Katarzyna Czemerys 11.07.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Witam serdecznie! Przymierzam się do wyboru projektu: http://www.z500.pl/projekt/z171,funkcjonalny,dom,z,garazem,Dach,kopertowylukarna,wspolczesne,dodatki.html Czy moglibyści mi doradzić, czy to dobry wybór, czy jest coś co należałoby zmienić, poprawić, wydłużyć, skrócić Osobiście chciałabym w salonie (zamiast małego okna) zrobić duże okno tarasowe, jedno z okien tarasowych z wyjściem z boku zamienić na małe okno, wejście do spiżarki zrobić w przejściu z kuchni do przedpokoju - tym samym powiększę zabudowę w kuchni. Ale nie wiem czy umiejscowienie okna w kuchni - obok kuchenki - jest dobrym rozwiązaniem? Bardzo Was proszę o pomoc, póki nie jest za późno Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetas1707 12.07.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Witam,Jestem na etapie budowy Z171, gdybym miała wybierać raz jeszcze poważnie bym się zastanowiła nad wyborem.Zamiana okna na drzwi i odwrotnie to dobry pomysł, pomyśl również nad przesunięciem okna w jadalni w stronę kuchni. Jeżeli będziesz miała kuchnię elektryczną to okno nie przeszkadza natomiast gdy będzie to gazowa to należałoby się zastanowić. Salon jest mały i bardzo mało ustawny, schody skopane totalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Czemerys 13.07.2011 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Dziękuję Ci bardzo za Twoją odpowiedź. Co do salonu, to też wydaje mi się za mały. Zrobiłam sobie rzuty w 3 d i byłam zdziwiona ilością miejsca, czy to w jadalni, czy w salonie.... Kurcze, tak naprawdę nie mam żadnej innej alternatywy... przeglądałam mnóstwo projektów, ale jakoś nic mi nie wpadło w oko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetas1707 13.07.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Witaj,wczoraj nie dokończyłam swoich uwag. Zwróć szczególną uwagę na schody. Miejsce na nie wymusza wykonanie schodów tylko i wyłącznie zabiegowych i najlepiej ażurowych, gdyż robiąc schody żelbetowe pełne (o czym ja myślałam) robi się ciasny korytarzyk na parterze. Jedyne co robi wrażenie w tym domu to garaż jest naprawdę duży. Jestem na etapie stemplowania stropu poddasza więc może góra będzie lepsza. My zastanawialiśmy się nad Opałkiem 2g, Agnieszka 2g i Rubin 2g. Podejrzewam, że inne typowe projekty zawierają też błędy więc nie ma co dramatyzować. Najlepiej to zrobić projekt indywidualny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Czemerys 13.07.2011 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 A ja dziś natknęłam się na Gale z MG projekt i chyba się zakochałam. Olbrzymi salon, ciekawie zrobiona kuchnia, co o nim sądzisz? Po małych przeróbkach będzie idealny http://www.mgprojekt.com.pl/domki/gala/elewacje.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts