salik 11.07.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Właśnie mi się przypomniało że w ramach wykonywania instalacji elektrycznej, miałem wypuścić instalację pod przewody grzejne W związku z tym że nie wiem jeszcze jakiego producenta wybiorę (zarówno w sensie materiału grzejnego, jak i sterownika), czy wystarczy jeśli z głównej rozdzielni wypuszczę zwykłe zasilanie do miejsca umiejscowienia sterownika, wpięte na oddzielnej różnicowce w głównej rozdzielni? Czytam że układ grzejny rynien musi być zabezpieczony oddzielną różnicówką, ale na zdjęciach widzę że ta różnicówka jest zamontowana obok sterownika, a nie w głównej rozdzielni (załóżmy że sterownikiem byłoby coś takiego - http://www.tanie-ogrzewanie.pl/sklep/przeciwoblodzeniowe/do_dachow/rid,7156.html) Jeśli dobrze rozumiem to wystarczy w tej chwili wypuścić tylko normalne zasilanie z rozdzielni do późniejszego miejsca umiejscowienia sterownika, wpięte w oddzielną różnicówkę na głównej rozdzielni? A całą resztę instalacji (pod przewody grzejne, pod czujniki wilgotności i temperatury) wykonać później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 11.07.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts