu jednospadowego?

cronin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Taak ? a przypomnij sobie ostatnią i przedostatnią zimę i tych biedaków którzy nie mieli prądu tygodniami. Skoro już buduję dom to mam w nim przetrwać wszelkie kataklizmy ;) Spiżarka na zapasy wojenne, kominek na zimy stulecia, studnia na wypadek gdyby wrogowie zatruli wodociąg, ogrodzenie pod prądem :)

Dostałam na razie 2 oferty na wiązary, dach jednospadowy 7 stp. , z montażem oczywiście, jedna na 20 tys. (ale z drugiego końca Polski więc zabijający transport i nocleg pracowników w tej kwocie) i druga bardziej miejscowa na 11 tys. Nie jest więc źle.

Dostałam na razie 2 oferty na wiązary, dach jednospadowy 7 stp. , z montażem oczywiście, jedna na 20 tys. (ale z drugiego końca Polski więc zabijający transport i nocleg pracowników w tej kwocie) i druga bardziej miejscowa na 11 tys. Nie jest więc źle.

pierwsza oferta to jakas pomylka ;) a ta druga już prawie normalna.ja natomiast dzisiaj dowiedziałem się jaka jest cena izolacji dachu ekofibrem -okolo 190zl za m3 z robocizną i materiałem.

Ta pierwsza to myślę że na zniechęcenie, bo wiadomo że z drugiego końca Polski nie będą jechać ale i tak plus za odpisanie, z mojego doświadczenia wynika że połowa firm nawet się nie sili na oferty. Dobrze kojarzę że ekofiber to zmielone gazety w uproszczeniu? a jaką warstwę się tego daje, tak jak wełny czyli 30 czy więcej? nie fruwa po całym poddaszu przy wietrze? bo jakie zalety to ma to wiem :)