miniek15 14.03.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Ja również bardzo poważnie zastanawiam się na klejem w piance (tytan, ceresit, illbrucj lub insta stick)Tym bardziej że z klejów tradycyjnych przymierzałem się do kreisela a producent tego kleju nakazuje kołkowanie czyli tak jak w przypadku pianki.Gdyby nie trzeba było kołkować to może poszedłbym w tradycyjny ale skoro i tak muszę kołkować to już wolę piankę chyba.A najpewniej to zrobię tak że kupię jedną pianę , worek kleju i zobaczę jak się pracuje tym i tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal_Kamilka 14.03.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 WitamTeż się zastanawiałem nad klejem w piance, ale doszły mnie informację że to tak pięknie nie wychodzi.Tzn. wydajność takich puszek, kleju podobno szybko ubywa i trzeba zainwestować dużo w ten klej.Nie wychodzi to tak kolorowo jak na reklamach Tytana że dwa opakowania zastąpią paletę kleju.Jak Wy uważacie drodzy forumowicze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 14.03.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Rzeczywiście, dzisiaj byłem na budowie i pomierzyłem pionowość ścian, zdarzają się odchyłki większe niż 1cm. Gdzieś przeczytałem, że piankę warto użyć w przypadku odchyleń w pionie do 5mm, wówczas jest najbardziej wydajna. Jednak będę kupował tradycyjny klej do siatki. Teraz pytanie tylko jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miniek15 15.03.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Z tego co wyczytałem gdzieś na forum to opinie są jak zwykle różne. Jedni nie mogą przechwalić pianki inni narzekają i twierdzą że tradycyjny klej jest najlepszy. Jedni piszą że wystarcza na 6 m2 a inni że im wystarczyło na 14 m2. Więc ilu fachowców tyle opinii. Ale faktem jest że bardzo istotną sprawą jest ściana (prosta, krzywa). Najlepiej spróbować samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 15.03.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Odpowiedź poszła na PRIVA Witam. Podłącze się do prośby o namiar na ten styropian. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 16.03.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Witam Wczoraj byłem w fabryce we Wrocławiu kiedyś Styropol obecnie kupiony przez Neoprofil Tam chciałem kupić paczkę "testową" grafitu Neotherm 031 co okazało się niemożliwe mimo że telefoniczniebyła na to zgoda Spędzłem tam ok 40minut jeżeli chodzi o styro to tną na bierząco pod klienta z produkcji wychodzi okinatomiast martwi mnie to że podczas załadunku jest rzucany na autoZastanawiam się nad własnym transportem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 16.03.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Styropian grafit neo ma takie duże kulki ok 7-8mm (ja inaczej go sobie wyobrażałem)Mam pytanie do osób które miały styczność Jak ma się to później do przecierania styropanu a może ktoś wie jaki te "duże" kulki mają wpływ na współczynnik U Czy inne zakłady mają podobnie -tylko jak to sprawdzić ten Wrocławski ma wpisaną lokalizacjęzakładu produkcyjnego Kozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 16.03.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Z tego co wyczytałem gdzieś na forum to opinie są jak zwykle różne. Jedni nie mogą przechwalić pianki inni narzekają i twierdzą że tradycyjny klej jest najlepszy. Jedni piszą że wystarcza na 6 m2 a inni że im wystarczyło na 14 m2. Więc ilu fachowców tyle opinii. Ale faktem jest że bardzo istotną sprawą jest ściana (prosta, krzywa). Najlepiej spróbować samemu Ja zużyłem 7 puszek na około 59m2. I nie szczypałem się jakoś specjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lord_black 16.03.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Grafitowy 033 z Myszkowa nie miał tak "dużych kulek"...moze byly nawet ciut mniejsze niz normalnie w styropianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 16.03.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 W taki razie jaki styropian Neotherm Grafit produkują we Wrocku bo zaczynam się zastanawiać czy wielkośćtych kulek ma wpływ na współczynnik U Czy to lepiej że mają 8mm czy wręcz przeciwnie i styropian nie ma deklarowanego U=0,031 bo przecierz jak mam to sprawdzić na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 16.03.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 przecież oczywiście przepraszamMoja elewacja będzie na kleju w puszce -nie mylić z pianą bo to nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edgar184 16.03.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Witam. Jutro zrobię próbę klejenia na kleju "Neotherm do styropianu", będzie klejony grafitowy na porothermie. żeby nie było że jestem jakimś fanem Neotherma (bo i styropian i klej neotherma:)) to tylko dlatego że w obi aktualnie worek kleju jest po 11.99zł. a do siatki po 15,99zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coolfon 19.03.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 edgar184 - jak wyszedł eksperyment? Jestem żywotnie zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edgar184 19.03.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Jutro rano będę na budowie, więc wieczorem napiszę co i jak. W każdym razie jedna płyta przyklejona na porotrmie, a jedna na drewnianym stropie garażu:).Zobaczymy jak trzyma na deskach:).Ale dla lepszego porównania kupiłem trochę droższy klej pewnej firmy i też przykleję na porotermie i deskach co by mieć lepsze porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 19.03.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Na kleju w piance przyklejiłem do ściany z BK kawałek styro i całego pustaka BK 62x25x12 jednego i drugiego oderwać nie można. Klej tani Dencośtam. Jestem pod wrażeniem , tak sobie myślę że można cały dom na tym "wymurować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 20.03.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Klej w piance jest idealny praktycznie do wszystkiegołapie się się blachy, dechy,osb,płyt GK itp - testowałem już na budowie (warto przeczytać na puszce)A nie ryzykowałbym przyklejania styropianu np. na jaskółkach za pomocą tradycyjnego klejuw skład którego wchodzi 70-90% upychacza typu popiół i piach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 20.03.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Cytując słowa wykonawców "Dobry klej do styropianu to taki, do którego można szuflę piachu wsypaćco by zaoszczędzić (...)" mój sąsiad tak zaoszczędza -co zostanie to do domu a przy dużej budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan23 20.03.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Klej w piance jest idealny praktycznie do wszystkiego łapie się się blachy, dechy,osb,płyt GK itp - testowałem już na budowie (warto przeczytać na puszce to prawda !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 21.03.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witam, ja też poproszę o namiar na firmę, od której kupowaliście. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad79 21.03.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Z tego co widzę nie opłaca się kupować u producenta cena Neo w graficie 0,031 to 190zł m3 przy zakupie 60m3Przy tej cenie nie jest on aż tak atrakcyjny (nieznana marka) Od dwóch tygodni nikt z Neo mimo moich ponawianych maili nie potrafi mi podać namiarów gdzie mogę kupić ten styropian Pozostaje tylko przedstawiciel regionalny lub allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts