miniek15 08.03.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 No i towar dotarł do mnie wczoraj.Zamówiłem grafit 031 - frezowanego gr. 12 cm, grafit 031 - frezowany gr. 8 cm i trochę białego fasada super gładkiego.Na pierwszy rzut oka wszystko w porządku.Po rozpakowaniu i sprawdzeniu poziomicą kilku arkuszy byłem mile zaskoczony.Tzn. styropian jest równy, nie jest powybrzuszany, rogi i frezy nie są też poutrącane bo w przypadku frezowanego to częsta przypadłość.Więc na dzień dzisiejszy jestem zadowolony z zakupu a tak naprawdę wszystko wyjdzie jak zacznę ocieplać.Może jeszcze jak znajdę wagę w domu to dla porównania zważę paczkę austrothermu i paczkę fasady syper, zobaczymy co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miniek15 08.03.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Napiszcie jeszcze czym macie zamiar kleić tego grafita.Jaki klej (nazwa - cena) a może ktoś nosi się z zamiarem użycia kleju w piance ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdek77 08.03.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Witam, ja też zamówiłem ten styropian, grafit 15 cm z frezem 0,031, na razie czekam na dostawę. Klej również neotherm z tym że do siatki , 19,90 za worek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vickey 08.03.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 No i towar dotarł do mnie wczoraj. Zamówiłem grafit 031 - frezowanego gr. 12 cm, grafit 031 - frezowany gr. 8 cm i trochę białego fasada super gładkiego. Na pierwszy rzut oka wszystko w porządku. Po rozpakowaniu i sprawdzeniu poziomicą kilku arkuszy byłem mile zaskoczony. Tzn. styropian jest równy, nie jest powybrzuszany, rogi i frezy nie są też poutrącane bo w przypadku frezowanego to częsta przypadłość. Więc na dzień dzisiejszy jestem zadowolony z zakupu a tak naprawdę wszystko wyjdzie jak zacznę ocieplać. Może jeszcze jak znajdę wagę w domu to dla porównania zważę paczkę austrothermu i paczkę fasady syper, zobaczymy co wyjdzie. Czy móglbyś napisac gdzie kupowaleś i po ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miniek15 08.03.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Odpowiedź poszła na PRIVA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miniek15 08.03.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Ja chyba pójdę w system KREISELDo płyt LEPSTYR210 w mojej okolicy na składzie zaproponowali 15złDo siatki STYRLEP220 - 20 złSiatka AKE i na to pewnie tynki jeszcze nie wiem jaki ale też KREISEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 08.03.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Ja w końcu wziąłem swisspora jednak - wyszło trochę drożej-ok 25 zł/m3. Kolega kleił akurat neotherma, dawał w podłogę - nie narzekał, może tyle że na piance w niskiej temperaturze kiepsko się robi - trzeba trzymać w wiaderku (choć widziałem, że jest też pianka zimowa - do -10 stopni?). Co do kleju - na kleje Caparola dostałem na tyle fajną cenę (18,90 styropian / 22,50 siatka) że nawet się nie zastanawiałem - wychodzi całe 50 zł różnicy w porównaniu z klejem Neotherma (w gorszych systemach - np Anser - zdecydowanie zalecają klej uniwersalny zamiast styropianowego do szarego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miniek15 09.03.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Jeśli chodzi o ANSER to nawet się nie zastanawiam nad nim.Ostatnio w necie znalazłem wyniki badań przyczepności klejów do styropianu.ANSER niestety na szarym końcu. Może jeszcze znajdę to dam link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miniek15 09.03.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Proszę bardzohttp://www.sto.pl/102940_PL-r%C3%B3%C5%BCne-wyniki_bada%C5%84_ITB_kleje.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galik 09.03.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Rowniez proszę o informacje, gdzie kupowaliscie neographite i w jakiej cenie. Bede bardzo wdzieczna za wszelkie namiary, gdyz u nas w hurtowiach niestety jest mało dostepny. neographite 031 fasada oraz dach/ podłoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miniek15 09.03.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 wysłałem na priva co by nie robić reklamydodam jeszcze że kupowane za pomocą allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miniek15 11.03.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Zważyłem styro:Austrotherm 040 waga paczki 3,8 kgNeotherm Fasada super 040 waga 3,5 kgCzy to dużo nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REKINRW 11.03.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Ważenie pojedynczej paczki styropianu nie jest miarodajne. Styropian produkuję się w blokach i później się go tnie. Na górze takiego bloku styropian zawszę jest lżejszy niż ten na dole. Dlatego chcąc porównywać wagi poszczególnych styropianów trzeba zbadać więcej próbek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 11.03.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Tak,tak, a w sprzedaży zawsze są te z góry bloku styropianowego. Jeżeli paczka ma 0.25m3 to masa jest ok. Jeżeli 0,3m3 to już nieciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miniek15 12.03.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Pewnie jest tak jak mówi REKINRW !Ale ja z ciekawości tylko chciałem się przekonać czy jest różnica między styropianem "drogim" a tym "tańszym" oczywiście w wadze (wiąże się to pewnie z gęstością).Różnica w cenie między austrothermem a neothermem jeśli chodzi o grafit 031 wynosi około 40 zł w mojej okolicy.Dlatego przy zakupie zastanawiałem się czy warto dopłacać do tego droższego. Ważyłem tylko styro biały 040 bo taki miałem z obu firm na budowie.Różnica na 1m3 wynosi około kilograma.Dodam może, że zważyłem kilka paczek nie tylko po jednej i wszystkie były takie same (może to przypadek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdek77 12.03.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Poproszę o namiar na sprzedawce tego styropianu na priva, bo jak się okazało mój dostawca po miesięcznym przetrzymaniu pieniędzy stwierdził, że jednak nie ma tego styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edgar184 13.03.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam. Dzisiaj po delikatnym opóźnieniu dostałem zamówiony styropian. Grafitowy neographit bardzo dobrze wygląda, prosty i zasadniczo co można więcej powiedzieć?? Biały neodach podłoga też prosty i ładny . Jedyny minus to to opóźnienie w dostawie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 13.03.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam, ja też otrzymałem zamówiony towar. Nie było mnie przy odbiorze towaru, ale z tego co wiem od brata to styropian prosty. Zdarzały się paczki z lekko pogiętymi rogami od transportu, ale tego to raczej wyeliminować się nie da. Dzwoniłem do firmy Neotherm w sprawie m. in. kleju do styropianu grafitowego, kobieta za bardzo nie orientowała się w temacie. Powiedziała, że do klejenia styropianu powinno używać się kleju do zatapiania siatki. Ja planuję kleić klejem do styropianu w piance. Myślę, że to dobry sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 13.03.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam, ja też otrzymałem zamówiony towar. Nie było mnie przy odbiorze towaru, ale z tego co wiem od brata to styropian prosty. Zdarzały się paczki z lekko pogiętymi rogami od transportu, ale tego to raczej wyeliminować się nie da. Dzwoniłem do firmy Neotherm w sprawie m. in. kleju do styropianu grafitowego, kobieta za bardzo nie orientowała się w temacie. Powiedziała, że do klejenia styropianu powinno używać się kleju do zatapiania siatki. Ja planuję kleić klejem do styropianu w piance. Myślę, że to dobry sposób. Kup jakiegoś np. Tyan EOS'a ja na nim kleiłem styro hydro i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 13.03.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Potwierdzam kleiłem Tytanem styro platinium termoorganiki (z neoporem ) i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts