myszonik 11.07.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Czy ktoś z Was ma doświadczenia z tym styropianem? Potrzebuję styropianu na elewację, grafitowego lambda 0,031.Myślałam o termoorganizce, swissporze, austrothermie, a tu sprzedawca wyskoczył z tym neothermem, że w dobrej cenie (to fakt) i że bardzo dobrej jakości. I właśnie co do owej jakości mam wątpliwości, w sieci nic praktycznie w temacie znaleźć nie można.Proszę o opinię osób, które zetknęły się z tym produktem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 23.08.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Czy ktoś z Was ma doświadczenia z tym styropianem? Potrzebuję styropianu na elewację, grafitowego lambda 0,031. Myślałam o termoorganizce, swissporze, austrothermie, a tu sprzedawca wyskoczył z tym neothermem, że w dobrej cenie (to fakt) i że bardzo dobrej jakości. I właśnie co do owej jakości mam wątpliwości, w sieci nic praktycznie w temacie znaleźć nie można. Proszę o opinię osób, które zetknęły się z tym produktem. Też jestem w kropce. Też myślałem o swissporze, termoorganice byleby garfitowy o takiej niskiej lambdzie. I też usłyszałem o neothermie. I nie mam doświadczenia, ale dwie firmy wykonawcze mi odradziły. SIC Ale może to z powodu konkurencji. Nie wiem, maja dobra cene i fabrykę niedaleko mnie. Podobno z jakościa nie za dobrze, ale nie wiem osobiście, bo nie używałem i boję się, że czasami może się okazać, że to nic innego jak zmowa przed nowym producentem styro. A cene maja ok. Ja chyba wybiorę wełne. Bo jak się dzisiaj dowiedziałem swisspor robi to samo, ale pakuje w inne opakowanie i nazywania się polmar, a jest tańsze. Taka skoda, tyle że częsci od WV. I badz tu madry Łatwo kogoś szkalować, ale fakt trudno w sieci znależć info na temat tego styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 23.08.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Poszukajcie w necie - było badanie styropianów przez ITB. Styropiany tej firmy dobre parametry mają na papierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinomaniak 04.10.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Nie jestem mega ekspertem , ale ostatnio słyszałem podczas rodzinnej dyskusji sporo dobrego na temat Termoorganiki, podobno są jedną z nielicznych firm w branży dbającej o jakość , ostatnio wypuślili na rynek jakiś nowy pomarańczowy ekologiczny styropian, pewnie trzeba poszukać w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 25.11.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Podnoszę. Ktoś stosował Neotherm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luks6 26.11.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Podnoszę. Ktoś stosował Neotherm ? Ja pracuje w dociepleniach, miałem styczność już kilkakrotnie z tym styropianem i nie mam żadnych zastrzeżeń. Najgorszej jakości to chyba jest z castor... krzywy i miękki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 26.11.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Ja pracuje w dociepleniach, miałem styczność już kilkakrotnie z tym styropianem i nie mam żadnych zastrzeżeń. Najgorszej jakości to chyba jest z castor... krzywy i miękki. OK, dzięki za info. Jeszcze ktoś miał styczność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 27.11.2011 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 U mnie został położony i ekipa nie miała żadnych zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lord_black 27.11.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 U nas byl stosowany styropian firmy neotherm. Konkretnie byl to:-Neographite Fasada 033-Neoaqua Premium-Neodach/Podłoga Premium albo Super(nie pamietam, ktory to byl)-Neofasada Super Styropian bardzo dobrej jakosci, ekipa nie miala zadnych zastrzezen. Styropian tej firmy jest calkiem popularny na poludniu kraju. Nasz pochodzil z fabryki w Myszkowie. Stosowany byl z produktami Caparola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolot 27.11.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Zauwarzyłem jednak, że ma gorsze od konkurencji parametry takie jak: Wytrzymałość na zginanie i rozciąganie. Nie wiem tylko jak to się ma do użytkowania i czy fasada będzie na tyle wytrzymała w przyszłości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ledrian 04.01.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Aprobaty techniczne ITBhttp://www.aprobaty.itb.pl/baza-aprobat-technicznych/cat_view/2-rekomendacje-techniczne.html A tu dla neotherm - wygląda na to ze niedociągnięcia zostały poprawioneRTQ1212_2011 http://www.aprobaty.itb.pl/baza-aprobat-technicznych/doc_download/2510-rtq12122011.html Sam będę niedługo ocieplał dom i szukam informacji o neotherm głównie ze względu na cenę w stosunku do innych, ale nie może to być kosztem straty jakości (albo znaczącej straty). Narazie jestem na niego zdecydowany chyba ze ktoś ma jakieś istotne argumenty przeciwko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 16.01.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Także czekam na opinie. W najbliższym czasie muszę dokonać zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lord_black 16.01.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Ciężko będzie z opiniami na temat tego styropianu, sam kiedyś ich szukałem i niestety nic nie znalazłem. Dziwne jest to, że dużo sprzedaje neotherm tego styropianu w okolicach Krakowa, a na necie nie ma ani pozytywnych ani negatywnych opinii. Z rozmowy z kierowcą, który przywoził ten styropian bezpośrednio z fabryki wiem, że pare razy trafił mu się transport 30cm styropianu grafitowego...czyli biorą go ludzie do domów energooszczędnych i pasywnych.O wyborze tego styropianu(grafitowego) przesądziła jego bardzo dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.01.2012 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Ja mam 20 cm neographite - jedyne co mogę napisać to to, że ekipa robiąca ocieplenie nie miała do niego żadnych zastrzeżeń. Nie wiem co więcej można o styropianie napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 17.01.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Ja zakupiłem ale jeszcze nie ocieplałem więc nic nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lord_black 17.01.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 fenix2, gdzie kupiles w koncu ten styropian? udało się dorwać niższą cenę niż na allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 17.01.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Ja zakupiłem ale jeszcze nie ocieplałem więc nic nie powiem. Możesz rozpakować jedną paczkę i sprawdzić wymiary? Upss... Dostawa pewnie w późniejszym terminie. Edytowane 17 Stycznia 2012 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodek1102 24.01.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 a myslicie ze cena bedzie jeszcze nizsza?? narazie widzialem po 172zl/m3 za 031 , ciekawe czy bedzie taniej. Ogladam rowniez polstyr 031 i cena utrzymywala sie w granicy 195zl/m3 a dzis widze ze sa oferty po 178zl/m3 .tego polstyr mam juz troche i kleilem i nie mam zadnych zastrzezen bo jest prosty i wytrzymaly.czekam jeszcze na dalsze opinie i ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lord_black 24.01.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 To 172zl/m3 z tego co widze to cena z allegro, czyli spokojnie po jakies 170zl kupisz. Za 033 placilem jakos 160-165zl, wiec uwazam aktualna cene na 031 za bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radosław1 24.01.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Nie znam tego, mój przyjaciel docieplił dom styropianem Termoorganiki i jest zadowlony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts