Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

styropian neotherm opinie

myszonik

Recommended Posts

Czy ktoś z Was ma doświadczenia z tym styropianem?

Potrzebuję styropianu na elewację, grafitowego lambda 0,031.

Myślałam o termoorganizce, swissporze, austrothermie, a tu sprzedawca wyskoczył z tym neothermem, że w dobrej cenie (to fakt) i że bardzo dobrej jakości.

I właśnie co do owej jakości mam wątpliwości, w sieci nic praktycznie w temacie znaleźć nie można.

Proszę o opinię osób, które zetknęły się z tym produktem.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 187
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś z Was ma doświadczenia z tym styropianem?

Potrzebuję styropianu na elewację, grafitowego lambda 0,031.

Myślałam o termoorganizce, swissporze, austrothermie, a tu sprzedawca wyskoczył z tym neothermem, że w dobrej cenie (to fakt) i że bardzo dobrej jakości.

I właśnie co do owej jakości mam wątpliwości, w sieci nic praktycznie w temacie znaleźć nie można.

Proszę o opinię osób, które zetknęły się z tym produktem.

Też jestem w kropce.

Też myślałem o swissporze, termoorganice byleby garfitowy o takiej niskiej lambdzie.

I też usłyszałem o neothermie. I nie mam doświadczenia, ale dwie firmy wykonawcze mi odradziły. SIC Ale może to z powodu konkurencji. Nie wiem, maja dobra cene i fabrykę niedaleko mnie. Podobno z jakościa nie za dobrze, ale nie wiem osobiście, bo nie używałem i boję się, że czasami może się okazać, że to nic innego jak zmowa przed nowym producentem styro. A cene maja ok.

Ja chyba wybiorę wełne.

Bo jak się dzisiaj dowiedziałem swisspor robi to samo, ale pakuje w inne opakowanie i nazywania się polmar, a jest tańsze.

Taka skoda, tyle że częsci od WV. I badz tu madry :) Łatwo kogoś szkalować, ale fakt trudno w sieci znależć info na temat tego styro.

• 1 month później...
Nie jestem mega ekspertem , ale ostatnio słyszałem podczas rodzinnej dyskusji sporo dobrego na temat Termoorganiki, podobno są jedną z nielicznych firm w branży dbającej o jakość , ostatnio wypuślili na rynek jakiś nowy pomarańczowy ekologiczny styropian, pewnie trzeba poszukać w sieci.

• 1 month później...

U nas byl stosowany styropian firmy neotherm. Konkretnie byl to:

-Neographite Fasada 033

-Neoaqua Premium

-Neodach/Podłoga Premium albo Super(nie pamietam, ktory to byl)

-Neofasada Super

Styropian bardzo dobrej jakosci, ekipa nie miala zadnych zastrzezen. Styropian tej firmy jest calkiem popularny na poludniu kraju. Nasz pochodzil z fabryki w Myszkowie. Stosowany byl z produktami Caparola.

• 1 month później...

Aprobaty techniczne ITB

http://www.aprobaty.itb.pl/baza-aprobat-technicznych/cat_view/2-rekomendacje-techniczne.html

A tu dla neotherm - wygląda na to ze niedociągnięcia zostały poprawione

RTQ1212_2011 http://www.aprobaty.itb.pl/baza-aprobat-technicznych/doc_download/2510-rtq12122011.html

Sam będę niedługo ocieplał dom i szukam informacji o neotherm głównie ze względu na cenę w stosunku do innych, ale nie może to być kosztem straty jakości (albo znaczącej straty). Narazie jestem na niego zdecydowany chyba ze ktoś ma jakieś istotne argumenty przeciwko.

• 2 weeks później...

Ciężko będzie z opiniami na temat tego styropianu, sam kiedyś ich szukałem i niestety nic nie znalazłem. Dziwne jest to, że dużo sprzedaje neotherm tego styropianu w okolicach Krakowa, a na necie nie ma ani pozytywnych ani negatywnych opinii. Z rozmowy z kierowcą, który przywoził ten styropian bezpośrednio z fabryki wiem, że pare razy trafił mu się transport 30cm styropianu grafitowego...czyli biorą go ludzie do domów energooszczędnych i pasywnych.

O wyborze tego styropianu(grafitowego) przesądziła jego bardzo dobra cena.

a myslicie ze cena bedzie jeszcze nizsza?? narazie widzialem po 172zl/m3 za 031 , ciekawe czy bedzie taniej. Ogladam rowniez polstyr 031 i cena utrzymywala sie w granicy 195zl/m3 a dzis widze ze sa oferty po 178zl/m3 .tego polstyr mam juz troche i kleilem i nie mam zadnych zastrzezen bo jest prosty i wytrzymaly.

czekam jeszcze na dalsze opinie i ceny